xVybraná videa
text k videu
24. 1. 2013
Biatlon začíná kraloval i Událostem v kultuře. Horácké muzeum připravilo výstavu mapující historii lyžování, a protože stojí za to, museli jsme sednout do Yetíka a vyrazit. A když už jsme byli na cestách, protáhli jsme to rovnou až do Bystřice. Tam totiž vyhrával orchestrion a navíc i klavírní trio. Otázka za tři body zní? Jaké nástroje hrají v klavírním triu? Jsou to tři klavíry? Odpověď najdete v Událostech v kultuře!

10. 1. 2013
Čtrnáctidenní poflakování v podobě vánočního období skončilo a náš tým se opět vrhnul do práce. Úplně jsme nezaháleli ani mezi svátky a natočili hned dva koncerty - v Bystřici a Žďáře. Co měli společného? Na obou zazněla nějaká ta skladba z daleké Afriky a v Radňovicích jsme nakoukli do ateliéru malíře Jana Svobody, bylo na co koukat....

13. 12. 2012
Poslední UK tohoto roku... škoda, ale nebojte rok 2013 bude taky jistě zajímavý, ale to předbíháme. Nejdříve se musíte vypravit do Nového Města na naprosto jedinečnou výstavu - nemá chybu a pokud máte děti, věřte,že i je budou díla pana Kováříka zajímat. Dál si popovídáme s Irenou Budweiserovou a na cimbálové dostaveníčko se stavíme do Bystřice. A samozřejmě nesmím zapomenout na Jaroslava Wykrenta! Pokud Vás tedy zajímá, jakou barvu na na vlasech paní Irena, pusťte si naše vysílání a pak už vstříc světlým zítřkům a především roku 2013.

29. 11. 2012
Hledáček televizní kamery se tentokrát zaměřil na Čechův dům a výstavy, které se zde pravidelně konají. Do Bystřice jsme se odjeli zrcadlit a o knize Žďárský uličník popovídal její autor-Miloslav Lopaur. Velkou hvězdou kulturek byl tentokrát Ondřej Vetchý. V divadle byla možnost prožít báječný večer a je škoda, že ji využila jen hrstka lidí. Kolik?Odpoví Udáklosti v kultuře!

1. 11. 2012
Událoati v kultuře pokračují po 14-ti dnech ve své televizní karsojízdě. A na co se můžete tentokrát těšit? Třeba na druhou část povídání s Luďkem Munzarem. Jak vypadají Egoistické prostory jsme se dozvěděli v horáckém muzeu a narozeniny oslavili společně s kluky z Batyskafu a v městském divadle ve Žďáře jsme se dozvěděli, jak to bylo s českou hymnou. Tak se dívejte a dobře se bavte.

20. 9. 2012
Přes čtyři měsíce trval návrat Televize vysočina k původnímu vysílacímu schématu a i přes drobné změny Události v kultuře jsou zpět:-). A protože Žďár každý rok ovládnou na celé září Slavnosti jeřabin, podívali jsme se na slavnsoti trochu blíž, nakoukli jsme za oponu loutkového divadla, prohlédli výstavu Klubu horáckých umělců a skutečně zírali, jak se v rámci Klášterní noci rozzářila Zelená hora. Jestli se Vám nasvícení líbí nebo ne, to je otázka vkusu, my souhlasíme s panem Růžičkou. Tak se mrkněte a klidně napište. Líbí nebo ne?

19. 4. 2012
Těch 14 dní uteče jako voda.... Tentokrát se dělo tolik věcí najednou, že jsme museli opravdu hodně vybírat a věřte, že vybrali. Hned 2x budete mít možnost zavzpomínat na velikonoční svátky a k tomu se dozvíte něco málo o tom, jaké to je být divadelní ředitelkou. Aby jsme jen nekoukali, ale i něco pěkného zaslechli, vypravili jsme se na zkouškou sboru Svatopluk. Zpívá pro nás již 164 let. Proč o sboru točíme, když 164 není výročí? Inu o výročí točí a píše každý a my nejsme jen tak někdo:-), tak se hezky bavte.

9. 2. 2012
Bude zima, bude mráz, kam se ptáčku, kam schováš? Tak to bychom si mohli říkat vždy, když jsme vyrazlili za reportáží. Zima a chlad provázela jazzové povídání s úžasným jazzovým zpěvákem Justinem Echolsem - mimo záznam potvrdil, že taky mrzne:-), naštěstí nezamrzl ani tón v hrdle vynikající zpěvačky Hanky Ulrichové a i herec Jan Hrubec si se zimou poradil a své loutky provázel bez menších problémů. Se zimou nebojovali pouze v Regionálním muzeu, kde si díky nejnovější výstavě dokáží vyrobit dostatečné množství energie, tak se podívejte, jak jim to jde:-)

20. 10. 2011
Herečka Valerie Zawadská přijela do Žďáru, oslavila zde své narozeniny a jako bonus představila společně s Lydii Hartelovou poesii Jana Skácela. Za další reportáží jsme sešli na Staré radnici jen o patro níž a navštívili emotivní výstavu Pavla Tasovského a protože výtvarnéhu umění není nikdy dost, vypravili jsme se s kamerou za výtvarnicí Monikou Vosykovou a nechali se okouzlit lehaným sklem. Žďár jsme neopustili ani při cestě za velkým rozhovorem. Robert Křesťan a kapela Druhá tráva letos slaví 20 let a svým posluchačům nadělují řadu hudebních dárečků. Na jeden takový zadělali i ve Žďáru nad Sázavou a pokud o tom dárečku chcete vědět ví,budete se muset podívat na Události v kultuře.

8. 3. 2012
Měsíc je pryč a jsou tu opět Událsoti v kultuře. Kam jsme se s kamerou vydali? Nenechyli jsme si samozřejmě ujít koncert Pavla Šporcla a jak jste si mohli přečíst v celonárodních médiích, pro Pavla byl tenhle koncert skutečně oříškem. Počasí na Vysočině zaskočilo i borce,který jezdí po celém světě:-). Neklid při natáčení pokračoval, když jsme se začetli do Hororových povídek, abchom to napětí setřásli, vyrazili jsme na party do Batyskafu a popřemýšleli o účasti v literární soutěži. Jaké? Odpověď najdete v našem vysílání.

4. 10. 2012
Premiérově moderuje Události v kultuře naše nová redaktorka, jinak ale jedou UK v zavedených kolejích. Reportáž střídá reportáž...a na co se můžete těšit. V rozhovou s Laďou Konvičným odhalíme tajemství historického šermu, na operu si zajedeme do Bystřice a zrovna tam zůstaneme, protože odstartoval v pořadí 31. ročník KPH a letos je na co se těšit. A hlavně zavzpomínáme společně s Luďkem Munzarem na básníka FH. Kdo to je? podívejte se.

18. 10. 2012
Události v kultuře jsou tu a tam plné hvězd a to platí i dnes. Do vysílání k nám zavítala anglická královna... samozřejmě, že ne ta současná, ale jedna hsitorická. Žďárská historická knihovnička se rozrostla o další kousek, informace o Ševcích ve Žďáře pro Vás obstarala Míša mráčková, trochu jsme se na zoubek podívali i historii jezdectví ve Žďáře, ale hlavně jsme se těšili, že Vám pustíme první část povídání s legendou českého divadla Luďkem Munzarem. A pokud chete vědět,která královna anglická pozdravila televizi Vysočina, podívejte se!

3. 5. 2012 Při divadelním představení Světáci jsme se setkali s Monikou Absolónovou a čerstvá držitelka Thálie neváhala a poskytnula nám exkluzivní, improvizovaný rozhovor, zcela připraveni jsme byli na Antonína Kantu, fotografa s aktuální výstavou na Staré radnici. Trochou avantgardy nás ohromili v klubu Jazzmine, klasikou v Bystřici. Je toho hodně....neváhejte a zmáčkněte play.

15. 11. 2012
Kultura stíhá kulturu, to je fofr, nevíme, kterou akci vybrat, o kterou Vás neochudit. Protože letos - po delší době - se ve všech třech městech předhánějí. Na své si přijde i fajnšmekr a tak je tomu i v dnešních UK. Na varhany zcela netradičním způsobem zahráli v novém Městě manželé Moravetzovi, k tomu opět v Novém Městě zahrála herečka Bára Hrzánová nikoli kus divadelní, ale veselý koncert s kapelou Condurango. Jaké je to být profesionální herečkou prozradila Lenka Schreiberová - nejoblíbenější divadelní herečka Vysočiny z Horáckého divadla a na obrazy Milana Nestrojila se na Staré radnici zaměřila Blanka Pulkrábková. Je z čeho vybírat... tak se bavte:-)

15. 12. 2011
Začátkem prosince se v Bystřici vzpomínalo na Jakuba Jana Rybu a věřte nebo ne, se slavnou mší Hej, mistře to nemělo nic společného. V regionálním muzeu měl celý tým, k velké radosti moderátorky, poprvé možnost spatřit zlaté prasátko. Ne že bychom se o to léta nepokoušeli, ale nikdy to nevyšlo :-). Do Bystřice jsme se opět vrátili, abychom se dozvěděli něco málo o pěstování vína. Pikantní bylo, že se zkušeným vinařem dělal rozhovor absolutní abstinent a abychom po dobrém vínku dostali i něco zajímavého do našich redaktorských hlaviček, zastavili jsme se v Horácké galerii a zjistili, že v Novém Městě žila celá řada zajímavých osobností. Jak jsme na to přišli a co se v Novém Městě dělo? Podívejte se na Události v kultuře a budete vědět víc.

12. 1. 2012
V kostele na Zelené hoře přivítali rok 2012 důstojně a s hudebním vkusem. Koncert sboru Carmina Bohemica byl stoprocentní a povídání s paní sbormistryní zajímavé, jen kdyby tam nebyla taková zima:-(. Zahřáli jsme se cestou do Bystřice, abychom Vám přiblížili, jak vypadají proslulé bystřické ochutnávky vín a pak už jen rychle za novou předsedkyní Klubu výtvarných umělců Horácka. Zě jste o něm ještě neslyšeli? Tak to si nesmíte nechat ujít kulturky!

26. 1. 2012
Události v kultuře budou tentokrát asi velkým překvapením. Rozhodli jsme se totiž neoslovit žádnou mediálně známou osobnost, ale věnovat se čistě našemu regionu. A výsledek není špatný. V Horácké galerii jsme okoukli hned dvě výstavy - na jedné jsou k vidění fotografie rodáka z Vysočiny Karla Daňka. Druhá patří Miloši Slámovi, natolik nás zaujala, že jsme se podívali i k němu do ateliéru. Pak prohodili pár slov s ředitelkou žďárské knihovny. No pár, Honza musel ve střižně pořádně zapracovat, o knížkách se holt dá mluvit hodiny... a čas pro rozhovor je jasně vymezený:-(. A protože končí první pololetí školního roku, nakoukli jsme do ZUŠ ve Žďáru a Novém Městě. Co myslíte, propadnul někdo? :-)

5. 4. 2012
Počasí si s námi trochu zahrává, ale to nás přece neodradí. Tak hurá za další porcí kultury.... Na co se můžete těšit? Ve Žďáře zazpíval Tomáš Klus a pro kolegyni Míšu to byl nezapomenutelný zážitek, pro Katku zase vystoupení Československého komorního dua. Abychom tu muziku trochu odlehčili, pokusili jsme se vesele kreslit s Adolfem Dudkem? A jak nám to šlo....no, určitě lépe to jde Michalu Olšiakovi. Na čem populární tvůrce pracuje? Nenapíšu,koukněte!

1. 12. 2011
Je začátek prosince a cestování za kulturou se nám tu a tam malinko komplikuje, provází nás mlhy, námraza a další nepříjemnosti. My se ale nelekáme a srdnatě vyrážíme. Na počasí doplatila v Novém Městě i Eva Hanychová. Přes malou návštěvnost byl ovšem její koncert skvělý. V teple kanceláře jsme si libovali u Filipa Hoffmana, dynamického módního tvůrce a držitele skvělého ocenění. Aby jsme lehké módní téma trochu vyvážili, věnoval nám při rozhovoru pár minut času záhadolog a scénárista Arnošt Vašíček a navíc jsme se vypravili do Bystřice, abychom si do žil vlili trochu adrenalinu-jakoby ho nebylo na silnicích dost. Kde jsme v Bystřici našli adrenalin a v jaké soutěži se blýsknul Filip Hoffman? Neprozradíme, prozradí to Události v kultuře.

17. 11. 2011.
17.11.2011. Slibně vypadal především pořad v Bystřici nad Pernštejnem, sbalili jsme kameru a nelitovali! Tři japonské umělkyně byli talentované a překvapivě česky mluvící, takže dobrá volba. V kavárně u tety Hany jsme prohodili pár slov s panem Čepelkou, známým to cimrmanologem a pak hurá do Slavkovic. V malé vísce poblíž Žďáru nehrála ani žádná známá kapela a ani nepřijel některý z populárních herců. Proč jsme se tam vypravili a jak dopadla v celkovém sčítání benefice pro Petra Krábka, to jsou tajemství, která odhalíte, podíváte-li se na Události v kultuře. Více najdete na TV Vysočina.

22. 9. 2011
Výstava, křest knihy, návštěva sklárny. Takový je rychlý výčet toho co Vás v dnešních Událostech v kultuře čeká. Výstava je věnována osobnosti smyšleného Járy Cimrmana a Zdeněk Svěrák samozřejmě u takové události nemohl chybět. K naší radosti si udělal čas i pro naši kameru. Galeristka Stanislava Macháčková zavzpomínala na svá herecká léta, pověděla jaké je to splnit si sen a hned čtyři autoři společně pokřtili knihu věnovanou historii dvojici žďárských památek. Nakonec jsme nakoukli pod pokličku sklářského umění ve sklárně Karlov a byl to pro nás všechny nevšední zážitek. Snad bude i pro Vás.

3. 11. 2011
Podzim vždy přináší celou řadu akcí a akciček. My jsme vyrazili do galerie v Novém Jimramově a protože náš šéfredaktor zatoužil po skvělém záběru seshora, vyjeli jsme na vysoký kopec a obrázky stojí skutečně za to. Cesta zpět byla horší-vzali jsme to po sjezdovce dolů... no a přežili:-). Díky tomu nás v Horácké galerii překvapilo sdružení D3+2 a jejich hudebně mimické vystoupení. V kavárně u Tety Hany celý tým čekalo seznámení s Miloněm Čepelkou a mráz nám běhal po zádech s úžasného šansonového výkonu Markéty Wankeové a úplně na konec nám kluci z Batyskafu prozradili, jak to vypadá, když klub slaví již deváté narozeniny. Proč deváté? O kulatinách přece vždy točí a píše každý a my jsme rádi vyjímeční :-)
x Od TV Vysočina.
Související odkaz
Na lovu příšer
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.