xVybraná videa
text k videu

Současný model demokracie za posledních 30 let v Chile je v krizi a lidé se necítí zastupováni v politickém rozhodování. Začali proto protestovat s konkrétními požadavky na vzdělávání. Sociální hnutí vyjadřuje názory velké většiny lidí, říká studentský vůdce Camila Vallejo, v rozhovoru pro Telesur. Dodala, že sociální nepokoje nejsou spontánní, ale výsledkem diskusního střetu s politiky a zvyšováním občanské uvědomělosti.

Média se stala "čtvrtou mocností"
Camila Vallejo, předačka chilského studentského hnutí, vysvětluje, že média se staly jakýmsi Čtvrtým majetek, aby mohly být spravovány, aby politika mohla ovlivňovat veřejné mínění. Vallejo kritizuje média proto že je patrná snaha, aby byly ochráněny zájmy mocných.

Camila Vallejo říká: v roce 2012 dojde k mobilizaci studentských hnutí na celém kontinentu pod oficiálním vedením Chilské univerzity. Podptkla, že studentská hnutí v minulosti vedly k celosvětovým událostem. (Např i v České Republice - pozn. Spottera :) více info.
x Studentská předačka Camila Vallejo říká letos v srpnu: "Jsem aktivistou chillské komunity mladých studentů ... jsem na to hrdá". Chilská demokracie je v krizi.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.