xVybraná videa
x Byl to jeden z největších vojenských géniů historie. Přivedl Řím na pokraj zkázy Đ ale nakonec bylo zničeno jeho rodné Kartágo. Kde se tedy stala chyba?
Je jen málo jednotlivců, kteří změnili běh dějin: jedním z nich byl Hannibal. Kartaginský válečný génius, jehož taktika ve válce před dvěma tisíci lety téměř porazila Řím. Hannibal měl ve zvyku dělat nečekané věci. Byl vždy několik kroků před protivníkem v myšlení i v tom, co dělal. Jeho bitevní taktika byla tak úspěšná, že se dodnes napodobuje. Překonal extrémní podmínky, aby porazil Řím a stal se legendou. Za hrdinstvím a taktickou genialitou se však v Hannibalově příběhu skrývá ironický podtext. Přivedl Řím na pokraj zkázy Đ ale nakonec bylo zničeno jeho Kartágo. Jeho rodné město bylo doslova vymazáno z povrchu zemského.

Dvě stě let před Kristem byl Řím nejmocnější říší světa. Impérium neustále rostlo a zdálo se, že nikdo je nedokáže porazit. Ale v dalekém severoafrickém Kartágu se objevil mladík, který se zavázal svému otci, že proti Římu vystoupí. Hannibal Barca, syn slavného vojevůdce Hamilkara, svou přísahu dodržel. Legendární armáda se slony překonala Alpy a pod jeho vedením rozmetala římský mýtus neporazitelnosti na prach!
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.