xVybraná videa
text k videu
Zdá se, že po mnoha letech tvrdého útlaku se i v Barmě zvolna blýská na lepší časy. Disidentka Aun Schan Su Ťij se stala poslankyní a země se snaží otevřít turistům. Generálové přesto stále pevně svírají moc v rukou a v zemi se stane jen to, co povolí. I proto se můžete pohybovat jen v povolených oblastech a do země se v podstatě nedá dostat jinak než letecky přes Rangůn (Yangon).

Ve filmu jsou ukázány zajímavá místa, která většina turistů neponechá stranou. Oprýskaný Rangůn s neuvěřitelnou zlatou Šweitigoumskou pagodou. Jezero Inle, kde si rybáři osvojili unikátní způsob pádlování jednou nohou. Mandalay s okolními historickými královskými městy. Pagan s neuvěřitelnou kolekcí tisíců stůp.

A hlavně, V Barmě je stále relativně málo turistů a domorodci jsou usměvaví. Prostě jako Thajsko před desítkami let. Jeďte, než bude pozdě.
x Dokument sleduje tři filmaře a skateboardisty, jmenovitě Harmony a Analog UK - Ali Drummond, jak cestovali po městě Rangún a Mandalay. Film zkoumá reakci na tuto neviditelnou činnost mladých lidí z Barmy v souvislosti s politickou situací v Barmě.
Zjistěte více na Barmské centrum Praha což je nezisková a nevládní organizace se sídlem v České republice, jejímž cílem je obnovit mír, právo, demokracii a lidská práva ve státě Myanmar. Dokument je s českými titulky. ˆ 2011 by Hot Knees Media.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.