xVybraná videa
x Každý rok lidé na Novém Zélandu rozmísťují do svých lesních ekosystémů velké množství jedů z Fluoroctanu sodného s pomocí otráveného krmiva. Je to dostatečné množství jedu, které by zabilo čtyřnásobek celé populace ostrovů každý rok. Žádná jiná země nikdy neudělala něco podobného, ani vzdáleně podobného, v takovém rozsahu ... Cílem trávení jsou vačice a krysy, ale jedovaté návnady ničí vše živé, co otrávené návnady pozře - včetně původních ptáků, jelenů, zvířat z farem, domácí zvířat, a dokonce i hmyzu. Americký výrobce jedovatých látek doporučuje, aby všechny nespotřebované nástrahy musí být navráceny, uhynulá těla spálena nebo pohřbena hluboko do země.

Ale pravidla se na Novém Zélandu nedodržují. Návnady a mrtvá těla zvířat jsou ponechána k rozkladu tam, kde chcípnou. Dokument zkoumá vědecké teorie a racionalizace, které řídí tento výjimečný postup, a poskytuje detailní pohled na jeden z nejvíce smrtelných jedů světa ...
Související odkaz
Ekocida a Deklarace práv planety
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.