xVybraná videa
text k videu
Přednáška světově proslulé architektky, profesorky. TÉMA: SÍLA SPOLUPRÁCE Skupina Zapálení 02 pozvala do Plzně profesorku architektury Evu Jiřičnou a ve spolupráci s Domem hudby a společností Plzeň 2015 o.p.s. pro vás připravila večer na téma „Síla spolupráce". Eva Jiřičná potkala během své profesní pouti mnoho zajímavých osobností, studovala u Jaroslava Fragnera na AVU (jeho syn Benjamin Fragner byl naším hostem), v Anglii spolupracovala a žila s Janem Kaplickým, pracovala pro Richarda Rogerse. Po návratu do svobodného Československa pracovala opakovaně pro prezidenta Václava Havla. S naším vzácným hostem chceme mluvit o síle Setkání, o propojování vzdálených světů a kvalitě spolupráce. Zajímají nás situace kdy se věci, které vypadají naprosto nereálně stávají skutečností.
Eva Jiřičná
Česká architektka a designerka žijící ve Velké Británii. Narodila se ve Zlíně, vystudovala architekturu na ČVUT v Praze a na AVU u Jaroslava Fragnera. Prvního srpna 1968 odjela na tříměsíční stáž do Londýna, ale její návrat do vlasti už byl nežádoucí. První místo získala v Ateliéru Louis de Soisson, kde pracovala na přístavu v Brightonu. Spolupracovala s renomovaným architektem Richardem Rogersem. Proslavily ji především interiéry londýnských a newyorských módních obchodů a butiků. Vlastní architektonické studio v Praze a Londýně. Za svou práci získala titul Komandant britského impéria, byla zvolena členkou Královské akademie umění, je čestnou členkou Královské společnosti umění a Královské univerzity umění, rovněž byla uvedena do Americké síně slávy. Získala čestné doktoráty a profesury na několika univerzitách.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.