xVybraná videa
text k videu
Seriál Stavební katastrofy zkoumá, jaké ponaučení si stavební inženýři a projektanti vzali z těch nejznámějších tragických neštěstí. Jednotlivé epizody se zaměřují na neštěstí, které se staly na stadionech, v mrakodrapech, na mostech a lodích. Připomeneme si neštěstí na stadionu v Hillsborough, zřícení mostu v Minneapolis a potopení lodi Estonia v Baltském moři. Prostřednictvím rozhovorů s novou generací inženýrů, kteří pracují na novodobých veřejných zakázkách, se dozvíme, jaké pokroky se od těchto neštěstí ve stavebnictví dosáhli a jak se zlepšila bezpečnost konstrukcí. Rozhovor nám poskytli stavitelé pekingského olympijského stadionu, který byl postaven tak, aby odolal silným náporům zemětřesení, zda konstruktéři mostu Stonecutters Bridge, který se v současné době staví v hongkongském přístavu.
Cesta historií vizionářské architektury. Od konce 19. století byl člověk konfrontován s novými možnostmi, ale i s dalšími problémy. Nastal bouřlivý technologický vývoj. Uprostřed dýmu a válek si architekti a umělci brzy uvědomili, že náš svět je plný možností, včetně místa pro vizionářské myšlenky. Motivoval je nedostatek bytů, úpadek měst, i znečištění našeho životního prostředí. Jejich vize přinesly do našich životů i obydlí mnohé změny a nastolily otázky o tom, co je dobré, pravdivé a krásné. Evropu zachvátila průmyslová revoluce. Ruské znění.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.