xVybraná videa
text k videu
V průběhu staletí se řada badatelů marně pokoušela objevit ztracené civilizace, jež se prý skrývaly v Amazonii. Nyní nová vědecká generace znovu oživuje teorie o Eldorádu. Hluboko v Amazonském pralese se našly důkazy o ohromných početných civilizacích, které radikálně zpochybňují obecný názor o vzhledu západní hemisféry před příchodem Kolumba.

Vědci ve 20. století zastávali názor, že lidé nemohli tuhle oblast obývat v hojném počtu. Jedním z klíčových argumentů bylo, že kyselá červená amazonská půda neobsahuje dostatek živin na to, aby se zde dalo vypěstovat velké množství plodin.

Jedná se o přesvědčivé tvrzení odpovídající obecnému přesvědčení, že Amazonský prales je panenský a nedotčený člověkem. Dnes však archeologové a geografové odhalují pozoruhodné důkazy, které by mohly od základů změnit naši původní představu o Amazonii a inteligentních národech, jež zde žily po staletí.
x Amazonský deštný prales byl ještě ve 20. století málo prozkoumanou oblastí naší planety. Dnes ale vědci poodhalují závoj tajemství a začínají vyprávět dosud neznámý příběh. Příběh, v němž se místo neproniknutelné džungle kdysi rozprostírala krajina pozoruhodné civilizace.

Z těchto nových objevů vyplývá, že pověsti o ztracených městech - jako třeba o bájném El Dorádu - se zakládají na pravdě.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.