xVybraná videa
x absolventský dokumentární film Martina Loužeckého, který má za cíl ukázat divákovi dobu padesátých let, resp. zvrácenost tehdejšího režimu, který nechal vystavit tělo mrtvého prezidenta na obdiv lidem s takovou okázalostí a pečlivostí, která v dnešní době budí údiv.

V letech 1953 až 1962 byla na pražském vrchu Vítkov v Památníku československé státní samostatnosti uložena mumie prvního dělnického prezidenta Klementa Gottwalda. Do dnešní doby se v podzemí dochovaly prostory laboratoří a technického zázemí, které jsou bezesporu dokladem zvláštnosti minulého režimu.

O mumii se staralo kolem sta zaměstnanců, včetně několika sovětských odborníků na mumifikaci lidského těla. Až na úrovni ministrů si členové byra dělili jednotlivé dílčí úkoly výstavby. Byly překonávány technologické problémy, i když ne úplně...
Související odkaz
Strážci plamene Letopočty na osm
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.