xVybraná videa
text k videu
Nick Vujicic navštívil v září 2010 Českou republiku a Slovensko a přednášel o třech klíčích, které mu ze života bez končetin umožnily žít život bez hranic.

Nick Vujicic Nemá ruce ani nohy, ale žije naplno! Nick Vujicic je krásným příkladem člověka, kterého nezlomil krutý osud. Narodil se bez rukou a bez nohou, pouze na levé straně trupu mu narostla zakrněná končetina se dvěma znetvořenými prsty.

Nick se přesto nepoddal beznaději, naučil se psát a založil si dokonce velmi úspěšnou firmu. Srbským rodičům se narodil v Austrálii. Měl velmi těžký život už od dětství, ale nezměrnou vůlí se dokázal se všemi nástrahami vyrovnat. Nemohl navštěvovat školu spolu s normálními vrstevníky, ale jeho rodiče tak dlouho bojovali proti předsudkům, až v jedné »devítiletce« Nicka přijali a úspěšné potom pokračoval i na univerzitě.

Největší problém bylo naučit se psát, ale i to zvládl a zanedlouho už ovládal i počítač. Zvládne i házet míčky nebo telefonování. A všechny tyto schopnosti nyní předvádí a vyučuje na světovém turné Život bez končetin, jež absolvuje s pomocí firmy, kterou sám založil. Procestoval už Ameriku, Afriku i Asii, možná, že se brzy objeví i v České republice. Všude ho vítají zaplněné sály a nezměrný obdiv.

Už v osmi letech jsem uvažoval o sebevraždě a mohu děkovat jen Bohu, že jsem ještě naživu a mohu inspirovat ostatní," říká Nick, který vydal několik DVD a chystá se i na knihu. Jeho snem je vystoupit ve slavné televizní show americké moderátorky Oprah Winfrey.

Po shlédnutí tohoto videa se mnohým z nás otevřou oči a uznáme, že problémy, které řešíme jdou hodit za hlavu. Mnoho z nás také pochopí, kdo to má v životě opravdu težké. Ale domníváme se, že patrně všichni "smeknete" před člověkem, který dokázal překonat nepřekonatelné a dokázal se tak vypořádat s problémem, který je pro většinu lidí nemyslitelný.

O kom je vlastně řeč? Hlavní postavou je Nick Vujicic, člověk, který mnoha lidem dal inspiraci do života. Pomohl jim pochopit, že zdánlivě nepřekonatelné problémy se dají brát jako maličkosti. Ale především člověk, který se narodil bez končetin a přesto je rád za život, který žije a je šťastný.

Nick Vujicic se narodil 4. prosince 1982 v Melbourne v Austrálii. Jeho narození bylo pro rodiče menším šokem. Chlapec se bez jakéhokoliv varování lékařů narodil bez končetin, jinak však zdravý. Ono úvodní zaskočení však brzy opadlo a rodiče mu dávali lásku a již se nijak nezabývali tím, že má Nick ono postižení.

Jeho život byl zpočátku velmi krušný. Byl ve škole častým terčem šikany, jelikož ostatní děti nedokázali pochopit, že i když je Nick navenek jiný, uvnitř je stejný jako oni. Nick tak trpěl depresemi a dokonce uvažoval o sebevraždě.

Patrně klíčovým okamžikem, bylo, když mu jeho matka dala přečíst v novinách článek o muži, který se zabýval podobným postižením. Nick v tu chvíli pochopil, že není jediný, kdo byl postaven před podobný problém. Nakonec si začal uvědomovat, že jeho životní úspěchy mohou být velkou životní inspirací pro mnoho lidí. V tom okamžiku byl rád, že žije a začal děkoval bohu, že je naživu.

Kde bere mladý muž, který se narodil bez horních i dolních končetin, sílu zvládat svou obtížnou životní situaci? V čem tkví tajemství jeho stálého úsměvu, dobré nálady a lásky, kterou prokazuje lidem kolem sebe? Jaký je Boží plán pro náš život? V čem spočívá skutečná hodnota? Co může změnit náš postoj, naše srdce? Můžeme se i my stát požehnáním pro druhé?
x inspirativní a bezpochyby obdivuhodný člověk přednáší o své životní zkušenosti a pohledu na svět. S českými titulky.
Jako bonus uvidíte film The Butterfly Circus v HD rozlišení kde Nick hraje jednu z hlavních rolí.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.