xVybraná videa
Periodická tabulka prvků 128 dílů o různých nerostech a prvcích (přeložte si anglické titulky do ČJ) zajímavá videa o zlatě Zlato Mlčeti zlato o zlatém dolu Kumtor v Kyrgyzstánu Ťažba zlata kyanidom a jej následky Tajemný svět zlata 1. část Tajemné zlato Tajný svět zlata
x dokumenty o těžbě, zpracování, nalézání, obchodování a nejrůznějším využití zlata.

Zlato - graf ceny Katastrofa pro místní obyvatelstvo znamená povrchová těžba zlata za pomoci kyanidu. Toto obrovské poškození Slovenska hrozí i na Detve, kde cizí společnost registrovaná na Kypru jako majitel nastrčené slovenské společnosti, plánuje zlikvidovat naši nádhernou přírodu - to všechno kvůli zlatu, které rovnou poputuje do rothschildovských trezorů. Slovensko z něj nebude mít nic. Práci získá pár obyvatel, zůstane zničená krajina a množství zdravotně postižených obyvatel. Jaký je obvyklý postup: Nejdříve sliby o úplné neškodnosti a ohleduplnosti vůči životnímu prostředí, později realita v podobě otrávené půdy, otrávené vody, poškozených lidí, stržených lesů ... Po těchto podnikatelích zbývá pouze měsíční krajina.

Lidé řadu století dokázali lhát, podvádět, navzájem se zabíjet a okrádat, jen aby získali zlato, vzácný kov, kterým se platilo, ze kterého se razily mince. V letech druhé světové války Třetí říše hromadila a přivlastňovala si postupně zlato celé Evropy. Anglie, Francie a další země naložily svoje zlato potají na loď v Atlantickém oceánu, aby bylo v bezpečí. Dnes už se z tohoto kovu vyrábějí jen šperky a ve finančním světě se s ním obchoduje jako s investičním prostředkem. Ale ví vůbec někdo, kolik ho je? A kde se toto množství zlata nachází? A kdo ho nakrásně najde, bude vědět, čí to zlato je?
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.