xVybraná videa
text k videu
"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo"

Řecko - Hippocrates položil základy moderního lékařství. Věřil, že lidské tělo má vnitřní schopnost sebeléčby. Hlavně neuškodit. Nechť je jídlo lékem. Hippocratova přísaha je stále citována dnešními doktory. Od Hippocratových dob se, ale přístup k léčbě změnil. Dnes dostávají lékaři malé, pokud nějaké lekce o výživě. Moderní lékařství je o hesle prášek na každou nemoc. A tento způsob chce farmaceutický průmysl udržet. Jakmile si začnete dávat otázky, nejde přestat. Víte, pevné zdraví dává smysl, ale nekouká z něj hodně peněz. Srdeční problémy a rakovina jsou každoročně dva největší zabijáci v USA. Navíc každý rok... 39 000 lidí zemře kvůli nevynuceným zákrokům a jiným chybám v nemocnici. 80 000 lidí zemře z důvodu infikace v nemocnici. A děsivých 106 000 lidí zemře ročně kvůli vedlejším účinkům léků.
  • Srdeční choroby
  • Rakovina
  • Moderní medicína
    A tím že nebudeme brát výživu vážně, dáváme lidem špatnou službu. Optimální výživa je lék zítřka. I ten poslední člověk na Zemi, v každé kultuře s každým jazykem. V každé zemi, každý člověk na zemi to ví. Jsi to, co jíš. Na jídle záleží. Supermarket, symbol vysoké životní úrovně dnes, v této zemi. Tyto produkty pocházejí z farem a rančů nehledě na roční období a vzdálenost. Jsou výsledkem zázračného zemědělství. Udržují si čerstvost jako z farmy až na váš stůl. Jak staré je vaše jídlo? Když se nad tím zamyslíte, jídlo se v nejlepším případě přepravuje se alespoň 2000 - 3000 km než ho dostanete. A je alespoň týden staré. Položme si další otázku. Kolik nutričních hodnot dostanete z jídla, které je alespoň 5 dní staré. Pokud máte štěstí, dostanete možná 40% toho, co potřebujete.

    Téměř každé jídlo, které najdete v obchodě ve velkém městě. Bylo zpracováno, zbylo mu jen málo živin. Živiny jsou rozdrcené, nebo zmizí do té doby, než se vám jídlo dostane na talíř. Z nějakého důvodu jsme se rozhodli, že postříkáme všechno pesticidy, herbicidy, larvacity, funghicity. Rozhodli jsme se geneticky modifikovat věci o kterých nic nevíme. A jeden z hlavních problémů je samozřejmě půda. Co děláme půdě, vzduchu, vodě a všemu z čeho bereme naši potravu. Půda je používaná a používaná, živiny se vytáhnou z půdy. A z půdy se stávají nové pouště. To se děje na celém světě. A je nutné se podívat na naše zemědělství, co opravdu jíme a jak děláme jídlo. Takzvaná hnojiva jsou tvořena hlavně ze 3 minerálů N, P, K. Sodík, fosfor, draslík.

    To je hezké. Ale problém je, že půda potřebuje asi 52 různých minerálů. Takže kde máme vápník, hořčík, mangan, zinek, železo a všechny další věci které můžu zmínit? Chybějí. Ale když je půda podvyživená. Rostliny jsou také podvyživené a oslabené. Ztrácejí svojí obranyschopnost. Přijdou brouci a napadnou je. Pak přijdou nemoci a napadnou je. Takže teď jdou s pláčem k chemickým společnostem, moje rostliny umírají a nerostou. Samozřejmě máme pesticidy. Takže chemické společnosti jsou šťastné, že jim můžou prodat pesticidy, funghicidy, podporovače růstu. A spoustu dalších věcí. Díky svému rozumu si lidé vyvinuli nadřazenost nad každou další formou života. Díky moderní chemii, biologii a oddanému výzkumu. Přichází tisíce efektivních chemických sloučenin.

    Všechny pomáhají v revoluci v produktivitě našemu zemědělství. Takže z toho máme to, že i když jíme jen komerční vegetariánskou stravu. Máme podvyživené toxické jídlo. Protože se všemi pesticidy a chemikáliemi spreji a se vším tímhle. Není jídlo zdravé a je podvyživené. Takže nám není pomoci, jsme podvyživení a toxikovaní. A potom to uvaříme. Studie ukazují, že i pokud jen lehce podusíte jídlo, přijdete o enzymy v něm. Jasná věc je, že v jídle jsou živé enzymy, živí dělníci. Které pomáhají tělu s trávením a použitím živin, které jsou v něm.

    Takže každý by měl jíst syrové jídlo. Když uvaříte jídlo, imunitní systém reaguje jako kdyby to byl toxin. Většina lidí o tom neví, když uvaříte jídlo. Krev se dostane do stavu zažívací leukocytózy. Kdy se aktivují bílé krvinky. Proti jídlu, které jste snědli. Pravděpodobně proto, že proces vaření mění strukturu jídla takže ho tělo nedokáže rozpoznat, takže tělo se k němu chová jako k toxinu. To není dobré, aby vaše tělo dělalo jídlu, které by ho mělo nasytit. Švýcarský doktor Paul Kouchakoff, který ukázal v roce 1930, že pokud budete jíst jídlo, která má víc než 51% vařeného jídla, vaše tělo se k němu bude chovat, jako by bylo napadeno cizím organismem.

    Doktor Kouchakoff byl první, kdo ukázal, že pokud 51% vašich jídel bude syrových. Tak nebudete mít žádnou leukocytózu. Nebudete mít žádnou reakci bílých krvinek. Takže váš imunitní systém nebude aktivován falešným poplachem. Protože se dnes potýkáme s tolika problémy imunitního systému. Musíme zajistit, aby alespoň 51% každého jídla, které máme, je syrových. Abychom nepřetěžovali už tak přetížený imunitní systém. Jak můžete postavit budovu, která má vydržet sto let. Když budete používat špatné cihly? Stejné je to i s vaším tělem.

    Jak můžete čekat, že vaše tělo vydrží dlouhý a skvělý život. Pokud do něj nebudete dávat správné stavební kameny. Každý ví, že jsme to, co jíme když budeš jíst odpad, dostaneš odpad. Přemýšlejte o tom, jako o chronické podvýživě. Protože to se tady děje. To je důvod, proč jsou lidé unavení. Neměli by jste být odpoledne unavení. Měli by jste být ožilí a rozechvělí. To lidi přirozeně přimělo objevit super-jídla. A objevit, že některá jídla mají neobyčejné kombinace vitamínů a minerálů. Všemožných co-faktorů a enzymů. A speciálních chemikálií, které nám prodlouží život. Zjemní nám kůži a tak dále.

    Spirulina byla používána v Mexico city jako hlavní zdroj proteinů po 5000 let. Spirulina má nejvyšší obsah proteinů na světě. Institut Maxe Plancka zjistil, že 50% bílkovin je zničeno, pokud jídlo uvaříte. Tím pádem rostlinné bílkoviny ze super-jídel budou klíčová jídla budoucnosti. Protože můžeme získat všechny bílkoviny z těchto zdrojů. Nebyly poškozené teplem. A jsou naprosto stravitelné. Mohou být snadno zkapalněny, to myslím stravitelností. Kolik energie stojí přeměnit. Spirulinu na kapalinu a dostat jí do těla.

    Můžete jí hodit do vody, tím se rozpustí, vypijete to a jde to přímo do buněk zrovna takhle. Ale steak vyžaduje masivní množství energie aby byl zkapalněný a stravitelný vaším zažívacím systémem. Tyto super-jídla mohou potvrdit neobyčejný prospěch pro vaše zdraví a blahobyt. Kakaové boby. Vyhrávají na celé čáře v množství obsažených minerálů. Oproti čemukoli jinému na světě. Je to nejbohatší. přírodní zdroj hořčíku. Nejbohatší přírodní zdroj chromu. Je velmi pravděpodobně nejbohatší přírodní zdroj železa.

    Je pravděpodobně nejbohatší přírodní zdroj manganu. Má jeden z nejvyšších obsahů zinku. Jeden z nejvyšších obsahů mědi. Všechny co-faktory potřebné pro zdravý metabolismus. Jsou v kakaových bobech. Jeden z největších zdrojů vitamínu C na světě. Ale žádná zpracovaná čokoláda v sobě nemá vitamín C. Protože teplo ničí vitamín C. Má největší obsah antioxidantů. To znamená, že kdyby jsme se opravdu snažili využít toho, co víme o výživě. Že antioxidanty nás chrání proti poškození DNA před onemocněním viry, před rakovinou.

    Chrání nás před poškozením kůže a tak dále.. Buď to bude takhle a sníme to nebo to bude takhle a sníme to. A tohle může být nejstrašnější chemická polévka všech dob. Nebo to mohou být nejneobyčejnější super-jídla všech dob. A je to stejná práce vzít to do pusy. Naše kultura má pravděpodobně převrácené hodnoty. Raději utratíme peníze za nájem než na nejlepší možné jídlo. Raději utratíme peníze za auto nebo dům než aby jsme nakrmili děti. Těmi nejlepšími super-jídly, které byly kdy na světě objeveny.

    Protože o nich nevíme, jsou to převrácené hodnotyprotože jsme zmatení. Viděli jsme program, který nám řekl, aby jsme si koupili auto a tak si ho koupíme. Ve skutečnosti by jsme měli vzít tyto peníze a investovat je do zdraví našich rodin. Nejlepším možným jídlem, což je základ. Když budu jíst obyčejný chleba každý den. Dám si čaj k snídani, k němu toast. Slazené pití k svačině, koblihu k obědu. Grilované kuře na večer. Budu velmi podvyživený v celé řadě živin a to jen za jeden den.

    Takže budu potřebovat něco ve formě doplňků, takže další den. Budu jíst salát, než mi bude lézt ušima ven abych se to snažil vynahradit. Ale už nikdy nespravím tu podvýživu, kterou jsem měl den předtím. Navždy to bude schovaný problém v nějakém smyslu. Nemůžete se takhle trestat, protože za to dříve nebo později zaplatíte. Máme štěstí, za posledních 100 let jsme přešli ze stavu absence jakýchkoli vitamínových doplňků. Do stavu, kdy je jich bezpočet a jsou snadno dostupné. A většina lidí stále neví, jak důležité vitamíny jsou.

    A pokud si vezmou dost velké dávky, můžou je využít k prevenci nemocí. A pokud si vezmou dost velké dávky, mohou je využít na léčbu nemocí. Takže znovu, jak to může být pravda? Neslyšel jsem to ve zprávách. Ve skutečnosti ve zprávách říkají. Neměli by jste brát tolik vitamínů, nemusí to být dobrý nápad. A nedávají k tomu žádný důkaz. Prostě to jenom řeknou. Doktoři říkají: Já ve vitamíny nevěřím. Nepřišli jsme za šamanem, přišli jsme za vědcem. Není to o víře, je to o faktech. Za posledních 23 let.

    Podle Americké Asociace. Kontroly Toxikologie. Bylo 10, celkem 10 smrtí spojených s vitamíny. To je jednička a nula, 10 za 23 let. To je méně než půl smrti za rok A to jsou ještě nedokázané a neověřené. Ale jsou připisovány spotřebě vitamínů. Žijeme v národě, kde ta věc, která pomáhá lidem je prezentovaná jako ve skutečnosti nebezpečná. Byly uveřejněné studie, které ukazují, že když si vezmete každý den multivitamin. Tak vám to ublíží. A to je prostě nesmysl. Jsou studie, které říkají, že vitamín C způsobuje ledvinové kameny.

    Já jsem si prošel klinickou literaturu, a požádal jsem o to samé své studenty. Také jsem požádal kolegy, aby v ní pátrali a jakmile najdou vědecký důkaz. Že vitamín C způsobuje ledvinové kameny, ať mi to pošlou, ať pošlou odkaz. Je to 30 let a ještě jsem nedostal ani jeden. Takže buď jsme všichni natvrdlí, nebo je to mýtus. Je tu předpoklad, že vitamíny jsou v podstatě jako léky a mělo by s nimi být tak zacházeno. Je tu předpoklad, že pokud je to terapeuticky hodnotné, musí to být nebezpečné.

    Protože léky nebezpečné jsou. Takže celý život se nám říká. Aby jsme byli spotřebitelé, hlavně spotřebitelé moderního lékařství. Což jsou farmaceutická léčiva. Co třeba léky, které dostanete předepsané. Dnes existuje hodně mocných léků, které není možné brát mimo dohled lékaře. Ale můžete se spolehnout na svého doktora a lékárníka. Oba jsou to profesionálně vyškolení muži. Lékárník musel vystudovat titul na vysoké škole. Doktor jde na medicínu, dostane medikální vzdělání vykonává medicínu předepisuje medikamenty. A má titul MUDr.

    Zahrňme do toho výživu, ať vidíme jak to zní. Můj doktor je expert na výživu, který absolvoval výživovou školu. Studoval výživu, má "výživový titul". A předepisuje živiny. Zní to dost zvláštně. Pokud řeknu, že jdu za doktorem automaticky se předpokládá. Že je to klinický doktor. Překvapilo mě za má medická léta že nikdo se nezajímal co pacient jí. Když jsem mluvil se svými profesory také se o to nezajímali. Pacienti se o to také nezajímali, takže ani nemocnice.

    Takže jídlo šlo stranou a kdykoli jsem zmínil stravu, bylo to zavrženo. Méně než 6% absolventů lékařských škol v USA obdrží nějaké vzdělání o výživě. Jako student jsem byl na praxi v nemocnici Brigham v Bostonu. Což je vedle Harvardské nemocnice. Dokonce i tehdy v 1974 to byla nemocnice v krizi. Bylo tam víc doktorů než pacientů bylo to opravdu ponuré místo. A měl jsem možnost pozorovat a vidět selhání lékařství. Měl jsem možnost vidět lidi jako tu ženu, kterou si pamatuji.

    Měla leukémii, dali jí chleba s marmeládou. Neříkám sice že chleba s marmeládou způsobují rakovinu, ale určitě nejsou lékem. 26% pacientů, kteří opouštějí nemocnice jsou podvyživenější, než když tam šli. A důvod proč tam jdou je z 80% - 90% podvýživa. Začal jsem číst články W.J. McCormaca a Freda R Klennera. Zakladatelů používání vysokých dávek vitamínu C. A tito pánové léčili virové nemoci vysokými dávkami vitamínu C. Ve 40. letech. Pak jsem se zarazil, počkat chvíli. Toto jsou kliničtí lékaři a používají vitamíny. A používají vysoké dávky vitamínů a mají s tím úspěch. Ale nikdo mi o tom neřekl na vysoké škole.

    Lékařské povolání a lékařské vzdělání ze stejného důvodu i lékařská praxe. Běžné vzdělání z časopisů a z televize. Všichni strčili hlavu do písku jako pštros. A já jsem toho pštrosa viděl. Tak říkám: Hej, máme tu pštrosa s hlavou v písku. A najednou to tam bylo, celá ta hromada znalostí. Celá ta hromada znalostí. A čím více jsem se do toho nořil tím více jsem našel. Linus Pauling poprvé navrhl, že vitamín C může být dobrý proti nachlazení. To bylo na tu dobu podloženo spoustou vědy.

    Nebylo to nějaké hádání z nebo domněnka Pauling byl kolega Alberta Einsteina a dalších intelektuálů té doby. Získal dvě Nobelovy ceny, jednu za chemii, druhá byla cena míru. Takže to byl úžasný člověk a neměl by být brán na lehkou váhu. Problém byl, že se zabýval oblastí klinického lékařství ale neměl v této oblasti vzdělání. Takže v té době trpěl hodně kritiky. A jeho návrhy použít vitamín C na léčbu nachlazení. Byly zesměšněny lékařským světem. A musím říct, že lékaři nejsou vždy takoví vědci. Tak jasně myslící.

    Další problém, který máme při pohledu na živiny. Je, že jedna živina je dobrá pro spoustu věcí. Vitamín E je dobrý pro boj s nemocemi srdce. Je také dobrý pro léčbu popálenin. Také pomáhá omezit záchvaty dětí a dospívajících epileptiků. To je celkem velký záběr Vitamín C anti-toxin, antialergen, anti-virální. Pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru, pozitivně ovlivňuje náladu a deprese. Je prostě dobrý na příliš mnoho věcí Mám na to odpověď. Důvod, proč jeden vitamín může vyléčit tak mnoho nemocí. Je ten, že nedostatek toho vitamínu může způsobit tolik nemocí.

    Máme jen okolo 24 typů živin. Přesto je ve vašem těle několik tisíc chemických reakcí. Pro všechny reakce, které jsou postaveny na vitamínech. Můžeme čekat, že jeden vitamín bude obsažen ve více reakcích. To je stejně tak pravda s minerály. Máme představu jednoho prášku na jednu nemoc. Ta stará lékařská představa, jeden prášek, jedna nemoc Doctrinum specifics. A to není pravda ve výživě. Nemůžete léčit jen něco. Pokud jste opravdu vyléčeni, všechno se vyléčí. Pokud pacient přijde nejen s rakovinou, ale s vysokým krevním tlakem. S cukrovkou, hypertenzí a dalšími nemocemi. Všechny problémy zmizí.

    Nemůžete vyléčit jednu nemoc a druhou si nechat. To není možné. Pokud se tělo vyléčí, všechno se vyléčí. Vyživíte tělo a ono se samo zpraví. Když lidé berou vitamíny, vitamíny nic přímo nedělají. Umožní tělu aby to udělalo. Umožní tělu aby se samo vyléčilo. To je naprosto odlišný způsob pohledu. Tělo má to, co můj otec nazýval vlastní léčivý mechanismus. Šel ještě dál a říkal, je úkolem lékaře aktivovat a reaktivovat tělu vlastní léčivý mechanismus. Pak je pacient vyléčený. A nezáleží jak tu nemoc nazvete.

    Ani jedna buňka v lidském těle není z prášků. Operace nedává nic dovnitř. Možná tam dají něco z plastu, můžou vyndat něco škodlivého. Ale nakonec řezání do těla nakonec moc neprospěje. Dávat tělu prášky opravdu neprospívá zdraví. Takže potřebujeme nové paradigma. Potřebujeme úplně nový pohled na věc. Posilování zdraví se ještě nezkoušelo. Je to opravdu jedna z věcí, které neděláme. Když se živiny testují v terapiích, dávají se malé dávky. To je důvod, proč veřejnost a lékaři vidí všechny ty články, které ukazují nijaké výsledky.

    Jedna studie říká: Vitamín trochu pomohl. Další studie říká: Vitamín moc nepomohl. A máte to tak pořád dokola. Problém je, že všechny tyto studie byly dělány s malými dávkami. Doporučená denní dávka je množství živin. Které je vyžadované většinou populace aby se předešlo nemocem z nedostatku živiny. Takže kdyby jsme všem Australanům dávali předepsaných 60mg vitamínu C denně. Neexistovaly by v této zemi kurděje. Ale přesto zde vídáme kurděje. Pokud máte stresující zaměstnání, nebo pokud máte stresující život.

    Máte děti, udržujete domácnost přitom pracujete. Pak tělo rozkládá vitamín C jak syntetizujete adrenalin. Takže to je pojítko mezi stresem a infarkty. Když jste ve stresu, tělo vyrábí adrenalin a to snižuje hladinu vitamínu C v těle. To způsobí ztrátu odolnosti vašeho kardiovaskulárního systému. Z důvodu nedostatku vitamínu C. Lékaři jen léčí nemoci. Nepátrají po příčinách, protože to neumí. Nechápou jaké chemikálie vznikají při cvičení. Neví jaké chemikálie se uvolňují při meditaci. Neví jaké látky můžete získat z jídla.

    To je důvod, proč má konvenční medicína problém s chronickými nemocemi. Důvod, proč mají problém s chronickými onemocněními. Je, že nedělají nic proti způsobu, jakým pacient k nemoci přišel. V podstatě léčí příznaky. Pokud léčíte symptomy, neléčíte nemoc. Musíte změnit původní příčinu A trvalo mi to asi 2 roky, kdy jsem sledoval pacienty, kteří měli být mrtví. Kdyby byli léčeni klasickou medicínou s takovou prognózou. Jejich schopnost přežít, alespoň těch, co jsem poznal. Jejich tradiční klinické posudky byly celkem jasné a většina lidí by s konvenčním lékařstvím zemřela.

    Poté co jsem byl v tomto programu několik let a viděl jsem pacienty tak při životě. Jak se jim daří lépe, nádory se zmenšovaly roztroušená skleróza zmizela. Artróza zmizela, lupus zmizel. Všechny tyto velmi vážné problémy. To mě 100% přesvědčilo, že jsem mezi správnými lidmi. A že tato práce přináší nějaký užitek. Kardiovaskulární nemoci jsou civilizační choroby. Je to nemoc životosprávy. Protože jíme příliš mnoho špatného a ne dost dobrého. A vaše babička to říkala a její babička a každý ví, že je to pravda.

    Ale místo toho je to fast-food maso, špek, cukr a škrob. Zpracované jídlo, které má jen pár vitamínů. A hlavně si neberte vitamínové doplňky. Protože ty vám mohou uškodit. Ale samozřejmě kardiovaskulární nemoci to není takový problém. Bylo mi alespoň 25let říkáno, že kardiovaskulární nemoci jsou vyléčitelné. Konvenční lékařství velmi dlouho tvrdí, že léčitelné nejsou. Podívejme se na léčbu, která opravdu něco dělá. Doktor Ornish udělal velký kus práce. S lidmi, kteří měli vážné kardiovaskulární choroby.

    Ukládal jim velmi přísné diety, které byly víceméně vegetariánské diety. Což znamená pouze rostlinou stravu s vysokým obsahem vlákniny. Nabitou vitamíny a živinami a dobrými věcmi, které rostou ze země. Nebo je to alespoň organická hmota. Ornish také pracoval na redukcích stresu. A tito lidé jsou schopní zastavit nebo zvrátit kardiovaskulární nemoci za rok nebo dva. Příčina kardiovaskulární nemoci je neschopnost přijímat vitamíny. A neschopnost jíst správně. Dobrá zpráva je, že i lidé s pokročilými kardiovaskulárními nemocemi.

    Když začnou užívat živiny a změní svůj jídelníček. Můžou nemoc zastavit nebo zvrátit bez operace. Co mě zaráží je, že máme tak chytré lidi, máme ty nejchytřejší z nejchytřejších. Jak chodí po chodbách a vedou nemocnice s neomezeným rozpočtem. A nechtějí ukázat na jídlo a západní způsob života jako na příčinu. Ve skutečnosti polovina smrtí je z kardiovaskulárních nemocí. A v polovině těchto smrtí. První příznak. Je smrt. Takže lidé mohou žít celá desetiletí bez jakýchkoli příznaků. Pak se složí k zemi. Pak už je samozřejmě moc pozdě.

    Pozdě na prášek, pozdě na bypass. Pozdě na záchranku. Pozdě na resuscitaci. Pokud jeden z dvou a půl lidí, pokud si dokážete představit dva a půl člověka. Umírají z kardiovaskulárních nemocí to znamená, že společnost dělá něco zásadně špatně. Jediná cesta ven je neúčastnit se toho. A to vyžaduje, aby změnili svůj život. A podívejte se co děláme. Vyhazujeme miliardy dolarů za bypass-ové operace. Které mohou být zvráceny jen tím, že změníte své jídlo co pijete, jak žijete. Řekl jsem už že to bylo bezpečnější? Řekl jsem už že to bylo levnější?

    A fungovalo to velmi dobře? Tak proč všichni kardiologové nedoporučují tento přístup? Abych byl upřímný, ne všichni to studovali. A abych byl upřímný Farmaceutické společnosti k tomu mají co říct. Všimli jste si, že to vůbec není o lécích? Je to ne-prášková terapie. Meditace a vegetariánská strava. Z toho nekoukají peníze. Jeden z největších problémů v přístupu k lékům. Je problém vedlejších účinků. Odmítavé reakce na lék. Jen abych začal, v Británii. Obecně přijímaná data lidí, kteří zemřou. Každoročně kvůli odmítavé reakci na lék.

    Je asi tak 10 000. Abych to k něčemu přirovnal. Počet lidí, kteří umírají při autonehodách je asi 3 500. Jsme velmi znepokojeni autohaváriemi. Ale nějak nás nezneklidňuje odmítavá reakce na léky. Počet lidí, kteří zemřou v důsledku rakoviny prostaty. Což je neuvěřitelný strašák. Máme na to kampaně a tak. Je asi tak 9 000 v této zemi. Časopis Americké Lékařské Asociace. Zveřejnil články, které naznačovaly, že asi tak 106 000 Američanů zemře každoročně kvůli lékům. To jsou léky, které jsou správně předepsané.

    Ne samostatně zakoupené. A jsou to vedlejší účinky, které jsou běžně očekávané. A to jsou lidé, kteří brali léky jak jim bylo doporučeno. Nepočítají se mezi ně předávkování a sebevraždy. Takže pokud 106 000 lidí zemře na normální očekávané vedlejší účinky léků. A to jen v Americe, jen za jeden rok. Za 23 let je to neuvěřitelné množství lidí. Mluvíme tu o milionech lidí mrtvých vinou léčiv. A za 23 let jich máme 10 kteří měli zemřít vinou vitamínů. Takže je jasné, že by jsme se měli víc zajímat o předepisování živin.

    A jak řekl Robert William vynálezce kyseliny pantothenové (vitamín B5). Proč nezačít jako první se stravou? Farmaceutický průmysl nemá za cíl dělat léky. Má za cíl vydělávat peníze. Což je podle mě naprosto v pořádku. Jsou to velké mezinárodní organizace. A mají povinnost vůči svým akcionářům a to by měly společnosti dělat, vydělávat. Žijeme v kapitalistické společnosti a rozhodně si nemyslím že je to špatně. Myslím že kapitalismus má velké výhody. Ale může být snadno zneužitý a my vidíme obě strany této mince.

    Problém je ve způsobu regulace. Myslím, že máme velmi dobré regulátory Ale také máme nějaké velmi neschopné regulátory. Lidé, kteří by měli udílet licence na léky a sledovat výsledky. Jsou placeni farmaceutickými společnostmi Pokud zjistíte, že všichni hygienici pro restaurace. Jsou placeni vlastníky restaurací, budete tím asi znepokojeni. To je trochu situace, kterou máme v případě léků. A to se musí změnit. Platí regulátory, kteří by měli dohlížet nad léky. Platí vědcům, kteří by měli zkoumat léky.

    A velmi často soudy zaměstnávají lidi, kteří jsou také ve farmaceutických firmách. Také dávají inzeráty do lékařských časopisů.Většina lékařských časopisů žije z prodeje inzerátů. Pokud si projdeme lékařskou literaturu za posledních 65 - 75 let. Najdeme tisíce prací, které říkají, že vysoké dávky živin léčí nemoci. Některé z těchto prací se vám do ruky nedostanou. Protože byly zveřejněny v časopisech. Které Národní Lékařská knihovna odmítá zařadit. Není tohle zajímavé? Takže tu máme lékařské časopisy.

    Ale jsou v podstatě na černé listině. Cokoli je zveřejněno v některých lékařských časopisech. Jako je časopis Orthomolekulárního lékařství, kde jsem jako editor. Cokoli je zveřejněné v našem časopise za posledních 41 let. A to jsou stovky článků. Nic z toho není zařazené v Národní Lékařské knihovně. Která o sobě tvrdí, že je to největší lékařská knihovna na světě. Takže to co vypadá jako čistý vědecký výzkum. Časopisy, články a hromada vědy. Je ve skutečnosti změněné lékařskými společnostmi. V jejich prodlouženou ruku marketingu.

    Rád bych se dozvěděl něco o informacích o zdraví. Které se dozvídáme z reklam. Tomu my říkáme komerční informace o zdraví. Je to velký business. Miliony dolarů se utrácí za propagaci zdravotních produktů. Všechny typy prášků a jiných léků na všechny nemoci a bolesti. Víte, občas může být reklama zavádějící. Máme v této zemi 25% reklam jenom na léky. První otázka, proč? Není to proto, že by rádi utráceli spousty peněz. Je to proto, že když chtějí utrácet stamiliony dolarů za čas na obrazovce. Získávají miliardy na tom, že si lidé ti věci kupují.

    Protože lidem je zle, necítí se dobře. Potřebujeme léky o tom není pochyb. Léky proti bolesti jsou skvělé a léky jsou nezbytné. Ale pak přichází bod, že žijeme ve společnosti. Kde pokud málo je dobře, víc musí být ještě lepší. Takže jsme skončili s farmaceutickým průmyslem, který se snaží najít lék na všechno. Máš špatnou náladu? vezmi prášek.. Jsi trochu v depresi? vezmi prášek. A veřejnost na to spoléhá, společnost přijala myšlenku vzít prášek na každou nemoc. Co by se stalo, kdyby každý jedl hromady zdravého organického jídla.

    Které by bylo minimálně zpracované. Myslím, že by jsme měli epidemii zdraví. Myslím že burza by se otřásla v základech. Farmaceutický průmysl je každoročně celosvětově půlbilionový konglomerát. Téměř za 300 miliard dolarů jen v severní Americe. To je opravdu velký business. Co by se stalo, kdyby bylo všem dobře. Ve zdraví nejsou žádné peníze. Víte, pevné zdraví dává smys, ale nekoukají z toho žádné peníze. Myslím že můžeme mít etický farmaceutický průmysl. Ale musíme nejdřív důrazně oddělit regulátory a ty, kteří vyrábějí léky.

    Zatím co dnes je to naprosto nepřehledné. Představa, že všechny léky jsou založeny na důkazech. A všechny nefarmaceutické přípravky jsou jen směs nadějí, iluzí, placeba a šarlatánů. Taková představa neobstojí při přezkoumání. Například aby jste dostali licenci na lék, musí se ukázat, že je efektivnější než placebo. Ve dvou pokusných skupinách. To neznamená, že farmaceutická společnost nemůže udělat spoustu dalších pokusných skupin. Ve kterých se neprokáže, že je efektivnější. Ty nemusí zveřejňovat.

    Co musí udělat je to, že přijde za regulátorem. A řekne, máme tyto dvě pokusné skupiny, které ukazují, že lék je efektivnější než placebo. Můžeme prosím dostat licenci? Toto jsou vzorky odebrané z léků od výrobců, inzulín a antibiotika. Testujeme je na čistotu a účinnost než mohou být prodány. Samozřejmě přichází řada nových léků. Musíme se ujistit, že byly testovány a je bezpečné je používat. Než jsou uvedeny na trh. Doktor vám řekne, že lék byl zkoušený na pokusných skupinách a testován.

    Ale musíte si uvědomit, že když si koupíte nový lék. Účastníte se nekontrolovaného experimentu. Léky byly testovány jen v míře pro získání licence. Na pár stovkách, maximálně na tisících lidí. A následně jsou dány doslova milionům. Mezi těmito miliony lidí je celá škála chování jejich organismů. Způsobů jak zareagují na daný lék. Takže lidé pak mají vedlejší účinky. Také je tu skutečnost, že většina lidí západního světa. Nemají jen jednoduché problémy na které jsou léky velmi dobré.

    Ale mají chronické onemocnění jako deprese, cukrovka, onemocnění srdce Které vás nezabijou, ale velmi znepříjemní život. Navíc trvají po dlouhou dobu A toto jsou všechno věci na které jsou léky zaměřené. Ale jsou to nemoci, které léky moc dobře neléčí. Na krátkou dobu jsou léky velmi životospásné. Měli by jste je mít. Kortikoidy a steroidy kterým všichni říkají ne, ne, ne. Na krátkou dobu a životospásné? Proč ne. Antibiotika, na krátkou dobu životospásné, není problém. Ale nemám rád, když pacient užívá nějaké léky dlouhou dobu.

    Neexistuje na světě lék, který by jste po čase mohl pacientovi sebrat. Dokonalý lék z pohledu farmaceutické firmy je takový, který lidi nevyléčí. Protože lidé by měli tento lék brát po dlouhou dobu aby to bylo výnosné. Zadruhé, je nejlepší vyřešit všechno hned zkraje? Odpověď je samozřejmě ne. Takže pro spoustu chronických onemocnění. Takže pro spoustu chronických onemocnění dává smysl začít nelékařským přístupem. Nejprve proto, že nemají takovou škálu vedlejších účinků.

    Zadruhé proto, že ve spoustě příkladů mají lepší šanci vyřešit původní problém. Místo pouhého léčení projevů. Doktor Abram Hoffer pracoval s Billem Williamsem. Zakladatel Anonymních alkoholiků Bill Williams a Abram se stali dobří přátelé. Bill Williams trpěl vážnými depresemi. Abram řekl, měl by jsi brát Niacin (komplex vitamínu B). Doporučil mu 3000mg denně a to byl konec Billových depresí. Bill W. pak doporučoval alkoholikům aby zkusili brát Niacin. Uvidíme, jestli to pomůže vašim depresím.

    Uvidíme jestli to pomůže vašemu alkoholismu. A většina lidí, která zkusila Niacine měla výrazné zlepšení. Takže Bill W zakladatel Anonymních alkoholiků. Chtěl, aby AA používali Niacin jako vitamínovou terapii. Ale AA, která už byla infiltrovaná lékaři to odmítla. Takže do dneška se Anonymní alkoholici zaměřují na různé způsoby. Co by alkoholik měl dělat, aby přestal pít. Ale nedoporučují vitamínovou terapii. V té době, kdy byla vzrůstající obava jestli antidepresiva SSRI.

    Způsobují sebevraždy a byly na to nějaké kampaně kolem roku 2000. Které ukazovaly, že jsou s těmito léky problémy a regulatorní orgány a farmaceutické firmy to popíraly. Dělali jsme studii ohledně střelby na školách v Americe. Zkoumali jsme několik těchto incidentů Ve většině případů. Buď střelec byl zrovna pod vlivem nebo byl v tu dobu odstavován. Od jednoho z tohoto typu léků. V dobu kdy spáchali tyto činy. Nic z toho se pak nevytáhlo u soudů. Američtí vědci přišli s faktem že Prozacu, což byl leader v této oblasti té doby.

    Dochází patent, takže se zajímali, zda bude vycházet nějaký nový lék. Udělali nějaký průzkum a zjistili, že opravdu přichází Prozac R. A byly tam nějaké úpravy v molekulární struktuře. A aby jste mohl uvést nový lék, musíte říct, jaké budou vylepšení. A v žádosti o patent pro Prozac R bylo řečeno. Nebude vyvolávat takové sebevražedné myšlenky a pocity. Které jsou spojené s tímto stávajícím Prozacem. Přesně ta věc, kterou farmaceutická společnost popírá, že by se děla.

    Za posledních 10 let Jednou jsem pracoval s paní, která měla sebevražedné deprese Opustila domov se svou rodinou, bylo jí asi 50. A strávila celý den sezením v koutě. Čelem do rohu S nikým nemluvila, s nikým nejedla. Byla naprosto nekomunikativní. Byla samozřejmě pod dohledem psychiatra. To je samozřejmě správně. Psychiatr jí předepisoval různé léky, které se běžně předepisují. Rodina se zajímala o výživu. Tak jsem se jim zmínil o Hofferově práci s Niacinem. Tak je zajímalo, kolik by měla brát.

    Tato žena byla velmi vážně nemocná. Tak jsem řekl, že doktor Hoffer si bral okolo 3000mg Niacinu denně. Ale někdo potřebuje o hodně víc, zejména velmi nemocní lidé. A měli by jí dát tolik, kolik bude potřeba. Aby se jí ulevilo. Tak si řekli, že do toho půjdou. Takže při 11500mg denně seděla u stolu a mluvila s nimi. Jako by se vůbec nic nestalo. Tak přišli za psychiatrem, ukázali mu tuto uzdravenou ženu. A psychiatr na to, nemyslím že by měla brát tolik toho Niacinu, to by mohlo být škodlivé.

    Takže jí přestali dávat Niacine a byla zpátky v rohu. Uzdravená s Niacinem, není známá žádná smrt z Niacinu v průměru za rok. Byly tomu připisovány 1-2 smrti za poslední 15 nebo 20 let. Ale to není ani jedna smrt z Niacinu ročně. A kolik lidí se sebevražednými depresemi si nakonec vezme život. Dvě hrsti kešu oříšků. Vám dají terapeutický ekvivalent toho co je v Prozacu. Ale pak si každý řekne, sakra, dvě hrsti kešu, nebudu z toho tlustý? A já na to říkám, tohle vás trápí? Chcete se dostat z depresí?

    Máme problém s přijetím jednoduchých terapií. Takhle by jste se měli chovat. Pokud má někdo deprese, nejprve by si měl uvědomit. Že je v pořádku mít deprese. Pokud jste podvyživený, měl by jste mít deprese. Takže už to nedělejte, jezte správně. Co se děje v mysli, ať už je mysl cokoli. Může být ovlivněno živinami a chemikáliemi, které vchází do těla. A stejně tak to, co člověk dělá. Teď neříkám, že psychologové nejsou důležití, jsou. Ale nedá se nic dělat jenom s psychologickou nebo psychiatrickou metodikou.

    Pokud je pacientův mozek hladový, pokud je vyhladovělý, nebo otrávený. Je to otázka života a lékařství. Pokud vám vezmu vzorek kosti. Bude obsahovat 5000x víc olova než u egyptských faraónů. Pokud vezmu nějaké vzorky tuku, stále budou obsahovat DDT, DDE a DDD. Ve vašich tukových buňkách i přesto, že DDT bylo zakázáno už před dlouhou dobou. Stejně jako spousta dalších chemikálií. Ale chce o tom snad někdo slyšet? Ne A to se ještě nikde neobjevilo, nebo pokud ano. Lékaři to odmítají dělat.

    Protože všechno co oni dělají je toxické. Každý používaný lék. Předepisované léky, normální léky,všechny léky jsou toxická zátěž pro játra. Zhruba tak 7-9 milionu Američanů si bere do pusy sloučeniny rtuti. Právně nesmím říct, že jsou toxické, takže to nikdy neříkám pacientům. Ale do filmu to říct můžu, to si pište! Pokud se podívám na váš mozek najdu tam velké množství rtuti Systém, kdy se rtuť dává do pusy. Co dělá z amalgamové rtuti něco bezpečnějšího, když jí vyplníte zub. Není to pro rtuť dobré místo u zubaře na stole.

    Je to naprosto toxické a zubař si s tím musí poradit. Je to jedna z nejvíc toxických látek kterou člověk zná. Ale má být bezpečná, když si jí dáte do zubu. Což je nesmysl. Je správné říct, že když to máte v puse, jste tím otráveni. To je celé. Tyto toxiny, pokud je přestanete dávat do těla, začnou samy vycházet. A dokonce pokud změníte svou stravu, aby jste jedli jenom organické věci, vylučujete tyto látky, které jdou do krve, do jater. A pokud játrům nepomůžete se jich zbavit, můžete si přivodit nové problémy.

    To je chyba, to je jen půlka léčby. Druhá polovina terapie je detoxikace. Výplach střeva, klystýr, metody, které pomohou dostat věci ven. Bylinky, které pomáhají dostat věci ven. Voda, která pomáhá dostat věci ven. Toto jsou klíčové faktory v čistící metodě, protože hlavní čistící metoda našeho těla a detoxikace. Je skrze střevo. Musíte vytěsnit toxiny, aby se živiny dostaly do buněk. Nemůžete je dostat dovnitř pokud jsou plné jedů. Nemůžete dostat dvě věci na jedno místo. Základní myšlenka je dělat tu nejjednodušší věc, která se nabízí, pít hodně vody.

    Tak moc jednoduché, že mě až zaráží jak málo lidí to doopravdy dělá. Vypijte litr nebo dva předtím, než budete jíst. Než si dáte kávu, čaj, cokoli, čím začínáte den, prostě pijte vodu. Pak teprve začnete den. Co zaregistrujeme hned je, že věci jsou odplaveny ven. Můj bratranec ztratil 75 kilo asi za 18 měsíců. Díky programu syrových přírodních jídel, to o čem jsme mluvili. A všechny tyto toxiny ze sebe skutečně dostal skrz střevo - 12 klystýrů denně. Jen za jeden den ztratil 7,5 kilo. Je to zajímavé, ale je o tom těžké mluvit s širokou veřejností.

    Protože když přemýšlíme nad ztrátou hmotnosti, přemýšlíme jak půjdeme do fitka a všechno ze sebe vypotíme. Ale v dnešní době, se vší tou toxičností, která je v průměrné tukové buňce průměrného člověka, se nechcete těch všech věcí zbavit skrz kůži. Chcete se jich zbavit, skrz střevo tak rychle, jak to jen jde. Velký problém s výzkumem rakoviny je, že veřejnost si myslí, že léčba rakoviny už je za rohem. Podívejte se na jakékoli noviny, každý týden a bude tam článek o nové léčbě rakoviny.

    A když se podíváte, co se doopravdy děje. Vaši příbuzní stále umírají, moji příbuzní stále umírají. Průlomový lék se ukáže jako další lék, který způsobuje rakovinu. Protože většina těchto chemoterapií sama vyvolává rakovinu. To je ta myšlenka, jsou to buněčné jedy, které otráví rakovinové buňky, aby se dál nemnožily. Takže chyba, která se tu děje je v tom, že rakovinový průmysl vidí nádor jako rakovinu. My víme, že nádor není rakovina, protože kdyby nádor byla rakovina, tak by jsme je mohli vyříznout a oni by znovu nevyrostly.

    A všichni víme, že to není pravda, víme že nádory mohou znovu narůst a dělají to. Důvod proč znovu rostou je ten, že jste nespravili ten původní metabolický proces. Rakovina je nejsmrtelnější a nejzáludnější nepřítel člověka. Když se objeví rakovinové buňky, záhy začnou tvořit tkáň, která žije na úkor celého těla. Tato tkáň se zvětšuje a bere živiny ostatním buňkám, tkáním nebo orgánům. Je tu hodně lidí, kteří si začínají uvědomovat, že konvenční lékařství prostě nefunguje.

    Zejména u rakoviny nezáleží na stupni rozvinutí, kdy pacient přijde za doktorem - ať je to fáze 1 nebo 4. Většina rakovin je totiž rozdělena do 4 fází. Méně než 30% přežije 5 let. Ať už se léčí chemoterapii, operaci nebo radioterapii. Což znamená, že víc než 70% lidí zemře. To je prostě nepřijatelné. Jaké mám ve skutečnosti šance, pane doktore. Nechtěl bych vás klamat. Asi sám víte, že vyléčení není jisté. Pokud můžeme přistoupit k operaci tak rychle jak to jde. Myslím, že máte dobré šance na vyléčení.

    Máme tu precedens od doktora Maxe Gersona ze 30. nebo 40. let, který ukázal, že vitamíny a zejména džusy z čerstvé zeleniny a organická jídla pomůžou zvrátit průběh rakoviny. A Gerson měl asi 50% vyléčitelnost se smrtelně nemocnými pacienty. To je extrémně vysoké. V léčbě zhoubných melanomů je Gersonova terapie zázračná. To samo o sobě by měl být důvod aby se každý dozvěděl o Gersonově terapii. Ale nedělají to lékařské školy. Nemluví o těchto alternativách. Následující obrázky ukazují nádory před a po léčbě Gersonovou a výživovou terapií.

    Normálně má lidské tělo velkou obranyschopnost. Takže dostat rakovinu je nemožné. Lidské tělo má tak mocnou ochranu, že zdravé lidské tělo nemůže a nedostane rakovinu nebo jakoukoli jinou chronickou nemoc ze stejného důvodu. Nejenom to. S normální zdravou a bohatou stravou, můžete tyto nemoci zvrátit. A to je to, co děláme. Takže pokud chcete zvrátit rakovinu, musíte zničit prostředí, ve kterém se jí dobře žije. A to je přesně způsob, co tyto kliniky dělají To co nedělají, je napumpovat spoustu chemoterapie a radioterapie do těla.

    Což vytvoří ještě víc problémů imunitního systému, který je už tak oslabený a náchylný k nemocem. To je taky důvod proč člověk dostal rakovinu. A jak řekl G.E. Griffin, pokud někomu chceš udělat rakovinu, dej mu chemoterapii. Protože tyto chemoterapie jsou samy o sobě činitelé. Každý rok dostávám tisíce telefonátů a spousta z nich jsou lidé, kteří prošli tím nejlepším co můžou nemocnice nabídnout. A nádory jim rostly zpátky. A když říkali, proč dostávám tu rakovinu zpátky, doktor řekl: my nevíme.

    My ani nevíme co způsobuje rakovinu. To víme 60 let. John Beard z Edinburgh University napsal ve své práci z roku 1904, že rakovina je samoléčebný proces, který se nevypnul. Ale není to o tom, že by farmaceutický průmysl prostě lidem lhal. Jen otě o tom nemluví tak, jak by měl. Typický příklad: způsob, jakým manipulují s daty přeživších. Slovo přeživší, koukáte na reklamu, kde se říká, 80% žen přežívá rakovinu prsu. Ve skutečnosti jí nepřežijí, jen se redefinuje slovo přežít. Jenom 5 let po zahájení léčby.

    Vezměme si mojí tetu, dostala rakovinu. Je In memoriam přeživší rakoviny protože přežila 5 let Ale zemřela o 6 měsíců později.Takže je vyléčená a mrtvá. V roce 1972 prezident Nixon řekl, že pokud vrazíme dost peněz na výzkum rakoviny, vyřešíme ho, pošleme člověka na Měsíc a taky vyřešíme tenhle problém, společně se nám to podaří, protože na Zemi není síla, která by mohla vzdorovat vůli Ameriky. A v roce 1972 se rozhodl dát k dispozici velké množství peněz. Ten rok 220 000 lidí zemřelo na rakovinu.

    Přesně o 25let později bylo to v USA Today, taky to bylo myslím i v Newsweeku uveřejnili, co se doopravdy stalo. Stalo se to, že vláda USA a my, daňoví poplatníci vydali přes 39 miliard dolarů na výzkum rakoviny. Výsledek byl o 25let později v roce 1996 560 000 lidí zemřelo, víc než dvojnásobek. 5letá nebo jiná doba přežití pro téměř všechny typy rakoviny, se nezměnila za posledních 40 let. To je docela smutné. Rakovina zůstává lidský zabiják číslo 2. Druhá jen za selháním srdce.

    Není divu, že oběti rakoviny jako pan Marshal jsou v depresi. Je to něco jako válka. A toto je válka s rakovinou. Války vynáší jen když pokračují. Podívejme se pravdě do očí, pokud by zítra zmizela rakovina, milion lidí by přišlo o práci. Mluvím o tom, že je to 250 miliardový průmysl, který musíte rozpustit, pokud vyjde najevo pravda, co máme dělat. Ve většině zemí je nezákonné léčit rakovinu pomocí výživové terapie. Jediné možné léčby jsou operace, ozařování a chemoterapie. Hodně lidí se ptá, proč žiji v Mexiku.

    To je přesně ten důvod, jsem Americký občan, žiji v San Diegu, děti tam chodí do školy.Rád bych dělal to o čem si myslím, že je správné. A moje rodná země... hodně mých pacientů přichází z USA. Rádi by měli možnost podstoupit to, čemu se v EU říká skupinový program léčby nemocí a země jejich původu, ať už to je Austrálie, Nový Zéland, Kanada, Anglie, USA. To je jedno. Bohužel nemůžeme ve zdravotnictví dělat změny. Válka s rakovinou je bojovaná s jednou rukou za zády. A já bych nikdy nešel do ringu s šampiónem v těžké váze, abych bojoval jednou rukou.

    A přesto tím, že se omezuje výzkum rakoviny a její léčba. V zásadě na léky, operaci, ozařování. A tím, že se vážně neuvažuje o výživě. Děláme těmto lidem strašné služby. Není to o tom, že by lidé lhali. Není to o tom, že každý kdo pracuje v rakovinovém průmyslu je nějakým způsobem zlý a špatný člověk. Vidíme tu hodně lidí, kteří dělají to, o čem si myslí, že je nejlepší. Můžete si být jistý A můžete se jistě plést. Dobrá zpráva je, že to můžeme dnes změnit. Jedna z mála svobodných voleb, kterou člověk má je to, co budou nebo nebudou jíst.

    Takže se musíme ujistit, že děláme vše pro to, aby jsme tělo posílili. Ne aby jsme ho rozbili. To snad dává smysl, ne? Můžete dělat cokoli co můžete a obrátit to ve vlastní prospěch a to znamená postavit imunitní systém na výživě a užíváním vitamínů k boji s nemocí. Protože podvyživenost vám nikdy nepomůže porazit rakovinu. U mužů je zažívací ústrojí nejčastějším zdrojem rakoviny. Rakovina tlustého střeva je dobré místo kde začít. Protože rakovinu tlustého střeva není snadné vyléčit, je to vážná nemoc.

    A já bych řekl, že je 100% předejitelná. Tím, že budete jíst hodně vlákniny a vyhýbat se věcem o kterých víme, že podporují rakovinu. Jako jsou některá aditiva a konzervanty, chemikálie životního prostředí mohou být zdrojem bezpočtu rakovin. Japonci, kteří žijí v Japonsku a jedí klasická Japonská jídla, žijí klasický japonský život, mají nejnižší výskyt rakoviny na světě. A věří se, že nízký výskyt je způsoben velkým zastoupením "věcí z moře", ryb a řas. S takový jídelníčkem máme velké zastoupení stopových prvků Jako je selen, zinek a germánium a řada dalších protirakovinných prvků.

    Je tam také velký příjem Omega-3 rybích olejů, které taky chrání nejen před rakovinou, ale i před nemocemi srdce a Alzheimerem. Navíc také pijí zelený čaj. Zelený čaj pak obsahuje celou řadu chemikálií, které nás také chrání před rakovinou. Chrání naší DNA a tak dále. U žen rakovina prsou a dělohy jsou nejčastější výskyty. Pokud vezmete japonskou ženu, která má výskyt rakoviny prsu velmi nízký, přestěhujete jí do Ameriky, kde změní svůj způsob života. Pravděpodobnost výskytu vyskočí na úroveň amerických žen, která je nyní u 13%.

    Takže 13% žen v Americe dostanou rakovinu prsu. V Japonsku je to méně než 1%. My doktoři vylepšujeme naše techniky Nikdo není v boji proti rakovině sám. Vědci nachází stále víc a víc skutečností. My rakovinu přemůžeme když se podíváme na vysoké dávky vitamínu C, které se vpíchnou do žíly podobně jako chemoterapie. Máme skvělé a povzbudivé zprávy pro každého člověka s rakovinou na světě. Je to snadné a bezpečné. Už jsem řekl že je to levné? Mít doktora, který dává lék do žíly musíte jenom asistovat.

    Věřím že v dalších 10 letech se toto stane víc přijímané. Ale lidé s rakovinou si nemůžou dovolit čekat a ti co jsou mrtví byli léčeni špatně systémem lékařů a vládou, která se tváří že podporuje nezávislý výzkum a vývoj všech možností. Takže když přijdete a řeknete, místo chemoterapie můžete dát do žíly vitamín C 30, 60, 100 000 mg za den. Přímo do krve. A tohle zabije rakovinové buňky. Vitamín C při tak vysokých dávkách selektivně zabíjí rakovinové buňky. A to je přesně to, co je chemoterapie.

    Ale s vitamínem C není žádné poškození zdravých buněk. A lidem pak není špatně. Nepřijdou o vlasy. Všechno co se děje je, že se jim vede lépe. Zvyšovali jsme dávky na 40 000mg, 50 000mg, 60 000mg, zvýšili jsme je až na 100 000mg pak jsme šli na 200 000mg. Dostali jsme se skoro na čtvrt kila. Přímo do krve za 24 hodin. Žádná odmítavá reakce. Žádné vedlejší účinky Velká žízeň a trochu hučení v hlavě. A to se děje při obrovských dávkách vitamínu C. Té samé látce, která má způsobit ledvinové kameny když budete brát 100mg.

    Tak se podivujeme proč se tohle děje? Protože další předpoklad je, pokud tohle bylo tak dobré, můj doktor by už o tom věděl. Pokud by to bylo tak dobré, už by to bylo v televizi. Pokud je to tak dobré, učilo by se o tom na lékařských fakultách. A to je další takový předpoklad proč by jste měli učit o vitamínech na lékařské fakultě? Proč by lékaři, kteří studovali lékařství, dělali lékaře. A jsou hodně podporováni farmaceutickým průmyslem. Proč by šli a hledali ve vitamínech? Farmaceutické společnosti nebudou propagovat vitamíny, to nebude fungovat.

    Vláda neví o ničem, co jí neřeknou farmaceutické společnosti nebo jiná lobby. Zejména lékařská lobby. Lidé o tom neví, protože nemají vzdělání kde by se vyskytlo slovo orthomolekulární. Doktor Hugh Wierden řekl, orthomolekulární což je výživová terapie Orthomolekulární lékařství Není odpovědí na žádnou otázku, která se pokládá na lékařské škole, takže tím ukazujeme na dva odlišné směry v péči o zdraví a kdykoli tohle nastane, máme to co dnes zažíváme střet názorových proudů Když mluvíte s lidmi o používání vysokých dávek vitamínu C na rakovinu.

    A pak jim řeknete, že to bylo masivně testováno. Dokonce i Národní ústav zdraví ukazuje že to funguje. Tým Doktora Wierden to dělá asi tak 25let nebo víc. Já jsem po 30 let viděl, jak vysoké dávky vitamínu výrazně zlepšovaly kvalitu života lidí s rakovinou. A výrazně zlepšovaly délku života pacienta s rakovinou A máme tu mnoho a mnoho ukázek v literatuře, kde můžete najít důkazy o terapiích s vysokými dávkami živin, které zastaví nebo i zvrátí průběh rakoviny. Je to nepochopitelná otázka, proč se tohle neděje?

    Odpověď samozřejmě je, dokud si nebude hodně lidí stěžovat, tak se to nestane. Ale kdyby každý vyžadoval výživovou terapii, tak se to změní. V současné době, pokud chcete výživovou terapii jdete za svým doktorem a požádáte o ni - je to jako žádat Chio-Mei ve francouzské restauraci. Není to v menu a nevědí jak se to vaří. Takže to nedostanete. Pokud máme přejít ke stavu starání se o sebe a o svoje zdraví musíme vysvětlit regulátorům politikům a doktorům a dostat to na university.

    A lidem kteří dělají ve zdravotnictví aby pochopili, že tu jsou rostliny s protirakovinnými vlastnostmi. Jsou tu rostliny s účinky proti nevolnosti a proti zvracení. Jsou tu rostliny, které jsou proti záchvaty. Jsou tu rostliny, které fungují proti bolení hlavy a padání vlasů. Což jsou projevy chemoterapie. Mami poslouchej. Jsem si jistá, že ti lidé z vlády jsou v těchto věcech odborníci. Ale od té doby co užívám bylinkový čaj se cítím skvěle. Netušila jsem, že léčba může být tak efektivní.

    Proč už nemám žádné projevy, z čeho jiného by to bylo než z mého čaje? Co když by dali všem Američanům zdravotní služby zdarma A nikdo by je nepotřeboval. Je tu hodně debat o tom, jak by jsme měli financovat a změnit zdravotnictví Aby bylo dostupné pro všechny v USA. Většina civilizovaných zemí má národní program ochrany zdraví, který garantuje zdravotní péči v podstatě každému. USA tam podezřele chybí. Máme 30 nebo 40 milionů lidí, kteří jsou nepojištění v USA. To přitahuje pozornost a taky by jí to přitahovat mělo, ale je to řešení, dát jim přístup k systému, který moc dobře nefunguje?

    Nebo by byl dobrý nápad naučit je, jak být zdravý? Myslím si, že potřebují vzdělání, ne prášky. Lidé by si měli být vědomi velkých přínosů, když budou zlepšovat své zdraví. Když by dostali rakovinu, nebo jinou nemoc kterou mají. Jsme nyní ve fázi, kdy se pohled na lékařství mění. Lékařství už nemůže bránit všem informacím to změnil internet. A jak čím dál tím víc populace začíná brát zdraví do vlastních rukou Přijde ještě větší změna. Nemůže to takhle pokračovat, současný systém se rozpadá.

    Musíme udělat z výživy hlavní preventivní strategii pro lidi. A musíme být horliví do výživy, když jsme tak horliví do globálního oteplování. Musíme přesvědčit veřejnost, že jsou to, co jedí. Jídlo může měnit vaší náladu. Jsi to, co všechno sám sobě provedl a tvoje rozhodnutí přímo ovlivňují tvůj život. A může být snadné si to představit, když je vám 21let, jste zdraví a jíte špatně.Ale vypadá to o hodně jinak když je vám 40, 50 nebo 60. Když se začnou projevovat všechny tyto choroby.

    Máme zdravotní systém, který je o ochraně nemocí. Dominují mu doktoři v nemocnicích patologové a farmaceuti a takový systém se stará sám o sebe. Chce pořád víc práce a opravdu nejde po redukci nemocných a nemocí. Čím víc je práce, tím víc je zisku. To je část lékařského průmyslu. A tak to být nemusí, to je důležité. Lékařské odvětví dělá spoustu věcí správně. Procento přežití narozených dětí, super. Traumatologie, super. Rozstřelíš se na dálnici a je potřeba tě dát dohromady. V tom jsou velmi dobří.

    Léčba nemocí, ubohá lékařská profese to dělá špatně. I lékařské školy, které nabízí studium výživy nenabízí léčbu výživy v megadávkách. I školy, které nabízí lekce alternativní medicíny se na to doopravdy nesoustředí. Jenom se o to otřou. Odpovědí je, aby si každý člověk uvědomil. Pokud chcete něco pořádně, musíte si to udělat sami. Musíte číst a musíte hledat. Musíte chtít takové informace. A také bych měl dodat, že by jste měli si opravdu vitamíny vzít. A opravdu si dělat zeleninové džusy.

    Musíte si tím projít. Každý kdo tohle zrovna teď sleduje, udělal na nějaké úrovni rozhodnutí. Že musí udělat něco pro zlepšení svého života, pro zlepšení života vlastní rodiny, vlastních dětí. A také pro život samotné planety. Také pro život rostlin a všeho. Pokud jsme si vybrali tohle, tak náš výběr tomu musí odpovídat, protože pokud jste někdy letěli letadlem. A podívali jste se z okýnka. Podívali se dolu, viděli jste, že to jsou všechno farmy. Hlavní způsob jak komunikujeme s planetou je skrz zemědělství.

    A pokud změníme výběr našeho jídla, změníme taky zemědělství. Takže se z ničeho nic přesuneme od kukuřice, pšenice a sóji. Směrem k jídelníčku ze super-jídel. Organickým jídlům a syrovým jídlům a změníme celý způsob jak komunikujeme s planetou. Největší věc, kterou na této planetě děláme je, že něco pěstujeme. Navzdory všem obřím zemědělským společnostem. Jenom pěstujeme věci. Můžeme pěstovat geneticky modifikovanou kukuřici. Nebo můžeme pěstovat nejúžasnější rostliny na světě. Je tu pořád více směřování.

    k alternativám. Protože to co se dělalo doteď nefungovalo. Prostě to nefungovalo. Když sleduji rakovinu na vzestupu, infarkty na vzestupu, mrtvice na vzestupu, Alzheimera, demenci a všechno ostatní na vzestupu. Změna je neodvratná, evidentně staré způsoby nefungují. A potřebujeme nový pohled na věc. A musíme se dostat zpátky k základům. A základem je studovat kultury, které neměly tyto problém, ze stejného pohledu pokud chcete být milionář. Promluvte si s milionářem.

    Nemluvte s člověkem v hospodě, který se pořád dostává z promarněné příležitosti. Promluvte si s lidmi, kteří žijí běžně sto let bez rakoviny a nemocí srdce. A schválně jestli přijdete na to, jak to dělají. A my jsme to zkoumali, dělalo to spousta lidí posledních sto let. A naprosto se to ignoruje. První kurz, který jsem kdy vedl byl v roce 1976. Jmenoval se zapomenuté výzkumy v lékařství A dodnes dělám tu samou věc. Velmi jasně cítím, že nejlepší doktoři na světě, nejlepší experti na výživu na světě jste vy sami.

    Máte všechno v sobě, všechno potřebné vybavení, aby jste cítili, jestli je něco pro vás dobré, nebo ne. Dobrá zpráva je, že lidé nejsou parta hlupáků. Abraham Lincoln to řekl: Někoho můžeš oblbnout napořád. Můžeš všechny oblbnout na nějakou dobu, ale nemůžeš všechny oblbnout napořád. A to je důvod, proč víc než polovina populace bere vitamíny. I přesto, že většina doktorů řekne, že to není nezbytné. Máme tu veřejnost, která to chápe rychleji než sami doktoři. V určitém smyslu je to smutné.

    Ale v určitém smyslu, je to skvělé. Lidé by měli přestat být pacienty a začít být lidmi. Proč nebýt zdravý a šťastný. Proč by ne. Změníte svůj život, budete trochu cvičit. Budete správně jíst, to je dobré. Vypadáte lépe, to je dobré. Žijete déle, to je dobré. Ušetříte peníze, to je dobré. A máte obrovské uspokojení, že jste to udělali sami. Lidé si říkají, nemám lékařské vzdělání, tohle nemůžu vědět, ale prosím vás jak složité je jíst správně, pít zeleninové džusy a cvičit. Aby jste tohle věděli nepotřebujete titul.

    Je to až příliš snadné, levné, snadné, bezpečné, efektivní. Největší důvod, proč to lidé ještě nedělají je, že to vyžaduje zodpovědnost. A to je jediná cesta ven. Když si vybereme syrové organické rostlinné jídlo, vezmeme si zpátky moc a rozhodneme se, že chceme zpátky kvalitu a nebudeme trpět nějakými 50 ingrediencemi o kterých jsme ani neslyšeli. Nejsem nějaký posel vegetariánství, nenutím nikomu veganství, nebo dokonce jíst jenom syrovou stravu. Ale s jistotou víme, že jídelníček z 80% syrových věcí, který pokrývá všechno ovoce, zeleninu, ořechy, semínka, řasy, klíčky, trávy, super-jídla a bylinky je neuvěřitelně důležitá část, zdravého a blahobytného života.

    Není žádná kouzelná pilulka, není žádná jediná terapie, která léčí rakovinu nebo srdeční choroby. Ale je tu změna životního stylu, která předchází a zastavuje a může zvrátit vážné chronické choroby. Řešení je tady. Vždycky tady bylo. Jediná věc která zbývá je vzdělání. Protože jsem přesvědčený, že až se lidi dozví o řešení, chopí se toho, rozhodnou se - Jo, jdu do toho.
  • x Dokument s českým kompletním přepisem z roku 2008 se zabývá nejen problematikou správné výživy, která vede nejen ke kvalitnějšímu životu, ale především k účinnému předcházení chronických onemocnění jako jsou onemocnění kardiovaskulárního systému, cukrovky druhého typu, nebo třeba rakoviny. Rakovina a jiná chronická onemocnění, která jsou prakticky neléčitelná moderní medicínou lze alespoň podle autorů dokumentu úspěšně léčit odstraněním pravých důvodů choroby a ne jen zmírňováním projevů.

    "Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem" - Hippokratés. Toto je poselství od otce medicíny zmíněné i v novém kontroverzním dokumentárním filmu Jamese Colquhouna a Laurentina ten Bosche.

    S nutričně ochuzenými potravinami, chemickými přísadami a naší neochvějnou tendencí spoléhat na farmaceutické léky cpané do našich podvyživených těl se není co divit, že moderní společnost je nemocnější a nemocnější. Dokument tak pomalu odkrývá bilionový zdravotní průmysl a předkládá společnosti některá vědecky ověřitelná řešení k překonání nemoci přirozeným způsobem.
    xRubriky
    Odkazy
    Měsíční archiv
    Výběr tématu
    Anketa

    Nefunguje
    Nefunguje video na této straně?
    Pošli link
    Ahoj, podívej se na zajímavé video
    Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

    Odkaz videa
    Credits

    webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.