xVybraná videa
x Kanadský dokument s českým dabingem o nečistých praktikách výrobců cigaret. Každý rok umírá na světě pět milionů lidí na následky kouření. Denně tedy zemře na 30 000 kuřáků. Ve 20. století zemřelo sto milionů kuřáků, a pokud se tento trend nezmění, tak v našem 21. století jich zemře celá miliarda. Jde o pandemii, které se lidstvo dobrovolně vystavuje a jež je zdrojem přímo pohádkových příjmu několika velkých světových tabákových firem. Vydělávají miliardy na na ničení zdraví miliard lidí - kuřáků i nekuřáků. Tabákové koncerny se v USA a západní Evropě už více než před padesáti lety sjednotily v postupu vůči veřejnému mínění. Spojování kouření a výskytu rakoviny ignorovaly, i když si tohoto faktu byly vědomy, a veřejnost zahrnuly svádivou reklamou. Vetší problémy jim nastaly v 90. letech 20. století, kdy 46 států USA podalo společnou žalobu na tabákový průmysl ve věci ohrožování zdraví lidu. Velká protitabáková kampaň se rozjela také v západní Evropě.
Na to reagovaly koncerny stylem "mrtvého brouka" a přesměrováním přímé reklamy na sponzorování různých sportovních a kulturních akcí. Největší aktivitu projevily na nových trzích ve východní Evropě a ve státech Afriky a Asie, kde regulace kouření je takřka nulová. (oficiální text distributora).
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.