xVybraná videa
text k videu
World Content News - Stěhovací firma Urban Moving Systems, jejíž spolupracovníci 11. září 2001 byli nápadní tím, že filmovali hořící věže World Trade Centra a k tomu jásali a tančili, obdrželi tři měsíce před útoky od americké vlády příspěvek půl milionu dolarů, uvádí oficiální webová stránka jedné organizace jménem FedSpending.org.

Majitel údajné maskované firmy Mossadu byl po útocích "vyslýchán" FBI kvůli neobvyklému chování, ale ihned poté se uchýlil do Izraele. Dominik O. Suter byl následně na to celosvětově hledaný.

O veselém dovádění arabsky oděných Izraelce informoval teprve nedávno bývalý agent CIA Philip Giraldi:
"Slavili 16 minut po prvním útoku, kdy nikdo nevěděl zda šlo o hrozný útok nebo to byla nehoda." ( Quelle )

V souvislosti s tím, prohlásilo FBI, tři dny po 11. září veľkopoplach pro letiště Newark : "Asi tucet policistů v civilních šatech, včetně vyšetřovatelů z okresu Bergen vešlo do firmy Urban Moving System o osmé večer a začali fotografovat."
( AP )

Pět spolupracovníků této firmy bylo několik měsíců zadržovaných ve dvou věznicích v New Jersey a následně přesunuto. Měli se ilegálně a bez pracovního povolení zdržovat v USA. Vychází se z toho, že pracovali pro izraelskou tajnou službu Mossad.

Vláda USA dosud blokovala vše, co v časovém okolí 9 / 11 mohlo souviset s možnými izraelskými aktivitami. Fox News musela znovu stáhnout jeden příspěvek z programu, který se tím zabýval, příspěvek byl odstraněn z webu.

Při předmětném finančním příspěvku - šlo o půjčku, při objednávce pro stěhovací firmu muselo jít, vzhledem k úctyhodnou částku, o velmi krvopotne práci. Tato, ne zrovna nízká finanční injekce firmě, která byla po útocích svým profesním cechem dána na černou listinu, byla odhalena teprve nedávno jedním pozorným webovým surfařům.

Navíc, k těmto sponzorovaným 498 750 dolarům přiteklo dalších 166 250 dolarů neznámého původu, což dává celkem pěknou kulatou sumičku: 665 000$. Je možné, že šéf stěhovací firmy, Dominik Suter, již v r. 2003 pod svým aliasem bez problémů znovu přicestoval do USA, a jako svůj nový domicil pro své machinace založil tentokrát firmu na čištění ( Florida - Filing ).

Sedí skuteční původci útoků ve vládě USA? I když by se mělo s obviněními zacházet velmi opatrně - tyto indicie se jeví jako skličující, pokud pro tyto podpory nebudou žádné uspokojivé vysvětlení a zbývá jen doufat, že tento skandál nebude médii zameten pod koberec.

x První dokument odhalující identitu osob odpovědných za události 11. září. více na webu.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.