xVybraná videa
Lawrence Leungs: Neuveriteľné UFO Psychické médiá
text k videu
Lawrence Leungs: Neuveriteľné: UFO
Vždy som bol fascinovaný mimozemšťanmi. Vo vzduchu aj v televízii. A nie som jediný. % austrálčanov si myslí, že mimozemšťanie niekde existujú. Niektorí si myslia aj to, že už sú medzi nami. A mnohí si myslia, že prvé miesto kde prišli je Roswell v Novom Mexiku. V roku 1947 tu stroskotalo niečo záhadné. Bola to loď mimozemšťanov, alebo to bola konšpirácia americkej vlády, aby naštartovali turizmus v meste Roswell. Ja som marťan aj mexičan.

Tu na roswelskom ufo festivale je veľa farebných charakterov, ktorí veria v mimozemských návštevníkov. Predtým než som mal nejakú vážnejšiu debatu, rozprával som sa s chlapíkom v obleku. Bol som na Jupiteri. - Ou. A dostal som inštrukcie na Jupiteri. A stretol som viacero mimozemšťanov z rôznych civilizácií, ktorých považujem za priateľov. A nebol som unesený. Šiel som dobrovoľne. A čo nám hovoria o našom vesmíre, je veľmi vzdialené od pravdy. Máme intergalaktické vesmírne velenie, a Zem je väzenská planéta.

Ako to všetko viete? Pretože som to videl osobne. A stretol som sa s veliteľmi a ľuďmi, a dostal som informácie o histórii tejto planéty, o budúcnosti tejto planéty. A ľudia na tejto Zemi, budete vidieť veľké zmeny. A nebudú sa vám páčiť. Čo sa stalo, keď vás vzali preč? Pekná dáma...a veľa ľudí si povie, že vždy to je nejaká pekná žena. A ja hovorím, že prečo nie. Lepšie než nejaké monštrum. Ako viem, že pekné dievčatá, s ktorými hovorím, nie sú mimozemšťanky?

To nevieš. Pretože mnohé z nich sú. Hm. To vysvetľuje veľa vecí. Bolo to celkom fajn. Čo môžme považovať za najsilnejšie dôkazy toho, že sú medzi nami mimozemšťania? Stretol som sa s nimi. Bol som s nimi. Sú to moji priatelia a pravidelne so mnou komunikujú. Ale poďte so mnou, ukážem vám tých mimozemšťanov. Tak, ideme do toho. Odviezol ma do na najlepšie miesto pre pozorovanie mimozemšťanov na periférii mesta Roswell. Je stadiaľ veľa správ o aktivitách, ktoré tu ľudia vidia.

A predovšetkým, keď sú búrky. Takže sme vychytali celkom dobrú noc. - Super. Už som si aj myslel, že ma chcete uniesť. - Neverím v únosy. Každý chodí dobrovoľne. Kde by sme sa mali pozerať? - Pozeraj sa hore. Pretože tam sú. Obyčajne tá kozmická loď nie je veľmi vysoko. Je úžasné, že v noci radi lietajú celkom blízko pri zemi. Takže je možné, že uvidíš nejakú vzdialenú niekoľko desiatok metrov. Keď uvidíme niečo čo sa správa zvláštne, a nehýbe sa to ako bežné lietadlo, možno sa nachvíľu zastaví, možno prudko vyštartuje hore alebo dole.

Tak sa máme na čo pozerať. Takže máme tu dobrý ďalekohľad. Ou, tam je jasné svetlo. Čo to je? Videl si tamto svetlo? Presne tam. - Áno. Čo to je? Neviem. Trošku si to nastavím. Vyzerá, že je to stabilné. Vyzerá to byť stacionárne. - Pravdepodobne to je pri nejakom dome. Ako vieme, že tieto veci nie sú len v našej mysli? Ako viem, čo je skutočné a čo nie? A čo je len v ľudskej predstavivosti. To je veľmi dobrá otázka. A odpoveď na ňu je, všetko čo si povedal. Deje sa všetko naraz.

O čo ide pri análnych testoch? Nuž, robia sa experimenty, prebiehajú. Ale taktiež majú radi chuť konečníka. Skutočne? - Áno, skutočne. Je to tá chuť, alebo sa niečo snažia zistiť? Oni o nás už všetko vedia, oni nás vytvorili. Prečo je to vždy ... - Chutíme im. Majú radi chuť surových ľudí. Je to šokujúce. Prejdi tu, kde je to trochu tmavšie. Nanešťastie sme nevideli žiadne UFO. Ale našťastie sa nekonalo ani žiadne ochutnávanie konečníka. Prominentný UFO skeptik Steve Roberts má na UFO viac astronomický pohľad než anatomický.

Čo to ľudia vidia, keď sa pozerajú na oblohu a vidia tieto objekty. Na čo sa pozerajú v skutočnosti? Vo vzduchu je veľa vecí, ktoré verejnosť bežne nevníma. Aeroplány, balóny, planéta Venuša. Venušu dokážete vidieť celkom dobre aj cez deň, keď viete kde máte hľadať. A je to len biela bodka. Ale môžete si myslieť, že to nemôže byť planéta, veď nie je noc. Ak vidíte Venušu cez deň. A nie je to len o tom, že niektoré objekty nemožno identifikovať.

Deklasifikované dáta britského ministerstva obrany ukazujú, že množstvo pozorovaní UFO sa zvyšuje akurát vtedy, keď sú populárne nejaké UFO filmy. A objekty, ktoré ľudia zvyknú pozorovať, vyzerajú ako tie z filmov. Takže ak pozorovania UFO reflektujú tú najpopulárnejšiu kultúru doby, najbližšie pozorovania by mali vyzerať asi takto. Ale ako to je s fotografickými dôkazmi pre UFO? Toto sú obrázky pozorovania McMinnville z roku 1950. Jeden z tých lepších UFO pozorovaní.

Jasne tu vidíme nejaký solídny objekt. Takže toto je považované ufo komunitou za skutočné UFO? Áno. Hovoria, že toto je jedno z tých lepších pozorovaní, ktoré nevedia vysvetliť. Takže o čo tu vlastne ide? Je to UFO? Tak prvé čo tu vidíme je elektrické vedenie. Nad UFOm sú dve laná. Ľudia, ktorí tam boli, dokázali usúdiť, že je to niečo, čo visí z týchto lán. Takže tam by mala byť nejaká šnúrka. Ten výčnelok v strede je vertikálne, ale to UFO je trochu naklonené.

Ten centrálny objekt nie je v pravom uhle k disku. Fotka je taká rozmazaná, že nevidíme šnúrku. Takže čo to môže byť? No, tu je ten farmár, ako pózuje pri svojom nákladiaku. Ak sa pozriete na spätné zrkadlo auta, vyzerá veľmi podobne tomu UFO. To vychádza na veľkosť a tvar objektu visiaceho z tých lán. To je neuveriteľné. Pozrite sa ako sa ušŕňa. Takže hocikto môže urobiť UFO HOAX? Áno. Zožeňte si nejaký objekt, hodíte, a rýchlo ho sfotíte. Nebude tam žiadna šnúrka.

Bude sa to len vznášať. Je celkom jednoduché vytiahnuť z toho dobrú fotku. Nemám žiadne spätné zrkadlá, ktoré by som hodil do vzduchu, ale mám iné okrúhle objekty, ktorých sa chcem zbaviť. Moji rodičia robili vianočné nákupy na pošte. Prepáč André. Niečo strieborné. Podnos na pizzu. Ďalší podnos. Dali by sa aj dnes ľudia presvedčiť takýmito technikami? Odpoveď je áno. Ak ste v Roswelli. Áno. To je UFO. - Myslíte si, že je to alarmujúce? Nič čo robia nepovažujem za alarmujúce.

Oni to majú všetko pod kontrolou. To je dobrý obrázok. To je len ďalší dôkaz toho, že tam vonku lietajú. Áno to vyzerá realisticky. - Veľmi pekné. Čo si myslíte o tomto? - Niee. To vyzerá byť vytvorené ľuďmi. UFO. - Áno. Správne. Je to UFO. To je výborný záber. Pretože ste zachytili podvozok tejto kozmickej lode. A je to celkom jasne viditeľné. Máte aj negatív? - Áno. Môžme ich zohnať. Definitívne to zväčšite. Toto by mohlo byť misreprezentované ako lietadlo.

Pozri sa na to. To vyzerá ako mimozemšťan. Tu v ..krajine. - Vidíte to. Tu sú oči... Hej. Presne tu. - Vidíte tu vrch hlavy, oči.. Čo si myslíte o tomto? - To vyzerá ako CD. Neveriaca! Tá skutočná debata ohľadom obrázkov UFO nie je v Roswelli, ale na webe. Jeden z dôvodov prečo vzrástla fascinácia UFOm je kvôli internetu. V skutočnosti je internet plný UFO. A porna. A UFO porna. YouTube je domovom pozorovaní UFO. Zábery záhadných objektov sú nevyhnutne sprevádzané zvučkou seriálu Akty X.

V komentároch veriaci aj skeptici preberajú dôkazy za a proti. A potom sa nazývajú buznami. Niektoré videá sú dôveryhodnejšie než iné. Alebo nie? Ako môžete zbadať rozdiel medzi skutočným videom a podvrhom? Nuž ja som našiel majstra UFO podvrhov na YouTube. Muž, ktorý sa nazýva The Faking Hoaxer. Kvôli ochrane svojej identity sa reprezentuje ako počítačovo vygenerovaný avatar. Takže ako si sa dostal do sveta falšovania UFO? Nuž. Prezeral som si nejaké UFO fóra. A tam preberali, že ako skutočne vyzerajú niektoré podvrhy.

A zarazilo ma to. Veď očividne vyzerajú ako podvrhy. A ja vám to viem dokázať. Ukázal som im aké je jednoduché vyrobiť si to na počítači. A takto sa zo mňa stal The Faking Hoaxer. Takže toto je viac než len nevinné žartovanie. Robíš to, aby si na niečo poukázal? Znepokojuje ma, že títo ľudia veria týmto falošným UFO. A tak som ich znovu vytvoril a ukázal ako som to urobil. Chcel som ľuďom povedať len to, aby hneď neverili všetkému čo vidia. Povedz mi, čo si myslíš o tomto videu.

Toto je to známe haitské UFO. Haitské video. Pozri sa na tie stromy. Vyzerajú úplne rovnako. Ten chlapík použil šablónu. Je to idiot. Je totálne lenivý. Musím povedať, že tvoje videá vyzerajú sakramentsky reálne. Dokážeš nimi obalamutiť aj UFO expertov? Samozrejme. Jedno z mojich nedávnych videí. Sú to tie dve sféry a vesmírna stanica. UFO nadšenci sa išli z toho zblázniť na fórach. Na mojich YouTube videách hovorím, že moje videá sú falzifikáty, chodím na fóra, aby som to s nimi prebral.

A potom oni obviňujú mňa, že diskreditujem moje vlastné zábery, a potom ma vyhodia z fóra. Neuveriteľné. Prečo ľudia veria v tvoje videá. Ľudia veria v tieto HOAXY. A veria, že to čo vidia je skutočné, pretože tomu chcú veriť. Nuž ja im dám niečo, v čo by mohli veriť. Ja spravím svoj vlastný UFO HOAX. A zabudnite na počítačovú grafiku. Ja im dám skutočné UFO. Toto je moja manufaktúra UFO s týmom staviteľov. Mike, Pablo a Tonja Todmanová. Ahojte. Takže použijeme na to héliom napustené balóny a tieto programovateľné ledky.

A spolu to bude držať plastovými trubkami. Viete, že sa mi veľmi páčia tieto dlhé šnúrky, pretože veľmi dobre držia veci pohromade. A deti ich milujú. Takže tieto balóny vypustíme do vzduchu. A samozrejme nám ide o najväčšiu viditeľnosť. Nuž všetko s týmito ružovými stužkami neujde pozornosti. A keď sa všetko podarí podľa plánu, toto bude naše UFO. A toto som spravila predtým. Nemôžete ísť bez toho. Ou, no neviem neviem. Dnes je naša noc. Dnes vypustíme tento výmysel do vzduchu.

Rozhodol som sa, že naše UFO nevypustíme v meste, pretože potrebujeme odľahlé miesto na vypustenie. A pretože je to 4 hodiny od Tanji Todmanovej. Máme tu kotevné lano, čo je v podstate šnúra na rybačku. Aby sme boli schopní nastaviť pozíciu zo zeme. Dúfam, že to nevyrazí od zeme príliš násilne. To svetlo tam hore nie je UFO. Je to Venuša. Ako to ide? - Držím sa. Si pripravený? Ideme na to. Zapnúť svetlá. A je to vo vzduchu. Ale uverí niekto, že je to UFO? Aby sme si to zistili, natáčali sme tajne v neďalekej pivárni.

Nepotrebujete teleskop, aby ste videli naše UFO. Ale vždy pomôže ďalekohľad z pivových fliaš. Čo to sakra je? Čo to je? Čo to je? - Neviem. Bliká to. Čudné. Mohli by sme ísť trochu vyššie. Tadiaľto. Neviem čo tam asi hovoria. Máš už stadiaľ nejaké správy? Nie. Som v krčme. Je večer, asi desať hodín. Asi sto metrov od nás vidíme UFO. Čo to do pekla je? Super. Skutočne to vyzerá, ako keby sa to nad niečím vznášalo. A týmto môj neidentifikovateľný objekt prestal lietať.

Ale tento incident bol publikovaný v lokálnych novinách Maitland Mercury. Niektorí svedkovia nahrali svoje videá z telefónov na YouTube. A v komentároch sa stretli nejakí veriaci. Pustili sa do debaty s nejakými skeptikmi. Čo vyústilo do hádok a nadávanie si do buzien. The Faking Hoaxer na mňa bude hrdý. Neber to osobne, ale zábery toho balóna sú nahovno. Vyzerá to ako nejaký béčkový film z päťdesiatych rokov. Moje osobné hodnotenie pre vás je tofužiaľ nula z desiatich.

Ja z toho viním Tonju Todmanovú. Spýtajte sa ktoréhokoľvek veriaceho v UFO, a povie vám, že záhadné objekty na oblohe nemôžu byť vždy Venuša, HOAXy, či lietadlá. Hovoria, že skutočné dôkazy ukrýva vláda a sú súčasťou veľkej vládnej konšpirácie. Že armáda vie viac, než vieme my. Takže je tu utajovanie? Áno. Nie UFO, ale tajných armádnych lietadiel. Väčšina z toho pochádza z tajnej armádnej základne, nazývanej Area 51 v Nevade. Toto je pre UFO konšpirátorov to, čo je Graceland pre fanúšikov Elvisa.

Z toho čo vieme, bola väčšina týchto lietadiel testovaná z tohto letiska. Takže vychádza najavo, že keď ľudia videli mysteriózne trojuholníky letiace vo vzduchu, nakoniec asi neboli šialení. A letectvo v Area 51 si vybrala za maskota mimozemšťanov. Majú takéto nášivky. Pozrite sa. Tieto nášivky zobrazujú mimozemšťanov. A dokonca majú motto, Slúžiť ľudstvu. Lawrence, čo robíš tam dole? Nuž, to vysvetľuje pozorovania. Ale čo s tými ľuďmi, s ktorými som rozprával v Roswell, ktorí hlásili skúsenosti ako tieto...

A čo vidíte je mimozemšťan. A tá bolesť a utrpenie...nemôžete sa hýbať. Ste paralyzovaný. Nemôžete kričať. Rozprávať. Nedovolia vám urobiť nič. Očividne veria, že boli unesení mimozemšťanmi. Ale mohlo by existovať aj iné vysvetlenie? Tento chlapík si to myslí. Mám teraz najsilnejšie dôkazy na svete, ktoré ukazujú, čo sú tieto mimozemské bytosti zač. Aké sú tie dôkazy? Za posledných 13 rokov som pracoval s vyše 400 prípadmi unesenia mimozemšťanmi.

Títo ľudia boli všetci schopní ukončiť túto hroznú skutočnosť odvolaním sa na meno a autoritu Ježiša Krista. Prečo by na to mimozemšťania reagovali? Možno to nie sú mimozemšťania. Kto by reagoval na toto meno? Kresťania? Nie. Démon. Takže podľa vás nie sú mimozemšťania z vesmíru, ale z pekla. Zdá sa, že je to tak. Nie som si istý, že medzinárodne uznávaný fyzik Paul Davies by súhlasil s Joeom. Ja tiež mám tieto skúsenosti, takže to poznám. Mal som skúsenosti s únosom mimozemšťanmi.

Nie celkom únos vo vesmírnej lodi, ale... Análne sondovanie? - Áno, ale nie análne sondovanie. Bolo to neuveriteľne bolestné. Ste paralizovaní. To je na tom strašné. Ste si plne vedomí svojho okolia, ale nemôžete sa hýbať. A vždy je pri tom pocit prítomnosti niekoho, niečoho zlomyseľného. ČO? Paul Davies hovorí, že sa stretol s mimozemšťanmi?! Neviem čo si o tom mám myslieť. Našťastie to vie Paul Davies. Čo si myslím, že by mohlo byť dobrým vysvetlením pre veľký počet týchto správ, čiže blízke stretnutia, príbehy únosov mimozemšťanmi a ten čudný príbeh bytosti na konci postele.

Väčšina má svoje vysvetlenie v poruchách spánku ako je lucídne snívanie či spánková paralýza. Keď som bol ešte chlapec, mával som tento typ spánkovej paralýzy. Zaujímavá vec pri normálnom spánku je, že nemáme hmatové vnemy. Ak sa v sne s niekým bijete, nepociťujete údery do tváre ako skutočnú bolesť. Ale pri tejto spánkovej paralýze či lucídnom snívaní dokážete cítiť veľmi intenzívnu bolesť, ak do vás niečo tlačí alebo sonduje. Mne sa zdalo, že po mne chodia mačky.

A bolo to neuveriteľne bolestivé. A niekto iný by to mohol interpretovať, že po nich chodí nejaký mimozemšťan. Ale vy sa na to pozeráte ako na nejaký druh spánkovej paralýzy. Áno. Úplne presne. A naučil som sa to na sebe skúmať, kontrolovať to, a myslím si, že tomu rozumiem. Ale ak tomu nerozumiete, predovšetkým keď je to izolovaný prípad, ak nemáte takéto skúsenosti často, môže to pre vás byť desivé a ráno sa prebudíte s pocitom, "Wow. Hádaj čo sa mi v noci prihodilo."

Tieto veci siahajú hlboko do histórie. A teraz tu máme vrstvu vedy a technológie, vesmírnych lodí a podobne. Toto je teraz tá moderná reč ako rozprávať o príbehoch, ktoré mávali ľudia celé stáročia. Takže si myslím, že to skutočné vysvetlenie leží hlboko v ľudskej mysli. Vedci možno vylúčili návštevy mimozemšťanov, ale nevylúčili samotných mimozemšťanov. V skutočnosti sa ich mnohí dnešní vedci snažia teraz kontaktovať. Namiesto toho, aby čakali, kým nás mimozemšťania začnú sondovať, vysielajú sondy k nim.

Voyager 1 a 2 boli vyslané do vesmíru v roku 1977 a teraz už opustili našu slnečnú sústavu. Na ich palube bola zlatá platňa, ktorá obsahovala hudbu a hlasy ľudskej civilizácie. A na vesmírnej lodi Pionier bol návod a mapa ako sa dostať na Zem a ako vyzerajú ľudia bez šiat. V podstate to je pozvánka pre intergalaktickú párty. Do vesmíru boli dokonca vyžarované medzihviezdne správy pri pokuse spojiť sa s mimozemšťanmi. Ale zatiaľ nič. Žiadna odpoveď. Dokonca ani haló.

Myslím si, že viem prečo. Pretože vedci posielajú mimozemšťanom zlé správy. Zdrvujúce dôkazy od unesených mimozemšťanmi sú veľmi jasné. Jediná vec, o ktorú sa mimozemšťania zaujímajú najviac je... "sondovanie...análne sondovanie, análne sondovanie...sondovanie!" Ktorá by mohla mimozemšťanom vyhovovať. Aký je váš profesionálny názor na toto? Tak veľa šťastia, nech sa vám podarí to presadiť pred NASA. Nepáčil sa im vtedy ani obrázok muža a ženy na tej originálnej plakete, pretože boli bez šiat.

V poriadku. Takže kontroverzia nie je o tom, či by sme mali niečo také posielať ku hviezdam, ale či by sme mali posielať tieto nechutné obrázky ľudí bez šiat. Takže to cez nich asi neprejde. Obávam sa, že sa na tento problém pozeráte doslovne z opačného konca. V poriadku. Keď NASA nechce poslať môj obrázok, budem musieť vziať veci do vlastných rúk. Tak sa obetujem kvôli vede a mimozemskej komunikácii. Lawrence? Dobrý deň. Ja som Bill. Ako sa máte? Rád vás poznávam doktor.

- Presunieme sa do druhej izby. Kým sa porozprávame. Poďte so mnou. Dnes podstúpite kolonoskopiu. Správne? Áno. Presne tak. Dúfam, že sa podarí nahrať čo najviac informácií. Ak to bude možné, tak aj video z vnútra môjho konečníka. A aký je váš dôvod natočiť tieto obrázky z vnútra vašich čriev? Pretože chcem poslať tieto informácie do vesmíru. Pre mimozemšťanov. - Okeej. Takže čo budeme dnes robiť. Použijeme ohybnú trubičku s kamerou na konci. Vložíme kameru do konečníka.

Do spodnej časti čriev. A prejdeme cez hrubé črevo, až kde sa stretáva s tenkým črevom. Super. Takže sme schopní ísť až tak hlboko. Aké je to dlhé? Vzdialenosť je u väčšiny ľudí asi 1 meter. A tie obrázky sú jasné? Dostaneme dobré zábery? Dnes sa robia už veľmi kvalitné zábery. Fantastické. - Technológia je na tom dobre. Pusťme sa do toho. Budete ležať na tejto posteli. Napojíme vás na monitory, aby sme vedeli, ako sa správa vaše srdce. A potom použijem tento prístroj.

A poteší vás, že do vnútra ide táto tenká časť. A budeme sa pozerať na zábery na tejto obrazovke. Takže keď sa teraz pozriete, asi takto to bude vyzerať, keď budeme vo vnútri čriev. Tu je váš kyslík. Teraz pocítite menší tlak. Je to trochu nezvyklý pocit. Nemalo by to bolieť. Vidím sa. Teraz skúsim umyť šošovku. Pridám trochu vzduchu. A môžete vidieť ako sa vaše črevo otvára. To je len trochu slizu. Vidíte aké je čisté vaše črevo? Toto je začiatok našej cesty. Ďalšia časť čreva sa nazýva konečník.

Vyzerá to ako Alica v krajine zázrakov, keď ide cez zajačiu dieru. Presne tak. Dúfam ale, že sa nestratíme. Prechádzam práve cez zákrutu. Je to trochu nepríjemné. To je. To je ale neobyčajný pocit. Je to skoro ako dvere v ponorke. Črevo má kruhy. A prejdete cez jeden, dostanete sa do druhej dutiny. Myslím si, že to je celkom dobrý pohľad do čriev. Áno, výborný pohľad. Aký je môj pulz? Cítite sa dobre Lawrence? - O, áno. A sme von. Táto časť programu mi dovoľuje pozrieť sa na obrázky, ktoré sme nasnímali počas procedúry.

A zahrnieme ich do správy. A toto je vaša kópia, ktorú si môžete vziať domov. V poriadku. Prajem vám všetko najlepšie. Dúfam, že sa to mimozemšťania ocenia. Nahral som moju správu - už ju len poslať. Spýtal požiadal som o pomoc Caroll Oliver - astrobiologičky zo SETI. Takže čo je to SETI? SETI je hľadanie mimozemskej inteligencie. Využívame buď rádiové teleskopy alebo optické teleskopy pri hľadaní dôkazov o mimozemskej inteligencii. Využívame najväčšie rádioteleskopy na svete.

Ale pre optické nám stačia aj tie menšie asi 1 meter v priemere. A ako je to s posielaním správ pre nich, aby nás mohli nájsť? My v podstate hľadáme ten prvý signál, ktorý by nám povedal, že áno, je tam vonku nejaká inteligentná civilizácia. Potom by sme rozmýšľali o správe, ktorú im pošleme. Pretože chcem poslať správu mimozemšťanom. A myslím si, že viem, o čo by mali záujem. Je to taká moja osobná správa. Pochádza z hĺbky. Veľmi veľa ľudí sa o to pokúšalo. A myslím si, že to je pozoruhodné, pretože to sme my.

A tak som poslal svoju správu do vesmíru. Stane sa toto prvá úspešná medzihviezdna komunikácia medzi inteligentnými bytosťami? Caroll. Podarilo sa mi to. Ďakujem. Poslal som svoju správu. Gratulujem. Kde ste ju poslali? Poslali sme ju najďalej ako sa len dalo. Do vesmíru. Nuž to je asi sto tisíc svetelných rokov vzdialené. Čiže svetelné roky, to putuje veľmi rýchlo. Ako dlho bude trvať asi kým dostanem odpoveď? Asi 100 000 rokov. - 100 000 rokov? A 100 000 rokov kým sa to vráti k nám.

100 000 rokov, kým sa mi vráti odpoveď? Presne tak. - Takže som to urobil kvôli ničomu? 100 000 rokov neskôr. Toto bolo nasnímané pri Sydney. Čo si o tom myslíte? Milujem to. Už ste také niečo videli? Áno, nie, nie...to je, nuž, nemyslím si. Je to výborné. Bože. A teraz máme dôkazy. A tento? - Páni. Ako to vyzerá? - Vyzerá to ako lietajúci tanier. Nuž. Sú tu. A ovládajú našu Zem. A my si ju vezmeme späť. Pretože toto je druhá najpopulárnejšia vec na internete. A vieš čo je prvá. Porno!

Lawrence Leungs: Neuveriteľné: Psychické médiá
Myslíte práve na kamaráta alebo blízkeho, napríklad na vašu mamu. A práve v ten moment vám zazvoní telefón. Haló? Ahoj mami. Nie, počúvaj, práve tu niečo mám, v poriadku? Ok. Ahoj. Keď sa prihodí niečo také, znamená to, že sme všetci tak trochu médium. Alebo je to len náhoda? Alebo zabúdame na tie momenty kedy nám naša mama zavolala a práve sme na ňu nemysleli, pretože už sme dospelí a nepotrebujeme, aby nás mama kontrolovala a žijeme si svoj život...

Zdá sa, že médiá sú všade. Predpovedajú našu budúcnosť v magazínoch, šeptajú nám do telefónov, a dokonca predpovedajú majstrovstvá sveta svojimi chápadlami. Ale ja chcem zistiť, či psychické schopnosti skutočne existujú. Ahoj mami. Mami, nezložil som ti náročky. Áno, nechal som si ten bloček. V roku 2003 som zobral jedno dievča na rande. Áno viem, neuveriteľné. Chcel som na ňu zapôsobiť. A tak som ju nezobral do kina alebo na minigolf. Nie. Vzal som ju na spektakulárnu, jedinečnú šou celebrity psychického média Johna Edwarda.

"Hovorím s vašou mŕtvou babkou. Pozdravuje vás." Keď sa na to spätne pozriem, nebol to až taký dobrý recept pre romantiku. Ale ako naschvál sa to ešte viac pokazilo hádkou po tej šou. Ja som si myslel, že Edward bol hrozne nepresný! Ona si myslela, že bol úžasný. Nazval som ho prešibanec. Ona ma obvinila, že nemám otvorenú myseľ. A už sme spolu nikdy viac neprehovorili. Nemôžem uveriť tomu, že mi médium prekazil vzťah. Ale ja nie som jediný, kto nemá rád médiá. Celosvetovo najznámejší skeptik a predstaviteľ tatka šmolka, James Randi, ich skutočne neznáša.

A úprimne si myslím, že je viac dôkazov pre Santa Klausa. Randi dokonca ponúka 1 milión dolárov tomu, kto bude schopný demonštrovať veštecké schopnosti na základe vedeckých podmienok. Nikto to ešte nevyhral. James Randi je pre nich asi príliš skeptický. Hoci sú aj niektorí ľudia skeptickí voči Jamesovi Randimu. Vystupujete proti tejto dáme, ktorá nikomu nikdy neublížila a nazývate ju falošnou šarlatánkou. Táto žena by nikomu neklamala. Ja neviem či má pravdu alebo nie, ale ona by nikomu neklamala.

Dáme si reklamu a vy sa môžete zbaliť. Takže čo sa tu deje? Rozhodol som sa, že sám prešetrím psychické schopnosti. Niekde, kde sa stretávajú všetky médiá. Festival mysle, tela a duše. Je to veľký deň pre New Agerov, akurát že nikto nenosí austrálsku vlajku. Sú tu všetky druhy liečebných new age technológií. Ako napríklad zvončeky, masáž vlasov a zvyšné vybavenie seriálu Lost in space napojené na tlačiareň. Máte celkom veľkú základnú čakru. Veľmi veľkú. Videli ste ju? - Obrovskú?

Vyzerám s tým tučne? Je tam aj jedáleň plná médií. Takže tu je môj test. Budú schopní predpovedať ako dopadne môj prieskum psychických schopností? Nemáš žiadne mapy. Žiaden kompas. Nie sú tam žiadne cesty. Jediná vec, ktorou môžeš navigovať, sú tvoje pocity. Cítim, že sa ti tak trochu zakrúti hlava. Budeš mať divný pocit, a keď ho dostaneš, musíš byť veľmi opatrný. Nebude to od teba nikdy veľmi ďaleko. Na konci môjho hľadania, bude zo mňa skôr veriaci, skôr skeptik alebo sa stanem médium?

Bude z teba dokonalý veriaci. SKEPTIK - VERIACI OK. Tak tu sú naše predpovede. Ešte sa k nim vrátime neskôr. Ale ako prídu médiá k takýmto prepovediam? Aby som to zistil, nechal som si vyveštiť od Lynne Kelly. Žena, ktorá má úžasnú schopnosť čítať ľudí. A mňa čítala ako knihu. Tá, ktorú dáme nabok, je maska hnevu. Nezvykneš mať záchvaty hnevu. Zvykneš sa nad sebou trochu zamyslieť, ale nie až príliš. Áno. Presne tak. Jediný problém je, že nie je médium. Je autorka knihy Skeptikova príručka paranormálnych javov.

Viem, že nie si médium, ale toto pokladám za veľmi presné. O čo tu ide? Využívam techniku nazývanú Cold reading (Chladné čítanie). Chladné čítanie je metóda ako niekomu povedať veci, ktoré znejú špecificky, ale všetko sa aj tak odohráva len v jeho hlave. Ty si to všetko spájaš dokopy, nie ja. Potom len reagujem na tvoje reakcie. Ak zachytím reakciu, zostanem pri tom. Ak nie, idem ďalej. Mohla by si mi povedať narýchlo nejaký príklad chladného čítania? Vidím niekoho dôležitého v tvojom živote.

Budem sa držať podnikateľa. Ak mi to nevyjde, povedala by som, zdá sa mi, že to je hudobník, však? Takže ak sa mi to nepodarí s podnikateľom, podchytím to a idem s hudobníkom. A čo sa týka teba, zmýlila by som sa s podnikateľom? - Áno. Ale mala by som pravdu s hudobníkom? - Hej. Presne tak. Toto je spôsob ako na to tlačíš alebo môžeš ísť ďalej. Viem čo bude väčšinou fungovať pre rôzne vekové skupiny. Mladé dievčatá, tínedžerky, majú vlastné pochybnosti. Trápia ťa vlastné pochybnosti.

Pochybuješ o svojich schopnostiach. Toto bude fungovať u mladých žien. Veštenie zadarmo Trápia ťa vlastné pochybnosti. Pochybuješ o svojich vlastných schopnostiach. Áno. Nikdy si nemyslím, že som dostatočne múdra, keď niečo robím. Starší muži sa chytia vždy na zodpovednosť v živote. Vždy kladiete zodpovednosť pred vaše sny. Kladiete zodpovednosť pred vaše sny. Áno. Áno. Staršie ženy vždy cítia, že sa príliš snažia a nejdú svojou vlastnou cestou. Cítite sa ako keby ste sa snažili až príliš.

Nejdete svojou vlastnou cestou. Asi každý sa tak cíti. Takže toto je chladné čítanie. Ale psychické médiá z TV zrejme používajú ešte prefíkanejšie techniky známe ako horúce čítanie. Ak navštívite raz takúto šou, budete vyplňovať aplikačný formulár dopredu, ktorý im o vás prezradí nejaké veci. Keď si kupuješ lístky, musíš uviesť svoje meno a adresu. Prekontrolujú si dom a všetko súvisiace s tou adresou. Ou, skutočne? A vedia, na ktorej stoličke sedí tá osoba.

Potom robíš toto, Cítim tam niekoho hore, kto žije v jednom dome, pred tým domom je rozbité auto. Niekto tam hore, kto to je? Bum. - Oni to vedia. Samozrejme, že to vedia. Vedia kde sedí a vedia, z ktorej je adresy. Neverím, že bežný pouličný astrológ alebo veštec tarotových kariet porušuje toto etické pravidlo. Ale tí ľudia v TV, ktorí hovoria s mŕtvymi, tí vedia presne čo robia. A využívajú ľudské emócie kvôli profitu. Tak prečo tomu ľudia veria? Je to niečo, čomu sa hovorí zaujatosť.

Vo svojej hlave, zatiaľ čo som ti veštila, stavím sa, že si analyzoval čo robím. - Áno. Pretože tomu neveríš. Ale ľudia, ktorí veria tomu vešteniu, či už je to astrológia, tarot, či niečo iné, to nebudú robiť. Úplne sa tomu poddajú. Hovorím o nich a ich citlivých osobných veciach. Takže sa úplne poddajú. Ohromne mi s tým pomôžu. Pretože už veria tomu, že to funguje, a ja potom len potvrdzujem vieru, ktorú oni už majú. Takže by som mohol povedať čokoľvek? V skutočnosti ani nepotrebujem tarotové karty.

Ak si nastavím svoj vlastný systém a použijem špecifické slová, tak by mi to mohlo prejsť. - Presne tak. Vidím to skôr ako vystúpenie. A preto potrebuješ predviesť divadlo. Musí to byť trošku iné než normálny život. Trochu iné. V poriadku. Pokúsim sa o to tento víkend. OK. Ale snaž sa chovať eticky. Prepáč Lynne. Ak všetko čo potrebujem, aby som bol médium sú len nejasné klišé, viem presne kde ich je nekonenčný zdroj. Karaoke. Viem, že si emocionálne dievča,

Musela si toho veľa prekonať, aby si nestratila vieru v tento svet. Neviem ti poskytnúť dôkazy. Ale budeš sa musieť pozrieť pravde do očí. Znamená to niečo pre teba? Áno. Znamená to veľa vecí. Čo to znamená? Bál som sa hrať na gitaru pred ľuďmi. Už dlhšiu dobu. Myslím si, že sa musím postaviť svojmu strachu a niekedy to urobiť. Nemôžem ti poskytnuť dôkazy. Ale budeš sa musieť pozrieť pravde do očí. Mám nejaké problémy s mojim otcom. Už pár rokov sa spolu nerozprávame.

Asi sa s ním budem musieť nieked stretnúť. Zaslúžiš si v živote to najlepšie, Takže ak nie je ešte čas ísť ďalej. Byť druhý nie je nikdy dobré. Bude sa ti dariť, baby, ak pôjdeš svojou cestou. Áno. To znie ako vzťahová otázka. Tak to vyzerá, že asi ešte stále hľadám tú pravú osobu. OK. Vidím psy, ktoré sa stratili. Niekto sa ma pýta na psa, ktorý bol vypustený. Mala som raz psa, ktorého raz niekto vypustil. Kto. Kto vypustil tie psy? Kto? Kto? Realitný maklér.

Toto sa mi zjavuje. Vidím muža. Jeho dlane sú spotené. Má ťažké ruky. To je Eminem. Prečo by sa mi zjavovala pesnička od Eminema? Neviem. Netuším. Uvoľni sa je názov toho songu. Uvoľni sa. Uvoľni sa. Znamená to pre teba niečo? - Áno. Určite hej. Táto hra na médium je jednoduchá. Len poviem niečo nejasné a oni už doplnia ten zvyšok. Ďakujem. - To je v poriadku. Povieš to najlepšie, ak nepovieš vôbec nič. Je ťažké povedať ako môže niekto také niečo stráviť. Svojho priateľa som tragicky stratila.

Pred niekoľkými rokmi. Nikdy ho nenašli. Nenašli ho preto, že je vo vode. A nájsť ho vo vode, to je ako s tou dievčinou, ktorú hľadajú v Arube. Nemôžete nájsť ... Nuž, bolo to v 11. septembra. Tam nebola žiadna... bol požiarnik. Cítim tu artritídu. Cítím problémy s kosťami. Tiež problémy s chrbticou. Sedí opretá na vankúši? - Nie. Alebo ste to vy? - Nie. Nie? Hudba, hudba, hudba. Neviem prečo, ale zjavuje sa mi hudba. Hrali ste na hudobný nástroj? Snažili ste sa za mlada hrať na hudobný nástroj a potom si prestala? Nie. Nie.

- Nikdy ste nechceli hrať na piáno? Nie. Takže. Toto je veštecké kreslenie. Nakreslíme Briana. Tak. Ani neviem čo to pero dá. Také je to veštecké. Myslím, že môj nos je tam trochu veľký. Čiže tu sme videli ako môže chladné čítanie zlyhať. Ale jedno čo nás telka naučila je, že médiá dokážu vyriešiť zločiny a mysteriózne úmrtia. Každý týždeň v seriáloch ako je Médium, médium využíva svoje schopnosti, aby pomohla polícii identifikovať vraha a nájsť telá. To prasa sa mi zdá povedomé.

Seriál Médium je založený na skutočnom príbehu Allison DuBois, ktorá ponúka svoje služby polícii po celej Amerike. Ale narozdiel od TV seriálu, je ťažké nájsť akékoľvek dôkazy o tom, či Allison DuBois vôbec niekedy vyriešila nejaký zločin. V jednom prípade, stratený chlapec, o ktorom povedala, že je mŕtvy, sa našiel nakoniec živý. Dokonca policajné jednotky, o ktorých tvrdí, že im asistovala, ako sú Texas Rangers, hovoria, že im nikdy nepomohla vyriešiť nejaký prípad.

Nepotrebujem tvoj názor. Ja ho z teba vybijem. Takže sa pozrime na dôkazy. Percento prípadov vyriešených médiami, duchológmi a vešteckými detektívmi vyriešených v TV, verzus počet zločinov vyriešených médiami v reálnom svete. V skutočnosti dáta poukazujú na to, že psy sú pre políciu užitočnejšie než médiá. To znamená, že ak potrebujete vyriešiť zločin, zabudnite na Allison DuBois. Zavolajte inšpektora Rexa. Tento autobus sa mi zdá povedomý. V tých skromných prípadoch, kedy polícia požiadala médiá o pomoc, nič dobré z toho nevyšlo.

V roku 1980 úrady v Atlante urobili nezvyčajný krok a pozvali médiá, aby im pomohli vyriešiť sériu sériových vrážd. Tento prípad pritiahol médiá zaslať 19000 listov a 2000 kresieb. Ani jeden nepomohol nájsť vraha. Ale jeden z nich bol podozrivo blízko. V skutočnosti jediný prípad kedy mali médiá 100% pravdu bolo vtedy, keď sa zistilo, že daný zločin spáchali sami. Polícia v Los Angeles svoje médiá dokonca skúša. Poslali ich do jednej izby, aby uhádli, ktoré zbrane boli použité pri vražde a ktoré nie.

Vyšlo z toho to, že médiá neboli o nič presnejšie než bežní občania. A pritom urobili desaťkrát viac domnienok, vydali stovky nejasných vyhlásení dúfajúc, že niečo sa uchytí. Je to technika nazývaná aj ako shotgunning. Otestujme to. ABC mi síce nedovolí spáchať vraždu, ale môžeme použiť médium, aby skúsilo nájsť hľadanú osobu. Toto je Simon Turnbul. Známe austrálske médium Pracoval som aj s úradmi, no nie som oprávnený menovať ich. Iste. Toto je fotka, ktorú sme mu dali.

Na ktorej je bývalý predseda vlády Harold Holt, ktorý sa stratil na pobreží Melbournu v roku 1967. Čo nám môže Simon povedať o najslávnejšej hľadanej osobe Austrálie? Mám pár mien.. Helen je prvé. A meno Ben. Ale mám aj meno Paul. Hm, nie príliš dobrý začiatok. No môže nám vykresliť nejakú predstavu, kde by sa Harold mohol nachádzať? Videl som čierny dámsky klobúk. Tiež oblečený strieborný plášť a niečo dôležité v jeho osobnom živote, sa stalo v záhrade. Vidím priestor so schodmi, ako poschodové miesto.

A sú tam nejaké siete Vidím hranol.. - Čo to znamená? Nuž, mohlo by to byť hocičo. Neviem, čo to znamená Ja tiež neviem. Ale beriem to priamo na políciu. --Prípad uzavretý-- Teraz, keď Simon vyriešil záhadu Harolda Holta, pozrime čo dokážu austrálske top-médiá. Na Kanály 7 je jeden, Jason Betts je to austrálske číslo jedna a imitátor Stevena Segala. Som médium, vidím veci, ktoré iní ľudia nevidia. Viem veci, ktoré oni nemôžu vedieť. Dokonca ani ktoré by som ja nemohol vedieť.

Takže sám seba udivujem. Jasonova výzva je nájsť niekoho, kto je na žive. Výborne. S týmto môžem vidieť osobu . Je to úžasné. Poďme. Vyzerá ako niekto, koho meno by malo začínať na G. Ako Gavin alebo Graham, alebo niečo také. Je to vzdelaná osoba. Kultivovaná osoba. Má veľkú knižnicu. Som si istý, že by mohol citovať veľa spisovateľov. Je vzdelaný. Tiež si myslím, že má rád fotografie. Je scestovaný. Povedal by som že rád cestuje. Čo by mohlo byť, kde práve je. Neviem..

Dostávam pocit vzdialenosti. Keby som mal povedať, či žije alebo nie poviem, že je na žive. Kde je? -To je dobrá otázka. Neviem vám povedať. Ale ak by bol nablízku, mal by som ho vycítiť, ale nejdem to teraz skúšať. Aký úžasný odhad.

- Sám seba udivujem. No, povedal by som, že som jednoznačne dokázal, že tieto médiá nedokážu prejsť mojim prísnym vedecky celkovo vystavaným testom. Avšak je tu osoba, ktorá dokázala dôsledne vo vedeckých podmienkach, že je médiom. A meno toho muža je Banachek V roku 1979 Banachek a jeho kamarát presvedčili vedcov na Washingtonskej Univerzite Že dokážu ohnúť príbor silou mysle. Ale väčšinou len odpútaním ich pozornosti. Po rokoch skúmania konečne prezradili tajomstvo na tlačovej konferencii.

Podvádzali sme. Boli to len kúzelníci najatí Jamesom Randim pre projekt ALPHA. HOAX, ktorý dokázal, že aj vedci môžu byť naivní. V súčasnosti stále vystupuje ako kúzelník. A zahráva si s mojou šialenou mysľou. Takže Banachek, ty nie si médium. Nie, nie som médium. Nie, nie, nie. Ale vezmem svojich 5 zmyslov a vytvorím ilúziu šiesteho. Spôsobím, že si ľudia myslia, že viem čítať mysle alebo predpovedať budúcnosť. V skutočnosti, pozrite na mňa na chvíľu, nepozerajte čo píšem.

Myslím, že to pôjde. Toto vám dám. Položte na to ruku teraz. Mám tu pár kníh. Jednotky medzi trhákmi. Ako si užívať život od Dala Carnegieho. Sedem návykov skutočne efektívnych ľudí. Chcem aby ste sa pozreli na tieto, ale nepozerajte čo tam píšem. Vlastne vložte čo som napísal pod to na teraz. Pozrite sa na tamtie Uistite sa, že sú v poriadku. Vráťte mi jednu. Tamtú. Túto si zatiaľ nechajte. Povedzte kedykoľvek stop. - Stop. Použijeme túto stránku. Otvorte stranu 108 v tej knihe prosím.

Tak, aby som nevidel, kde ste. 08? - Áno Pozrite na prvé slovo hore na stránke. Mám to. Ok, zatvorte knihu, pozrite na mňa. Pomiešajte všetky písmená vo vašom slove. Vlastne myslite na ľubovolné písmeno. Poďme. -Áno. Mám dve šťastné možnosti. Myslíte na T. Pretože by ste mohli dať hocijaké. Vo vašom slove je T, je tak? Nie. - Nie je tam žiadne T? Áno, je tam T.. A ako ďalšie je tam G, je tak? - Hej, hej. Tak a ešte je tam W, že? Vaše slovo je water, water, watergate?!

Je. Ešte raz. Len povedzte stop. - Ou. Stop. - Strana 104. Otočte stranu 104 tej knihy. Ukážte to na kameru. Čo tam je? Mám vám to povedať? -Hej. Arroused. - Arroused. Pamätáte sa?.. Dal som vám kúsok papiera. - Nó. Pozrite naň. Takže ste dostali čítanie mysle, dostali ste predpoveď. Mali ste ju tam. Ale ja som kúzelník, nie som médium. Sú ľudia, ktorí idú na pódium, kde použijú techniky aké ja, ktoré sú technikami kúzelníkov. Snažia sa presvedčiť ľudí, že majú skutočné schopnosti.

Môj názor je, že buď klamú sami seba, alebo obecenstvo. Vo veľa prípadoch klamú len obecenstvo. No, to vyzeralo paranormálne. Ale viem, že to má logické vysvetlenie Neviem ale, či je perfektne logické vysvetlenie na toto. Chcete niečo vidieť?

- Hej Vyskúšam niečo veľmi rýchle. Má tu niekto z vás pásku, ktorú by sme použili? Tu sú karnevalové mince. Vezmite a prezrite ich. Trochu tu odtrhnem. Je to vlastne maska na spanie. Prezrite aj to, ak chcete. Táto bude napchatá do očnej jamky. Takto. Táto ide na stranu. Táto na túto stranu Toto pôjde cez nos, takto. A tuto bude ešte jeden kúsok. Chcem aby ste postláčali okolo nosa, aj okolo zo strán. Uistite sa, že je to napevno. Že tam nie sú otvory. Zakryte to úplne.

Vyzeráte ako zápasník. Myslíte to vážne? - hej, vezmem vás trochu povoziť, ak vám tom nevadí. Vezmem vás na hlavnú cestu. Myslím, že tam je stopka. Je to správne? Áno, stop. - Stopka, fajn. Myslím, že môžeme ísť. - Ou, blíži sa premávka. Môžem vám ukázať ľahký spôsob, ako to robiť? Ok, ľahký spôsob ako to robiť je robiť toto. A pokiaľ to robíte, viete, že ste na ceste. Takže byť vami, tak by som začal. Stojí tam osoba? Pri ceste? Bol by som opatrný. - Nie. nie, je to odpadový kôš.

Ako viete, kedy zabočiť? Nuž, môžem vám dať milión dôvodov. Môžem povedať, že načúvam ceste. Nemusela by to byť nutne pravda. Takže naľavo je auto. - Ej, držte sa v pravo. Ako skeptik, jedna z najdôležitejších vecí, je byť schopný povedať "neviem". A byť schopný ísť za ľuďmi, ktorí vedia. A uvedomiť si, že nie vždy dostanete všetky odpovede. Nemôžete vedieť všetko vo vesmíre. Ani by ste nemali. Ďalší smetiak, možno? - Hej, smetiak. Uisťujem sa, že to nie je auto.

Ok, naľavo ide auto. Myslím, že cúva na cestu. Áno, správne. - Môžem teda zabočiť. Ste v poriadku? -Hej, som. Ako si držím rýchlosť? Oh, môžete zaparkovať. - Chystám sa... Poďme.. Vďaka tomu viem, že som doma. Toto je ťažšia časť. Keď sa pozriete. Môžete mi vybrať tú mincu? To je celé z vášho oka. Môžete mi ju dať? Vaša brada je stále nedotknutá. No. Pekne medzi čiary. To je dobré. Pekne vám ďakujem, pán Banachek. Niet zač, ďakujem. Skús tromfnúť toto, John Edward.

Hovoriť chabé tvrdenia naivným ľuďom, aby potom opustili svojich skvelých partnerov, nie je vôbec pôsobivé. Čo je ale pôsobivé, je dosiahnuť, aby skeptici uverili v nemožné. A to urobil Banachek v projekte ALPHA. A ja idem vybanačkovať Banacheka. A urobím to na stretnutí Úžasného Jamesa Randiho, každoročnej skeptickej konferencie v Las Vegas. Je to najväčšie svetové stretnutie voľnomyšlienkarov, kde si všetci myslia to isté... že Richard Dawkins je boh.

Ale dokážem presvedčiť skeptikov, že mám psychické schopnosti? A vyhrať tak výzvu Jamesa Randiho? Poďte. - Oh, Banachek. Ako sa máte? Fajn, máte všetko? Hej. Mám všetko, čo potrebujem. A urobil som predpoveď. Predpoveď budúcnosti. Nečítajte to teraz, vydržte. Fajn, necháme to tu. Ok. Teda, najprv musím získať energiu miestnosti. Môžeme spoločne meditovať? Zatvorte oči. Nádych, výdych. Teraz sa vráťte ku mne. James Randi. Skúsim čítať, čo môžem, o vašej osobe. James Randi, ok, James Randi.

Vidím, že ste sa narodili pod menom Randal James Hamilton Zwinge, 7. Augusta, narodili ste sa v 1928? Tiež cítim, že Randi sa narodil v Toronte, Ontáriu, v Kanade? Máte mladšieho brata a sestru, môžete to potvrdiť? Teraz idem hlbšie. S mojou krištáľovou guľou sa môžem napojiť na energiu vesmíru. A môžem sa zamerať na hociktoré miesto na tejto planéte. Takže, prosím, dajte mi adresu nejakého miesta, na ktorom som nemohol byť predtým, alebo ktoré som nemohol vidieť.

Hociktorú adresu.. 01 Juhovýchodná 12. ulica, Fort Lauderdale Florida Ok, duchovia sa načítavajú, %, Signál práve prichádza. Cítim, že ste poblíž vody alebo rieky. Hm. Približne, áno. Dovoľte... priblížim si to svojim vedomím. Vidím strechu z červených hlinených škridiel. -To je pravda. Španielska architektúra. -Áno. Vidím veľkú palmu. -Niekoľko. Tak teda, čo myslíte o mojich schopnostiach? Nuž, neviem, či pri tom boli nejaké schopnosti. Ale prísť so všeobecnými znalosťami, ktoré sú všeobecne prístupné, ako tieto, nie je príliš úchvatné. Čo myslíte?

Google Mapy by vám tie informácie dali ihneď. Banachek je bystrý. Našťastie, mám posledný pokus. Ok. Počujte. Je tam obálka. Urobil som predpoveď, pred týmto. - Dobre. James, prosím, otvorte moju predpoveď. Otvoriť obálku, veď nie je ani zalepená. Čo to? Moja predpoveď hovorí, predpovedám že nebudete veriť, že mám psychické schopnosti. To je presne to, čo sa tu píše. A máte absolútnu pravdu. Predpoveď je správna. Gratulujem pane. Moja predpoveď bola správna, dokázal som to.

Vyhrám milión dolárov. Ok. Tak nevyhrám milión dolárov. Vlastne, prehral som 300 dolárov v automatoch. Ale niekoľko mesiacov neskôr keď Banachek prišiel do Austrálie, rozhodol som sa to dať ešte raz. Takže, John Edward je taká trúba.. Chápem, chápem. Bacha na cestu prosím. Cítim, že by som mal teraz zatočiť. - Nie, nie, nie, je tam auto.. Výborne. Pozrite na toto. - Výborne? Predpovedal som, že moja psychická jazda spôsobí nehodu.

- No do riti! Necítim si nohy.. Takže, ako si naše médiá stoja s predpoveďami? Nie je v tom viac, než kúsok od vás. Mám pocit vzdialenia. Budeš mať divný pocit, a keď ho dostaneš, musíš byť veľmi opatrný. Čím skutočne navigujete, je to, čo práve cítite. Cítim, že by som mal práve tu zahnúť. - Nie, nie, nie, je tam auto, je tam auto. Naivný - Skeptik.
x dokument televize BBC Four o zkušenostech se stavy blízkými smrti člověka. (v originálu Near Death Experience)
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.