xVybraná videa
text k videu
I Woke Up in a Morgue
Tento dokument sleduje ty, kteří trpí vzácnou nemocí s názvem Narkolepsie nebo Kataplexie. Kataplexie je náhlá a přechodná epizody ztráty svalového tonu, často vyvolána emocemi. Jedná se o vzácné onemocnění, ale postihuje zhruba 70 % lidí, kteří mají narkolepsii. Kataplexie mohou být také přítomny jako vedlejší účinek SSRI přerušení syndromu.

Kataplexie se projevuje jako svalová slabost, která se může pohybovat od sotva znatelného ochabnutí obličejových svalů na svržení čelisti nebo hlavy, slabost v kolenou, nebo celkové zhroucení. Obvykle je řeč nezřetelná, vidění se zhoršuje (dvojité vidění, neschopnost soustředit se), ale sluch a povědomí zůstávají normální.

Tyto návaly jsou vyvolány silnými emocemi, jako je vzrušení, hněv, strach, překvapení, orgasmus, hrůza, rozpaky a smích. Úsilí osoby je odvrátit návaly kataplexie, vyhnout tyto emoce mohou výrazně snížit kvalitu jejich života, a oni mohou stát se přísně omezena emocionáln-li diagnóza a léčba není zahájena co nejdříve.

x Kevin Fong z B.B.C. sleduje příběh Anny Bagenholmový, který posledních jedenáct let fascinuje lékaře po celém světě.
Po lyžařské nehodě, během níž uvázla pod silným ledem, klesla teplota jejího těla na 13,74˚C a její srdce se zastavilo. V době, kdy dorazila do nemocnice, její srdce bylo nečinné přes tři hodiny.
To, co ale mělo Annu zabít, jí nakonec zachránilo Đ díky mrazivým horským teplotám její mozkové buňky neodumřely a po průlomové operaci byla schopná zcela se zotavit.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.