xVybraná videa
text k videu
Navigace v Panamském průplavu, jak se zbavují odpadků Elektřina, plovoucí jeřáb Papírové krabice, postavení domu, konstrukce sanitky Uhlí, doručování balíků za méně než 24h Voda v poušti, televizní obrazovky, výroba automobilu Stavba dálnice, výroba kovových mincí Počasí, výroba vznášedla Voda v poušti, televizní obrazovky, výroba automobilu Testování raketového pohonu, čočky do dalekohledů, výroba stěračů Přemístění ropné plošiny, výroba elektrického holícího strojku Těžba ropy, švýcarský armádní nůž Výroba koberce, LEGO Satelitní navigace, hliníková fólie Bavlněné džíny, vinné sklenice Zrcadla, polepení aut reklamou Akrobatické triky, zmrzlá sjezdovka, sushi Výroba elektřiny z odpadků, modernizace automobilů, výroba mečů Družice, údržba lodí, limuzíny Kovbojský klobouk, hluboko mořští potápěči, jídlo pro kosmonauty Řezání laserem, kuchyň hotelu, golfové hřiště v poušti Údržba dopravního letadla, jak udělat z atomů elektřinu, klavíry Letiště v zimě, lesklé magazíny, auto z 0 na 100km/h pod 6s Jak se provrtat k ropným ložiskům, sklízení pomerančů, tvarování skla Z válečné lodě hřiště, obrana města proti zemětřesení, auto na vzduch Pěstování oříšků na burákové máslo, testování bezpečnosti výrobků Uhašení ohně pomocí bahna, natření zaoceánské lodě Pneumatiky pro letadla, výroba revolverů, umělý trávník Sklízení podmořských živočichů, taxikáři Přeprava bankovek, pruty na ryby, dudy Simulace nehod, vytisknutí knih, tajná přísada do jídel Přepravní kontejnery, tahač (truck) Dlouho svítící žárovky, tišení motorů, výroba zámků a klíčů Obleky pro piloty, počítačová jednotka PC, elektrická síť
x Dokument z roku 2009, popisuje hon na padělky a jejich výrobce v Číně. Kvetoucí obchod s napodobeninami značkového zboží je virem, který zraňuje i zabíjí. Francouzský dokument, České znění.
Vše, co se prodává, se i napodobuje. A produkce těchto výrobků sebou přináší i řadu nebezpečí, přičemž tím největším rizikem je ohrožení lidského zdraví. Cílem padělatelů není dnes jen luxusní zboží, kabelky nebo oděvy, ale rovněž zcela běžné potraviny jako kečupy, majonézy, sladkosti nebo nápoje, kde lze všude očekávat nebezpečné baktérie. Kopie značkových elektrospotřebičů mohou způsobit požár, baterie do mobilních telefonů jsou náchylné k přehřívání, nafouknutí a k explozi. Napodobeniny kvalitní kosmetiky či parfémů vyvolávají alergie. V autoprůmyslu se padělají nejen části karosérie, ale už i komponenty do motoru, jejichž (ne)kvalita může posléze posádku vozu ohrozit na zdraví i na životě. Samostatnou kapitolou je padělání léčiv, podle Světové zdravotnické organizace je napodobeninou každý desátý lék. Vydáme se do Hongkongu za bývalým newyorským policistou, kterého si najímají renomovaní výrobci, aby jim pomohl rozkrýt komplikovanou síť padělatelů. Zastavíme se v čínském obchodním centru, specializovaném na příslušenství k mobilním telefonům. Se skrytou kamerou pronikneme do továrny na výrobu napodobenin, navštívíme i velkoobchod s automobilovými součástkami a nahlédneme pod pokličku svérázných praktik vývozu kopií do Evropy.

Jak vystřelit raketu do kosmu? Jak postavit nejklikatější horskou dráhu na světě? Jak z kamene vytvořit nejhladší kulečníkovou kouli?
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.