xVybraná videa
Svět za 50 let - 2057: Svět Město Tělo Vzhůru do budoucnosti: 1 - Transport 2 - Komunikace 3 - Život ve městě
x Futuristická vize blízké budoucnosti v německé dokumentární trilogii.
Náš svět se proměňuje stále rychleji a rychleji. Jak asi bude vypadat, řekněme, za padesát let? Budou existovat plně automatizovaná města a létající auta? Budou mít naše děti umělé orgány? A dožijí se sta i více let? Několik vědců se pokusilo předpovědět, co se v jejich oboru v příštích padesáti letech odehraje.

Například profesor fyziky Michio Kaku z Newyorské městské univerzity říká, že v medicíně se objeví mnoho úžasných novinek. Např. budeme nosit "chytré" oblečení. Třeba pánské sako bude bude mít v látce vetkány desítky čipů a senzorů, které budou monitorovat zdravotní stav majitele. Jakmile si ho obleče, všechny systémy se uvedou v činnost. A kdyby náhodou upadl do bezvědomí, oděv automaticky zjistí a nahlásí jeho souřadnice, uvědomí příslušné instituce a než přijede sanitka, načte všechny informace o jeho aktuálním stavu.

mě by úplně stačilo dýchat čistý vzduch, pít čistou vodu a žít obyčejným životem v zdravém životním prostředí, bohatém na přirozená společenství všeho živého. Obávám se však, že to nikdo z mocných lidí neplánuje.
Související odkaz
Earth 2100
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.