xVybraná videa
text k videu
Dnes krůček po krůčku objevujeme, jak tato děsivá událost ovlivnila náš původ. Před 2 miliardami 200 miliony let byla celá naše planeta pokryta ledem. Tato doba ledová trvala několik milionů nebo dokonce desítek milionů let a zahubila prakticky všechen život na Zemi. Potom znovu přišel oheň. Před 250ti miliony let vulkanické erupce gigantických rozměrů roztrhaly zemskou kůru a přetvořily náš svět k nepoznání. Během této katastrofy vymizelo více než 90 procent veškerých forem života na Zemi. Život na naší planetě byl několikrát ohrožen natolik, že hrozil jeho úplný zánik.

Teprve v poslední době začínáme poznávat, že tyto katastrofy byly ale zároveň příčinou důležitých kroků v procesu evoluce, které z nás učinily to, co dnes jsme. Je velmi pravděpodobné, že to byla právě pradávná doba ledová, která způsobila, že se z našich mikroskopických předchůdců vyvinuly vyšší formy života.
x Před čtyřmi miliardami let byla Země obrovskou rozžhavenou koulí. Pravděpodobně se srazila s velkou planetkou a miliony tun horniny se změnily v rozžhavené páry a z povrchu naší planety zmizela veškerá voda. Dnes krůček po krůčku objevujeme, jak tato děsivá událost ovlivnila náš původ. Francouzský koprodukční cyklus Zázračná planeta.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.