xVybraná videa
text k videu
Hlavními příčinami dopravních nehod není ani špatný technický stav silnic, ani špatný technický stav automobilů, ale především a hlavně - čeští řidiči. Způsobí 91,8 % všech nehod! Nevadí jim jízda na červenou, omezení rychlosti v obci i mimo ni, alkohol, agresivní a nebezpečný styl jízdy a často se neobtěžují zapnout bezpečnostní pásy. Když na tyto řidiče neplatí bodový systém, co je tedy může přivést ke slušnosti? Kdo tito lidé jsou, jak uvažují, jaké jsou jejich hodnoty? Nezáleží jim na ostatních? Pokud ano, nebojí se, že zabijí nebo zraní sami sebe? Je v tom adrenalin nebo komplex méněcennosti? To nikdo neví. Dokument "V očích smrt" si všímá jak metod dopravní policie, tak zachycuje prohřešky českých pirátů silnic. Hlavně těch, kteří přišli o řidičský průkaz nebo způsobili závažnou nehodu.
x Pochmurný svět pirátů silnic a jejich obětí. Příběhy, z nichž mrazí. Politici, kteří o nápravě jen kecají. V očích smrt je dokumentární sondou do duše českého piráta silnic. Na osudech zabijáků „na čtyřech kolech“ a jejich obětí odhaluje plochý a místy až banální život lidí, kteří se za volantem stávají nadlidmi, majícími v rukou život a zdraví všech ostatních. Stejně tak bezzrubou a bezradnou spravedlnost představovanou policií, úřady, soudy. Ptá se po příčinách, proč naše společnost toleruje agresivitu za volantem, ba někdy se jí i obdivuje. Smrt se zde skloňuje ve své extrémní podobě.

Dokument o českých řidičích, jejich prohřešcích a policejních metodách v dopravě. Připravila Z. Cejnková.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.