xVybraná videa
text k videu
Jak snadné je zabíjet v boji? Všichni jsme viděli záběry z války a hollywoodské dramatizace bitev, kde se vojáci navzájem zabíjeli. Jaké je to ale ve skutečnosti? Většina mladých mužů se domnívá, že kdyby přišlo na věc, dokázali by pro svou zemi zabíjet. Když se ale novinář Grub Smith doslechl o šokujícím průzkumu, který tento přijímaný názor staví na hlavu, rozhodl se přijít tomu na kloub. Aby odhalil pravdu, podstoupí výcvik určený pro pěšáky a setká se s vojenskými a akademickými experty.

Krátce po druhé světové válce byly zveřejněny výsledky rozsáhlého průzkumu uskutečněného mezi americkými vojáky, kteří bojovali v první linii. Vedení vojenských sil zažilo šok: pouze 15 až 20% jednotlivých střelců použilo proti nepříteli zbraň a jen 2% střílelo s cílem zabít. Novinář Grub Smith podstoupí výcvik určený pro pěšáky a setká se s vojenskými a akademickými experty, aby zjistil, proč lidé nechtějí zabíjet a jak je k tomu lze přimět.
x Novinář Grub Smith podstoupí výcvik určený pro pěšáky a setká se s vojenskými a akademickými experty, aby zjistil, jaké to je zabíjet v boji pro svou zemi... Britský dokumentární miniseriál z roku 2003.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.