xVybraná videa
text k videu
Problém, který Doctorow nastínil, představuje univerzální počítač coby hrozbu pro ziskuchtivé korporace, které poslední, co potřebují, je, abyste v informační ekonomice nakládali s informacemi nekontrolovaně.

A dává to smysl. Informace se stává obchodním artiklem, předmětem obchodu, zbožím. A hodnota zboží je určována nabídkou a poptávkou za předpokladu, že zboží (v ajťákovském světě tedy informací) je omezené množství a v každé chvíli je znám vlastník zboží (informace). Ale jak to zajistit v systému, jehož podstatou je maximalizace množení a doslova nekontrolovatelné šíření informací téměř bez jakýchkoliv nákladů?

Takové zboží ztrácí cenu. Poráží to na hlavu etablované ekonomické pojmy. Prostě dnešní globalizované informační prostředí v základu nepřeje "trhu s informacemi", protože je to v jádru abstraktní svět, který s ekonomickými mechanizmy odvozenými od hmotného světa je vpravdě nekompatibilní.

Doctorow tedy implikuje, že skupinám, které se snaží s informacemi obchodovat nezbývá, než získat kontrolu nad tím, jak s informacemi nakládáme. Otevřené výpočetní systémy, které poskytují příliš mnoho možností uživatelům jsou jejich přirozenými nepřátely a proto se budou vždy snažit o přechod na pokud možno jednoúčelová, uzavřená, plně kontrolovatelná zářízení.

Ať už je to iPhone, XBox, UEFI, DRM a jiné technologie, jejich cílem bude vždy pokus o kontrolu, co uživatel může dělat s informačními statky, které se tak stanou statky vzácnými a tudíž držícími si reálnou hodnotu pro prodávající.

Když to tak shrnu, tak logickým závěrem je, že digitální korporace ("vlastnící obsah") jsou přirozeným nepřítelem vědění a pokroku, protože pouze omezením informací a tím vyvoláním poptávky po informacích mohou informaci prodat.

No, ale Doctorow to umí vysvětlit či napsat chytlavěji. (automatický překald ) transkripce

Uvaděč:
Mimochodem, myslím, že jsem zabil dost času ... Takže, dámy a pánové, není třeba žádný úvod, Cory Doctorow! [Publikum tleská.]

Doctorow: Děkuji.

Takže, když budu mluvit tam, kde prvním jazykem není angličtina, mám prohlášení o vyloučení odpovědnosti a omluvu, protože jsem jeden z přirozeně rychlých mluvčích. Když jsem byl v OSN na World Intellectual Property Organization, jsem byl známý jako "metla" v simultánní tlumočení sboru, bych vstát a mluvit, a otočit, a tam bude okno po okně překladatel, a každý z nich bude dělat toto [Doctorow si opírá hlavu o dlaň]. [Publikum se směje] Tak předem bych vás požádal o svolení, že když začnu mluvit rychle, abyste udělali toto [Doctorow dělá SOS pohyb], a já zpomalím.

Takže dnešní diskuse - wah, wah, waaah [Doctorow dělá zvuk "selhání", zřejmě v reakci na to jak publikum dělá SOS gesta, publikum se směje]] - Dnes večer se bavit, není autorská práva mluvit. Já o Copyrightu mluvím pořád, otázky týkající se kultury a tvořivosti jsou natolik zajímavé, ale abych byl upřímný, jsem docela dost je.

Pokud chcete slyšet spisovatele na volné noze, jako jsem já bang na tom, co se děje, jak jsme vydělat žijeme, všemi prostředky, jít a najít jeden z mnoha rozhovorů jsem udělal na toto téma na YouTube. Ale dnes večer, chci mluvit o něčem důležitějším - chci mluvit o všeobecné použití počítače.

Vzhledem k tomu, univerzální počítače, ve skutečnosti ohromující - natolik ohromující, že naše společnost je stále snaží, aby se vyrovnali se s nimi: zjistit, co jsou pro, aby zjistili, jak vyhovět jim, a jak se vypořádat se s nimi. Což, bohužel, mě přivádí zpět do autorských práv.

Vzhledem k tomu, celkový tvar autorských práv válek a poučení, které nás mohou učit o Nejbližší utkání na osud univerzální počítače jsou důležité. Na začátku jsme měli krabicový software a obsluha průmyslu, a měli jsme sneakernet. Takže jsme měli diskety v ziplock pytlích nebo v papírových krabicích, visel na věšáky v obchodech, nebo prodat jako čokoládové tyčinky a časopisů. A byli neobyčejně citliví na duplikaci, a tak byly duplikovány rychle a často, a to bylo velké zklamání lidí, kteří vyrábí a prodává software.

Přišlo DRM 0,96. Oni začali zavádět fyzické vady disky nebo začali trvat na jiné fyzické indicie, které by mohly kontrolovat software - hardwarových klíčů, skrytých sektorech, Challenge / Response protokoly, které vyžaduje, aby jste se fyzicky do vlastnictví velké, nemotorné manuálů, které jsou obtížně kopii, a samozřejmě tito nedokázali ze dvou důvodů.

Za prvé, byly komerčně nepopulární, samozřejmě, protože snižuje užitečnost software k oprávněným kupujícím, přičemž lidé, kteří se software bez placení za to beze změny. Oprávněné odběratele nesnášel nefunkčnost jejich zálohy, nenáviděli ztrátu vzácných portů ověřování hardwarové klíče, a nesnášel nepohodlí, že bude muset přenášet velké manuálů, když chtěli provozovat jejich software.

A za druhé, tyto nezastavil piráty, kteří zjistil, že je triviální opravy softwaru a obejít autentizaci. Typicky se tak stalo, je to nějaký expert, který měl k dispozici technologie a odborné znalosti odpovídající náročnost na dodavatele softwaru samotného, ​​bude zpětně software a uvolnění popraskané verze, které se rychle stal široce obíhal.

I když tento typ odborných znalostí a technologií znělo vysoce specializované, to opravdu ne, přijít na to, co vzpurné programy dělají, a směrování po vady hovno diskety diskety byli oba základní dovednosti pro programátory, a byl ještě více v Éra křehké disket a nemocný-a-ready počátku vývoje softwaru. Anti-kopírování strategií, jen se stal více jak plný sítí šířit, když jsme se BBSes, on-line služby, USENET diskusní skupiny a e-mailové konference, odborné znalosti lidí, kteří se na to, jak porazit autentizační systémy by mohly být zabaleny do softwaru jako malé praskliny soubory, nebo, jak kapacita sítě roste, můžou se cracknuté obrazy disků nebo spustitelné soubory šířit na vlastní pěst.

Pak přišlo DRM 1.0. V roce 1996 bylo každému jasné, v halách moci, že tam bylo něco důležitého se stane. Byli jsme asi mít informační ekonomiky, ať už to bylo peklo. Oni předpokládali, že to znamená ekonomiku, kde jsme kupovali a prodávali informace. Nyní, informační technologie dělá to efektivní, a tak si představte, že na trzích informační ekonomika by měla.

Dalo by se koupit knihu na jeden den, můžete prodávat právo se dívat na film na jedno euro, a pak můžete pronajmout Pauza na jeden cent za sekundu. Dalo by se prodávat filmy za jednu cenu v jedné zemi, a další ceny v jiné, a tak dále a tak dále, fantazie těch dny byly trochu jako nudná adaptace sci-fi starozákonní knihy čísel, druh nudný výčet všech permutací věcí lidí s informacemi a jak bychom mohli účtovat jim za to.

Ale nic z toho by bylo možné, pokud bychom mohli kontrolovat, jak lidé používají své počítače a soubory, které na ně přenést. Koneckonců, bylo to dobře a dobře mluvit o prodeji někým 24 hodin právo na video, nebo právo svobodně se pohybovat hudby na iPod, ale nikoli právo svobodně se pohybovat hudbu z iPodu na jiný přístroj, ale jak to sakra může si, že jakmile byste jim dal soubor? Aby bylo možné udělat, aby to fungovalo, co jste potřebovali zjistit, jak zastavit počítačů spuštění některých programů a kontrolu určitých souborů a procesů. Například byste mohli zašifrovat soubor a vyžaduje, aby uživatel spustit program, který pouze odemčené soubor za určitých okolností.

Ale jak se říká na internetu, "Teď máte dva problémy". Můžete také, teď musí zastavit uživatel uložit soubor, zatímco v jasné a máte zastavit uživateli přijít na to, kde se program ukládá jeho uvolnění klávesy, protože v případě, že uživatel najde klíče, tak to prostě dešifrování souborů a zahodit tu hloupou hru.

A teď máte tři problémy [Publikum se směje], protože teď máte zastavit uživatele, kteří zjistili, jak k tomu, aby soubor zřejmé z jejich sdílení s ostatními uživateli, a teď máte čtyři! problémy, protože nyní máte zastavit uživatelů, kteří zjistili, jak získat tajemství od odblokování programů z vyprávění ostatních uživatelů, jak to udělat taky, a teď máš pět problémů, protože musíte zastavit uživatele, kteří zjistili, jak získat tajemství od odblokování programů z vyprávění ostatních uživatelů, jaké bylo tajemství.

To je hodně problémů. Ale v roce 1996, jsme měli řešení. Měli jsme WIPO o právu autorském, prošel OSN World Intellectual Property Organization, který vytvořil zákony, které dělal to nezákonný získat tajemství odblokování programů, a to vytvořilo zákony, které dělal to nezákonný získat média cleartexts z odblokování programů, zatímco oni byli provozu, a to vytvořilo zákony, které dělal to nezákonný říct lidem, jak získat tajemství uvolnění programů, a vytvořil zákony, které dělal to nezákonný hostit díla chráněná autorským právem a tajemství a všechny s praktickým jednodušší proces, který vám umožní odstranit věci z internetu, aniž by museli šroub asi s právníky a soudci, a všechny ty kecy. A to, že nelegální kopírování skončila navždy [Publikum se směje velmi těžké, potlesk], informační ekonomika rozkvetla v krásnou květinu, která přinesla prosperitu na celém širém světě, jak se říká na letadlových lodích, "mise dokonalý". [Publikum se směje]

No, samozřejmě to není, jak příběh skončí, protože skoro každý, kdo rozumí počítačům a sítím pochopil, že když tyto zákony by způsobilo více problémů, než by mohlo vyřešit, vždyť šlo o zákony, které dělal to nezákonný podívat do počítače, když Byl to běh některých programů, ale dělal to nezákonný říct lidem, co jste našli, když se člověk podíval uvnitř počítače, které se snadno cenzurovat materiály na internetu, aniž by museli dokázat, že něco špatného se stalo, zkrátka, že se nereálné požadavky s realitou a realita se jim ukládají jako povinnost.

Koneckonců, kopírování jenom jednodušší po průchodu těchto zákonů - kopírování pouze někdy mít snazší! Tady, 2011, to je tak těžké, jako je kopírování dostane! Vaše vnoučata se obrátit na vás po vánoční stůl a řekla: "Řekni mi znovu, dědo, řekni mi ještě jednou, babička, o tom, kdy bylo těžké kopírovat věci v roce 2011, když se nemohl dostat disk o velikosti nehtu, který může mít každá píseň někdy nahrávala, každý film někdy dělal, každé slovo, které nikdy nemluvil, každý obraz někdy vzít, všechno, a přenést je na tak krátkou dobu si ani nevšiml, že to dělá, informujte nás znovu, když to tak hloupě těžko kopírovat, co v roce 2011 ". A tak, reality prosadila, a všichni se smáli nad tím, jak legrační naše mylné představy byly, když jsme vstoupili do 21. století, a trvalý mír bylo dosaženo s svobody a prosperity pro všechny. [Smích publika]

No, vlastně ne. Vzhledem k tomu, stejně jako dětská říkanka dáma, která spolkne Spider chytit mouchu, a musí polykat ptáka chytit pavouka, a kočku chytit ptáka, a tak dále, tak se musí nařízení, které má široké všeobecné odvolání, ale je katastrofální při jejím provádění zplodit nové nařízení s cílem posílit selhání starého. Nyní je lákavé zastavit příběh a tady k závěru, že problém je, že zákonodárci jsou buď neumí, nebo zlo, nebo možná zle bezradní, a nech to tam, což není příliš uspokojující kam jít, protože je to v podstatě radu zoufalství, to naznačuje, že naše problémy nemohou být řešeny tak dlouho jako hloupost a zlo jsou přítomny v halách moci, což znamená, že nebudou nikdy vyřešeny. Ale mám jinou teorii o tom, co se stalo.

Není to tak, že regulační orgány nechápou informační technologie, proto by mělo být možné, aby se laik a ještě udělat dobrý zákon! Poslanců a kongresmani a tak se rozhodl se reprezentovat okresů a lidí, a to obory a témata. Nemáme člen parlamentu pro biochemii a nemáme senátor z velkého státu, územního plánování a nemáme europoslance z péče o dítě. (Ale možná bychom měli.) A přesto ti lidé, kteří jsou odborníky v oblasti politiky a politiky, nikoli technické disciplíny, nicméně často se podaří projít dobrá pravidla, která dávají smysl, a to proto, že vláda se opírá o heuristiku - Pravidla palce o tom, jak k vyrovnání expertům z různých stran problému.

Ale informačních technologií překoná tyto heuristiky - to kopne kecy z nich - jedním z důležitých způsobů, a to je ono. Jedním z důležitých test, zda je nařízení vhodné pro svůj účel, je první, samozřejmě, zda to bude fungovat, ale Za druhé, zda v průběhu dělat svou práci, bude mít spoustu vliv na všechno ostatní. Kdybych chtěl Kongres psát, nebo parlament psát, nebo EU regulovat kolo, to je nepravděpodobné, že bych uspět. Pokud jsem se otočil a řekl: "No, každý ví, že kola jsou dobré a správné, ale všimli jste si, že každý jednotlivý bankovní lupič má čtyři kola na svém autě, když jede mimo bankovní loupeže? Nemůžeme s tím něco udělat ? "by se odpověď samozřejmě" ne ". Protože nevíme, jak se dělá kolo, které je ještě obecně užitečné pro legitimní kola aplikace, ale k ničemu padouchy. A můžeme vidět, že obecné výhody kola jsou tak hluboké, že by bylo pošetilé, aby riziko je v pošetilé poselstvím k zastavení bankovních loupeží výměnou kola. I kdyby se / epidemie / bankovních loupeží, i když společnost byla na pokraji kolapsu díky bankovních loupeží, nikdo by si myslel, že kola byla na správném místě začít řešit naše problémy.

Ale. Pokud bych měl ukázat, že ve stejném těle říct, že jsem absolutní důkaz, že hands-free telefon dělali auta nebezpečná, a řekl jsem: "Rád bych si, aby přijal zákon, který říká, že je nezákonné, aby hands-free telefon v autě ", může regulátor říci:" Ano, já bych si své místo, měli jsme to udělat ". A můžeme lišit v názoru, zda je to dobrý nápad, nebo zda můj důkaz, dávalo smysl, ale jen málo z nás by se říci: "No, jednou budete mít hands-free telefon z auta, které přestanou být vozů ". Chápeme, že můžeme mít osobní auta, i když jsme se odebrat součásti z nich. Automobily jsou účelové, alespoň v porovnání s koly, a to vše navíc s hands-free telefon nemá, je přidat další funkce již specializované technologie. Ve skutečnosti, tam je to heuristická, že můžeme zde platí - speciální technologie jsou složité. A můžete odebrat součásti z nich, aniž by dělali základní znetvořující násilí na své základní nástroj.

Toto pravidlo slouží regulátorům dobře, a velký, ale je vykreslen neplatná v univerzální počítač a univerzální sítě - PC a internet. Protože pokud si myslíte, že počítačový software je funkce, která je počítač s tabulkovým procesorem běžící na to má tabulku funkcí, a ten, který běží na World of Warcraft je MMORPG prvek, pak je heuristická vede, abyste si mysleli, že byste mohli rozumně říct, "mě počítač, který nefunguje tabulky", a že to nebude víc, než útok na počítačové "mě auto bez hands-free" je útokem na auta. A pokud si myslíte, protokolů a místa jako prvky sítě, pak řekl: "fix na internetu tak, aby se nespustí stahování", nebo "opravit internetu, aby thepiratebay.org už řeší", tak to zní hodně, jako "změnit zvuk rušné signálů", nebo "Take That pizzerii na rohu z telefonní sítě", a ne jako útok na základní principy síťování.

Neuvědomují si, že toto pravidlo, že pracuje pro auta a pro domy i pro všechny ostatní významné technologické oblasti regulace selže na internetu neznamená, že jste zlo a to neznamená, že jste ignorant. Prostě se vám, že část drtivá většina světa, pro něž nápady jako "Turing kompletní" a "end-to-end", jsou nesmyslné. Takže naše regulátory odejít, a oni vesele projít tyto zákony, a stávají se součástí reality našeho světa technologie. Tam jsou najednou čísla, která nám není dovoleno zapsat na internetu, my jsme programy nesmí publikovat, a že stačí, aby se legitimní materiál zmizí z Internetu, je říct ", že? To porušuje autorská práva." To nedosáhne skutečného cíle nařízení, ale nezastaví lidi z porušení autorských práv, ale to nese jakousi povrchní podobnost k prosazování autorského práva - splňuje bezpečnostní úsudek: "Něco se musí udělat, dělám něco, co, má něco, co se stalo. " A tak veškeré závady, které vzniknou může být obviňován z myšlenky, že toto nařízení není dostatečně daleko, spíše než názor, že to byla chybná od samého počátku.

Tento druh vnější podobnost a odlišnost základní děje v jiných technických souvislostech. Mám přítele, který byl kdysi vedoucího pracovníka na velkém spotřební zboží společnosti, který mi řekl o tom, co se stalo, když marketingové oddělení sdělil, že inženýři si vymyslel skvělý nápad na detergent: Od této chvíle se chystají aby se prací prostředek, který se oblečení novější pokaždé, když se umyl! A poté, co se inženýři neúspěšně snažili zprostředkovat koncept "entropie" do marketingového oddělení [Publikum se směje], dorazili na další řešení - "řešení" - že by vyvinout prostředek, který používají enzymy, které napadl volné konce vláken, druh, který vám s poškozenými vlákny, které vypadají staré oblečení. Takže pokaždé, když se prát prádlo do pracího prostředku, by vypadají novější. Ale to bylo proto, že prací prostředek je doslova trávení oblečení! Použití by to doslova způsobí, že vaše oblečení, aby se rozpustil v pračce! To byl pravý opak dělat oděvy, novější, místo toho jste byli uměle stárnutí oblečení pokaždé, když se umyl, a jako uživatel, tím více jste nasadili "řešení", drastičtější opatření, si musel být, aby vaše oblečení až k dnešnímu dni - jste vlastně musel jít koupit nové oblečení, protože ty staré se rozpadly.

Takže dnes máme marketingových oddělení, kteří říkají věci jako "Nepotřebujeme počítače, potřebujeme ... spotřebičů. Udělejte mi počítač neběží každý program, jen program, který to specializované úkoly, jako je streamování audia, nebo směrování paketů, nebo hraní Xbox her, a ujistěte se, že nelze spustit programy, které jsem se, že povolení by mohla narušit naše zisky ". A na povrchu, je to jako rozumný nápad - jen program, který se dá specializované úkoly - po tom všem, můžeme elektrický motor v mixéru, a můžeme instalovat motor v myčce na nádobí, a my ne " t starosti, pokud je to ještě možné spustit program, mytí nádobí v mixéru. Ale to není to, co děláme, když jsme zase počítač do spotřebiče. Nejsme dělat počítač, který běží jen "zařízení" APP, děláme počítač, který může běžet každý program, ale používá některé kombinace rootkitů, spyware, a podepsání kódu, aby se zabránilo uživateli vědět, které zpracovává běží od instalace vlastního software, a od ukončení procesů, které ona nechce. Jinými slovy, přístroj není se svlékl-dole počítač - je to plně funkční počítač s spyware na tom po vybalení z krabice.

[Publikum tleská hlasitě] Díky.

Protože nevíme, jak vytvořit univerzální počítač, který je možné spustit jakýkoli program, můžeme sestavit až na nějaký program, který se nám nelíbí, nebo že zakázat zákonem, nebo že nás ztrácí peníze. Nejbližší přiblížení, které jsme k tomuto je počítač s spyware - počítače, na kterém připojených účastníků nastavit zásady, bez vědomí uživatele počítače, přes námitku počítače majitele. A tak to je to, že pro správu digitálních práv vždy konverguje na malware.

Tam byl, samozřejmě, této slavné události, druh dárek pro lidi, kteří tuto hypotézu, ve které Sony vložen skrytý rootkit montážních na 6 milionů audio CD, které tajně popraven programy, které sledoval pokusy číst zvukové soubory na CD, a je ukončena, a který také ukryl rootkit existenci tím, že způsobí, že jádro lži o tom, které procesy byly v řadě, a soubory, které byly přítomny na disku. Ale to není jediný případ, jen v poslední době, Nintendo dopravil 3DS, které oportunisticky aktualizuje firmware, a to kontrolu integrity, aby se ujistil, že jste změnil starý firmware v žádném případě, a pokud zjistí známky poškození, to cihly sám.

Aktivisté za lidská práva vyvolaly poplach na U-EFI, nové PC zavaděč, který omezuje váš počítač, takže to běží podepsal operační systémy s tím, že represivní vlády bude pravděpodobně odmítnout podpisy operační systémy, pokud nejsou tajné dozorem.

A na straně sítě, pokusy o síť, která nemůže být použit pro porušení autorského práva vždy shoduje s kontrolní opatření, které známe z represivními vládami. Takže, Sopa, zastávka USA on-line pirátství zákon, zákaz nástrojů, jako je DNSSEC, protože mohou být použity k porážce DNS blokovací opatření. A blokuje nástroje, jako je Tor, protože mohou být využity k obcházení blokování IP opatření. Ve skutečnosti, zastánci Šopa, Motion Picture Association of America oběhu Memo, citovat výzkum, který by pravděpodobně Šopa práce, protože používá stejná opatření jako jsou použity v Sýrii, Číně av Uzbekistánu, a argumentoval, že tato opatření jsou účinné v těchto zemích, a tak bude fungovat v Americe, taky!

[Publikum směje a tleská] Nenechte mě tleskám, tleskám MPAA!

Teď se může zdát jako Šopa je konec hry v dlouhém boji za autorská práva, a na internetu, a to může vypadat, jako kdybychom porážku Šopa, budeme na dobré cestě k zajištění svobody počítačů a sítí. Ale jak jsem řekl na začátku této diskuse, nejde o autorská práva, protože autorská práva války jsou jen 0,9 beta verze dlouho nadcházející válce na počítání. Zábavního průmyslu bylo jen první bojovníky v tomto nadcházejícím století trvající konflikt. Máme tendenci si myslet, ze je jako zvlášť úspěšná - po tom všem, tady je Šopa, třesoucí se na prahu přechodu, a rozbíjení internetu na této základní úrovni ve jménu zachování Top 40 hudbě, reality show TV a Ashton Kutcher filmy ! [Smích, potlesk rozptýlené]

Ale realita je taková, autorského práva dostane tak daleko, jak to dělá právě proto, že je nebere vážně, což je důvod, proč na jedné straně, Kanada měla parlament poté, co Parlament představit jeden blbej copyright účet za druhým, ale na druhou stranu, parlament poté, co Parlament selhala skutečně hlasovat o návrhu zákona. To je důvod, proč jsme Šopa, účet složeny z čistých hloupé, dal dohromady molekuly-by-molekuly, do jakési "Stupidite 250", který je za normálních okolností jen nalezený v srdci nově zrozené hvězdy, a to je důvod, proč tyto spěchal, až Sopa jednání muselo být odročeno uprostřed přes vánoční přestávku, aby se zákonodárci mohli dostat do začarovaného skutečné národně-neslavné debatu o důležitou otázku, pojištění v nezaměstnanosti. To je důvod, proč je Světová organizace duševního vlastnictví svést znovu a znovu do normativní části šílený, prasat neznalý Copyright návrhy, protože když národy světa posílat misí OSN do Ženevy, pošlou vody odborníků, a to copyright odborníků, pošlou zdravotnických odborníků, a to Copyright odborníků, pošlou zemědělské odborníky, nikoliv copyright odborníků, protože autorská práva prostě není třeba skoro každý! [Potlesk]

Kanadský parlament nehlasoval o jeho autorských práv účty, protože ze všech věcí, že Kanada potřebuje k tomu, stanovení Copyright řadí pod řešení mimořádných událostí na zdraví, první národy rezervací, využití ropy náplast v Albertě, přimlouval v sektářských zášť mezi francouzsky a angličtina-reproduktory, řešení krizí zdrojů v národě je rybolov, a tisíc dalších otázek! Trivialitu copyright vám řekne, že když ostatní sektory ekonomiky začínají dávat najevo obavy o Internetu a PC, že autorské právo se ukázalo na menší potyčky, a ne válku. Proč by ostatní odvětví zdravotní sestra zášť proti počítačům? No, protože svět, v němž žijeme, je / z / počítačů. Nemáme auta už jsme počítače, jezdíme v, nemáme letadla už máme létání Solaris krabice s velkým vědro regulátorů SCADA [smích], 3D tiskárna není zařízení, je to periferní, a to funguje jen připojení k počítači, rádio je již krystalu, je to univerzální počítač s ADC a DAC rychlý a nějaký software.

křivdy, které vznikly před neoprávněným kopírováním jsou zanedbatelné ve srovnání s výzvu k akci, že náš nový počítač vyšívané reality vytvoří. Myslete na radio za minutu. Celý základ pro rozhlasové nařízení až do dneška byl založen na myšlence, že vlastnosti rádia jsou zakotveny v době výroby, a nelze je snadno změnit. Nemůžete jen otočit vypínačem na Baby monitor, a učinit z něj něco, co narušuje bezdrátového signálu provozu. Ale výkonný softwarově definované rádio může změnit z baby monitoru dispečera záchranné služby řízení letového provozu jen tím, že načítání a spouštění různých software, což je důvod, proč vůbec poprvé americké telekomunikační regulátor (FCC), za co by se stalo, když jsme dali do SDR pole, které požádali o komentář, zda to by mělo mandát, že veškerý software, rádií s definovaným by měly být zakotveny v důvěryhodných počítačových strojů. Nakonec, zda každý PC musí být uzamčena, aby programy, které běží, jsou přísně regulované centrálními orgány.

A i to je stín toho, co má přijít. Koneckonců, to byl rok, ve kterém jsme viděli debut otevřených zdrojů tvaru soubory pro konverzi AR-15 k plně automatické. To byl rok davu financovaných open-source hardware genové sekvence. A zatímco 3D tisku budou vyvolávat spoustu triviálních stížností, bude soudce na americkém jihu a mully v Íránu, kteří ztratí svou mysl na lidi v jejich jurisdikci vytisknout erotických pomůcek. [Chechtot z publika] trajektorie 3D tisk s největší pravděpodobností zvýší skutečné křivdy, ze solid state pervitinu Labs, na keramické nože.

A není se spisovatelem sci-fi pochopit, proč se regulátoři by mohly být nervózní uživatelsky modifikovatelné firmware pro vlastní řízení auta, nebo omezení interoperability pro letectví regulátory, nebo ten druh, co můžete udělat s bio rozsahu a montérů sekvencerů. Představte si, co se stane v den, kdy Monsanto rozhodne, že je to opravdu ... Opravdu ... důležité se ujistit, že počítače nemohou spouštět programy, které způsobují specializovaná koncová zařízení s výstupem organismy, které jedí jejich oběd ... doslova. Bez ohledu na to, zda si myslíte, že se jedná o skutečné problémy, nebo jen hysterické obavy, jsou nicméně provincie lobbistů a zájmových skupin, které jsou daleko vlivnější než Hollywood a velký obsah jsou na své nejlepší dny, a každý z nich přijde do stejné místo - "nemůžeš nás univerzální počítač, který běží všechny programy, kromě těch, které strach a vztek nás nemůže prostě nás Internet, který přenáší veškeré zprávy přes libovolný protokol mezi libovolnými dvěma body?, pokud to rozčiluje nás? "

A osobně, vidím, že se programy, které běží na univerzálních počítačů a periferií, které budou i freak mě. Tak jsem si věřit, že lidé, kteří obhajují pro omezení univerzální počítače, najde pozorné publikum na své pozice. Ale stejně jako jsme viděli s válkami autorských práv, o zákazu některých pokynů, nebo protokoly, zprávy, bude zcela neúčinná jako prostředek prevence a nápravy, a jak jsme viděli v autorském válek, všechny pokusy o ovládání PC se soustředí rootkitů, všechny pokusy o kontrolu internetu budou směřovat k dozoru a cenzury, což je důvod, proč všechny ty věci záležitostí. Protože jsme strávili posledních 10 + let, jako orgán zasílání našich nejlepších hráčů, aby bojoval, co jsme si mysleli, finálního bosse na konci hry, ale ukazuje se, že je právě mini-boss na konci úrovni a sázky jsou pouze dostanou vyšší.

Jako člen walkmanové generace, jsem se smířil s tím, že budu vyžadovat sluchadlo dlouho předtím, než umřu, a samozřejmě, nebude to sluchadlo, bude to počítač v mém těle. Takže když jsem si do auta - počítače jsem dal do své tělo - se svým sluchadlem - počítače jsem si dal do mého těla - chci vědět, že tyto technologie nejsou určeny k udržení tajemství přede mnou a aby mi zabránily ukončení procesů v nich, že pracují proti mým zájmům. [Energický potlesk z publika] Děkuji.

Děkuju. Takže, v loňském roce, Dolní Merion školní čtvrť, ve střední třídě, bohaté předměstí Philadelphie se ocitl ve velké potíže, protože to byl chycen distribuci osobních počítačů, aby svým studentům, který je vybaven rootkity, který umožnil vzdálený dohled přes skryté počítače fotoaparát a připojení k síti. Vyšlo najevo, že oni byli fotografování studentů tisíckrát, doma i ve škole, vzhůru a spí, oblékl se a nahý. Mezitím si nejnovější generaci Zákonný odposlech technologie tajně pracují kamery, mikrofony a GPSes na PC, tablety a mobilní zařízení.

Svoboda v budoucnu bude vyžadovat, abychom měli možnost monitorovat naše zařízení a nastavení smysluplné politiky na nich, aby přezkoumala a ukončení procesů, které běží na nich, udržovat je jako čestný služebníky naší vůle, a ne jako zrádci a špioni práce pro zločince, kriminálníky a řízení zrůdy. A to jsme ještě neztratili, ale musíme vyhrát Copyright války, aby Internet a PC svobodné a otevřené. Protože se jedná o materiál ve válkách, které mají přijít, nebudeme moci bojovat bez nich. A vím, že to zní jako poradce zoufalství, ale jak už jsem řekl, jedná se o prvních dnech. Byli jsme bojovali proti mini-boss, a to znamená, že velké problémy jsou teprve přijde, ale stejně jako všechny dobré úrovni, návrháři, osud nám poslal měkký cíl trénovat sami on - máme organizací, které bojují za ně - ERF, kousky svobody, EDRi, CCC, Netzpolitik, La Quadrature du Net, a všem ostatním, kteří jsou naštěstí příliš mnoho na jméno chybí - můžeme ještě vyhrát bitvu, a zajistěte munice budeme potřebovat pro válce.

Děkuju. [dlouhý potlesk]
x Zajímavá přednáška s českými titulky a kompletním přepisem nejen pro ajťáky. Zamyšlení se nad tím, jestli nám nehrozí válka o zachování univerzálních počítačů, které jsou schopny zpracovávat jakékoliv informace jakýmkoliv způsobem.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.