xVybraná videa
text k videu
Film, který si Vás získá svou barevností, jednoduchostí příběhů, hudbou která Vás vtáhne do podvodního světa. Světa, kde člověk je pouze hostem a tichým divákem. Průvodcem je mořská želva, symbol klidu, vyrovnanosti a věčného putování. Je to neopakovatelný zážitek a fascinace krásami, které stvořila sama příroda. Tento dokumentární film vznikl v roce 2004, podkladem a inspirací byla 10letá práce Miroslava Hrdého.

Podmořské záběry z lokalit celého světa, které natočil na svých cestách. Navštívíte Rudé moře - Egypt, Severní moře - Norsko, Bahamy, Venezuela - Karibské moře, Borneo, Korsika, Sumatra, Sipadan Island, Manta Ray Noční potápění, Kailua Kona na Hawaii, Ekvádor - Galapágy a mnoho, mnoho dalších míst.

Za hodinu podívané se stihnete přiblížit k živočichům tak velkým a majestátním, jako jsou žraloci a manty. Nahlédnete do soukromí ostatní byť jen malých, ale neméně zajímavých tvorů. Úchvatná cesta podvodním světem je umocněna hudebním doprovodem komponovaným pouze pro tento neverbální film. Kameraman, cestovatel a potápěč Miroslav Hrdý se filmování nejen podmořského světa věnuje od roku 1994. Účastnil se mnoha expedic v různých koutech celého světa.

Můžeme zmínit Afriku, Galapágy, Havajské ostrovy a nesmíme opomenout jednu z jeho poslední cest do Antarktidy. Z jeho cest vzniklo mnoho dokumentárních filmů s podmořskou a cestovatelskou tématikou. Režisér je držitelem mnoha prestižních ocenění na mezinárodních festivalech s tímto zaměřením.
x Obrazy podmořského světa v hudební kompozici Roberta Jíši a režii Miroslava Hrdého. Vítězný film festivalu Voda, moře, oceány 2004.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.