xVybraná videa
x Vztah slunečního světla a rostlin představuje základ alchymie života. Světlo je zdroj energie, který pohání v přírodě vše. Každý tvor s touto energií zachází velmi efektivně a odpovědně. Každý. Až na jednoho. Když člověk objevil tajemství ohně, skoncoval s prastarým diktátem přírody - pravidlem maximální úspornosti a účinnosti. Paliva poháněla lidskou civilizaci - od doby bronzové po hektickou současnost.
Každá průmyslová revoluce znamenala zvýšení energetické spotřeby. Spalujeme stále více paliv, stále větší části naší planety se rozplývají v jedovatém kouři. Momentálně prožíváme další revoluci - tentokrát informační. Nový vědní obor, biomimetika, odhaluje stále nové, překvapující zákonitosti přírody. Poznáváme, jak používá svou energii, jak přenáší informace. Je ale možné, že tyto poznatky přicházejí na poslední chvíli. Génius přírody je pravděpodobně naše jediná šance, jak na této planetě přežít. Slovenské znění.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.