xVybraná videa
x Velké obchodní řetězce prodávají pod svým logem "laciné" potravinové výrobky. Jaké je jejich složení? Kolik procent masa je v párcích a hamburgerech, jablek v jablkovém koláči, vápníku v taveném sýru nebo přidané vody v kuřecích prsíčkách? Jaké by vznikly obchodním řetězcům náklady při minimálním zlepšení kvality těchto výrobků?

Potravinársky priemysel uvádza na trh každý rok 30 tisíc nových produktov. Boj o zákazníkov je tvrdý. Nálepky na potravinách sú plné viet o zdraví a bezpečnosti. Ale - dostávajú zákazníci naozaj to, čo im v obchodoch ponúkajú? Alebo len podliehajú pekným rečiam producentov? Film odhaľuje rozličné praktiky výrobcov a ich dôsledky na spotrebiteľa. Mnohé produkty zavádzajú zákazníkov sľubmi o kvalite, niektoré dokonca predstavujú zdravotné riziká. Nebezpečenstvo predstavuje nielen prítomnosť alergénov, či pesticíd, ale aj množstvo pridaných vitamínov, či vysoký podiel cukru. Mnohí výrobcovia menia aj názvy rozličných lpridaných átok - napr. z potravinárskej farby v jogurte urobia šťavu z červenej repy... Dokument odkrýva aj boj, ktorý prebieha medzi organizáciami na ochranu spotrebiteľov a potravinárskym priemyslom. Spotrebitelia musia preto neustále bojovať o lepšie a pravdivejšie označovanie výrobkov na trhu.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.