xVybraná videa
x Dokumentární film Jana Hanuše o českém squatterském hnutí. Detaily ze vzpomínek a archívních materiálů o squatech Milada, Zenklovka a Ladronka. Česky, s anglickými, ruskými a německými titulky.

Dokumentární film "69", poskytující unikátní pohled do domu mládeže Ungdomshuset před jeho vyklizením byl oceněn na filmovém festivalu Cph:Dox.
Režisér Nikolaj Viborg a kameramanka a asistentka režie Ditte Marie Nielsenová se pohybovali uvnitř Undomshuset a natáčeli posledních šest měsíců před jeho vyklizením. Jejich úsilí přineslo ovoce hned ve dvou kategoriích - film "69" vyhrál cenu Danish Dox a cenu publika.

Je právo soukromého vlastníka nadřazeno veřejnému zájmu? Může squatting nabídnout řešení problému absence sociálního bydlení v České republice, nebo se jedná pouze o subkulturní fenomén? Má majitel právo nechat svůj dům spadnout? Může být odpor vyjádřený občanskou neposlušností legitimní? Jak souvisí konání developerských společností a silných hráčů na bytovém trhu s problémem vyloučených lokalit? Proč dům na pražském Pohořelci stále chátrá a kdo se skrývá za firmou CPI? Dokument Obsaď a žij o squatterské akci, při níž bylo během jednoho dne obsazeno sedm chátrajících domů, vznikl v produkci A2larmu.

střih: Procházka kamera: Procházka, Turner, Rychlíková, LP Fish, Písáčková a další
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.