xVybraná videa
text k videu
Vymyká se standardu depresivních dokumentů o klimatické změně a ničivých důsledcích lidské aktivity: dokonce úplně obchází polemiku o tom, co klimatickou změnu způsobuje.
Film je totiž plný optimismu, přináší řešení, je nestranný a ilustruje, proč je nesmírně chytré být součástí nové, nízko-uhlíkové ekonomiky: je to dobrý byznys, podporuje národní a energetickou bezpečnost a zlepšuje zdraví a životní prostředí.

Prostřednictvím postav z celé Ameriky, z malých i velkých měst, představuje režisér Peter Byck novou vlnu americké důmyslnosti. Například přibližuje příběh jednorukého farmáře Cliffa Etheridge z Texasu, majitele bavlíkových polí, který se snaží dát dohromady pozemky malých farmářů, aby tak vytvořily jednu velkou větrnou farmu. Nebo příběh inovátora v oblasti "zelených zaměstnání" Van Jonese, který přináší čistou technologii a práci do vnitrozemských míst.

Dokument jasně ukazuje, že kreativní řešení pro úspěšný boj proti změně klimatu jsou vytvářena vizionáři, vědci, obchodníky i obyčejnými lidmi. Carbon Nation odhaluje tyto inovace a inspiruje další aktivitu. Film měl premiéru ve Washingtonu (DC) a do kin v několika městech Spojených států se dostane v únoru tohoto roku.
x Dokumentární film Carbon nation o řešení problému změny klimatu. I když budete pochybovat o závažnosti dopadů změny klimatu, nebo to prostě nebudete akceptovat, je to stále přesvědčivý a relevantní film, který ukazuje, jak řešení změn klimatu má vliv i na další sociální, ekonomickou a národní bezpečnost.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.