xVybraná videa
x V regionu Yungas v Bolívii je džungle a strmé skály. Lidé tam nemůžou moc chodit a tak létají. Tito letci jsou známí jako "cocaleros" neboli sběrači koky.

Používají lana s dávno zrezivělými kladkami, jako lanovky přes úzká údolí, Přejezd údolí jim trvá jen 30 sekund z jedné strany na druhou. Pěšky by to trvalo déle než hodinu.

Asi dvacet kabelů natažených přes údolí, to už je skoro druh veřejné dopravy. Celý den lidé a zboží létají přes řeku tekoucí o 200 metrů níž.

Druhý dokument je o Evo Moralesovi, který se stal prvním domorodým prezidentem Bolívie, v čele a socialistické strany Movimiento al socialismo MAS (pohyb směrem k socialismu) v Bolívii. Dokument se soustředil na Unii, kterou vytvořili bolivijští zemědělci v reakci na kroky jejich vlády (která byla podporována z USA) snažící se vymýtit pěstování koky.
Muž, který je přišel reprezentovat - Evo Morales se stal symbolem odporu k americké válce proti drogám, Národností Aymara zvaný Evo následovaný armádou pěstitelů od Amazonky až k Andám, v džínách a teniskách, vedoucí historický boj, aby se stal prvním domorodým prezidentem Bolívie.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.