xVybraná videa
x 7. 2. 2011 - Komorní scéna Arény v Ostravě, Jan Keller, Václav Bělohradský.

Sociolog Jan Keller ve svém úvodním slově varoval před "mafianizací ekonomiky" (přenášením klientelistických vzorců fungování mafie do společenského a ekonomického života) a před novými sociálními riziky. "Tradiční pojistky Đ sociální stát, rodina a trh práce Đ selhávají a plodí nové problémy," upozornil profesor Keller. Řešení vidí především v ochraně plnohodnotných zaměstnání, rodin a veřejného sektoru.

Podle filozofa Václava Bělohradského je nezbytné "propojit politiku s ideou", tedy s vizemi, které dokáží spojovat zdánlivě odlišné lidi. "Evropská sociální demokracie zaslouží podporu už proto, že její historická tradice je zárukou, že pomůže uchovat prostor pro hledání řešení: lidé nebudou mít strach, budou čerpat veřejné služby a podobně," uvedl profesor Bělohradský.

V následné diskusi byla rozebírána zejména témata sociálního státu, veřejných služeb, korupce a ochrany středních vrstev.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.