xVybraná videa
text k videu
SARVAMANGALAM v sanskrtu znamená "požehnání všemu, štěstí pro všechny". Průvodcem filmu je svámí Ram Kripalu, který žil 35 let ve vysokém Himálaji v oblasti, která je v zimním období zcela odřízlá od okolního světa na šest měsíců a kde teplota je kolem -30 až -40 stupňů Celsia. Žil tam téměř nahý a jen s trochou jídla. Ram Kripalu vysvětluje, že samota, klid a pozitivní energie, které v této oblasti jsou, zcela vyváží tvrdé životní podmínky.

Těm se nakonec člověk může přizpůsobit. Stačí trochu vytrvalosti, síla rozhodnutí a nějaké cvičení a během 40 dnů je člověk připraven zvládnout i ty nejhorší klimatické podmínky. Lidské možnosti jsou mnohem větší, než si lidé myslí. Člověk může a dokáže cokoli, limity si klademe jen mi sami. Myšlenkové struktury a bariéry nás svazují velmi pevně a rozbít je není lehké.

Ram Kripalu pochází z bohaté rodiny, jeho matka byla ministryní v jednom indickém státě, on sám studoval na prestižní indické univerzitě ve Váránasí, ale v 16 letech se rozhodl, že všeho nechá, odešel od rodiny a začal hledat duchovního mistra, který by mu pomohl najít podstatu sebe sama, podstatu všeho bytí. Svého duchovního mistra našel Ram Kripalu právě ve vysokém Himálaji u pramene posvátné Gangy.

V posledních letech žije Ram Kripalu v Rišikéši na úpatí Himálaje, kam přesídlil na prosbu své matky. Ram Kripalu nás tedy provádí fascinujícími místy Himálaje oblečen jen do dvou kusů látky a obut do dřevěných sandálů. Během putování nás seznamuje i s životem osamělých jogínů v drsných himálajských podmínkách. Režie: Viliam Poltikovič.
x Dokument o indických svatých mužích. Co opravdu potřebujeme ke štěstí? Klid mysli, opravdu tak málo....
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.