xVybraná videa
text k videu
Spící zabijáci
Skrytá moc, tajemství, utajovaní korupce. Myslíte, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, Navy SEAL, zápasník. Slyšel jsem věci, která vás šokují. A teď si myslím, že je čas dát vám celý příběh.

Dnes... Spící zabijáci. Vládní plán, který promění normální občany na naprogramované zabijáky. Tohle je opravdové, žádné Sci-Fi. Akce z davu, vystavení ovládání mysli, mučení a přeměněny na časovou bombu, která zabije na rozkaz. Můžete převzít kontrolu nad myslí někoho druhého v bodě, kdy jste v podstatě robot. Neví se, kdy zaútočí a to co udělají si nepamatují. Jejich pamět se nadobro zničí. Jesse Ventura a jeho konspirační tým infiltruje vládní konspiraci a Jesse se setká v tváří v tvář s jedním z vrahů.

Tohle je minimálně divné. - Protože já jsem divný... Nazývají je Machurianští kandidáti, supervojáci, opravdoví vládní predátoři. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie. Podzemní parkoviště v centru. Schůzka mezi dvěma bojovníky. Bývalý Navy SEAL Jesse Ventura a profesionální vládní zabiják. Nikdy mi nebylo řečeno proč, prostě jsem měl jenom najít a zničit. Jesse Ventura ví, jaké to je bojovat s nepřítelem v poli, ale do čeho jde teď? Zabil jste nějaké lidi? - Ano.

A jsem teď v nebezpečí? To se právě chystá zjistit a je připraven na akci. Stál jsem tam a díval jsem se do očí muži, který říká, že je naprogramovaný zabiják. Zabiják naší vlády. Chcete vědět tu nejdivnější část? Po tom, co jsme zjistili, se jeho příběh tak divný nezdál. Všechno začalo, když nám zavolal profesor práv, který říkal, že má nějaké odtajněné dokumenty CIA. Jde o ovládání mysli. - Ano. Od lidí, kteří jsou oběti a po lidi, kteří jsou pachatelé. Ovládání mysli jako převzítí mysli někoho druhého není sci-fi.

Je to možné. Alan Scheflin je více než nejlepší právní badatel. Je také vítězný autor knihy Mind Manipulators. Zavolal Jessemu Venturovi, protože jeho výzkum naznačuje, že CIA vytváří nový druh zbraně. Myslím, že vláda pořád provádí ovládání mysli. Já znám z 50tých a začátku 60tých let projekt MK-Ultra. Je to součást toho projektu? Jsou všechny spojeny. Jde o spolupráci mezi různými agenturami a ty jsou všechny součástí experimentů s ovládáním mysli a chováním. Tohle můžeme dokázat, i když to ty agentury popírají.

Vedou tyto techniky k Machuriánským kandidátům, o kterých slýcháváme, k lidem, kteří jsou zhypnotizovaní nebo naprogramovaní roboti, kteří provádní politické vraždy? Machurianský kandidát. Označení pro vymytého zabijáka šlo přes populární kulturu do knihy a dvou filmů. Spousta lidí si myslí, že je to výmysl. První otázkou je, jestli je vytvoření Machurianského kandidáta možné, jestli dokážete převzít kontrolu nad myslí někoho druhého do bodu, kdy jste vlastně robot a kdy si nejste vědom, co dělate.

Jaká je na to odpověď? Odpověď je ano. Takže odmítají, že mají typického zabijáka, žádná konspirace, nikdo není napojen na... Tuhle informaci nikdy neodhalili, protože neví, že ji mají. Proč by vláda potřebovala Machurianského kandidáta, aby někoho zabil, když můžete vzít trénovaného SEALa? Kvůli ztrátě paměti. Když chtějí zabít někoho, kdo by měl být zabit, někde ve světě, řeknou třeba, že tam je terorista Al-Kájdy, proč by se báli mluvit o jeho zabití? Jedna z hlavních myšlenek Machurianského kandidáta je sehnat někoho z jiné vlády, aby zabil jejich hlavu státu.

Co chcete, abych udělal? Rád bych, abyste udělal spoustu věcí, pokud budete moct. První je vyšetřit, jestli tajné služby pokračují v psychologických operacích, jestli dodnes pokračují. Já jsem býval voják. A znepokojuje mně, že naše země používá lidi z armády jako pokusné králíky. A proto to budu vyšetřovat, protože jestli naše vláda zneužívá náš vojenský personál, jako to dělali v minulosti, tak bych na to chtěl poukázat. Je to horší, než si představujete. Během války byla varování, že se lidé z vlády snaží vytvořit novou generaci zabijáků přes ovládání mysli.

Elitní tým Jesseho Ventury badatelů a vyšetřovatelů tuhle velmi tajnou konspiraci probere. Chci vědět o těch věcech v 70tých letech, kdy byl odhalen program MK-Ultra, který probíhal 2 dekády. Nebylo tohle ve filmu? Jo, jmenoval se Machurianský kandidát. Experimentování CIA v mučení v podstatě vytvoří druhou osobnost, spícího vojáka. Je to možné. Takže vy říkáte, že vláda programuje zabijáky? Kdybys byl tak starý jak já, tak si vzpomeneš na Sirhana Sirhana, chlápka, co údajně zastřelil Roberta Kennedyho.

Spousta lidí tvrdí, že byl naprogramovaný. Nemohl si vzpomenout, jak střílel, nemohl si o tom vzpomenout nic a dokonce dodnes tvrdí, že si nic nepamatuje. Jo a co Mark David Chapman, který zabil Johna Lennona? Ten se ani nepokusil utéct. Zabil Lennona, měl možnost naskočit na metro nebo běžet do Central Parku, ale místo toho tam zůstal stát, zahodil zbraň, ustoupil a četl "Kdo chytá v žitě", dokud nepřijela policie. Pěkně divné chování. Jaký existuje lepší způsob?

Pošlou něco jako zombie, která provede úkol bez ohledu na to, že ji chytí nebo co se s ní stane nakonci. Víme, že CIA ovládání mysli zkoušela, víme, že ta technologie existuje. Všechno jsem o tom slyšel, teď chci vážně vědět, jestli to opravdu jde. Najděte mi někoho, kdo mi to ukáže. Za chvíli... Jesse Ventura uvidí, jak se dokonce i vy můžete proměnit v naprogramovaného zabijáka. Když vám zavolám, řeknu slovo... A pak... Divný rozhovor s armádním generálem, který vynalezl psychického supervojáka.

Můžou použít mysl k odpálení srdce kozy. A později... Jesse setká s opravdovým predátorem. To budete překvapen, když řeknu, že někteří SEALové jsou mezi náma. Jesse Ventura následuje smrtící konspiraci, tajný vládní program, který promění normální lidi na naprogramované zabijáky, skrz ovládání mysli. Každý si myslel, že program skončil, znalci ale říkají, že ne. Je důležité, aby jste vy a diváci pochopili, že tohle je opravdové, žádné sci-fi. Existují Machurianští kandidáti? Určitě.

Ukážu vám nějaké dokumenty, které vás přesvědčí. Takže vláda tohle provádí. To je zdokumentovaný fakt. Dr. Collin Ross je uznávaný psychiatr a lektor. Napsal spousty knih a dokumentů o poruchách identity a experimentech CIA s ovládáním mysli. Doktore, jaké je vaše definice pro Machurianského kandidáta? V podstatě jde o vytvoření další osobnosti, kde je uvnitř další identita, která jim dává pokyny na misi a myšlenka tuším je, že když ho chytí a vyslýchají, ta osoba si nic nepamatuje, takže drží informaci v bezpečí.

Takže můžou využít jednu osobnost k provedení práce a další osobnost to v podstatě zakryje. Přesně. Dr.Ross říká, že tato fakta má přímo od zdroje. Využil Zákona ke svobodnému přístupu k informacím, aby odhalil tisíce dokumentů. Je to celé o CIA? Různé oddíly v armádě, ale většinu dělá CIA. Dávají lidem obrovské množství elektrošoků, jejich pamět se nadobro zničí. A ti lidé ví, co dostávají nebo jsou to opravdu pokusní králici? Je to jako radioaktivní experimenty nebo jako bakteriální bojové experimenty.

Voják, který to dělá dobrovolně tu bude zítra v 9 hodin, testuje vakcíny nebo lék na nachlazení atd. A opravdu o tom neví. Doktore, chtěl jste mi pár věcí ukázat. Ano, mám ty dokumenty, jsou velmi přesvědčivé. Chtěl bych přivést taky mou hlavní vyšetřovatelku June, jestli vám to nevadí. Nevadí. Pojďte dál, ukážu vám je. - Dobře. Jesse Ventura chce, aby byla June Sarpongová plně informována o tom, čemu bude čelit. Tohle je zatím nejnebezpečnější vyšetřování. Vytváří roboty na mise, které potřebují udělat. - Přesně.

Ukážu vám dokumenty. Tohle jsou složky z MK Ultra. MK je název oddělení CIA, které program provádělo. Vytvoření osobnosti Jekylla Hydea formou výpadku zabere chvilku. Takže, oni vlastně vytvoří Jekylla Hydea, Machiuriánského kandidáta. Tohle je hypnotický experiment a výzkum. Tahle žena, která má být sekretářka CIA, je zhypnotizována, popisuje jak je navedena, její vztek je tak velký, že chce do probuzení někoho zabít. Což je další experimentální subjekt v hypnotickém tranzu.

Takže tyto pobídky provede, včetně z výstřelu z nenabité pistole a pak upadá do hlubokého spánku. Po probuzení vykazuje kompletní amnézii. Jak rychle můžete někoho dostat do takového stavu? Hypnóza je otázkou pár minut, ale k vytvoření někoho kdo je stabilní a funkční, musíte ho pozorovat pár týdnů, měsíců nebo let. Začnete dělat hypnózy, zbavování smyslů, izolování smyslů, zbavovat jídla a spánku, používat drogy, vyslýchací techniky... Víte, mluvit o tom je zajímavé, ale osobně bych to chtěl vidět naživo, jako živou demonstraci, co hypnotizmus dokáže v opravdovém světě.

Jistě. Půjdeme se na to podívat. - Dobře. Dr.Ross vzal vyšetřovatele na pozorování hypnotisty Jamese Kellogga při práci. Teď chci, abyste si něco představil. Chci, abyste si představil krásnou zlatou spirálu. Tohle není žádný trik. Tohle je předvádění prvního kroku k vytvoření Machurianského kandidáta. Kellogg ukáže, jak expertní manipulace mysli donutí lidi dělat věci. A pak jak si nepamatují, co udělali. Tenhle muž je v hlubokém tranzu a byly mu dány post-hypnotické náměty.

To znamená, že mu hypnotista říká jisté slovo, které uslyší a jistým způsobem se bude chovat. Mohlo by to být i něco s rukama, nebo nějaké světlo. Machurianský kandidát je založen na tom, co zhypnotizovaný subjekt dokáže. Máte ho právě v hluboké hypnóze, jestli ho požádáte, aby něco udělal, i když v podvědomí ví, že je nelegální, udělá to stejně? Jsou lidé, kteří by mohli zajít tak daleko, když je k tomu natlačíte. Je to velmi děsivé. A teď hypnostista řekne spouštěcí slovo.

Když vám zavolám, řeknu slovo "Pupen". Teď probouzí subjekt. Když na počítám do tří, chci, aby jste se zvedl a rychle otevřel oči. 1...2...3...Zvedněte se. Je tu pár lidí, kteří se přišli podívat. Vstaňte. A teď nechává subjekt s Jesse Venturou. Jak Jesse vidí, hypnóza nemá žádný dopad, muž se zdá naprosto v pořádku, ale Machurianský kandidát uvnitř bude teprve spuštěn. Haló? Pupen. Pupen. Za chvíli... Probudí se spící zabiják? Takže nic necítíte? - Vůbec. Opravdu? - Ano.

Pak... Potvrzení vojenských experimentů s myslí od generála, podle kterého byl film Muži, co zírají na kozy. Já chtěl odstranit tunel a slepotu. A později... Stope vede o krok blíž k naprogramovým zabijákům. Černé operace jsou operace, o kterých vláda chce, aby o nich lidi nevěděli, můžou to být vraždy... Všechno, co dnes vidíte ve filmech je začátek toho, co se může dít. Technologicky. Tomu věřím, protože když jsem natáčel Predátora, tak jsem zjistil, že to co má Hollywood, má do roka i armáda.

V tom filmu mám rád neviditelného zloducha. Neviditelnost přichází. Co tím myslíte? Vytvoření neviditelné osoby. Představte si oblek s fotosenzory. Vzadu zachycují místo za vámi, vepředu místo před vámi. Takhle zapadnete. Takže se můžete stát stromem. Můžete být jak ta příšera v Predátorovi, kde vidíte obrys, kdy se hýbe, ale když stojí, tak nevidíte nic. Opravdu? - To se blíží. Konspirační teorie, kde lidé z naší vlády promění normální občany jako vy a mně na naprogramované zabijáky.

Jesse Ventura vidí demonstraci, jak může být zabiják vytvořen skrz hypnózu. Tento muž je v hlubokém tranzu a jsou mu dávány post-hypnotické návrhy a uvidíte, jak ho spouštěcí slovo donutí k jistému chování. Když vám zavolám, řeknu slovo "Pupen". Jakmile řeknu slovo "Pupen", začnete při chůzi kulhat. A to velmi zřetelně, velmi viditelně. A když vám zavolám znovu a řeknu slovo "Květina", okamžitě přestanete kulhat a půjdete normálně. 1,2,3...zvedněte se. Hypnotista řekne klíčové slovo do mužova podvědomí.

Jedno spouštěcí a jedno vypínací. Spouštěcí slovo bude doručeno přes telefon. Haló? Pupen....Pupen... Haló?...Haló? Slovo opravdu něco na subjektu spustilo. Naštěstí pro Jesseho to není příkaz na útok, ale jen na změnu chování. Z ničeho nic subjekt kulhá. A neuvědomuje si to. Proč kulháte? Cože? Proč kulháte? Já nekulhám. Opravdu? Jo. Jsem v pořádku. A pak, telefon zvoní znovu. Haló? Květina....Květina... A tento telefonát dal nové slovo. A přestal kulhat. Když je experiment u konce, subjekt se dostane z tranzu a nemůže si vzpomenout.

Teď mně něco svrbí na krku. Ale moje ruka zůstává v klidu, když to všechno vidím. Proč kulháte? Já nekulhám. Jo, bylo to zaznamenáno na kameru, teď se na to dívám, ale fakt si nic nepamatuju. To, že se na to dívá na videu, ho zneklidňuje nejvíc. Nemůže si vzpomenout. Jsem znepokojen, protože si opravdu nic z toho nepamatuju, teď to vidím před sebou. To mě děsí. Uvědomuje si, že tohle nebyla hra. Byl to trik. Klidně mu mohlo být nařízeno zabíjet. Děsí mě, že vím, že jsem to udělal, ale nepamatuju si to, byl jsem naprogramován tak jednodušše.

Myslím, že kdyby teď na někom pracovali a zlomili ho, udělal by cokoliv. A myslím, že kdyby se to použilo pro špatnou věc, může to být katastrofické. Donutili jsme toho muže kulhat slovem "Pupen". Teď si představte, že zlí lidé udělají to samé, ale v období několika týdnů nebo měsíců a přidají k tomu mučení. Dobrá, tak už jsem to viděl, teď vím, že to dokážou. Komu to ještě udělali? Podíváme se na Timothy McVeigha, útočníka z Oklahomy, ten tvrdil, že mu byl implantován mikročip a je známo, že pracoval v zařízení v Buffalu, které bylo využito v 50tých letech na tyto experimenty.

Počkej...McVeigh je teď vládní trénovaný zabiják? McVeigh říkal, že mu byl implantován mikročip. To říkal. A co únosci z 11.září? Problém je v tom, že jsou všichni mrtví. Tohle všechno jsou spekulace, to víme všichni. Musíme najít někoho, kdo byl v tomto programu, kdo pracoval v tomto programu, najděte mi práskače. Za chvíli... Jesse se setká s opravdovým generálem z filmu Muži, co zírají na kozy. To s Machurianským kandidátem je možné? O tom nemám pochyb. Pak...

Podivný muž v bílé dodávce zavede tým k naprogramovanému zabijákovi. Řekne vám, co se děje. Možná tomu nebudete věřit, ale určitě si to poslechnete. A později... Jesse Ventura z očí do očí se supervojákem 21.století. Jesse Ventura viděl, že není tak těžké proměnit normálního člověka na naprogramovaného zabijáka, ale provádí to armáda i dnes? Jesse poslal June Sarpongovou do Londýna, aby se setkala s mužem, který se dostal do tajné vojenské operace. Mezinárodní novinář John Ronson napsal knihu Muži, kteří zírají na kozy o armádním dobrodružství v psychologické válce.

Věříte, že Machurianští kandidáti existují? Věřím, že se je CIA snažila vytvořit. CIA se velmi snažila vytvořit naprogramované zabijáky na zabití Castra a spoustu dalších. MK Ultra bylo z části vytvoření séra pravdy a z části o vytvoření naprogramovaných zabijáků. Jaké byly jejich metody? Jedna byla LSD. Nutili lidi pít velké množství LSD. Co víte o generálu Stubblebineovi? Generál Albert Stubblebine byl šéf Armádní rozvědky od roku 1981 do 1984. Generál Stubblebine byl v čele psychlogických operací.

Snažil se vytvořit vojáka, který by měl schopnost projít zdí a vznášet se. Myslel si, že kdyby uměl procházet zdmi, vyhrál by všechny bitvy. Zatímco John Ronson mluví o generálu Stubblebineovi, Jesse Ventura je už na cestě za ním. Je otec Armádního psychologického bitevního programu. Na něm je založena hlavní postava v knize Muži, co zírají na kozy. Co jste dělal v armádě? Hrál jste si v armádě s mysli vojáků, nebo s jejich chováním? Dám vám myšlenku... Většina lidí je slepá.

Prochází životem a dívá se na něj přes tunel. Tunelová vize. Já chtěl odstranit tunel a slepotu. Tento chlap je mimo. Ale byl šéf Armádní rozvědky a dokazuje, že ovládání mysli a psychologické experimenty nejsou teorií. Armáda si opravdu hrála s lidskými hlavami. Já vím, zní to divně. Je tohle začáteční krok k supervojákovi, o kterém mluvíme? Ojé... Když jsem vytvořil vysoko-výkonnou bojovou jednotku a snažil se zjistit, všechny tyto technologie, stala se velmi zajímavá věc.

Byl jsem v kanceláři, když za mnou přišli nějací lidé. Mluvili o filozofii myšlenkového procesu využití mysli, velmi opatrně řízené a velmi soustředěné, na explodování srdce kozy. Řekl jsem "Co?" "Mohli byste to zopakovat?" Počkejte. Řekli vám, že použitím mysli a myšlením a co všechno to bude vyžadovat, podívat se na kozu a uvnitř ní zničit srdce? Dívat se na kozu intenzuálně k explodování srdce. Musím věřit v to, co dokážu, musím se soustředit na srdce a soustředit se na explodování srdce.

A mám důkaz, že je to možné. A co vás vede k tomu, že je to možné? Ukázali mi pár příkladů. Ale mně je neukážete. - Ne. Myslíte si, že MK Ultra pokračuje dodnes a že existují Machurianští kandidáti? Myslím, že MK Ultra byla ochrana před paranoiou, v 60tých a 70tých letech během studené války, když jste v čase velké paranoie, můžete dostat extrémní odezvy. Jenom v čase velké paranoie? Není pochyb o tom, že se na Guantanámu stalo spoustu nepříjemných věcí, jako dostat se lidem do hlavy.

Takže ano, myslím, že je to možné. Generále, k tomu Machurianskému kandidátovi. Vaše zkušenosti a vědomosti, jak operují vláda a armáda, věřil byste, že tohle probíhá? To jsem si jist. - ....že to někde probíhá. O tom nemám pochyb. Opravdu se nemůžete na někoho v počítači podívat a říct "Jsi naprogramovaný zabiják." Nemyslím, že nám internet pomůže. To si taky nemyslím. Tenhle případ je těžký. A to opravdu. Venku musí být někdo, kdo něco ví. Je to spousta různých příběhů.

Musíte mi najít spícího zabijáka. Za chvíli... Podivný muž v dodávce. Tým Jesseho Ventury vystopuje vojáka, který armádě zanechal balík predátorů. ...Což znamená, že jste zodpovědný za spoustu vražd. Vy jste ale zvědavá... A později... Ultimátní konfrontace: Navy SEAL versus supervoják. Sloužil jste v boji? - Ano. Kde jste sloužil? Skoro v každé džungli na světě. Jesse Ventura slyšel o Machurianských kandidátech, když sloužil u SEALu. Dozvěděl jsem se o MK Ultra. To byl program vlády a CIA, kdy používali ovládání mysli na vytvoření dokonalého zabijáka.

Teď se Jesse hledá pravdu o tom, zda je program zpět v operaci. Setkáte se se mnou na parkovišti v bílé dodávce? Zdroje zavedly vyšetřovatelku June Sarpongovou a poradce Michaela Bravermana na parkoviště u Las Vegas. Bylo jim řečeno, ať najdou bílou dodávku. Konečně jste tu. - To jsem. Uvnitř byl David Corso. Jako vždy v pohybu a jako vždy v utajení. Muž, který tvrdí, že je veterán velmi tajného programu MK Ultra, nazývaném Projekt Talent. Takže Davide, vy jste sloužil ve Vietnamu.

- To ano. Jaká to byla zkušenost? Byly to spousty zkušeností. Udělal jsem cokoliv, co mi řekli. Na spoustu věcí mám matné vzpomínky, ale nemám solidní tzv. vzpomínky venku. Vy jste byl elitní lídr černých operací. - Ano. Co to znamená? Černé operace jsou operace vedené malými skupinami v armádě, které provádí věci, o kterých vláda nechce, aby lidé věděli. Můžou to být vraždy, vykrádání, krádeže, vydírání a kdoví, co ještě. Což znamená, že jste zodpovědný za spoustu vražd. Vy jste ale zvědavá.

Corso říká, že je ve výslužbě a odmítá, že byl Machurianský kandidát, ale říká, že nedávno potkal mladého muže, který je naprogramovaný zabiják a ne ledajaký. Jeden ze supervojáků, kterého se snažil generál Stubblebine vytvořit. Robert Duncan O'Finionan. Můj přítel a kamarád. Duncan O'Finionan má psychické schopnosti a talent, má schopnosti, které jsem viděl a které prostě lidi nemají. Má nezvyklou sílu, má neobvyklý talent na bojová umění, má osobnosti, které musí být něčím spuštěny.

Viděl jsem minimálně 2 z nich. Takže, co se dozvíme od Duncana O'Finionana. Řekne vám, co se doopravdy děje, co asi stane, možná se vám to nebude líbit, možná tomu nebudete věřit, ale určitě si ho poslechnete. Můžete nás k němu zavést? Pravděpodobně ho pro vás najdu. Podivný muž v dodávce slib splnil. Později je June a Braverman ve stejné místnosti s naprogramovaným zabijákem. Vy tvrdíte, že jste supervoják. Mohl byste vysvětlit, co to je? Je to součást experimentu, který začal před 7mi dekádami a pokračuje dodnes.

V podstatě jsou lidi uneseni a naplněni implantáty a mění se ve víc než normální bytost. Myslím tím sílu, rychlost... Takže v podstatě se z nich stanou bojové stroje. - Ano. Na jaké mise jste byl posílán? Musím říct, že asi na 12 likvidačních prací. Tím myslíte zabíjení. - Ano. Přijít a zabít. Můžete některé říct? Mnoho času jsem strávil ve střední a severní Americe, nějaký čas v Africe, také tajných operací v USA. Kde byla vaše poslední mise? To nevím. Chybí mi tři dny života, to nevím, co se stalo.

To bylo kdy? To bylo asi před 4mi lety. A nemáte nad tím žádnou kontrolu. Žádnou, které bych si byl vědom. Duncane, tohle bude spousta lidí sledovat, myslíte si, že...no tak.... Samozřejmě, já to nezazlívám. Ale když si udělají výzkum, zvlášť když si přečtou dokumenty ze Zákona ke svobodnému přístupu k informacím, kde otevřeně přiznávají, že tyto experimenty prováděli. U experimentů, které prováděla CIA tam není napsáno ukončení. A jestli se něco pokazilo, nespravili to.

Takže vy si myslíte, že jste byl vytvořen projektem CIA MK Ultra. Každá věc, která je použita při ovládání mysli spadá pod děštník MK Ultra. Takže v tom smyslu ano. Jak jste se k tomu dostal? Je to generační, můj otec byl agent CIA, to jsem zjistil až 7 let po jeho smrti. O'Finioan tvrdí, že síla z čipů z něho dělá supervojáka, ale jeho programování sedí na Machurianského kandidáta. Spouštěcí slovo, které spustí tu osobnost a když je práce u konce a bylo převzato klíčové slovo, druhá osobnost jde spát a ta původní se vrátí bez žádného vědomí, co se stalo.

Ta osobnost se prokáže, když je spuštěna klíčovým slovem, v mém případě to bylo přes telefon. Zazvonil telefon, zvedl jsem ho, ztuhl jsem, někdy jsem si sbalil tašku a šel. Takže tady to máte, guvernére. Vypadá to, že on sám tomu věří. Tenhle chlápek je tak divný, že s ním chci osobně mluvit z očí do očí. Za chvíli.... Střetnutí titánů. Jesse Ventura půjde proti supervojákovi. Byli by ti mocní naštvaní, že s vámi mluvím? Určitě. Jesse Ventura se má setkat s naprogramovaným zabijákem.

Robert Duncan O'Finionan říká, že je žijící důkaz toho, že tajný vládní zabijácký program opět funguje. Jesse Ventura, vyznamenaný válečný veterán a bývalý Navy SEAL požadoval setkání s tímto supervojákem z očí do očí. Setkání se koná v podzemní garáži v centru. Tohle je minimálně divné. Ještě divnější je se v tom rýpat. Všichni jsme četli o Machuriánském kandidátovi a to, co mi řeknete, je naprostá pravda. Je a my jsme byli trochu něco jiného. Machurianský kandidát je jen pro jednu práci.

My toho děláme víc. Když jste řekl "my", tak koho jste myslel? A mluvíme tu o MK Ultra? MK Ultra je jen fráze pro to všechno, o čem tady mluvíme. Guvernér zjišťuje víc o údajných O'Finionových mikročipech. Opravte mně, poučtě mně, vy jste prodělal autonehodu. Ano. A protože vám udělali magnetickou rezonanci... Ta magnetická rezonance zničila funkčnost těch čipů a když zrušila fungování, odstranila jisté bariéry, které měly potlačit vzpomínky. V ten moment jsem věděl, že ty noční můry, ty sny byly vlastně opravdové vzpomínky z různých osobností.

Pak jsem měl na výběr, buď se zbláznit nebo zjistit, co se děje. Kolik implantátů do vás dali? Vím o třech. Bylo mi ale řečeno, že mám minimálně 5 až 7. A vůbec si nevzpomínáte, jak se dostaly do vašeho těla. - Ne. Když začal O'Finioan popisovat, jak byl naprogramovaný, příběh začal být povědomý. To, co nám a mně a ve skupině udělali, bylo mučení na základě traumatu. Což bylo? V mém případě to bylo mlácení, simulované topení, byl jsem připoutaný na židli, mé prsty se rozevřely a pod nehty začali píchat jehly.

A z jakého důvodu to dělali? Aby způsobili takovou bolest, aby jste zapomněl, omdlel. Jenže v tu stejnou dobu mně dali do drogového kartelu, který to eliminoval. Eliminoval bolest? Ne. Aby eliminoval ten výpadek. Vy nemůžete mít výpadek, nemůžete omdlít. V tu dobu má vaše psychika dvě možnosti: Buď se rozdělit do další osobnosti nebo zemřít. Jedna věc je jasná: O'Finionan absolutně věří v to, co říká. A co Jesse Ventura? Sloužil jste v boji? - Ano. Kde? Jížní, východní Asie, střední Amerika, severní Amerika.

Skoro v každé džungli na světě. A dělal jste pro koho? Pro CIA? CIA, NSA, kdokoliv si přál Takže jste nesloužil v armádě. - Ne. Byli jsme nějak a někde vytvořeni černou vládní operací? Ano. Ale sloužili jsme každé agentuře, které potřebovala udělat práci. Jakým tréninkem jste prošel? Několik fyzických tréninků, bojová umění, co řekli, tím jsme prošli. Létat s jakýmkoliv letadlem, řídit různé dopravní prostředky od tanků po lodě. Vážně? A vším mezi tím. Na vše, co byla potřeba udělat, jsme byli trénovaní.

Takže už nepotřebují Navy SEAL, co? Budete překvapen, když řeknu, že někteří SEALové jsou mezi námi. Řekl jste, že budem spolu mluvit na rovinu. Zabil jste nějaké lidi? Opravdu? - Ano. A zabil jste je v těchto operacích? - Ano. Jaké cíle jste si vybírali a za jakým účelem? Normálně mi nebylo řečeno proč. Prostě jenom najít a zničit. A vy jste nad tím neměl kontrolu? - Ne. Když se vám vrátily vzpomínky, jsou věci, které byste si radši nepamatoval? Každý den. A pracujete pro ty lidi dodnes?

Toho si nejsem vědom. Bojíte se dnes o život? Vláda a CIA jsou velmi dobří v preventivních útocích. Byli by naštvaní, kdyby věděli, že se mnou mluvíte? - To určitě. A jsem teď v nebezpečí, když tu s vámi mluvím? Ne. Vy jste vysoký profil. Takže ve vládě je jen malá skupinka, která to dělá. Ano. Takže kdokoliv to vytvořil a vám všem udělal, by vás měl zastavit. Měli by. To je součást jejich cíle. Najít ty lidi, udržet je v tom, zastavit to, co se děje a uzavřít to.

Duncane, hodně štěstí. - Děkuju. Tři generace vojáků, psychiatr, investigativní novinář a sama obět to vyjasnili. Machurianští kandidáti, naprogramovaní zabijáci, supervojáci jsou tam venku. Otázkou je ale kolik? Víme, že armáda od 50tých let s ovládáním mysli experimentovala. Viděli jsme, jak hypnóza, mučení a další techniky dokážou donutit normální lidi k věcem, které by normálně neudělali. Setkal jsem se s mužem, který říká, že mu to udělali.

A pamatujete si všechny vysoce profilové zabijáky, které zapadají do vzorce? Jedna věc je jistá: všichni věří, že jich vláda proměnila na zbraně. Je to náhoda? To si nemyslím. A z toho, co jsme zjistili, jsem přesvědčen, že je tam venku něco víc. Doufejme, že zaměřovače míří jen na nepřítele. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.

Plum Island
Skrytá moc, tajemství, utajování, korupce... Myslíte si, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, NAVY Seal, zápasník... Slyšel jsem věci které vás šokují. A teď si myslím, že je čas dát vám celý příběh.

Dnes... Vládní ostrov hrůzy.
Tajná biologická laboratoř kousek od New Yorku a Bostonu. Kdyby nebyla tak blízko pobřeží, mohli by ji odpálit. Americké zařízení vytvořené nacistickým vědcem provádí pokusy na zvířatech, které můžou vyhubit lidskou rasu. A důkazy už se zdají být venku. Zmutované lidské tělo? - Ano. Jesse Ventura si to vezme po moři, aby odhalil vládní smrtící tajemství. Podívejte, kdo nás sleduje. ...za náma je Pobřežní stráž. A odhalí dokonce větší smrtící konspiraci stovek laboratoří přímo v zemi.

Tohle je něco, co může ovlivnit kohokoliv od Maine do Kalifornie a od Alijašky na Floridu. Zmutovaná zvířata, zmutovaní lidé, konspirace bakterií, nemocí, moci a cíle pro teroristy. Byla mezi cílemi Al-Kájdy jako biologický terč. Plum Island a konspirace bioteroru. Jsem Jesse Ventura tohle jsou Konspirační teorie. Tihle jedou vedle nás, za námi je Pobřežní stráž a co jako. Jesse Ventura brázdí po nebezpečných vodách, míří na Plum Island, tajnou americkou laboratoř kousek od pobřeží New Yorku.

Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost si je ale toho vědomo, chtějí ho zastavit. Sledují nás, o tom není pochyb. Guvernér má důkaz, že je Plum Island biologická časovaná bomba. Ví jedině to, že hodiny tikají pro něj. Byl jsem guvernér, co si myslí, že jsem? Zasraný terorista? Bylo to jako přepadení z doby, kdy jsem byl mariňák. Tentokrát jsem ale neměl ani zbraň nebo nůž. To, co jsem už zjistil, by mi stejně moc nepomohlo.

Všechno to začalo, když mi zavolal Kenneth King. Je expertem na biologické války, na využití virusů a bakterií jako zbraně. Říká, že čelíme nejhorší hrozbě bioteroru, ale ne od teroristů. Od 11.září začala vláda otevírat bakteriální laboratoře po celé zemi, aby vyvíjely léky a vakcíny k naší ochraně proti bioterorismu. Tvrdí ale, že tyto labortoře nás můžou všechny zabít. V roce 2001 bylo asi 200 bakteriálních laboratoří, dnes jich asi je minimálně 1356 plus další nezaznamenané.

Teď máme tak trochu vojensko-akademický průmyslový komplex, který je odhodlaný vytvářet hrozbu bioteroru, aby dostávali finance. Zeptám se vás na tohle: Co tato místa vlastně dělají? Spoustu věcí, některé z nich jsou velmi nebezpečné. Máme zprávy, že se často dějí nehody, jsou tajeny před veřejností, protože bio-obranný průmysl nechce, aby se americká veřejnost obávala o jejich aktivity. Víme o dalších zemích, které země a teroristické supiny jsou připraveny použít proti nám biologické zbraně, takže si vyvodíme, že by byl obranný výzkum dobrou věcí.

Kenneth King varuje, že není. Mají takový postoj, že "teroristé mžou vyvíjet nové patogeny, takže si je vyrobíme pro sebe a zjistíme, jestli je to možné vyrobit a když to dokážeme, možná proti tomu vytvoříme ochranu." Takže v těchto zařízeních nedodržují jisté postupy, když se některé z těch látek ztratí? Odmítají možnost, že se něco může ztratit. Tyto věci se zdají být mimo kontrolu a v každém zařízení je to banda kovbojů. Ano. Tohle si myslím i já.

Tohle je něco, co může ovlivnit kohokoliv od Maine do Kalifornie a od Alijašky na Floridu. Abolutně. Jak moc je dnes v těchto laboratořích zapojeno ministerstvo pro vnitřní bezpečnost? Právě teď se sami snaží vytvořit pár velkých laboratoří a budou vyvtářet zvířecí nemoci a lidí, pak budou ty nemoci vypouštět ven. Lžou? Myslím, že jo. - Opravdu? Takže ministertvo pro vnitřní bezpečnost není upřímná k veřejnosti. - Tohle jsem zjistil.

Kenneth King konspiraci vysvětlil. Výzkum biologických zbraní začínající jako zvířecí výzkum. Bakterie a viry, které jsou údajně omezené na zvířata, přejdou na lidi. A samotné laboratoře nechají bakterie a viry uniknout do vzduchu, i do vaší oblasti. Jaký je podle vás nejhorší scénář? Nejhorší scénář je, že tyto laboratoře vypustí viry a začnou pandemii, které se všichni bojíme. Vypadá to jako že jsme vystřelili moc daleko. To jsme zjistili 11. září.

Kdybych chtěl tohle vyšetřit, kam byste mi doporučil jít? Doporučil bych se podívat na zařízení na Plum Island. Plum Island je asi 3 kilometry od pobřeží Long Islandu v New Yorku, 112 kilometrů od New Yorku, kousek od Connecticutu a ne moc daleko od Bostonu. Od roku 1954 Centrum Plum Islandu pro zvířecí nemoci začalo být vedeno armádou a dnes ji vede ministerstvo pro vnitřní bezpečnost. A jestli má Kenneth King pravdu, tak z toho, co se tam děje, se vám postaví vlasy.

Vždycky tvrdili, že neudělali nic v oblasti biologických zbraní, ale vládní účetní kancelář naznačila ve zprávě z roku 2003, že dělají projekt pro ministerstvo obrany, kde se snaží ovlivnit kravské neštovice, tak aby byly normální neštovice. Kenneth King mi řekl o Plum Islandu, o jedné z nejnebezpečnějších laboratoří v zemi. Jo a připravte se na tohle: Stěhují ji a upravují na nebezpečnější úroveň. Stěhují? Kam? Do Kansasu. Přímo do srdce země. Děláš si srandu?

Oni přestěhují biologickou laboratoř do středu země, odkud pochází většina našeho jídla? Myslím, že to tady trochu přeháníte. Bohužel ne, Alexi. Na Plum Islandu bylo mnoho úniků. Řekli někdy určitě, že něco z toho ostrova pochází? Tohle.. A co je sakra tohle? Co to je? Oholený pes? Říkají tomu příšera Montauk, byla vyplavena na pobřeží Long Islandu před pár měsící a údajně byly i další dvě. Nevím, že by to byl mýval? Tady mě to začíná dost zajímat.

Pojďme se zaměřit, pojďme zjistit, co se děje na Plum Islandu. Vyšetřování začalo. June následovala Kansaskou stopu, chtěla vědět, proč federálové chtějí laboratoř přestěhovat a udělat ji ještě nebezpečnější. Já s Alexem jsme jeli na letiště. Takže, příšera Montauk... Nikdy předtím jsem nic takového neviděl. Jeli jsme do New Yorku na pláž a zjistit víc, o té příšeře. Já věděl, že nakonec pojedu na Plum Island.

Za chvíli... Nacistický věděc za experimenty na Plum Islandu.
Traub byl duchovní otec Plum Islandu. Pak... Příšery a mutanti. Plum Island je obviňován za divné stvoření, které se vyplavily na pobřeží. Zmutované lidské tělo? - Ano, s dlouhými prsty. A později... Jesse Ventura pojede na místo jako NAVY Seal na moři. Sealové se nazastaví. Záhadný Plum Island blízko pobřeží Long Islandu. Vládní laboratoř, kde prý vědci porušují Ženevské konvence vytvářením biologických zbraní. Je to skleník na katastrofy?

Tým Jesseho Ventury se snaží zjistit pravdu. Jel jsem po Long Islandu, abych zjistil nějaké pozadí toho místa. Alex Piper byl už na pláži, kde následoval zprávy, že se z Plum Islandu dostalo nějaké divné zvíře. Příšera Montauk je stvoření, které se vyplavilo na této pláži v červnu 2009 a vyplavilo se i více příšer. Když říkáte příšera, o čem to tu mluvíme? Opravdu myslím stvoření. Je to stvoření, o kterém vědci nedokáží říct, co je zač.

Je to něco, co jsem já nikdy neviděl, stejně jako celý svět. Nick Cuttonaro je místní. O prvním stvoření informoval na svých stránkách. Když se vyplavilo druhé, byl na místo zavolán. První příšera byla nalezena přímo tady v Montauk na pláží. Přímo tady? - Ano. Lidé si mysleli, že je to mýval, že je to želva bez krunýře, nebo že je to zkřížené zvíře. Zkříženo? 2 zvířata v laboratoři, zkřížená, aby byla něco jiného.

Ano. Mám fotografie a videa a viděl jsem to na vlastní oči víc než jednou. Zatímco se Alex dozvídal víc o příšeře Montauk, byl jsem o pár kilometrů dál s Karlem Grossmanem. Je novinář a profesor, expert na historii Plum Islandu. Kdy se Plum island stal tím, čím je dnes? Po 2. světové válce. Nacistický vědec Erich Traub si myslel, že může u pobřeží Long Islandu vytvořit bakteriální laboratoř, během války vytvářel virusy na biologickou válku.

V Německu pracoval Erich Traub pro Heimlicha Himmlera, který vedl Hitlerovo gestapo a SS. Byl to Traubův nápad napíchat zvířecí nemoci do vší a pak je vypustit jako armádu biologických zbraní. Traub byl do USA přiveden po 2.světové válce během Operace Paperclip. To byl americký vládní program k rekrutování nacistických vědců. Víme, že Paperclip přivedla raketové experty jako Wernher von Braun, který pomohl rozjet NASA. Doktorům takového typu se moc nevěnovalo.

Takže Erich Traub přišel s nacistického Německa a nakonec byl duchovní otec Plum Islandu? Bylo to během studené války, kdy jsme si mysleli, že si je vezmeme, než to udělají Sověti. Traub byl duchovním otcem Plum Islandu. Zpět na pláži...Alex začal vidět vzorec. Jedna příšera je dost divná, ale co dvě? Když jste viděl druhou příšeru, co vám proběhlo hlavou? Že je to něco, co jsem nikdy předtím neviděl. Můžeš zdvihnout ještě jeho hlavu? Je to pěkně divné.

Strašně divné. Stvoření bylo bez srsti, mělo pačes chlupů a smrdělo jako mexický odpad. A mělo drápy. -Drápy. Vypadaly jako prsty. Podobné skoro jako slepičím pařátům. Je to fakt divné. Ke vzdálenosti k Plum Islandu, k Montauku, k této pláži, si já a ostatní lidé myslíme, že je možná z Plum Islandu. Experti říkají, že díky vlnám a proudu může být možné, že svoření pochází z Plum Islandu. Je taky možné, že něco z laboratoře uniklo.

Neměli asi nejlepší štěstí k udržení ohavného malého tajemství. Jaká je tam bezpečnost? Je tam taková bezpečnost, jaká by měla být? Absolutně ne. Plum Island je snadný cíl, je na cestě do Connecticutu, je totálně odhalený. A nedostávám od nikoho nápady, protože má napojení na Al-Kájdu. Našel jsem dokumenty o Plum Islandu.. Karl Grossman nepřeháněl. Aafia Siddiqui je pákistánská vědkyně, která je mezi 7mi nehledanějšími lidmi z Al-Kájdy, říkají ji "Lady Al-Kájda".

Když byla v roce 2009 zadržena, měla u sebe napsané dokumenty o "útoku s vysokými ztrátami". A seznam cílů zahrnoval Plum Island. Je to dálkoměr Al-Kájdy, když budou chtít zasáhnout Plum Island, nebude v tom problém. Není to odlehlé, je to přímo na břehové čáře a co by člověk z Al-Kájdy udělal? Došel na pobřeží a vzal jednu z těch raket a bum. A je tu katastrofa. O jakých nehodách jste slyšel? Nejvážnější nehoda byla v roce 1979, kdy tam bylo něco s podtlakovým systémem v hlavní laboratoři a unikla nějaká slintavka a kulhavka.

Tohle je jen málo z celého problému. Byl tam únik viru, který nakazil pracovníky, kontaminoval odtok a vylil se do Long Islandskému průlivu. Dokonce i po 11.září, kdy vše převzalo ministertsvo pro vnitřní bezpečnost, zde byl únik slintavky a kulhavky. Nejděsivější únik je ale tohle malé klíště. Práce Ericha Trauba může být nejstrašnější zbraní ze všech. Experimenty s klíšťaty zvedají pochybnostim že by mohly být zdrojem lymské boreliózy.

Biologický bitevní experiment prováděný nacistickým vědcem se dostal mimo kontrolu. Věříte, že ano? Chtěli jsme vidět záznamy o spojení s experimenty s klíšťaty. A co jste objevili? Řekli: "Nemáme žádné záznamy." Cože? Počkat...vláda má pokaždé záznamy. Vláda zaznamenává všechno, co dělá. To je standartní operační postup a věc, kterou zjišťuju je, že pokaždé když je standartní operační postup porušen, je to klasické znamení konspirace.

Tahle laboratoř zní jako recept na katastrofu a mé zkušenosti mi říkají, že vláda s námí není rovná. Proto jsem nebyl překvapení telefonátem od Alexe. Ahoj, Alexi, co máš? Zapoměňte na příšeru Montauk. Na Plum Islandu naši zmutované lidské tělo. Cooo? Za chvíli... Lidské experimenty se hodně zvrtly. Našli pět děr vyvrtaných v jeho hlavě. Pak.. Guvernér se setká s obětí biologické války Plum Islandu. Co by se podle vás mělo dělat s Plum Islandem?

Kdyby to nebylo tak blízko pobřeží, mohli by to odpálit. A později... Jesse Ventura vthrne na pobřeží Plum Islandu, aby zjistil, o co doopravdy jde. Jesse Ventura jede z Long Islandu do Connecticutu. Do města, které pojmenovalo lymskou boreliózu, která se rozšiřuje kousnutím klíštat. Někteří říkají, že byla lymská borelióza vytvořena a unikla z Plum Islandu. Není to ale jediná věc, která uprchla.

Alex Piper má důkazy o experimentech na lidech, o těle nalezeném začátkem roku 2010 na pláží Plum Islandu. Lidské tělo? Lidské tělo s dlouhými prsty. Zmutované lidské tělo? - Ano. Říkáte, že experimenty jsou prováděny nejen na zvířatech, ale také na lidech? Jestli vás to vede směrem, opravdu nechce jít dolů s pomyšlením na to, co se děje. Alex šel na policejní oddělení v Suffit County a hádejte, co se stalo.

Policie odmítla komentovat příšery z Mountauk a ustoupili z rozhovoru o zmutovaném člověku. Snažím se získat nějaké informace o tom mrtvém těle, které bylo nedávno nalezeno na Plum Islandu. Promiňte, ale nemůžeme vám pomoct. Včera dokonce souhlasili, že s námi budou mluvit a dnes nechtějí mluvit na kameru. To je pravda. Co se snaží srkýt? Dostal jsem nápad, když jsem příjel do Lyme a setkal se s Randy Sikesem. Před 15ti lety mu byla nalezena lymská borelióza.

Pak ji začal vyšetřovat a našel důkaz, že byla vytvořena vládou. Co vám lymská borelióza udělala? Zničila mě. Kdysi jsem běhával denně 2 a půl míle a chodil před prací do posilovny, pak jsem dostal do bodu, kdy jsem nemohl ujít třetinu míle než jsem zkolaboval a vzdal to. Prostě napadne každou část vašeho těla, je to jako stát u řeky a hodit do ni konfety, ta se pak rozloží do každé žíly a ať skončí kdekoliv, napadne vaše játra, poškození je neuvěřitelné.

Vy věříte, že lymská borelióza byla vytvořena, je to tak? Našli jsme tolik věcí jako patent ministerstva obrany, má ho tady pro vás. Pojďme k laickým výtazům. Takhle naše vláda provádí biologickou válku? Řekl bych, že jo. Věříte, že se to všechno děje na Plum Islandu? Mám dokumenty, podle kterých infikovali klíšťata všemi druhy virusy.... A z jakého důvodu říkali, že to dělají? Je to jako vojenská základna. Dělají většinou věci, které nepomáhají lidem. Ano.

Všechno, v čem je zapojená armáda souvisí se smrtí a destrukcí. Randy, to, že tyto experimenty na Plum Islandu probíhají, jste docela těmi dokumenty dokázal. Jak dostanou ty infikovaná klíšťata z ostrova? Pár měsíců v roce, jde proud k pobřeží, myslím, že klíšťata infikují venku a ptáci letí zpátky. Migrace pak pokračuje po různých místech v zemi. Jedno klíště, jedno hejno ptáku letící z Plum Islandu do země může nést armádu bojovníků.

A jestli máte otázky, zda je lymská borelióza zbraň, ukázalo se, že Randy Sakes má kouřící zbraň. Dokument z roku 2005, do kterém federálové zařadili bioteroristické prostředky, na kterých pracují na Plum Islandu a v dalších laboratoří. Takže to oni říkají, že to je biologická bitva. a vypadá to, že používají lidi jako pokusné králíky. Randy, co by se podle vás mělo dělat s Plum Islandem? Kdyby to nebylo tak blízko pobřeží, mohli by to odpálit.

Informace Randyho Sakese všechno shrnuli. Jestli můžou infikovaná zvířata zmrzačit 3 miliony lidí, tak si představte, co tam venku ještě je. No? Guvernére, tady Alex. Jsem na policejním oddělení v Suffit County, oddělení vražd vyšetřovalo neidentifikované mužské tělo, které se vyplavilo na jihozápadní pláži Plum Islandu. Byl to běloch, 182-188 cm vysoký, měl velkou postavu a velmi dlouhé prsty. Dali mi i zprávu. Přečti kousek.

Potom, co jsem to přečetl jsem měl ještě víc otázek, takže... Našel jsem jednoho policistu, který mi dal nějaké odpovědi. Našli to uprostřed ledna a měl na sobě krátký rukáv a khaki kalhoty. Policista mi řekl, že když to tělo našli, tak mělo v hlavě vyvrtaných 5 děr. Mysleli si, že to byl produkt neurologické operace. Proboha, co to tam provádí? Neměl žádné doklady, neměl nic, co by ho identifikovalo. Zmutovaný muž na Plum Islandu? To nechává případ otevřený a nevyřešený.

Guvernére, to jsem já. Jsem v Kansasu na místě, kde to místo chtějí vybudovat. Národní biologické a agro-obranné zařízení. A plánují to postavit přímo uprostřed univerzity a je uprostřed země. Můžete to tady normálně vidět, stojí to přímo tady. Opravdu myslí vážně přestěhování velmi tajné biologické laboratoře do středu národních zásob jídla? Musím na ten ostrov a vyhrabat tajemství, o kterých nikdo nemá vědět.

Za chvíli... Plán přestěhovat teroristický cíl Plum Island přes celou zemi. Skoro každý únik by byl nejhorším scénářem. Pak... Guvernéra bude sledovat Pobřežní stráž při cestě na Plum Island. A co jako? Byl jsem guvernér.. A později... Zamíří do Washingtonu a překvapí síly za záhadou Plum Islandu. Vnitřní bezpečnost vládne hrozbami a obtěžováním? Jesse Ventura je v přístavu v Orient Point, pár yardů od stanoviště ministerstva pro vnitní bezpečnost, pro pracovníky z Plum Islandu.

Guvernér a Alex Piper si půjčili loď na cestu do tajemné výzkumné laboratoře. Jejich navigátorem je Jim McCoy. Na Plum Islandu pracoval, dokud nevyzradil nebezpečné praktiky, které mohli vést k biologické válce a spoustě obětí. Ztratil svou práci a vyhrál žalobu. Sehnal jsem loď, je tam kapitán, který nás tam vezme, takže si připraven na výlet? Jdeme. - Jdeme se na to místo podívat. Alex a já jsme nastoupili na loď jménem Coyote. Kapitán Ron. - Jak se máte?

Dobře. Jako bývalý mariňák žádám o povolení o vstup na palubu. Všechno to šlo hladce, ale z ničeho nic kapitán Ron ztratil své mořské nohy. Odmítl nás vzít na Plum Island. A hádejte, co se stalo. Další kapitáni nás nechtěli vzít také. Vnitřní bezpečnost stanovilo zákon. Takže, je jasné že Vnitřní bezpečnost operuje strachem a vyhrožováním. Můžou jim sebrat licence, když pojedou lodí do otevřeného moře. Úplně to jde vidět, byl vyděšený k smrti.

Zatímco jsme s Alexem rozmýšleli další krok, June hledala spojení v Manhattanu v Kansasu. Tam chtějí přesunout laboratoř z Plum Island a udělat ji ještě větší a nebezpečnější. Profesor Tom Manney vede boj k zastavení. Myslím, že je docela špatný nápad přesunout Plum Island sem na hlavní pevninu, protože slintavka a kulhavka jsou smrtící viry, ne ve smyslu, že zabíjí, ale ve smyslu, že vezme pár částí viru a nakazí zvířata.

Následky nákazy by byly hrozné pro ekonomiku, protože by zastavili export krav do celého světa. Stejná věc se stala v roce 2001 v Anglii. První následek je karanténa v rádiusu 4-8 kilometrů. Takže následky by byly katastrofické. Mohly by být. S každým, co tady mluvíte říká, že tohle místo je jako inkubátor pro bakteriální válku, biologickou válku. Tohle je bod 0. Fakt je, že když vám vezmou loď, tak vám vezmou vše, co potřebujete vědět. Proč by se starali?

Kdyby tam nebylo něco ďábelského, tak by se nestarali. Jsme přímo v centru tornádového údolí. - Ano. Neslyšel jsem, že by poskytli data o tom, že by to ustálo tlak z tornáda. Některé úniky z Plum Islandu byly kvůli selhání těsnění dveří. Takže kdyby byl únik slintavky a kulhavky, tak by mohla být jednodušše rozšířena do celé zemi. Ano. Skoro každý únik by byl nejhorší scénář, protože hned, jak by byla odhalena, tak by dali celou oblast v okruhu 4-8 kilometrů do karantény a byla by vybita zvířata.

Slyšel jsem číslo 400 000 z celé oblasti. Takže nás můžete vzít na Plum Island? Dobře, děkuju, hned tam budem. Našel jsem kapitána, co nás vezme na Plum Island. Jedeme. - Vypadňeme odsud, než si to rozmyslí. To může i tak. Museli jsme zavolat do jiného přístavu, aby jsme našli kapitána, co nás vezme na Plum Island. Když jsme viděli v dohledu jeho loď, tak jsme hned věděli, že je na tu práci ten pravý. Teď už to byla jen otázka dostat se z přístavu.

Podívejte se, kdo nás sleduje. Jede za náma, o tom není pochyb. Za chvíli... Jesse Ventura pojede na Plum Island s Pobřežní gardou za sebou. Pak... Veterán z Plum Islandu znovu navštíví místo hrůzy. Lidé tam chodili a lepili u dveří plstěné pásky. Plstěná páska ale nezastaví viry. A později.. Pan Ventura půjde do Washingtonu za mozkem Plum Islandu. Teď si ze mně děláte srandu, doktore. - Dělal bych si z vás srandu? Pobřežní stráž pronásleduje Jesse Venturu, jak se snaží příblížit k Plum Islandu.

Je tam s Jimem McCoyem, pracovníkem Plum Islandu, kterého vyhodili za prozrazení porušení bezpečnostních předpisů. Podívejte se, kdo nás sleduje. Tihle nás určitě sledují. Podívej na tohle. Co si myslí, že se chystáte udělat? Máme za náma Pobřežní stráž, tam jsou další... A co jako? Býval jsem guvernér. Co si myslí, že jsem? Zasraný terorista? Pobřežní stráž za náma byla celou dobu, ale nezastavila nás. Dřív, než jsme to věděli, jsme byli na Plum Islandu.

Co jste tu dělal? Pracoval jsem v biologické laboratoři č.3. Vyhodili vás, že? - Ano. Co jste udělal? Přerušil jsem jednání v administrativní budově, na které byli ministr pro vnitřní bezpečnost, manažér senátora Clintona a další zástupci z hnutí pro AIDS a pro ochranu životního prostředí. A když jste přerušil jednání, co jste udělal? Musel jsem promluvit, protože jsem si všiml bezpečnostních problémů na Plum Islandu a chtěl jsem o tom s nima mluvit.

Ve skladu biologického materiálu nebyla žádná úroveň bezpečnostního monitorování. Takže, vy jste přednesl tato fakta a vyhodili vás. Ano. Myslel jsem na bezpečí lidí, kteří tam pracují, na lidi, co žijou v této oblasti a na naši zemi. Tyto věci musí být řečeny. I když to ovlivní mou práci. Jim McCoy ví, kde byla ta všechna těla pohřbena a kde těla, tam biologické zbraně. Co jsou tam ty budovy? Tam drží živý materiál.

Když jsem dělal v laboratoři, tak se říkalo, že nakažéná kráva roznesla virus a přenesla to na další krávy. A všechny ty krávy museli zabít. Ta dlouhá budouva se sloupy je biologická laboratoř. Když na ostrově vypadne proud, naskočí generátor, to se ale v prosinci 2002 nestalo. Elektřina nejela 4 hodiny, během té doby neměli žádnou ventilaci biologické laboratoře, takže viry byly drženy v podtlaku. Což je nebezpečné....

- Ano. Lidé tam chodili a lepili u dveří plstěné pásky a snažili se odchytit vše, co by se mohlo dostat ven, ale plstěná páska virusy nezastaví. Je tohle místo, kde by se mohly vyrábět biologické zbraně? Není známo, co vyrábí. Právě jsme se cpali dovnitř, když jsme si všimli, že máme společnost. Vídíte to? Následují nás celou cestu. Byli jsme nejblíž, kam jsme se mohli dostat. Pobřežní stráž nás zase následovala a na ostrově nás vyhlížela ochranka. Museli jsme se vrátit zpátky.

Víte, shledal jsem velice zajímavým, že jsem byl guvernér, major, NAVY Seal s nejvyšší bězpečností prověrkou a nemůžu jít na Plum Island, Pobřežní stráž mě následuje a na pobřeží vidím auta, které sledují nás další krok. Z tama kama pocházím jsou ti, kteří platí peníze, šéfem. Jakto, že my lidi už nejsme šéfové. My platíme těm lidem výplaty a zakazují nám vědět, co na tom ostrově dělají. Chcete to tvrdě? Já můžu tolik, kolik budu moct. Další zastávka: Washington.

Poctil jsem návštěvou kongresmana Tima Bishopa. Jestli je někdo, kdo ví, co se děje na Plum Islandu, tohle je ten pravý. Plum Island je v jeho okrsku, byl velmi překvapený, že mě vidí, ale aspoň měl koule se mnou mluvit. Narozdíl od některých... Velmi divné místo ten Plum Island, byl jsem naháněn Pobřežní stráží, byl jsem naháněn ve stínu vnitřní bezpečnosti, neznepokojuje vás ten ostrov? protože tam nebyla investice do zabezpečení ostrova, takže vy jste myslím narazil na zvýšenou úroveň bezpečnosti.

Na rybářskou loď, která nás tam vzala? Protože strach z odplaty Vnitřní bezpečnosti jsem shledal strašnou, Vnitřní bezpečnost vládne hrozbami a obtěžováním? Řeknu vám, že jsem nikdy nic neslyšel o hrozbě a obtěžování. Tak vám to říkám porpvé. Nejvíce mě znepokojuje ta historie. Vím, kdo je duchovním otcem Plum Islandu, Erich Traub, byl nacista pod Himmlerem, spousta lidí by si myslela, že měl být odsouzen v Norimberku, ale podle expertýzy se snažil vytvořit biologickou válku pomocí vypuštěných klíšťat a komárů.

To vás neznepokojuje, že tenhle chlap příšel.. Kdybych byl přesvědčen, že tam tohle probíhá, tak by mě to znepokojovalo, ale nevěřím, že se to tam děje. Takže jste v klidu a nevěříte konspiraci, že odtama pochází lymská borelióza, protože začala v Lymu v Connecticutu, který je hned za vodou? To nepřijímám. Jakých úspěchů tam dosáhli? Prováděli výzkum, který... Ale co dokázal? Nic jsem o tom nečetl. Jste naštvaný, že je zde možnost, že to přesunou do Kansasu?

Neřekl bych, že naštvaný, mám s tím potíže a popravdě pracuji, aby zařízení bylo otevřeno dál na Plum Islandu. Neobáváte se, že se něco může na tom místě pokazit a jaké by byly následky? Plum Island je tzv."Zoologické nemoci", zkoumají tam nemoci, které se vyskytly u zvířat, které se nerozšířují na lidi. Jediné nemoci, které tam zkoumají pocházejí ze zvířat a nedostávají se ven. A tohle víte absolutně? Přijímám to, co mi bylo řečeno.

Myslím, že je mezi ním a mnou rozdíl. To, co mi bylo řečeno, nepřijímám. Byl ještě někdo jiný, koho jsem stejně chtěl najít. Chlápek, co zná Plum Island z první ruky, chlápek, co říká kongresmanům jako je Bishop věci, které příjmou. Zjistil jsem, kde pracuje a byl tam. Dr.Breeze. - Nečekal jsem, že vás tady uvidím. Za chvíli... Pravda odhalena... Doktor ve vedení Plum Islandu přizná, že se lidé můžou nakazit smrtícími virusy.

Každý, kdo pracuje v laboratoři vlastně vdechuje viry ze vzduchu a některé z těch infekcí také infikují lidi. Nečekal jsem, že vás tu uvidím. Vyšetřování Jesse Ventury konspirace Plum Islandu se ubírá do Washingtonu. Zrovna našel klíčového hráče, muže, který zná tajemství Plum Islandu. Dr.Breezi, vy jste byl ve vedení Plum Islandu, je to pravda? Ano. Roger Breeze, Dr.Roger Breezee.... V 90tých letech vedl vysněnou laboratoř nacisty Ericha Trauba.

Pod jeho dozorem měl Plum Island největší bezpečnost, když ho převzalo ministerstvo pro vnitřní bezpečnost, je z jedním z nejvyšších vládců, vedoucí vědec v programu biologických zbraní. Proč je Plum Island tak tajný? Vůbec to není tajemství. Já se tam snažil dostat a byl jsem pod dohledem vnitřní bezpečnosti, byl jsem pronásledován Pobřežní stráží a já jsem byl guvernér, major a NAVY Seal s nejvyšší bezpečnostní prověrkou, proč se tak chovají?

Myslím, že je to zavádějící část problému. Provádíme na Plum Islandu biologickou válku? - Ne. Ne. - Ne. Vůbec ne. Nejvíce mě znepokojuje historie Plum Islandu. Zakladatel Plum Islandu byl Erich Traub, nacista. Jeho expertýza byla biologická válka infikovaných komarů a klíšťat. Vytvořil to. O Erichu Traubovi nic nevím. Experimenty, které tam provádí jsou jen na zvířatech? Ano, na zvířatech, některé z těch infekcí také nakazí lidi. Není tohle zajímavé?

Zdá se, že kongresmanovi, který přijímá to, co mu bylo řečeno navykládali kraviny. Zkoumají tam nemoci, které se vyskytly u zvířat, které se nerozšířují na lidi. Některé z těch infekcí také infikují lidi. Po všech těch lžích, že Plum Island není pro nás rizikem, chlápek, který laboratoř vedl, přiznává přesný opak. Pochází lymská borelióza z Plum Islandu? Tohle je něco, co slýchávám pořád. Tak to přeskočme. Jestli byl Erich Traub u nacistů, mohl to navrhnout tam a vytvořit tady?

Takže mi říkáte, že na Plum Islandu není nic, o co by se měla společnost obávat. Lidé, kteří pracují na Plum Islandu jsou jen běžní Američané. Dr.Breeze hraje blbého o příšeře Monatuk a zmutovaném člověku. Víte o tom něco? Nevím. Teď si ze mně děláte srandu, doktore. Dělal bych si z vás srandu? Vykládal svůj příběh, ale tomu, co uniklo, jsem nemohl uvěřit. Na Plum Islandu jste měli únik slintavky a kulhavky, jaké předpisy tam platí, aby to bylo bezpečné?

Každý, kdo pracuje v laboratoři nebo v místě nemoci, vlastně vdechuje viry ze vzduchu a uvíznou mu v krku, takže proto bylo v Plum Islandu vždycky pravidlo, že když půjdete dovnitř laboratoře, tak můžete chytit slintavku a kulhavku a další nemoci, které si můžete donést domů, do zoo, do cirkusu nebo prostě kamkoliv. Přiznal, že lidé z ostrova nosí nemoci. A bezpečnost závisí na systému důvěry, tolik pro předpisy.

Doktore, mluví se, že to chtějí přestěhovat do Kansasu, proč bysme to chtěli přestěhovat do srdce Ameriky, jak jste říkal, když se něco dostane ven, tak to bude daleko devastující než na Plum Islandu. Souhlasím s vámi. Tak proč to chtějí přestěhovat? Kongres rozhodl, co chce udělat, je to několik milionů... Takže asi když to přestěhujeme do Kansasu, máme dobré lobbysty. To vím jistě. Všechno to končí jako obvykle u politiky. Podívejte se na to místo.

Je to toxická časovaná bomba nemocí kataklyzmatických poměrů. A chtějí to přesunout do středu země? Co je asi špatně... Vojensko-akademický industriální komplex je pro mě novinka, ale říká hodně. Zkombinujte strach, moc a naše peníze z daní a máte biologický válečný průmysl, který je mimo kontrolu. Je to konspirace, jo a představuje této zemi větší hrozbu než jakákoliv teroristická skupina. Po celé zemí je více než 1300 těchto laboratoří.

To znamená, že jedna z nich pravděpodobně fučí na vás. A každým momentem se můžeme stát obětí útoku nebo nehody. Něčím, co nevidíte, co neslyšíte a dokonce ani nevíte. Opravdu to chcete riskovat? Promyslete si to. A zatímco to budete dělat, jestli máte zvíře, prohlédněte si, jestli nemá klíště. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.

Únik ropy v Mexickém zálivu
Skrytá moc, tajemství, utajování, korupce... Myslíte si, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, Navy SEAL, zápasník... Slyšel jsem věci, které vás šokují a teď si myslím, že je čas dát vám celý příběh.

Dnes... Ropná katastrofa v Mexickém zálivu. Byla to sabotáž, které se dalo předejít? A je součástí větší smrtící konspirace proti nám? Chtějí se zbavit normálních lidí... Chtějí se zbavit krve života této země. Jesse Ventura a jeho tým míří do bažiny v Lousianě a odhalují šokující zabijácký plán, která sahá hodně daleko za ropu. Zločinci v drahých oblecích zabíjí lidi a projde jim to. Důkaz, že byla při čištění použita toxická látka s devastujícími globálními účinky.

Během tří měsíců jsem měl okolo uší hnědé věci. Nemilosrdný plán k využití této katastrofy k donucení lidí z domovů. Bylo to jako, kdybysme byli napadeni teroristy. A ďábelská vládní konspirace, která začala Kathrinou a neskončí, dokud nevytvoří pustinu. A zabijí vás, vaše děti, prostě každého, jen ne ty u moci. Účelem je nás nechat vyhladovět. A šokující obvinění plánu CIA, který zasahuje až do oválné pracovny. Barrack Obama byl agent CIA?

BP, velký byznys, depopulace, smrt... a konspirace úniku ropy v Mexickém zálivu. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie. Vyšetřování Jesse Ventury konspirace úniku ropy v Mexickém zálivu vede k setkání s Dr.Reesovou. Doktorka vede tajný miliardový vládní program depopulace pobřeží Mexického zálivu. Jesse je tu, aby světu odhalil šokující tajemství Dr.Reesové.

Žádali jste o 40 miliard dolarů, abyste odsud odstěhovali lidi, na depopulaci této oblasti, takže ztratí zájem korporací a zájem ropného průmyslu. Ne, to není pravda. - To není pravda. Máte 40 miliard. Ne, nemáme 40 miliard. To není pravda? Ne, zatím ne. - Zatím ne. Únik ropy BP byl největší katastrofou v historii. Byla to fakt tragédie, opravdu šlo obviňovat spoustu lidí, ale byla to konspirace? To jsem se chystal zjsitil, když mi zavolal pár investigativních novinářů.

Sherri Kane a její partner Dr.Leonard Horowitz sdělí šokující informace - v BP věděli, že plošina exploduje. Přiznávám, že spousta toho zní šíleně, to také spousta konspirací, dokud je nezačnete vyšetřovat. Znělo to důležitě. Myslím, že jste jediný, kdo v tomto mi může pomoci, protože jsem o tom napsala spoustu článků. Myslím si, že ropná kastastrofa v Mexickém zálivu byla plánována. Počkejte...říkáte, že BP tu ropu vylila do moře schválně? Ano.

Všechny ty důkazy a je jich hodně naznačují, že to plánovali dopředu. Důkazy začaly pár měsíců před havárií, kdy začali obrovští hráči z Wall Streetu prodávat stovky milionů dolarů v akciích BP. Ředitel BP Tony Hayward prodal své akcie taky. Jako by věděl, že se něco stane. Fakt je, že ředitel BP prodal měsíc před třetinu svých akcií v BP. To je ředitel společnosti. Hayward prodal své podíly ve společnosti 17.května, pár týdnů, kdy po úniku ropy akcie BP spadly.

Vydělal miliony. Lidé, kteří drželi akcie BP prodělali. Neudělali to sami, měli pomoc. Také v tom byla společnost Transocean. Transocean - největší těžící kontraktor na světě. BP vlastnila 194 milionů galonů ropy, které vytekly, ale plošinu, která explodovala, měli půjčenou od Transocean. Transocean vlastní plošinu. A jejich akcie se to ráno otevřely na Evropském akciovém trhu se speciální prodejní opcí, kterou držely vnitřní hráči. Prodejní opce.

To je jako kupování pojištění na vaše ceny akcií. Zajímavé. Ale kdo potřeboval pojištění? Možná chlápek, co vlastní ropnou plošinu, kterou chce vylít na dno oceánu. O jaké zisku tady mluvíme? O milionech...? O miliardách dolarů. Podle těchto dvou, byl zapojený další hráč. Jméno, které opravdu zvedá praporek. Měli pomoc. A to od Halliburtonu. Tak ty znám určitě. Jo, Halliburton. Energetická korporace, kterou vedl Dick Cheney, má v tomhle také roli. Halliburton měl díru zpěvnit cementem.

A bokem dělali další byznys. Halliburton před katastrofou koupil uklídovou společnost Boots & Coots. Nezdá se vám to divné? Proč byste potřeboval koupit největší uklídovou společnost na světě? Příběh Sherri Cane sedí. 11 dní před výbuchem, oznámil Halliburton, že kupuje uklízeče ropných skvrn Boots & Coots za 240 milionů dolarů. Boots & Coots udělali s Halliburtonem během války v Iráku spoustu práce. Musím se zeptat, otázka za miliardy dolarů, proč by to dělali?

Ráda to nazývám cenový kapitalismus. Cenový kapitalismus? Je to vytvoření problému a nabídnutí řešení. Takže vy říkáte, že to plánovali? - Ano. Vydělali z toho spoustu peněz. S kontraktem Boots & Coots s BP, začal Halliburton vydělávat. A podívejte na tohle... Během úniku ropy se zisky Halliburtonu zvýšily o 83 procent. Takže všechno zase končí u peněz. A další budou zatraceni, lidé, kteří žijí na pobřeží budou zatraceni, život bude zatracen, je to celé o zisku.

- Ano. To je jejich cíl. Peníze a moc. Kane a Horrowitz doručili jednu k úderu. Nebo mám říct "jednu, druhou, třetí?" Důkazy se nahromadily, když každý spojený s tou plošinou nějak z katastrofy těžil. Ale kdo další je zpojený a jak daleko tahle konspirace sahá? Je čas to zjistit. Mluvil jsem s jedinimi důvěryhodnými lidmi, kteří mi řekli, že únik ropy BP byl plánovaný. Proč by to někdo dělal? Je to jednoduché - následuj peníze.

Protože můžou víc vydělat úklidem, než napumpováním barelů. Mluví se o tom, že to Halliburton a BP udělali, aby zničili životní prostředí a přestěhovali se na střední východ. Halliburton se přestěhoval do Houstonu. Proč by někdo chtěl takhle zničit planetu? To zjistíme. Lidi, je čas jít do zamořené země. Za chvíli.. Jesse Ventura příjme velkou nabídku a pojede s lidmi od BP na lodi do zálivu. Je tenhle dispersant nebezpečný? To vám nepovím. Pak...

Smrtcící jed při uklízení. Jesse zjistí, že chemikálie, které byly použity na zničení ropy vás můžou zabít. Z ničeho nic měla naše celá komunita žaludeční virus. Nebyl to žaludeční virus. Byly to nemoci z vdechnutí chemikálií. A pozdějí... Odhalení šokujícího motivu za konspirací. Účel je nás nechat vyhladovět. Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují konspiraci úniku ropy v Mexickém zálivu. Jedou k Mexickému zálivu za vodítkem, že za únikem jsou zlé síly a motivy.

Jesse a vyšetřovatel Daniel Kucan přijeli do Houma v Lousianě. Tady má BP velící centrum. Hned za rohem u Halliburton Road. Danieli, mám důležitý rozhovor tady, ty běž hledat místní lidi, kteří o tom promluví. - Jdu na to. Mezitím je June v Pensacole na Floridě, kde odkryje další kus informace. Právník pro životní prostředí Mike Papantonio má více důkazů o tom, že vnitřní hráči věděli, že se únik ropy stane. Jedna věc je říct, že byli neopatrní, ale bylo to víc než to.

Věděli, že zařízení na prevenci výbuchu pár týdnů před výbuchem bylo rozbité. Výbuchu se mohlo předejít zařízením "acoustic switch". To je co? Acoustic switch aktivuje zařízení na pojistku výbuchu na druhé straně. Když ve vrtu děje všechno špatného, když nastane exploze, když lidé skáčou do vody, aby se zachránili, někdo z druhé strany stiskne tlačítko a pustí na plošině pojistku. V jiných zemích je pro acoustic switch zákon. Proč to není tu?

V USA to nemáme, protože lobbysté dali do toho spoustu peněz a máme viceprezidenta Dicka Cheneyho, který dal ropnému průmyslu spoustu zákonů, hlavně aby si ustanovili, co nechtějí v předpisech. Jedna z těchto věcí byl acoustic switch. Dick Cheney. Bývalý ředitel Halliburtonu. Vzpoměňte si, že Halliburton koupil uklídovou společnost na ropné skvrny 11 dní před výbuchem. 11 dní! To máte jedno bezcitné kondo. Ne.

To je opak toho, že když se někdo napije, nasedne do auta a navede ho na školu v rychlosti 80 kilometrů za hodinu. A když někoho zabije, půjde do vězení. Bohužel ale my v Americe zacházíme se zločinci jinak. Zločinci v drahých oblecích, kteří pracují pro společnosti jako je BP, zabíjí lidi a projde jim to. V Lousianě jsem se setkal s Adamem Dillonem, bývalým policistou, který strávil 10 let v tajných operacích americké armády.

Byl najat na uklídové operace, aby dohlédl na únik. Co se děje? O co tu jde? Byl jsem najat, abych začal pracovat na tom úniku ropy pár týdnů potom, co se to stalo jako sledující kontrolór nad celou operací. Takže jste pracoval na velice mocné pozici. - Ano. Nebyla ani jedna skvrna, o které jsem nevěděl. Proč pro ně nepracujete dnes? Zjistil jsem, že je pro tyto lidi něco moc důležitého a za nějakého důvodu to chtěli udržet v tajnosti, něčeho se ode mně báli.

Když jsem se dozvídal, co Adam Dillon zjistil, našel Daniel důkaz šílenější konspirace od jednoho z místních. John Harrison měl poblíž pozemek. Říká, že se odstěhoval poté, co se vedle nastěhovala BP. Harrison operace natočil a nafotil. Jak můžete vidět, nenastěhovala se jen BP, byla to taky místní policie a armáda. Nepracovali se společností, která vylila všechnu tu ropu, pracovali PRO ně. Poblíž byla také Národní garda. A co ti dělali? Ochranku výchozího bodu BP.

Takže, co Adam Dillon tak důležitého zjistil? Zatajování. Byl jsem převezen z Grandale na letadlo, které letělo k místu s ropou. Když jsem se tam dostal, uviděl jsem masivní měřítko úniku. To, co bylo na povrchu, bylo stokrát víc pod povrchem. A spousta čísel neseděla s těmi, co byly v médiích. Vyfotil jsem tyto fotky lidem v BP, kteří měli na starosti informace a 24 hodin poté, jsem byl pryč. Vyhodili vás. - Tak nějak. Adam Dillon věděl, že snaha o úklid byla skandální.

Ale co věděl dál? Poslední den se to jeho šéfové snažili zjistit. Vzali ho do přívěsu na výstupní pohovor. A bylo to víc, než výslech. Když jsem byl voják v Iráku a policista, tak jsem dělával výslechy, vím, jak výslech vypadá. Sedli jsme si, požádali mě o moji tašku, chtěli kopie hardisku mého laptopu, chtěli kopie všeho, včetně mých osobních kontaktů z iPhonu. Zřejmě vás chtěli obtěžovat. Ano, ale neudělali to. Pojďme do BP. - Ano, pojďme do velícího centra.

Přijeli jsme do velícího centra BP a nechtěli nás pustit dovnitř. Můžete vidět, jak se tam schází ochranka se zástupcem šerifa. Ano, aby nás zkontrolovali. Byl jsem na vojenských základnách, kde neměli takovou ochranu jako tady. Ještě než přijela policie, přijel někdo jiný. Mluvčí BP. Měl nabídku. Jeho šéfové mě chtělí vzít na vyjížďku. Na vyjížďku do zálivu. Znělo to podezřele, ale co už. Za chvíli... Zamořuje BP vodu schválně? Mám před sebou jeden článek.

Titulek: BP ukazuje federálům prostředníček, zatímco pokračuje v užívání toxických dispersantů. Pak... Jesse najde důkaz, že už se objevují lidské oběti. Během 3 měsíců jsem měl okolo uší hnědé věci. A později.... Není to jen Lousiana a pobřeží zálivu, ...depopulační konspirace si vybírá vás. Chtějí se zbavit normálních lidí, chtějí se zbavit krve života této země. Konspirace úniku ropy v Mexickém zálivu zavedla Jesseho Venturu a vyšetřovatele Daniela Kucana do Grandale v Lousianě.

Tady byla výchozí oblast úklidu úniku ropy. Teď, pozval Jesseho tým z oddělení pro styk s veřejností na vyjížďku lodí, aby mu ukázali, jak skvěle to uklidili. Jel jsem do Lousiany, abych vyšetřil konspiraci úniku ropy do Mexického zálivu a zodpovědní lidé mě pozvali na vyjížďku přímo do toho všeho. Ano, podezření mám, ale myslím, že za risk to stojí. První zastávkou byla malá pláž. Ukázali mi, jak dobře únik uklidili s dispursantem zvaným Korexit.

Ale ten evidentně asi opravdu ropu vůbec neodstranil. Jen rozbije skvrnu na malé částečky. Na menší kuličky ropy, které klesnou ke dnu oceánu. Ropa tam pořád je, jen ji prostě nevidíte. Tohle je malá část, která se vyplavila. Jsou to zbytky dispersantu. Tohle je jedna oblast, kde jsme pracovali většinu času, tahle je jen malá, jsou i další oblasti. Tuhle jsme ale čistili několik měsíců. Jsou očividně oblasti, které jsou horší než tahle. Ano.

Jak dlouho myslíte, že tohle bude probíhat? Několik roků? To si nemyslím. Myslím, že se o to postará příroda. Zdá se, že chtějí hodit vinu na matku přírodu. To, co jste do toho dali, jak že se jmenuje? Byl to nějaký typ dispersantu. Nejsem si jistý, co za chemikálii to bylo. Je ten dispersant jedovatý? To vám neřeknu. To mi neřekne? Tento chlápek musí žít pod skálou. Zpět v Grandale, zjišťuje David, že každý věděl o nebezpečí Korexitu.

Máte s Korexitem nějaké zkušenosti? Byl jsem uprostřed toho všeho a celou dobu mi bylo špatně. David v těchto oblastech rybařil a pomáhal uklízet. A jako spousta dalších lidí tam, byl vystaven Korexitu. Měl jsem problémy s čelní dutinou a neustále ucpané uši. Během tří měsíců jsem měl okolo uší hnědé věci. Byli všichni, co tu pracovali nějak nemocní? Lidé nevykazovali žádná onemocnění. Umlčel mě. Chtěl jsem se dostat ke smrti a umlčel mě.

Myslel si, že si nevyslechneme celou oblast? Myslím, že to tam zůstane dva nebo tři roky. I tak to pořád musí být nebezpečné, protože jsem dáváte kuřecí nohy. Jak byl podle vás tohle místo vypadalo za 5 let? Myslím, že to bude město duchů. Jestli se průmysl nevrátí, budete muset jít někam, kde je práce, takže bude stěhování. To je děsivá myšlenka. A možná ne tak šílená, když uvidíte smrtící destrukci, kterou tento únik už nadělal. Jdeme zpátky na loď.

A ukážou mi další kousek, aby mě nakrmili. Mám tady článek, který píše o dispersantu, který jste dávali do vody. Byl to Korexit? Je to EPA schválený dispersant na takovéhle situace. A také vám řekli, ať ho přestanete používat. Řekli vám to? Jednou to řekli. Chtěli, aby jsme ho přestali používat. Titulek: BP ukazuje federálům prostředníček, zatímco pokračuje v užívání dispersantu. Vtipné, že pokračovali v používání korexitu, i dokonce, když jim bylo řečeno, ať to nedělají.

Věděl jsem proč a mělo to co dělat s konspirací. Uvidíme, jestli kápne božskou. Je vůbec BP spojena s korexitem, přes nějakou pobočku? Nic, o čem bych věděl. Dostal jsem ho. Každý, kdo je toho součástí ví o spojeních BP s korexitem. Za chvíli... Jesse si promluví s mluvčím BP s důkazy, že tráví populaci. ..arzen, kadmium, chrom, rtuť a kyanid. Tohle jsou jedy. ..Schválené EPA. Pak... Jeho konspirační tiper odhalí ďábelský plán depopulace Lousiany a proměnu státu v obrovskou ropnou rafinérii.

Je to opakování 11.září, je to opakování Exxon Valdez, je to opakování všech událostí a oni to ví, jen je jim to jedno. A později... Výbušné obvinění. Plán CIA, který sahá až do oválné pracovny. Barrack Obama od svých 20ti pracoval pro CIA. Jesse Ventura hovoří se zástupcem BP, společnosti, která vylila do vody miliony galonů ropy a pak do přírody toxický ropný dispersant korexit. Chystá se zjistit, proč společnost trvá na používání jedu při úklidu.

Přečtu vám, co vědči říkali Korexit také obsahuje arzen, kadmium, chrom, rtuť a kyanid. Tohle jsou jedy. A když to přidáte do té ropy, co to udělá? Znovu říkám, že ten produkt, ať už obsahuje cokoliv, byl na tohle použití schválen EPA. Schválen? Měsíc po úniku nařídila EPA BP, aby přestali používat korexit a našli něco méně toxického. BP tvrdila, že nemůže a pokračovali ve sprejování. Pokračovali jste v používání potom, co vám řekli, ať to neděláte?

Podle toho, co vím, tak ne. Svědci tvrdí, že pořád vidívájí v noci letadla, jak schazují tyto věci do oceánu, dělají to v noci, aby nebyli viděni za denního světla. O tom nic nevím. Teď přečtu něco velkého... BP se rozhodla namáhat sval a BP právě ukázala federální vládě velký prostředníček. Během celého procesu opravdu byla jedna z extrémně dobrých spoluprácí mezi EPA, BP. Je BP vůbec spojena s korexitem? O tom nic nevím. O tom nic neví?

V průmyslu je velmi známo, že je Korexit vyráběn firmou Nalco. Nalco má obrovské spojení s BP. Člen rady ředitelů Nalco byl manažer BP a 11 let člen rady BP. Možná proto používají tento jedovatý dispersant, i když spousta dalších schválených EPA jsou méně smrtící a 2x více efektivní. O tom vůbec nic nevím. Dej pokoj. Tady je další. BP říká, že 15% úklidových pracovníků vykazuje známky vysoce jedovatého korexitu, mohlo by pravděpodobně i jít o větší číslo.

Pro použití a pro ty, kteří tomu byli vystaveni byly provedeny všechny řádné bezpečnostní opatření, dokonce i při využití. Nejspíš asi čte ze scénáře. A asi se zajímáte, jaký scénář píší, protože na pobřeží zjišťuje Daniel, že nebezpečí korexitu sahá za vodu. Zabijí místní obyvatele, šíří se vzduchem. Je to skoro jako zbraň hromadného ničení. Bylo to jako kdybysme byli napadeni teroristy. Opravdu si myslím, že se nás snaží zlikvidovat. Kdo? Vláda.

Nechrání americké občany, jsou tu aby ochránili korporace. Ty se opravdu rozpínají. Bylo tohle uděláno schválně? Vůbec ne. Lidé říkají, že úklid je více ziskový, než samotná ropa. Tohle jsem neslyšel. Nemyslím si, že muž z BP byl šťastný tím, jakou cestou se naše vyjížďka vydala. Ani já ne. Začal jsem chodit okolo. Potřebuji někoho, kdo mi to řekne přímo. A hned, jak jsem se dostal z lodi, zavolal mi můj konspirační insider. Je to v úklidu.

Jde o depopulaci, o plánu vystěhování lidí z celé oblasti a proměně na největší ropnou rafinérii v severní Americe. Alexi, kde jsi teď? Jsem v New Orleans, ale už dlouho nebudu, dostanu se tam, co nejrychleji. Alex Jones nás zavede do největší konspirace ze všech. Tohle jde zpátky k hurikánu Kathrina a New Orleans. Za chvíli... Jesse se dozví o testu vraždící zbraně, která vás může zabít. Skoro všichni úklidoví pracovníci jsou mrtví.

Pak... Konspirace míří do oválné pracovny. Pan Barrack Obama je machuriánský kandidát, George Bush je další Machuriánský kandidát a proto máte vládní ropný únik BP. A později... Jesse se sejde s doktorkou ve velení vládního depopulačního programu. Žádali jste o 40 miliard dolarů, abyste odsud vystěhovali lidi. Zatím ne. Co doktorka myslí tím "zatím ne?" Vyšetřování Jesseho Ventury konspirace úniku ropy v Mexickém zálivu se přesouvá z vody na zem.

Konspirační tipař Alex Jones požádal guvernéra o setkání v New Orleans na rohu temné ulice French. Co pro mně máš? Tohle je mnohem větší, než únik ropy a škody, které způsobil. Největší problém je v tom, co použili při úklidu - korexit a další dispersanty. Když se vrátíte k Exxon Valdez... Exxon Valdez, ropný tanker se vylil do Alijašky v roce 1989. Skoro všichni úklidoví pracovníci jsou mrtví. Jejich průměrná délka života je 51 let.

Počkej...všichni lidé, kteří uklízeli ropu po Exxon Valdez jsou dnes mrtví? Skoro všichni. Alex Jones měl pravdu. Používají korexit i teď? Použili ho stokrát v Mexickém zálivu, jako ho použili u Exxon Valdez. A je tu obrovské tutlání. Tohle vypadalo více hrozivě, než rýpání v cílu korporací. Řekli na záznam, že chtějí depopulovat tuto oblast, že chtějí všechny odstěhovat, v podstatě to změní na obrovskou jedovatou pustinu, takže tam budou obrovské ropné rafinérie, největší v severní Americe.

Depopulace, donucení lidí se vystěhovat nebo jejich zabití. Pak budou mít jeden velký region k těžbě bez obav z regulací nebo ochránců přírody. Další ráno jsem se přesunul do Ninth Ward. To je hurikánem Katrhina zničené sousedství. Někteří lidé si myslí, že vláda je za tím taky. Alfred Webre se se mnou setkal u hráze, která má zabránit před dalším zaplavením. Je právník a aktivista za ochranu přírody. Odhalí scénář, který udělá obvinění Alexe Jonese velmi mírným.

Kathrina, únik ropy, ztráty životů - všechno je část velkého plánu. Naše analýzy jsou stejně šokující, jak vypadají, Kathrina byl test. Hlavním cílem je, že se tato oblast stane oblastí sloužící petroleji, takže tu nebudou lidé. Kathrina byl první fáze depopulačního plánu. Hráz se protrhla. Se zničením životů a majetku muselo 150 tisíc lidí opustit tuto oblast. Lidé z USA jsou oddaní svobodě. Lidé jako Dick Cheney a George Bush slouží mezinárodní zločinecké organizaci, která má lidi pod sebou.

Vytváří smrtící část našeho světa, kde 7 miliard lidí bude zredukováno. Jasně jste řekl, že Dick Cheney a George Bush byli pro korporace. Teď máme nového prezidenta Barracka Obamu. Je toho součástí taky? Bylo jsem velmi těžké dojít s informací z pořádného výzkumu, že Barrack Obama od 80tých let, od svých 20ti, pracoval pro CIA. Říkáte, že Barrack Obama byl agent CIA? Byl to, co nazývají CIA aktivum. Začátkem 80tých let byl v řadě s panem Zbygniwem Brzezinskim.

Pan Brzezinski je šéf Trilaterální komise a pan Obama byl předem vybrán jako jeden z kandidátů na prezidenta USA. Takže ti prezidentí, které jsme volili, byli předem vybráni. Pan Barrack Obama je machuriánský kandidát, George Bush je další machuriánský kandidát, ten vedl vládu zprava, Barrack Obama zleva, ale politiky jsou stejné. Proto máte vládní únik ropy BP. To bylo jen pro začátek. Webre má důkaz, že BP má vládu ve své od ropy zamaštěné kapse.

BP dali 500 milionů dolarů odměnu Dr.Stevenu Chuovi. Ten je Obamův ministr energetiky, když unikla ropa byl na Lawrence Berkeley Laboratory. Dr.Chu přivedl Dr.Kunana, který je vědec BP jako jeho zástupce. BP řídí ministerstvo energetiky USA. V roce 2007 vedl Steven Chu laboratoř Lawrence Berkeleyho, když dostal 500ti milionový příspěvek od vědce BP Stevena Kunana. Teď je Chu Obamův ministr energetiky a Kunan jeho zástupce.

To, co vidíme je korporátní přebírání naší vlády. A naší země. Takže, jaká je 3.fáze? Máme zmínky o tom, že v nadcházející dekádě, jestli golfský proud a severoatlantský proud zkolabují, budeme mít novou malou dobu ledovou. Dobu ledovou? Mluví o globálním oteplování a teď míříme do doby ledové? To není daleko od pravdy. Satelitní data ukazují, že únik ropy ukradl proud, známý jako motor golfského proudu. Ohřívací proud oceánu, který pluje na sever přes Atlantik.

Golfský proud pomáhá ohřívat klima jížní Evropy. Jestli je ten únik ropy úspěšný ve zničení Golfského proudu a Severoatlantického proudu, způsobí novou malou dobu ledovou, jakou jsme měli v 17 a 18.století. Zapomeňte na globální oteplování. V rukách mají malou dobu ledovou. Palivo a naftové topení budou více důležitější a spousta lidí bude zabita. Aby to snížili na daň s mosaze, zahrávají si s našim klimatem, že? S našim klimatem, s našimi zásobami jídla a účel je nás nechat vyhladovět.

Z té spousty spekulací jsem se s jednou právě potýkal. Jakou roli v tomto velkém scénaři má Jednotka inženýrů? Vládní agentury USA spolupracují s Armádní jednotkou inženýrů, s FEMou na splnění depopulace. Takže právě teď se snaží depopulovat oblast New Orleans. New Orleans a pobřeží Mexického zálivu. Chtějí se zbavit rybářů, chtějí se zbavit normálních lidí, chtějí se zbavit krve života této země, která tu je přes 300 let. Ukázalo se, že důkazy byly ukryty přímo na místě.

Daniel je měl. Guvernére, možná mám kouřící zbraň. Mám dokumenty Armádní jednotky inženýrů, že mají 1, 2 miliardový plán depopulovat pobřeží Missisipi. A možná je to součástí mnohem většího 40ti milardového plánu k vyklizení Lousinany a depopulace pobřeží Mexického zálivu. Vážně? Za chvíli... Jesse Ventura se sejde se záhadnou Dr.Reesovou a architektem depopulačního programu pobřeží Mexického zálivu. Vytváříme úplný program, kde přesuneme lidi.

Jesse Ventura má možná kouřící zbraň v konspiraci úniku ropy v Mexickém zálivu - tajný depopulační program vytvořený Armádní jednotkou inženýrů. Tou samou vládní agenturou, která byla obviňována za katastrofu v New Orleans. Mám dokumenty z armádní jednotky inženýrů, že mají 1, 2 miliardový plán depopulovat pobřeží Missisipi. A možná je to součástí mnohem většího 40ti milardového plánu k vyklizení Lousinany a depopulovat pobřeží Mexického zálivu.

Jesse si sjednal schůzku Dr.Reesovou z Jednotky inženýrů, která vede depopulační projekt. Doktorka si přivedla člověka přes styk s veřejností, aby kontroloval, jaké informace se dostanou ven. Kontroloval? Vůbec nemají páru, co už Jesse Ventura o vládním plánu ví. Když jste vystoupil z auta a otočil se, ukázal se samotný Jesse Ventura. To máte pravdu. Co se to tady děje? Vytváříme úplný program, kde přesuneme lidi. A jak dlouho tady žijí?

Některé domy u pobřeží tu byly přes 150 let. Není tak jednoduché přesunout rodiny s takovými hlubokými kořeny. ...asi si myslí, že jsme mluvčí BP. ..asi na nás nejspíš s něčím vyjde. Teď mi málem zaskočilo... Pro ně je to asi celé vtipné. Nevěděl jsem, co udělat s Dr.Ressovou a jejím asistentem. Musel jsem je donutit přiznat, jak daleko ta depopulace půjde. Po Kathrině se mluvilo, že "Tohle není oblast, kde chceme strávit zbytek života." A co korporace?

Co ropný průmysl? Budou požádání, aby odešli také? Tohle je.. Tohle je jen obytná oblast.. Ne, tohle se týká jen lidí... Mám je... Velký byznys, pryč s malýma. Co se tady stane s rybolovem? Když se podíváte na náš program, je tam hodně přírodních oprav, které jsou navrhovány jako součást taky. Bude zase zakázán, když příjde velká bouře? To ne. Tak proč odstěhovat lidi? Tohle je něco na úrovni národní diskuze. Národní diskuze? Pojďme se bavit o tomhle.

Co říkate na tohle... Soudce řekl, že USA jsou zodpovedné za Kathrinu, chce pokuty za obrovskou nedbalost, Armádní jednotka inženýrů nechala protrhnout hráz v New Orleans. To je národní problém Jednotky inženýrů, o tomhle nemůžeme mluvit. Nemůžou mluvit? Myslel jsem, že jsou Jednotka inženýrů. Je čas se jich zeptat na Danielovu informaci., 2 miliardový program na depopulaci pobřeží Mississipi. A tajný 40ti miliardový plán k vyčištění Lousiany.

Slyšel jsem "Chtějí depopulovat tuto oblast, aby ji mohli proměnit v korporátní zájem, na ropný průmysl. Ne. Máte ale 40 miliard. Ne, nemáme. Žádali jste o 40 miliard, abyste mohli přesunovat. - Ne. To není správné. - To není správné. Tady čtu "Chtějí utratit 40 miliard na pobřeží Mississipi. Součástí by bylo dobrovolné vykoupení 17ti tisíců domů u Mississipi, zvláště od Saint Louis po New Orleans. Jednotka říká, že je nepravděpodobné rozšířit plán na New Orleans a Louisianu.

Nevěřím, že to řekli. O tom jsem neslyšel. Takže neočekáváte 40 miliard? Na tu otázku nemůžu zodpovědět. Jo..je spousta další problémů, na které nemůžou odpovědět. Ale nemůžou je skrýt. Mám tu článek, že jste žádali 40 miliard dolarů, abyste mohli odsud lidi odstěhovat. To není pravda - Ne? Zatím ne. - Zatím ne. Zatím ne. Napřed odmítají, že depopulační program existuje, pak se Dr.Reesová uřekne a 40 ti miliardový plán není nakonec fikcí.

Depopulace, zbavení nás všech, hladovění, zabití každého, kdo není součástí, zničení životního prostředí, možná i spuštění nové doby ledové. A také to, že ropné společnosti pořád těží. Všechno je to v Mexickém zálivu. Jedinou otázkou je KDY? Ne, to není pravda. - Ne? Zatím ne. - Zatím ne. Řekli, že to bylo chyceno a všechno bude v pořádku. Opravdu tomu věříte? BP, vláda, korporace lžou už od začátku. Plánovali to předtím, než ropa unikla.

Lidé, kteří nazvali Kathrinu konspirací byli k smíchu, teď se nikdo nesměje. Odhalili jsme vládní depopulační programy v Mexickém zálivu a ani se to nesnaží odmítnout. Co bude dál? O to byste se měli starat. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.

Police State
Skrytá moc, tajemství utajování, korupce. Myslíte, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, Navy SEAL, zápasník... Slyšel jsem věci, které vás šokují. A teď si myslím, že je čas dát vám celý příběh.

Dnes... Tajný vládní plán ke špehování, zadržení a uvěznění nevinných američanů. Každý, kdo překročí status je "Potencionálně násilná hrozba". Jesse Ventura odhaluje plán nastolení stanného práva na neposlušné občany. Zapojení armády je něco velmi znepokojivého. Nahradí 50 států desíti velkými vězeňskými sektory, naplní stovky koncentračních táborů lidmi jako jsem já a vy. Říkají tomu rezidenční centra. - Rezideční centra s ploty?

Protože jsou vybudované tak, aby držely celé rodiny. A vše spustí velkou pandemii. Je tady masivní příprava na mega-zabíjení. Není to žádný výmysl, kola už jsou dávno v pohybu a politici schvalují zákony, které ukradnou naše svobody a ochrání elitu. Příšel jsem s vámi mluvit o kempech FEMA. - Neexistují. Tak proč byly dány do toho zákona? Dříve než bude pozdě, Jesse Ventura rozstřihne ostnatý drát, vtrhne do věznicí a otevře je. Konspirace Amerických koncentračních táborů.

Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie. Madison v Georgii. Vyšetřování konspirace policejního státu zavedlo Jesse Venturu sem. Po týdením cestování po údajných koncentračních táborech pro nevinné občany, dorazil k nejšokujícímu obrázku ze všech. A co je ksakru tohle? Rakve. To jsou statisíce rakví. To mají na to, aby se zbavili lidí nebo disidentů, že? Ano. A zásoby jsme viděli po celé zemi.

Mezi konspiracemi uslyšíte spoustu příběhů o tom, jak se Amerika mění v policejní stát. Většina z nich jsou opravdu jenom příběhy. Ale jednou za čas uslyšíte pravdu od nejméně očekávaného zdroje. V tomto případě to byla Catherine Bleischová, mladá žena s Missouri. Podívejte se na ni. Piercing, krátká sukně, je opravdu jen děvče, jako každého dcera nebo sousedka naproti. Proč by se každý otravoval s ní?

Zjistila jsem, že agentura v mém státě vydala zprávu úřadům, že bych měla být považována za hrozbu. Počkejte... vraťmě se trochu. Catherine, kdo jste? Patříte do nějaké protistátní skupiny? Ne, ne... - A patřila jste někdy? Ne. Patřila jste k někomu, co by vláda mohla považovat za prostistátní jako Pekelné anděle? Ne, byla jsem delegát státu Missouri jako podporovatelka Rona Paula.

Označili vás jako protistátní, ale jediné, co jste dělala byl první dodatek práv této země a zjistila jste, že vás dali na seznam sledovaných osob? - Ano. Nechte mně to ujasnit. Prováděla kampaň pro legitimního kandidáta na prezidenta. Co je víc Amerického než tohle? A byla označena za hrozbu? Něco není správně. Myslel jsem, že máme ústavu, která nás proti tomu chrání. Strach pokaždé přebije svobodu.

Vlastně je v tom zapojeno ministerstvo vnitřní bezpečnosti a ty instituce po celé zemi zvané Fusion centra. Slyšel jste o nich? Po 11.září, je zřídilo ministerstvo vnitřní bezpečnosti a ministertvo spravedlnosti ve městech po celé zemi. Operační centra, které shromažďují a analyzují informace od vládních agentur, policie a soukromých zdrojů, aby údajně zabránili terorismu. Takže tato Fusion centra vypadají jako dobrý nápad, když spojují agentury, policii sdílí, vědomosti, schopnosti, aby poskytla bezpečnost v případě teroru.

To jsem taky první myslela. Pak jsme vyplnili žádosti a získali kopie 11ti zpráv, většina z nich byly politické profily a profilovali všechny typy ideologií a životní stylů. Myslím, že by mě tahle žena dostala, kdyby to nebylo zaznamenáno. Tato Fusion centra mají policejní síly a centra po celé zemi byla obviněna ve sledování lidí ve skupinách, normálních lidí, kteří mohli být pro život, pro zbraně, součástí velké církve, podporovat třetí stranu nebo jen pár vysokoškoláků. A ne teroristi.

Nevěděla jsem, co byla Fusion centra, jen že je tam zpráva, že bych měla být považována za hrozbu. Nechala jsem prakticky všeho, abych zjistila, co se děje. Když se tahle mladá slečna snažila zjistit, proč byla vybrána, mocní nebyli milí. Odveďte ji do vazby. Dejte ji po zámek. Bojím se toho psa. Prosím, přestaňte! Nechte toho, nechte toho! Kdo pošle psa na dívku? Když jsem v Missouri ukázala v kanceláři guvernéra Nixona, kterému jsem posílala žádost, byla jsem vyhozena dalniční hlídkou.

Říkám vám, ať opustíte tuto kancelář. A ti spadají pod ministerstvo pro vnitřní bezpečnost? Ano. To je starý standart. Když ti vláda řekne, že tě ochrání, tak se připrav, protože příjdeš o své svobody. To je jednoduché. Já bych radši měj svou svobodu a čelil nebezpečí, než aby mně ochraňovali a zavírali. Kathrin Bleischová mi nechala nejaké stopy a ty vytvářejí opravdovou konspiraci. Mám na tom celý tým, než se vrátím. Guvernére, je 72 těch Fusion center po celé zemi.

Já to pochopil tak, že shromažďují informace od CIA, FBI, státní a městské policii. Problém je, že nad tím není dohled. A věděl jsi, že byli žalováni? Mají sledovat teroristy, ale jdou vlastně proti protestantům. Jo, dokonce i po konspiračních teoreticích. Konspirační teoreticích? - Ano. Obamův poradce Cass Sunstein napsal dokument, že by konspirační teoretizování mělo být zakázáno. Očividně je v tom něco víc. Chci vědět všechno o těch Fusion centrech. Super.

Jdu na to. A okamžitě mi sežeň letenku do Washingtonu. Každý šel po nějakém vodítku. Já měl zdroj v Kapitolu. Mike German byl 16 let zvláštním agentem FBI, infiltroval teroristické buňky, zabraňoval teroru před 11.září. Několik let po 11.září měl plné zuby nepříjemností v úřadu, tak odešel. Teď se soustředí na Fusion centra. Vybudovali to v tajnosti, se žádnými titulky nebo dohledem, takže lidi o těchto institucích neví. Žádné titulky, žádný dohled, to už je dost špatné.

Ale to, co mi řekl pak, mi rozpumpovalo krev. Když začali sbírat věci, které byly spojeny s kriminalitou, tam problém začal. V některých programech dokonce zdůrazňují krajní názory. Počkat...Kdo rozhoduje o definici krájních názorů? Za chvíli... Jesse jde po myšlenkové policii a zjistí, ať si radši hlídá to, co řekne. Policejní složky věří, že každý, kdo překročí status je "potencionálně násilná hrozba". Takhle vypadá policejní stát! Pak...

Rozhovor s vládním zařízením, které shromažďuje tajemství o nás všech. Nesledujeme lidi, sledujeme tranze. - Jako transexuály? Jako transsexuály? A později... Guvernér odhalí vězeňské tábory policejního státu, které jsou pro mě i pro vás. Jestli je tohle rezidenční centrum, tak proč je na tabuli napsáno "Nemůžete přinést nic, co by pomohlo někomu utéct?" Jesse Ventura se chystá odhalit konspiraci policejního státu.

Zatímco jeho vyšetřovatelé následují stopy po celé zemi, guvernér je v národním Kapitolu. Má tam schůzku s bývalým agentem FBI Mikem Germanem o rostoucí noční můře Fusion center. O posledním vládním způsobu shromažďování informací o mně a o vás. V roce 2007 jsme získali zprávu o 42 Fusion centrech. Dnes je jich 72, rostou velmi rychle. Jaký je důvod pro tajnosti? Velmi nešťastná historie policejních výzvědných aktivit v USA, zvláště zaměřování politických skupin.

Myslím, že část důvodu je jejich vybudování v tajnosti, než se o nich někdo dozví. Dobrá...kdo je ve velení? To je nejlepší otázka. Odpověď je nikdo. To mi říká, že je to právo na zneužití. Samozřejmě. Velmi velké možnosti, jaké policejní složky mají, shromažďování informací o členech veřejnosti, skoro žádný dohled a neznalost veřejnosti. To zní jako recept na katastrofu. Zatímco jsem mluvil s expertem na teror, má vyšetřovatelka June byla v Austinu v Texasu.

Byla tam za skupinou v podzemí, za hlídačemi Fusion center. Nazývají se Operation De-fuse, jejich lídr je John Bush. Operation De-fuse je hnutí lidí, jejich cílem je vzdělat aktivisty a americkou veřejnost o rostoucí hrozbě Fusion center. Co je důležité na od-Fusionování národa? S dohledem Fusion center, policejní složky věří, že každý, kdo překročí status "Je potencionálné násilná hrozba". Byla tam nějaka zneužití, o kterém víte?

Byla spousta zpráv, podle kterých se změřují na skupiny s politickými názory. Dostanou vás za přemýšlení. A je to tady - myšlenková policie. Dnes můžete být zatčeni za to, v co věříte, co koupíte, co čtete, s kým se stýkáte. A začali programem o oznamování podezřelých aktivit. Koho zařazujeme pod "podezřelou aktivitu?" Některé podezřelé zaznamenávací věci jako fotografie, natáčení videií, kreslení diagramů, měření, dokonce i vyjadřování extrémistických názorů.

Původně by tenhle program o oznamování podezřelých aktivit byl řízen policejními složkami, měli na to trénink, dnes jsou veřejné programy, kde ukážou videa, kde ukážou, jak letadla narážejí do věží a řeknou "Můžete tomu zabránit nahlášením vašich sousedů." PRO PODEZŘELOU AKTIVITU VOLEJTE 1-877-509-CIAC (2422) Co se stalo, když jste chtěl vyšetřit tato Fusion centra? Ve Fusion centru v Ohiu jsme potkali asi 4 velké ozbrojené bodyguardy, jen jsme donesli vyplněné otevřené žádosti.

Tento je velmi děsivý. Tohle je Fusion centrum v Arizoně a mluvili jsme s touto ženou a ta nás informovala, že jdou po organizátorech protestů, procházejí jejich jména skrz databáze. Zeptal jsem se ji, kdybych organizoval protest, jestli by projížděla mé jméno databází. Ano. Řekla ano. To je legitimní aktivita prvního dodatku. Z této sbírky oznámení podezřelých aktivit si vláda bere vzorce nebo profil a použijí proti vám. Pro mně to nejvíce proti-americké. -

Ano. Nejhorší fakt je, kdy lidé říkají "Nechci se zapojovat do politiky, protože bych mohl být sledován Někdo další by si mohl myslet, že bych mohl být terorista, protože jsem s touhle skupinou." Profilování kohokoliv a všechny, kteří nesouhlasí s velkým bratrem. Další krok jsem věděl. Jen jsem doufal, že se mýlím. Zapojení armády ve Fusion centrech je něco pro nás něco znepokojivého. Stanné právo. Viděl jsem to na Filipínách.

Příjede armáda a odvede komunity, zničí naše práva a tyto Fusion centra pomáhají vyplnit plány. Tato Fusion centra jsou všude, jaké největší znáte? Mají jich několik. Jednu z velkých produkcí má to v Coloradu. Fusion center v Coloradu je můj cíl. Jsem na cestě. Za chvílí.... Jesse Ventura jde proti opravdovým monstrům. Proti zrůdným Fusion centrech, které sledují vás. Budu pod sledováním Fusion center kvůli mým vírám, kterým druzí nevěří? Doufám, že ne.

Doufáte? Pak... Koncentrační tábory pro vás a vaše rodiny. Guvernér odkryje hrůzostrašné tajemství. Ještě nikdy jsem neviděl rezidenční centrum se zamčenými dveřimi a dvojitými ploty. A později... Ještě děsivější místo. Co je sakra tohle? Jesse Ventura je u Colorada na cestě do Colorádského výzvědného analytického centra, jinými slovy - zrůdného Fusion centra. Guvernér je tu, aby dostal odpovědi o sledování a zaměřování nevinných američanů.

Ještě to neví, ale jeho další krok ho dovede k něčemu nemyslitelnému a neskutečnému - do amerických koncentračních táborů pro vás a vaše rodiny. To je ono. Ani to tak nevypadá, že? Ale to instituce ministerstva vnitřní bezpečnosti. 55 různých agentur používá tato místa jako kontrolní centra na špehování protestantů, dokonce i normálních delegátů u demokratické národní konvence v roce 2009. Ale na co ještě? Lance Clem je velení. To je náš člověk. Takhle vás neznám.

Jo...tajně, když se nedívají. Takže vaše hlavní funkce je shromažďování infromací. Dávat dohromady kusy informací. Fusion centrum znamená, že vezmou všechny kousky informací a poskládají dohromady. Shromažďování zpráv. Nemusí to být zprávy. Mně to připadá jako právo na zneužití. Ta vědomosti, které skládáte, jak jednodušše můžou být použity proti americkým občanům? Nesledujeme lidi, sledujeme tranze. Transexuální lidi? - Nutně ne. Ale může to tak být. - Může.

Měli jsme příležitost prozkoumat Fusion centrum v Missouri a ukázalo se, že se soustředí na lidi se samolepkami Rona Paula na autech. Není to tak trochu nad povinnost sledovat dokonce konspirační teoretiky? Ano. - To mně do toho dává. Budu pod dohledem Fusion centra kvůli mým vírám, kterým druzí nevěří? Doufejme, že ne. - Doufejme? Doufejme, že ne. Napřed mi řekl, že shromažďují informace, pak že doufá, že mě nebudou sledovat. Myslím, že všechny naděje jsou ztraceny.

Tito lidé se zdají být mimo kontrolu. Máme dokumenty z Missouri a Virginie, podle kterých se zaměřují speciélně na afro-američany nebo lidem, kteří jsou proti Izraeli.. Je velmi složité vidět politický slogan na autě a pak říct "Jste na seznamu sledovaných osob." Jistě. Ani se neobtěžuje to odmítnout. To je ale opravdu škaredé. - To je. Tato pravidla platí pro všechna Fusion centra po celé zemi nebo každé centrum má jiná pravidla? Každé z nich řízeno odděleně.

Federální vláda neřídí tyto operace. Ale dohlíží na ně. - Ne, nedohlíží. To bylo zatím nejděsivější odhalení. Nikdo se nedívá. Tato Fusion centra to rozjela divoce, přímo přes naše práva. Vláda vám prostě dá peníze a pak řeknou "Dělejte si, co chcete" ? No... Následuje peníze. Ano. Ano. Představte si tucet Fusion center, tucet diktátorů o kterých jste neslyšeli, tajnou vládu financovanou elitními mocnáři na vrcholu Washingtonu. Jaké je tu opravdové schéma?

Měl jsem nápad, když mi zazvonil telefon z Austinu v Texasu. Byl to Alex Jones, můj konspirační znalec. Věděl, že je June ve městě a když slyšel o Fusion centrech, okamžitě vystřelil. Guvernére, musím s vámi ihned mluvit. Tohle je jen špička ledovce. Ta Fusion centra nejen sledují veřejnost, jsou opravdu velící centra pro koncentrační tábory po celé zemi. Koncentrační tábory? Věděl jsem, že to bude ještě větší, ale tohle jsem musel vidět na vlastní oči.

Setkal jsem se s Alexem u federální věznice v Texasu. Alespoň to tak vypadalo. Je také navržena jako civilní centrum pro nepokoje a je zde 11 tisic akrů ovládaných ministerstvem spravedlnosti. Takže je zde více potenciálního vězeňského prostoru. Ano. Tohle je jeden z nejhlavnějších objektů v USA pro hlavní města během nepokojů, finančního kolapsu, během války nebo během revoluce v této zemi. Vypadá to, že čekají na to, aby nás dali za mříže všechny.

Za chvíli... Jesse odhaluje vězeňské tábory po celé Americe, které čekají na mně i na vás. Budují je po celé zemi, věznice pro celé rodiny, podobné těm nacistickým koncentračním táborům. A pak... Když se tým přiblíží k pravdě, vstoupí policie. Guvernér Jesse Ventura, nějaký problém? A později... ..se Jesse setká s kongresmanem, který stojí za koncentračními tábory. Takže v Americe nejsou žádné takové kempy. - Ne.

Vyšetřování konspirace policejního státu Jesseho Ventury začalo hledáním vládních hledačů teroristů, Fusion center. Případ se teď děsivě obrací. Konspirační expert Alex Jones varuje guvernéra, že Fusion centra jsou velitelství pro síť koncentračních kempů, které budou aktivovány během stanného práva. My víme, že plánovali použít krycí historku na použití těchto táborů, že tato centra jsou pro légální cizince nebo nezákonné cizince.

Pak je postavili po celém státě, pro celé rodiny, podobné těm koncentračním kempům. Nebo podobné těm, kde drželi japonce s americkým občanstvím během 2.světové války. Přesně. Vládní plán suspendování ústavy, deklarování stanného práva a zničení každého, kdo ohrozí národní bezpečnost je zdokumentován. Rex 84. Byl vymyslen během Reaganovy administrace plukovníkem Oliverem Northem. June byla v Las Vegas s expertem na ústavu Stuartem Rosem.

Se vší úctou k Barracku Obamovi říká, že prezident bere naše práva, kdykoliv se jim zachce. Vládní nařízení dávají prezidentovi autoritu k provedení neobvyklých věcí jako zadržení američanů bez soudu. Tohle jsou ta některá nařízení? Ano. Jedno z prvních bylo už za Lincolna během občanské války, kdy nařídil embarga a blokády dovozů, známý jako Habeas Corpus. Spousta lidí si uvědomila, že FDR nařízením nařídila zadržet americké občany, oni byli američtí občané, ale museli být původem z Japonska, to bylo za ty roky sta tisíce.

Ne, oni je zadrželi všechny. Jeden z nich byl podepsán Kennedym už během studené války. Poslední, který byl vydán 11.února 2010 je zavedení rady guvernérů. Rada guvernérů - 9 státních guvernérů a jeden z Portorika. V případě národní pohotovosti rozdělí zemi do 10ti sektorů a převezmou kontrolu nad guvernéry a zákonodárci. Jestli bude chtít prezident poslat armádu na státní disidenty, jeho rada 10ti guvernérů nic nezmůže. Proto byli vybráni.

To je problém, ta nařízení dávají armádě možnost porušit zákony tady doma. Tohle aktivní vězení, mají tam obrovské ploty jako spousta dalších vězení... Alex mi chtěl ukázat víc, ale pak se ukázala ochranka. Jsem guvernér Jesse Ventura, nějaký problém? Jenom si s námi hrají. Na hádky jsem už zvyklý. Co už, přesuneme se k dalšímu vězení. Říkají tomu rezidenční centrum, ale mně to připadne spíš jako vězení. Dvojité ploty, lampy, ostnaté dráty, aby nemohli lidi ven a hlavní vchod- koleje, přesně jako nacistické Německo.

Halliburton a spol. na to dostali kontrakt, že v těchto zařízeních nebudou držet jen imigranty a farmáře, ale i politické vězně. A tyto centra budují po celé zemi a říkají jim rezideční centra. - Rezidenční centra s ploty? Protože jsou postaveny, aby držely celé rodiny. To je teda dobré místo na vychování rodiny. Tady je nápis, který mě dostal: Každý nástroj, který by mohl být použit na ovlivnění nebo na pokus o útěk... Když řekli "útěk", tak mi to říká, že jsou tady lidé proti své vůli.

Za chvíli... Jesse Ventura si promluví s mluvčími "rezidenčního centra". Mně to připadne spíš jako vězení. Snažíme se tu udržet bezpečno. Kdo je za nimi? Co prosím? A pak... Šokující odhalení. Plánuje vláda roznést bakterie proti své vlastní populaci? Víme, že je tu masivní příprava doslova na mega-zabíjení. Vyšetřování Jesse Ventury konspirace policejního státu ho zavedlo do vězeňských táborů, které má vláda po celé zemi a plánují zadržet všechny, jen ne elitu.

Guvernér jde za operátory údajného vězeňského kempu v Texasu. Pojďme tam a uvidíme, s kým si promluvíme. Teda jestli budou chtít... Mezitím je vyšetřovatel Daniel Kugan na cestě do Kalifornie, kde hledá další zařízení skryté přímo před očima. Jeho průvodcem je William Lewis. Aktivista, který identifikoval 800 vězeňských kempů. William mluví přes kameru. Odhalil zákon, H.R.645, který píše o vytvoření těchto kempů a podle kterého budou otevřeny ministrem pro vnitřní bezpečnost.

Jakákoliv vojenská základna může být předělána. První, co potřebujete je bezpečností opatření- ploty s ostnatými dráty k držení lidí vevnitř. Nějakou věž ostrahy, nějakou přistávací plochu, koleje poblíž, komíny, stejně jako zadržovací tábory pro Japonce ve 40tých letech. Otázkou je, koho do těchto kempů dají. Mám pocit, že to budou lidé jako vy a já. S kým si promluvíme? Půjdeme dovnitř? Je zamčeno? Nemůžeme jít dovnitř. Haló?

Zatímco jsem se snažili dostat dovnitř, William Lews vedl Daniela k vězeňskému místu u Los Angeles. Sjeďte z kopce a dostanete se na parkoviště. Na vzdálenější straně uvidíte stany. Nejsou jako použity jako u hurikánu Kathrina, jsou to kempy FEMA. Mají elektrárnu poháněnou velkými generátory. Co se týče bezpečnosti, vidím odtud ostatné dráty, které směřují dovnitř, takže se nesnaží držet lidi vevnitř. Je tam vždycky velká přítomnost policie.

Tito se právě ukázali. Chtějí, abysme odjeli a jedou i další, takže mířím k dalšímu místu. Padáme odsud. Chvíli to trvalo. Konečně se někdo ukázal, a to mluvčí. Co je tohle za místo? Tohle je rezidenční centrum T.Don Hutta. - Hmm. Rezidenční centrum? - Ano, pane. Vypadá spíš jako vězení. Nikdy jsem neviděl rezidenční centrum, které má 2 ploty a vypadá jako vězení. Jsem tady, abych zjistila, co pro vás mohu udělat a... Co takhle zodpovědět na mé otázky? - Dobře.

Jestli je to rezidenční centrum, proč vypadá jak vězení? Nikdy jsem nepřišel do rezidečního centra, které má zamklé dveře a kde nemůžete jít dovnitř a mluvit s recepční. Důvodem je ochrana soukromí rezidentů uvnitř. A proč potřebují ochranu? Řeknu vám, co pro vás mohu udělat, pane. Nemůžu, ale jsem ráda, že vaše otázky mohu nasměrovat k našim přátelům a očím, ti by rádi mluvili. A to je kdo? Imigrační a celní agentura. (Immigration and Customs Enforcement) Ti jsou pod Ministerstvem vnitřní bezpečnosti? - Ano.

Daniel pátral po stopě v LA. V přístavu v Los Angeles ho William zavedl do dalšího kempu. Izolovaný jako Alcatraz, s více ostnatými dráty směřujícími dovnitř. Já byl v Texasu s týmem mluvčích. Mně to připadne spíš jako vězení. Snažíme se za zdmi udržet bezpečno. Kdo je za nimi? Co prosím? Kdo je za těmi zdmi? S těmi ploty a ochranou, to tam máte Al Caponeho? Daniel mohl vidět důkazy, ale než se dostal blíž, přijela policie a nebyli rádi, že ho vidí.

Na co se to dívám? Nemůžeme vám dát informace. Některým lidem se to nelíbí. Snažíme se zjistit, kdo jste a co tu děláte. To není dobré. Z toho, co jsme zjistili, to bylo zřejmé. Z konspirace policejního státu máme konspiraci koncentračních táborů a všechno je zdokumentováno. Myslel jsem, že jsem viděl dost. Alex Jones chtěl ale navštívit ještě jedno místo. Tohle je trochu z cesty. Madison v Georgii. U silnice 21, u kolejí a blízko letiště.

To je perfektní na převážení lidí jako já a vy. Tohle místo ale nepotřebuje ostnaté dráty, aby se lidi nemohli dostat ven. Co je ksakru tohle? To jsou statisíce plastových rakví. Každá z nich je oddělená rakev, jsou poskládané na sobě, asi tak 20-25 v jedné hromadě. A těch jsou tady tak stovky. Do jedné 4 těla, v podstatě je to obrovská bedna na těla. 10000 rakví, oficiálně je to obal na rakve. 2 metry na šířku, a asi 1 metr hluboké s poklopy.

Firma, která je vyrobila říká, že jsou pro budoucí potřeby lidí. Kdo bude potřebovat tolik rakví? Pokud ovšem neplánují masakr. To mají na to, aby se zbavili lidí nebo disidentů, že? Jaký je na to argument? Firma, která vyrobila tyto rakve bývala výzkumné a vývojová pobočka firmy Hercules, ten je hlavní obranný dodavatel se spojením na Halliburton. Vláda dala pobočce Halliburtonu 358 milionů dolarů, aby postavila nápravná zařízení. Všechno, co jsem vyšetřoval vede k Halliburtonu.

Ano, přiznávají to kontrakty ministerstva pro vnitřní bezpečnost. Proto to nepřiznali ve zprávách, je to Halliburton. Vždycky to vede k Halliburtonu. Ale tam to nekončí. Ta nápravná zařízení nebo kempy jsou řízeny FEMou. Federální agentura, která nám má v krizi pomoct, je připavena nás zadržet. FEMA už může zemi rozdělit do 10ti regionů a ty perfektně sedí s 10ti sektory Rady guvernérů. Takže tyto rakve tady čekají na zavedení stanného práva.

A pamatujte, tohle přesně vedle Atlanty, kde je Centrum pro kontrolu nemoci. Alex Jones zasadil poslední kousek do puzzle, jak bude rozjet plán koncentračních táborů. Dám vám pár těchto tajných vládních dokumentů, které jsme získali, kde přiznávají, že získali zásoby na biologickou pandemii. Tohle je skvělá záminka k nastolení stanného práva pomocí strachu a pandemie. Jako záminku začnou pandemii, záminku, která odsune každého, který ohrozí jejich moc.

Vláda spustí smrtící nemoc, těla půjdou do rakví, armáda do akce a brány koncentračních táborů se otevřou. Máme vládní dokumenty, podle kterých se CDC připravuje na masivní pandemii, sta tisíce nebo až dokonce miliony mrtvých, je tu příprava na mega-zabíjení. Mega-zabíjení. To je jeden způsob. Hned vás zajímají všechny ty chřipky, které šíří jako požár, jak rychle zabíjí, jak by všechny ty vakcíny byly pro elity jednoduchým způsobem, jak začít plány.

A dorazili jsme přesně včas, abychom odhalili důkaz. Pár hodin poté, co jsme odtud odešli, začali rakve odvážet. Je čas se setkat s někým, kdo tohle udělal možným. Za chvíli... Jesse Ventura půjde za kongresmany, kteří se bojí říct pravdu o kempech FEMA. Odešel vlastně..uh....zpátky na okrsek. Vážně..? A pak... Kongresman stojící za zákonem o vybudování kempů hraje blbého. Proč je to v tom zákoně? Co přesně tam je?

Jesse Ventura našel důkazy o vládním plánu využít pandemii na stanné právo pro cestu ke koncentračním táborům připraveným k zadržení amerických občanů, kteří překročí čáru. Rezidenční centrum? - Ano, pane. Vypadá jako vězení. Po objevení pole s tisícem rakví, přijel guvernér do Washingtonu. Důkazů jsem viděl dost. Teď chci vědět, pro si kongresmani myslí, že potřebujeme vězeňské tábory pro občany. Přímo to dali do zákona H.R.645.

Jel jsem do Washingtonu, abych našel kongresmany, kteří zákon podporovali. A to co se stalo, dalo pěkně dobrý nápad, jak se náše země míří k policejnímu státu. První to byl podporující kongresman Pensylvánie Jim Gerlach. jeho šéf personálu řekl, že kongresman by se mnou rád mluvil. Když zjistil, o čem s ním chci mluvit... ...o kempech FEMA. Gerlach utekl... Odešel z kanceláře hned jak jste přišel. A to hned dvakrát. Právě odešel,uh... šel zpátky na okrsek.

Vážně? - Ano. Jaká náhoda... Ráno řekl, že se těší, až se mnou bude mluvit a hned po hlasování odejde domů. To určitě. Kongresman Tenesse Steve Cohen chtěl o zákonu mluvit. Pamatujte...je podporovatel zákona. Přišel jsem s vámi mluvit o FEMA kempech. Jsem velmi znepokojen, proč je budujeme po celé zemi? Nestavíme je, prostě neexistují. Je to jen výmysl některých lidí, kteří mají obavy ze zelených mužíků nebo dalších stvořeních, kteří se snaží infiltrovat do naší společnosti a myslí si, že takové kempy existují.

Takže nejsou žádné kempy.. Tak proč byly dány do toho zákona? Je to v zákoně. Jsou dány do zákona a neexistují, v Americe nejsou žádné kempy FEMA. Ne, nejsou. A co za místo jsem viděl v Texasu? Nevím, co jste viděl. Říkají tomu rezidence, okolo má dva 6ti metrové ploty, když jsem klepal na dveře, bylo zamčeno. Když přišli lidé ke dveřím, odpověďi na otázky byly "bez komentáře". A co mně znepokojilo víc, vzadu to vypadalo jako školka, byly tam houpačky pro děti.

Zeptal jsem se: "Držíte tu nějaké děti?". "Bez komentáře." "Drželi jste tu někdy nějaké děti?" "Bez komentáře". Já jsem tam nebyl, tak nevím, možná to jsou nevyvinutí lidé. Takže říkáte mi, že v USA není ani jeden kemp FEMA. Není. Proč je to tedy v zákoně? Co přesně je v zákoně? Mluví se v něm o vybudování kempů FEMA. Zákon, o kterém mluvíme? Rád bych ten zákon viděl. Nepodporoval tento člověk ten zákon? Jaké je číslo toho zákona? - H.R.645.

Šest kempů FEMA vybudovaných v USA. Jak může říkat zákon, že v USA bude 6 kempů FEMA, když je nám řečeno, že tu žádný není. No..Víte, myslím, že si na něco o tom vzpomínám. A jestli mám pravdu, myslím, že to jsou místa, když nastane katastrofa jako hurikán Kathrina, myslím, že na to to je. Není to žádný koncentrační tábor nebo něco pro zadržené občany. Myslí? Zákon, který podporoval říká, že použití kempů bude rozhodnuto ministrem vnitřní bezpečnosti.

Budou moct normálně jít dovnitř i ven, nebude to zamčené, protože to místo v Texasu, které jsem viděl bylo zamčené. Nemůžete jít dovnitř, odpovědi jsou "Bez komentáře." Pravděpodobně to není ani několik let používano. Máme natočené, jak si děti hrají na houpačkách a pískovišti. A tento prakticky spadá pod Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost. Já jsem tam nebyl, nevím, co jsou ty děti zač, ale jsou tam určitě šťastné. Kde už jsme to slyšeli?

Jsou to pravděpodobně děti lidí, kteří vedou to místo a ne děti, které tam byly odvedeny zelenými monstry se samopaly. Mám strach z mé vlády a ne ze zelených mužíků a strojů z vesmíru. Mám víc strachu odsud. Aspoň vidíte, jak věci ve Washingtonu chodí. Kongresmani podporují zákon, protože je jim to řečeno, nebo protože to znamená peníze pro jejich okrsek. Zpět v kanceláři Jima Gerlacha. Jeho šéf personálu přiznal dost.

Viděl jsem nějaké věci na internetu, mluvil s nějakými přáteli na okrsku, jestli se dozvím nějaké nové věci, můžu vám to napsat emailem. Další myšlenka, proč dal své jméno pod zákon, který nejspíš asi ani nečetl. Dost mluvení, možná příště bysme mohli mluvit s našimi lídry, než něco takového podepíšou. Řekli, že se to tu nestane, ale už se to děje. Už jsme dovolili zvoleným zástupcům porušit všechny zákony na ochranu mně i vás. Mysleli jste si, že máme 50 států?

Ne. Zjistili jsme, že může být 10 sektorů vedených 10ti lidmi, které jste nezvolili. Podporujete městskou policii? To bude nic, když pošlou armádu. Podepsali jste petici v supermarketu? Kdo ví, za co vás dají na seznam. A co ta zadržovací centra? Co říkáte na odpověďi "Bez komentáře"? A tohle je horší: Dělají to ve jménu národní bezpečnosti, mluví o strachu, říkal jsem to předtím a řeknu to i teď: Radši bych čelil nebezpečí, než ztratil mé svobody. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.

Big Brother
Skrytá moc, tajemství, utajování, korupce. Myslíte, že znáte celý příběh? Myslete znovu. Byl jsem guvernér... ...SEAL ...bojovník... Slyšel jsem věci, které vám pomatou mysl. A teď si myslím, že je čas vám dát celý příběh.

Teď... Vládní konspirace vystopuje každý váš pohyb.

Mají naše složky? A ujistí se, že jste nepřekročili hranici. Velký bratr je v rohu kanceláře, kde pracujete. Velký bratr je váš šéf. Začíná to tam, kde se střetne technologie s terorismem a končí zásahem do vašeho života. Můžu vzít speciální pušku a nastřelit štěnici na zadek vašeho auta. Můžu poslouchat to, co si v autě povídáte. Dívají se ze shora. I ze spodu. Do vašich peněženek. A pod vaší kůží. Mikročip bude implantován do vašeho těla.

A neuvěříte, kdo špěhování provádí. Máme děti, které špehují své rodiče? Kamarádi své kamarády? A vláda to celé provádí. Když to není zastrašující, tak co tedy je? Jsou blíž, než si myslíte. Velký bratr je všude. Velký bratr je velký byznys. Sleduje Velký bratr i vás? Jsem Jesse Ventura a tohle je "Conspiracy Theory". Jesse Ventura je v Oklahoma City. Je tady, aby odhalil skupinu vašich kamarádů (sousedů), kteří si přivydělávají jako vládní špioni.

Vystopoval je, zjistil co dělají. A nepustí je z očí. Protože tentokrát je to osobní. Tohle je pobuřující! Jsem pobouřen... Bavíme se tady o nacistickém Německu? Bojoval jsem za svou zemi jako SEAL, sloužil jsem veřejnosti. Nelíbí se mi, jak vláda špehuje naše občany. Když jsem zjistil, že špehují mě, jako guvernéra, musel jsem zjistit, kdo za tím je. Vyšetřování začíná v Los Angeles. Jesse se tam setká s Katherine Albrechtovou, s expertkou na soukromí a sledování.

Kathrine, jsem znepokojen, protože se mi zdá, že Velký bratr, jako vláda, nás sleduje více a více. Argument na výrobu této technologie byl udělat bezpečno. To byl argument. Máme bezpečnostní kamery, které stojí všude. Vím, že Minneapolis má kamery na každé ulici, aby prý kontrolovaly provoz atd. Máte jednu nejbezpečnějších míst v USA, kde postávají kamery a ptáte te se, na co to potřebují, proč to dělají? Odpověď je, že federální vláda chodí do měst po celé zemi, na místní úrovni a zřizují tuhle sledovací infrastrukturu.

A lidé nerozumí, jak je to všechno propojené. Myslím si, že když nebudem opatrní, tak ztratíme naše ústavou chráněná práva. Slyšel nějakou šuškandu o tom, že něco chtějí dělat lidem na hranicích. Co to má být? Tohle je část nového programu, že když přejdete hranice do Kanady nebo Mexika, chtějí dát do lidem řidičáků RFID čipy. Je to malý mikročip, který vysílá malou anténou, vloženou mezi vrstvami plastu. Z jakého důvodu? Nápad je alternativa za pasy.

Jede autem, máte stanici 10-15 stop daleko, na tu vzdálenost by přečetli váš řidičák. Chlápek, který sedí na stanici dostane fotku a identifikuje vás, když projedete přes. Říkají, že se přes hranice dostanete rychleji. Říkají, že za 15 sekund. To není pro mně hodně času. Odstrašující je, že ta technologie RFID, který dali do těch řidičáků, může být přečtena každým. Můžu za pár stovek koupit čtečku. Můžu teď tady stát a číst číslo vaší občanky, přes vaši kapsu a přes vaši peněženku.

Můžou zlí lidé ukradnout cokoliv z vaší peněženky? Určitě. A tyhle RFID čipy jsou teď i v našich kreditkách! Jestli vás zajímá, jak se to dá zneužít, IBM má patent na něco, co nazývají Person Tracking Unit. (Sledovací jednotka osob) Mají plán ty čtečky dát na záchody, do výtahů, stadionů... prostě všude, kam lidé chodí. Plán IBM je, že vás doslova vytopují z marketingových důvodů a informace dají policejním složkám. Takže doopravdy je "George Orwell 1984"?

Je to horší. V Orwellovském světě můžete utéct. A v tomhle světě, pokud je nezastavíme, budou tyhle RFID mikročipy implantovány do našich těl. Jesse jede za svým týmem. Je čas začít hon na lidi, kteří se vkrádají do naši svobody. Nelíbí se mi myšlenka, že lidi a entity mě sledují. Nahrávají to, co dělám, nebo ať už z jakéhokoliv důvodu, je to prostě svoboda. Jak zjistíme, kdo je Velký bratr? Alexi, nedívej se na Velkého bratra jako na osobu.

Dívej se na něj jako na myšlenku. Když se přestaneš dívat, co se děje zvlášť po 11.září. Byli jsme svázáni Vlasteneckým zákonem, jehož základ dává vládě naši svobodu, oni můžou dělat věci, které nikdy nedělali. Předtím, když chtěli do vašeho domu, museli za soudcem, říct mu důvod a získat povolení k prohlídce. Vlastenecký zákon tohle vyhazuje z okna. Říkáš, že použili 11.září, aby mohli špehovat veřejnost? Bylo to přesvědčivé. Počkej.

Jak můžeme zapomenout na fakt, že svět je plný lidí, kteří by nás nejradši zabili? Nechcete tak trochu vědět, co ty lidi dělají? Já ano. Špehují správné lidi? Jestli zavoláš do prodejny likérů, je jim to jedno. Nemůžeš vědět, co je zajímá, Michaele! Co když do telefonu zažertuju a použiju klíčová slova a spustí to v počítači poplach a pak po mě půjdou? Není to paranoia. Já nekontroluju, jestli se mám čeho bát. Nechte mě říct něco z praxe. Řeknu vám jeden příběh.

Měsíc po mém zvolení guvernérem, byl jsem požádán, abych se ve sklepě Kapitolu zúčastnil výslechu 23 agentů CIA. Byli velmi formální, bylo to samé "guvernére" a"pane" a tak. Posadili mě do křesla a kolem mě svítilo takové světlo. Řekl jsem jim: "Hele, než odpovím na vaše otázky, chci vědět co tady děláte." Protože CIA má ve svých operačních protokolech, že nesmí operovat uvnitř USA. Neopověděli mi na to. Řekl jsem, že půjdu do tamtoho pokoje a že chci vědět jejich jména a co dělají.

Polovina nechtěla. Není to divné? Jsem guvernér! A tihle lidé chtěli odpovědi ode mně. Začali mě vyslýchat a celé to bylo jenom o tom, jak jsem byl zvolen. A víte, co je na tom to nejdivnější? Byli to všichni typy lidí, mladí, staří, různých národností a to mě opravdu dostalo. Byli to lidé, které vidíte každý den. Vypadali jako vaši sousedi (kamarádi). Myslím, že bychom měli začít hovořit s lidmi, kteří v tomhle pracují.

Začneme mluvit s lidma, abychom věděli, jak hluboko tohle jde. Chci vědět kdo je špehován a kdo to dělá. Konspirační tým jde na věc. Koho Velký bratr sleduje a jak? Bude následovat... Vláda používá bojovou techniku, aby špehovala vás i mě. Za 6 hodin jsem měl u mně doma 2 tajné agenty. Měli přepis toho, co jsem do telefonu řekl. Pak se Jesse Ventura stane lidským cílem technologie Velkého bratra. A později... Ukáže USA.... Jesse si popovídá s lidmi, kteří váš špehují.

Věřím v tohle, guvernére. Nosím ji s sebou. Jak dlouho se bude obracet na práva, když děláte tohle všechno? V životě jsem nevěděl, co budu dělat. Přidal jsem se k mariňákům, prošel B.U.D.S, Basic Underwater Demoliton trénink (nějaký základní trénink SEALu) a všemi věcmi, co dneska SEAL dělá. Wrestling. Na vysoké škole jsem dělal zajímavé scény. Scény a fyzické sporty, to je balet s násilím. Měl jsem štěstí, že jsem mohl bojovat za sebe.

Když jdete do světa profesionálního hráče, tak asi proto, že jste darebák. Není vždy dobré použít své pravé jméno, já jsem vždy zbožňoval jméno Jesse. Vytáhl jsem mapu Californie a začal hledat jméno Jesse a najednou jsme přečetl Jesse Ventura. Být guvernérem je pro mně jedna z nejvýznamější věcí, která posílila mou víru v Americký sen. Žádný guvernér neudělal to, co já. Něco si zapamatujte. A vyryjte to do kamene. Když každá vláda řekne, že vás ochrání, buďte připraveni, protože za to ztratíte svou svobodu.

A já osobně beru tu svobodu, než ochranu. V sázce je svoboda, tým Jesseho Ventury konspiraci Velkého bratra! Kdo nás špehuje a proč? Jesse poslal vyšetřovatelku June Sarpongovou na noční setkání ve čtvrti Daisy. Setká se s mužem, který říká, že jeho vlastenectví odvedl Velký bratr přímo ke dveřím. Z bezpečnostních důvodů guvernérův poradce pro bezpečnost Michael Braverman dělá zálohu. Osoba dorazí pěšky. Jacku, ráda tě vidim. Ahoj, June.

Jeff Dahlstrom byl pilot amerického letectva. Je členem skupiny, která pro vládu provádí teroristická cvičení. Cvičení, které simulují útoky na americké půdě. V říjnu 2007 se hodně mluvilo o největším cvičení, které jsme plánovali. Dahlstrom řekl, že se cílem Velkého bratra stal asi před 2 lety, když do telefonu řekl špatná slova. Měl jsem hovor od své banky, má bankéřka pracuje v Portlandu v Oregonu. Poznal jsem to pomocí předvolby v čísle.

Jen jsem řekl, ať nechodí do města. Řekl jsem, že "Cokoliv děláte příští týden, tak nechoďte do centra Portlandu, protože tam bude cvičení simulující výbuch atomové bomby." Myslím, že když jsem řekl tato slova, spustilo to počítačový systém Eshalon. Eshalon je základní satelitní špehovací síť. Dokáže napíchnout a odposlouchávat telefony kohokoliv. Řekl jsem "Nechoďte příští týden do centra, protože máme cvičení" a jak jsem řekl slovo bomba nebo atomová bomba, ať už byl spouštěč jakýkoliv, aktivovalo to počítač, ten to poslal tajné službě a chtěli se mnou mluvit.

S bankéřkou jsem mluvil okolo 9:30 dopoledne. Za 6 hodin jsem měl doma 2 tajné agenty. Měli přepis toho, co jsem do telefonu řekl a vyslýchali mě hodinu a půl nebo dvě hodiny, chtěli vědět o čem jsem to mluvil. Jen jsem o tom četl na internetu. Jednu věc jsem si nemohla ověřit a to, že jak víte, že bankéř nezavolal 911? To byla první věc, která mně napadla. Když rohovor skončil, zavolal jsem stejné osobě, s kterou jsem mluvil a zeptal se jich, jestli někomu nevolali, jako třeba tajné službě.

Řekl, že ne, že to je proti jejich předpisům ohledně soukromí. Řekla, že to neudělala, mluvil jsem i s jejím šéfem. - To je proti jejich pravidlům. - Přesně. Je to uplně zastrašující. Následující ráno vyšetřovatel Alex Piper přijel do D.C., aby ověřil tvrzení Jeffa Dahlstroma. Jeho zdrojem je Tim Shortig. Investigativní novinář, který se o špehování zajímá. Děkuji, že jste nás přijal. Nemáte za co. Tim Shortig sleduje ty, kteří sledují nás.

Když lidé mluví o Velkém bratru, jak vás sleduje a poslouchá... O čem se tu bavíme? Že já telefonuju a použiju nějaké klíčové slovo, které někoho upozorní, někoho, kdo někde poslouchá a najednou jsem sledován... Pro laiky, jak to ovlivňuje obyčejnou osobu? Obyčejnou osobu to ovlivní tak, že když zavoláte do organizací, které jsou podezřívány z terorismu, bavíte se třeba s někým v Sýrii, třeba s nejlepším kamarádem, který tam je, nebo příbuzným a tak, je velká šance, že budete poslouchán.

A používají klíčová slova. Shortig potvrzuje, že poslouchají. Ale kdo jsou ONI, je mnohem znepokojující. Říká, že vláda si na špehování najímá privátní koorperace a používá bojové zbraně na naše občany. Je to jedna z nejtajnějších operací, kterou naše vláda provádí, mnohé z nich jsou prováděny soukromými firmami. Firmy jako CACI nebo SAIC. A dělají všechno, co každý pracovník tajné služby. Tajné operace, odposlouchávání. Takže můžeme říct, že naše zpravodajská komunita je výdělečný byznys?

Ano, můžeme říct. 70% rozpočtu pro rozvědky jde do soukromého sektoru. 70%? 70%. To je okolo 50 miliard. Věříte, že během chvíle toho můžou zneužít? Věříte, že jedna společnost toho nezneužije? Zneužívání existuje ve všem. Nejsou povinni oznamovat kongresu, protože ten to nedělá. A neoperují pod stejnými pravidly. Vláda má jistá pravidla, která musí splňovat, koorperativní Amerika se těmito pravidly neřídí, takže může být více dotěrná.

Tohle je v rukách privátního sektoru, nikdy nesníží hrozbu teroru, protože jakmile to udělají, začneme jim sypat peníze z vlastních kapes. To je pravda. Čím je větší hrozba teroru, tím více peněz vydělají. Můžou tu informaci prodat komukoliv, takže každý může být špehován. Je to něco jako to, co mi říkal nejlepší přítel mého táty. Nikdy nedovol, aby velbloud strčil nos do stanu, protože je téměř jisté, že pak budeš mít ve stanu celého velblouda.

A kde se to zastavuje? To je otázka, na kterou se ptám. Kde se to zastavuje? Za chvíli... Jesse Ventura ukáže, jak se zbraně Velkého bratra vkrádají do soukromí. Můžu poslouchat rozhovory uvnitř vašeho auta, aniž bych se o někdy dotkl. To bych měl říct, že Velký bratr je na dobré cestě. Pak, infiltruje skupinu, kde se z běžných američanů stávají špioni Velkého bratra. Velký bratr je v rohu kanceláře, kde pracujete. Velký bratr je váš šéf.

A později. Se bude Jessemu zodpovídat vysoce postavený špion. Vždy je tu potenciál pro zneužití. Jesse Ventura odhaluje konspiraci Velkého bratra mezi velkou vládou a velkým obchodem. Telefony můžou být napíchnuty, lidi můžou být sledováni a vláda nechá špehovací práci na společnostech. Je jasné, že ti, kterým jsme svěřili svobodu, prodávají mě i vás těm, kteří nabízí víc. Když to není zastrašující, tak co? Jesseho vyšetřovatelé sledují nové stopy.

Guvernér se podívá na technologie, které jsou použity proti nám. Pokaždé slyším, že Velký bratr nás sleduje a tak... Kontaktovali jsem různé vládní agentury a ty to samozřejme popírají. Chtěl bych se vás zeptat na pár otázek o možnostech technologie, která existuje. Elwood Norris navrhuje a vyrábí špionážní zařízení, která prodává na otevřeném trhu komukoliv, kdo si ho může dovolit. Vidíte to? Ano. Je to jako kámen. To je kámen.

Mohu projet kolem vašeho domu, hodit vám to na dvůr... Ano. ...vzít si kód vašeho alarmu, číslo telefonu, kód na otevírání garáže. Jak?! Je to plné elektroniky. Uvnitř? Ano. A vy máte přístup do domů, když všichni odejdou, aniž by to věděli? Ano. Kdo používá tyhle věci? Doufám, že dobří lidé, agentury, ty jistě, A dělají s tím, co dělají. Takže můžu za vámi dojít a zaplatit vám za kámen, který hodím někomu na dvůr a udělám všechny ty věci, co jste zmínil?

Pokud jsem si jist, že to za to stojí. Chci napíchnout auto a nechci riskovat ochranku a takové ty věci, tím, že půjdu a píchnu štěnici. Co takhle dát štěnici na mouchu? Když přistane vzadu na vašem autě, nalepí se. Mám teď GPS, která pošle miliony wattů do satelitu. Můžu napíchnout vaše auto, aniž bych se ho dotkl. Fyzicky. Můžu poslouchat rozhovory u vašeho auta, a když to udělám správně, i uvnitř vašeho auta. A to aniž bych se ho dotkl. Co ještě máte?

Místo toho, abych vás napojil na polygraf, mám dálkový polygraf. Můžu ho připevnit na vaše tělo, Ano. Váš krevní průtok způsobuje to, že se vaše prsa pohnou o 3 desetiny milimetru. Vidím puls, tep a vás tlak. Tohle se dělá normálně polygrafem. Mohu to monitorovat i ultrazvukem. Mám kontrakt s jednou z těch agentur. Trvalo mi rok, než jsem to udělal, udělal jsem to a je to funkční. Takže mají možnosti zjistit, jestli lžete nebo ne na polygrafu, na který nejste napojen.

Přesně. Co by mohlo být lepší? Co by mohlo být horší? Co ještě máte? Můžu vám v hlavě přehrávat zvuk, který uslyšíte jenom vy. Nikdo další? Tomuhle se říká hypersonický zvuk. Místo toho, aby zvuk šel z reproduktoru, zvuk se vytváří ve vzduchu. Protože se vytváří ve vzduchu, je vedle vašeho ucha. Takže se dostane do vás. Vidíte to? Ano. Zapnu CD přehrávač. Slyšíte? Ano. A co tohle? Mluvím uvnitř vaší hlavy. Na co se tohle dá použít?

Někdo projde přes bezpečnostní kontrolu a chcete určit, jestli je podezřelý. Takže můžete do nich promluvit, nikdo jiný to neslyší. To může být k zbláznění. Že jo? Ano. To je pro mně velký bratr a je to krásné. Nesledují mě okolo. Je mi jedno, jestli mají nějaké přístroje, kterými nahrávají. Když koupím auto a bude mít v sobě tu věc North Star, první, co udělám bude, že ji vypnu. Nechci tam sedět a být sledován tam, kam jedu, co dělám a co ještě mohu dělat.

Mohou tě sledovat po celém státě, kam jedeš, s kým se stýkáš, co děláš. Myslím, že to s tím nemá nic společného, myslím, že vláda se snaží chytit teroristy, což je dobrá věc. Takže jinými slovy... Je to ospravedlnitelné. Dokud budou hledat teroristy, tak bude dobré nás špehovat a ztrácet naše práva a svobody v Americe. Nejen všechny. Nesmířím se s tím. Nikdy se dobrovolně nevzdám svých svobod. I když říkají, že bude bezpečněji.

Raději bych bral nebýt v bezpečí a žít ve svobodě. Guvernére, našla jsem něco znepokojujícího. Říká se tomu InfraGard a je to 30 tisíc amerických občanů. Funguje to tak, že FBI jim dá ověřené informace a oni jim pak musí hlásit cokoliv podezřelého. Děsivé je, že to může být každý. I člen vaší rodiny, aniž byste věděl, že patří do téhle organizace. Žádají občany, aby se profilovali a sledovali své sousedy (kamarády)? Ano. Tohle je děsivé. Jsem zděšen!

Bavíme se tady o nacistickém Německu? Máme děti, kteří sledují své rodiče, kamarády, sousedy a vláda to všechno zařídila? Nelíbí se mi to, musíme o tom vědět víc. Ale no tak, ten InfraGard zní jako sousedská hlídka. Mýlíš se, Miku. Tohle přesně hledáme. Základní zbraně Velkého bratra. Nepotřebují satelity nebo RFID čipy. Jsou to občané, kteří sledují občany! Za chvíli... Uvnitř skupiny Velkého bratra je to nebezpečnější, než si dokážete představit.

Minimálně 32 těchto obchodníků má neobyčejné schopnosti, včetně použití smrtelných zbraní. Pak..Jesse pojede přímo do srdce města špionů, tváří v tvář. My sledujeme... A později... Šokující odhalení o tom, co dostanou, aby vás mohli špehovat. Takže když jste členem InfraGardu, můžete znát informace, které normální občan neví. Ano. Těmito soukromými společnostmi byly stvořeny obrovské databáze. V supermarketu, když použijete kreditní kartu, nahrávají všechno co nakoupíte, kolik vyberete...

Mají naše složky? Určitě. Tyto databáze jsou tak obrovské, že jsou v podzemních bunkrech. Vážně? Obsahují neuvěřitelné informace. Takže si představte, že vaše pojistka nepokrývá náklady. Zruší vaši pojistku, protože si v klidu jíte v supermarketu. Ale v realitě vytvářejí tuhle obrovskou databázi. Takže říkáte, že bych měl platit hotově? Zajisté...Já to tak dělám. Mají schopnost vystopovat vás, obchodníky, vládu a kriminálníky. To je vize naší budoucnosti.

Všechno do děláte, všechno co vlastníte, kam všude chodíte. Teď mne napadlo... Je hrozné, když si pomyslíte, že se k tomu může dostat kriminálník. Zajisté. Jesseho vyšetřovatelé vyšetřují konspiraci Velkého bratra a to je zavedlo do společnosti InfraGard. Partnerství mezi FBI a veřejností USA. A to dovedlo guvernéra do Madisonu ve Wisconsinu, za Matthew Rothscildem. Rothscild je editor magazínu The Progressive, fejetonista, komentátor a investigativní novinář.

To on se infiltroval do tajného kruhu InfraGardu. Tohle je Velký bratr v obchodních společnostech, který pracuje s FBI. Rothscild vysvětluje, jak byl InfraGard stvořen, aby FBI a Národní bezpečnost sdílely informace s místními obchodníky a právními složkami. Se všemi, kteří jsou zapojeni do ochrany od zločinu a teroru. Více jak 350 nejbohatších firem tam má své reprezentanty. Zemědělství, počítačový průmysl, potravinářský, doprava, bankovnictví... je to všechno...

Kdo může být u InfraGardu? Je to velmi tajný klub. Když tam chcete vstoupit, musíte být doporučení členem klubu. Takhle se rozrůstá a to velmi rychle. V listopadu 2001 měl 17 stovek členů, teď má 32 000 členů. A z každého státu. Takže 32 tisíc lidí, kteří pracují v Americe v obchodních společnostech, pracují s FBI na čem? Skoro každý den si vyměňují informace. Můžou se bavit o lidech, které shledali podezřelými, věci předají FBI a ta zase pošle tajné informace zpátky a to je trochu děsivé.

Skoro každý den získávají tajné informace, americké veřejnosti to nedochází. Takže oni ví, že existujeme, ale my to nevíme. Nějaká informace je tajná, takže se nedostane na veřejnost. Některé se ani nedostanou zvoleným představitelům. Jako guvernérovi se vám to líbit nebude. Protože v listopadu 2001, guvernér Californie Craig Davids. Jasně, znám ho. Rothscild zmiňuje dobře publikovaný strach, když guvernér ohlásil hrozbu teroru kalifornským mostům. Davidsova informace nešla z FBI, ale od jejího bratra, člena InfraGardu. Zajímalo by mně, proč tuhle informaci měl člen InfraGardu dřív, než zvolený představitel státu pro 35 milionů lidí? Rothscildova tvrzení shledala další důvod věřit, že InfraGard zašel dál.

Bylo setkání, kde byl člen FBI i Národní bezpečnosti, řekli jim i ostatním byznysmenům v místnosti, že v USA bude vyhlášeno stanné právo, ne JESTLI, ale KDY a když bude platit stanné právo, povinnost majitelů obchodů je ochránit roh infrastruktury. A mají právo použít smrtící sílu. Tito lidé nejsou zástupci. Nejsou po žádnými zákonými složkami, jsou to dobrovolníci. - Nikdy netrénovaní. - Nikdy netrénovaní, A až jim FBI řekne, že bylo deklarováno stanné právo, mohou zabíjet lidi?

Tohle bylo potvrzeno dalším členem InfraGardu, se kterým jsem mluvil. Ale členové InfraGardu nepotřebují smrtící sílu, aby zničili životy. Ředitel FBI Miller řekl, že jim můžou říct o nějakém zaměstnanci, nebo o bývalém kolegovi, a FBI po ni půjde. Opravdu chcete, aby 32 tisíc obchodníků krotilo nespokojené dělníky? To, co mi tady říkáte, je pravé sledování Velkého bratra. Může být jedna osoba sledována a druhá na ni donášet FBI? Ano.

Velký bratr je v rohu kanceláře, kde pracujete. Velký bratr je váš šéf. Jesse zvolal tým. Ještě neskončil. Máme schůzku s tím InfraGardem. Musíme se tam dostat a vidět to. Je to zařízeno? Takže můžu jít do InfraGardu a můžu se jich zeptat z očí do očí na otázky, které mám v mysli? Super. Dobře, jsem na cestě. Vyšetřovatelé použili oficiální cestu, aby se mohli setkat s FBI. Také hledali, kolik poboček má InfraGard ve městech po celé zemi.

Jesse Ventura bude čelit občanským špionům v jejich domově. Zachvíli... Jesse Ventura jede do srdce a najde sousedy(kamarády), kteří vás sledují. Když někdo má odlišné politické názory, než vy, nebude dán na seznam hledaných osob? Ne, ne, ne. Pak... Pak zjistí, jak jsou mocní. ...možnost vlády k tomu, co by mohla dělat, je tu vždy. Oklahoma City domov pobočky InfraGardu, který nás špehuje za výměnu laskavosti FBI. Debata o InfraGardu a Velkém bratrovi je tady mnohem napínavější.

Tady bylo zabilo 168 lidí při teroristickém útoku na federální budovu v dubnu 1995. Jesse Ventura a jeho vyšetřovatel Alex Piper navštívili památník na místě, kde budova stála. Wow... Bylo to rok útoku v Oklahoma City, kdy vznikl InfraGard. To je zajímavé. Zajímalo by mě, jestli tomu mohl InfraGard zabránit. A teď je čas na práci. Týden po odmítání a vyvracování, InfraGard poslal svého člena na schůzku s guvernérem. Zařídili jsme si schůzku s Danem Bibym.

Je to místní obchodník, který je v radě InfraGardu. Tohle je to místo. Tohle je Dan Biby, že? Guvernér Jesse Ventura. Dobrý den, guvernére, jsem Dan Biby. Ahoj, rád vás poznávám. Taky. Chci vám ukázat něco vevnitř. Jistě. Dan Biby nám řekl, kde se setkáme. Nic se nezdálo neobvyklé, když jsme vkročili dovnitř. Dokud nás nevzal dozadu. Chtěl s námi mluvit na dětském hřišti. Myslím, že nám Dan Bibey chtěl něco říct. 19 obětí z útoku v Oklahoma City byly děti.

Myslíte si, že je Oklahoma City po 15 letech bezpečnější? Myslím, že jsme lépe připraveni. Lépe připraveni? A jak jsme byli připraveni předtím? Nejlepší, co můžeme dělat, je sledovat to, co se děje ve společnosti, jako události a aktivity, které se dějí a naznačují známky teroristického útoku, pak začínáme tyto věco nahlašovat a díváme se na ně. Kdo MY? No...Občani...Začíná to každodenními občany, kteří na veřejnosti vidí věci, a předají je policejním složkám.

Něco by mně zajímalo. Byl jsem o InfraGardu v něčem ignorován. Ano. Co je InfraGard? InfraGard značí hlídání infrastruktury, jako hlídkování... Vlastně je to iniciativa FBI, která byla založena v Cleveladnu v roce 1996. O té doby máme 6 poboček po celé zemi. Je navržen tak, aby byl komunikační tok mezi mezi majiteli a provozovateli těchto kritických infrastruktur, které jsme identifikovali, nebo které identifikoval prezident Clinton a FBI. Takže máme lidi z bankovnictví, zemědělství a energetiky.

Dan Biby je očividně nervozní tím, kam rozhovor směřuje. Ale guvernérovo vyptávání na InfraGard teprve přichází. Setkáváte se s těmito skupinami? Ano. A plánujete co? Obyvkle máme setkání s experty, na různá témata. Druhý dodatek nám dává právo nosit zbraně a mít milici. Ano. Je to vládní milice? Ne, pane. Ne? Ne, pane. Pracujete pro vládu? Pracujeme s vládou. S vládou? Ano, pane. Nemáme nějaká jiná práva nebo privilegia než mají normální lidé.

Takže neinformujete o věcech rychleji, než kdokoliv jiný? Tak třeba jsem zástupce energetiky, chci vědět, jestli se něco neděje, jestli někdo nenapadá sloupy. Jde o urychlení informací. Veřejnost nás moc nechápe. Před 18 měsíci tady byl pán, který tvrdil, že mu členství v InfraGardu dalo povolení zabíjet. Ne JESTLI, ale KDYŽ bude vyhlášeno stanné právo, mají právo použít smrtící sílu. To je absurdní. Absurdní? Absurdní, nemáme jiná práva, než já a než máte vy.

Jesse drží člena InfraGard v obraně. Nosíte průkazy? Ano, nosím průkaz. Takže je na to průkaz. Ano, členská karta. Například když jsem na setkání, tak z bezpečnostních důvodů. Začal jsem mít starost, když jsem slyšel o vztahu mezi občany a vládou. Jako každý program, může být zneužit. A jak se ujišťujete aby se to nestalo? Prověřujeme vztahy... Mezi kým? No, myslim...například, že sledujeme naše členy. Jako když liška pozoruje kurník? Asi tak.

InfraGard je blízce spojen s FBI. Hned moje první reakce, kdybych viděl něco divné byla, že bych zavolal FBI. Samozřejmě, první by mohlo být vytočení 911, přímo do centra dispečinku. Nemusí se to hlásit to na FBI. Místní policie může reagovat rychleji. Takže to je správně. OK. A vy se snažíte, aby InfraGard dohlížel na infrastrukturu. Ano. Někdo z okolí má jiný politický názor, než vy, nebude dán na seznam hledaných osob? Ne, ne...

Vy prostě dohlížíte na ochranu naši infrastrukturu, jako třeba přehrady a tak.. Bankéřství, energetika, převoz a takové ty věci. Od zemědělství po Telecom, co tu ještě je? Přiznal, že mají dohled na vším. Takže se držíte dál od sledování Velkého bratra? Zajisté. Věříš mu? Nevim. Nemůžeš se ho vyptávat, když ho nazýváš lhářem. Nebo můžeš? Co si myslíš? Něco mi říká, že tahle skupina musí být sledována blíž, protože to můžou zneužívat práva.

Jesse Ventura není spokojen. Jde přímo do ředitelství InfraGardu. Za ředitelem, který je mnohem větší byznysmen, než ten, který nosí průkaz. Tento člověk nosí odznak. Zachvíli... Jesse promluví s ředitelem InfraGardu a zlomí ho. Vždy je tu potenciál ke zneužití, tím kdo má moc, tím kdo má vládu. Jesse Ventura je v Oklahoma City, kde infiltruje národní skupinu zvanou Infragard. Spojenectví Velkého bratra mezi FBI a koorporátní Amerikou.

Vyslýchal místního člena Infragardu, což vyvolalo ještě víc otázek o zmatku ve městě špionů. Pokud mají lidé garantovanou moc a privilegia, usilují o jejich zneužití. Říkáš nám, že mame sledovat je, ale zdá se, že oni sledují nás. Myslím si, že bysme měli na ně dívat pozorněji také. Možná by nám mohl říct víc ten David Williams. Jestli někdo dohlíží na InfaGard, tak je to David Williams. Pane Williamsi...rád vás poznávám. Je mi potěšením. Mě taky.

Williams je ve svém oboru veterán. Má za sebou 30 let v policejních složkách, od vojenské policie, až po šerifa Texasu. On je ředitel InfraGardu. Je oko InfraGardu v Oklahoma City. David Williams je ztělesnění InfraGardu. Takže bez pochyb, jste vysoce kvalifikovaný, v policejních složkách, v používání zbraní... všechno jste dělal. Ano. Vaše kariéra šla tím směrem. Je to celý můj život.

Používáte tajné informace, protože vám je policie každý den dává, ale v InfraGardu jsou lidi, kteří jsou bankéři, farmáři, jsou cokoliv, takže nikdy nikdy nepracovali s tajnými informacemi. Oni přijímají informace, které se ke mně nedostanou. Jo? Ano. Proč dostávají informace, které normální občan nedostane? Vidávám informace, kterou jsou..vážné... a mohly by být? Vždy je tu a možnost. Když se podívám na informace, které prochází, vždy je tu ta možnost.

Takže mi říkáte, že když jste členem Infagardu, můžete znát informace, kteří normální občané nevi. Ano. Williams přiznal, že nekvalifikovaní a netrénovaní špioni dostávají zvláštního zacházení výměnou za informace. Jde to ještě dál a protiřečí to Bibymu. Když informace dostaneme zpět od FBI, obdržíme e-maily, musíte se přihlásit, aby jste se k nim dostal... ...většina z nich je tajná. Například útok v Mumbaji. Dostaneme informaci... Mezinárodní? Ano.

Třeba jsem představitel energetiky, chci vědět, jestli se něco neděje, jestli někdo nenapadá sloupy... Jde o urychlení informací. Mezinárodní věci? Ano. Kvůli terorirsmu. Obdrželi jsme informace o tom, kam se máme podívat dřív, než média. Takže například, čistě hypoteticky.. Někde venku máte někoho, kdo zjistí, že se děje něco neobvyklého. Jaký je postup? Zvedne telefon a zavolá FBI? Kontaktuje poradce. Poradce? To jsou poradci FBI pro InfraGard.

Počkat. To je přesný opak toho, co mi řekl Dan Biby! Nemusíte chodit do FBI. Místní policie může reagovat rychleji. Takže je to správné. Jde přímo za poradce z FBI. Ano. Něco takového je časově citlivé. Může to být zneužito? Třeba ten člověk někoho nesnáší a rozhodne zavolá poradci FBI a dá mu vymyšlené informace, a FBI pak půjde po té osobě? Vždy je tu potenciál ke zneužití, kdykoliv máte moc, kdykoliv máte vládu. Jak byste odpověděl někomu, kdo řekne "Velký bratr nás sleduje?"

Víte, lidé vždy spekulují, a to zrovna v těchto věcech. Znovu...možnosti vlády k tomu, co by mohla dělat, je tady vždy. A teď ředitel znervozněl ředitel InfraGardu. Uvědomil si, že pustil kočku z batohu. Mluvil jsem s jedním mužem, který tvrdí, že InfraGard má povolení zabíjet. Víte o něco o tom? Nikdy jste to neslyšel? Nikdy. Vy jste v radě ředitele? Jsem v radě ředitele, zástupce sekretáře a také v komisi policejní rezervy v této oblasti.

A nikdy jsem neslyšel... Vypadá rozptýleně a vymyslel něco nového. Dám vám tuhle knížku. Je to pohled na InfraGard. Knížka klade otázky... a pak ředitel vytáhne něco jiného. Doslova zakrýval americkou ústavu. Věřím v tohle, guvernére. Nosím ji u sebe, chráním ji jako policista, jako občan téhle země. To, co děláme v InfraGardu, pomůže se ujistit o dodržování a rovnováze. Řeknu vám šerife, že se tady obracíte na práva, když děláte tohle.

Ředitel InfraGardu tak akorát potvrdil varování o téhle skupině. Jeho členové nám dali informace, které jsem já i vy odmítali. To dostali za špehování nás. Přes pokusy a jednání, FBI odmítla všechny guvernérovi nabídky ke setkání. Velký bratr zní jako paranoidní fantazie. Ale já zjsitil, že není. Vím, že mě sledovali, když jsem byl guvernér, ale předtím vypadali jako já a vy, ale teď jsou všude. Kamery na rohu ulic.

Kdykoliv použite kreditku, je to pro InfraGard. Je to vlastenecký nápad, jak dohlížet na teroristy, ale členská karta pro začátečníky? Jaká blbost. Je to všechno výzva ke špehování, donášení a mstít se. Sledujte. Velký bratr je všude. Jsem Jesse Ventura a tohle Conspiracy Theory.

9/11
Skrytá moc, tajemství, utajování, korupce... Myslíte, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, ... SEAL... bojovník... Slyšel jsem věci, které vás šokují. A teď si myslím, že je čas dát vám celý příběh...

Jesse šlape po nejkontroverznější americké konspiraci - útoky z 11.září. Jestli všechno, co nám řekli byla pravda, proč by potřebovali ničit důkazy? Byla oficiální vyšetřovací zpráva o 11.září lež a zástěrka? Můj syn byl zavražděn! Tito lidé nám lžou! Použili teroristé něco víc, než letadla, aby udělali devastující poškození? V prachu byly zbytky výbušnin. Skrývá FBI černé skřínky, které nikdy nenašla? - Jaké jsou šance, že tyto černé skřínky nenašli?

- Téměř nulové. A je Ground Zero místo činu, které Washington zakryl? Na 11.září je něco, co vláda nechce, aby jsme věděli. Tohle jsou otázky, které nás vyzývají k vlastnímu vyšetřování. Byla to operace pod falešnou vlajkou na američany, spáchaná američany. Nemyslitelné. Neskutečné. Konspirace 11.září. Prostě to vypněte. Jsem Jesse Ventura a tohle je "Conspiracy Theory".

Jesse Ventura se hluboce stará o svou zemi, ale žádná událost s ním nezatřásla s jeho vírou tak, jako útoky z 11.září 2001. A teď je v hangáru, kde jsou ukryty důkazy Ground Zero. Je na misi pro pravdu. Pojď sem s tím! To je to, co nechtějí, abych viděl. Některé věci o 11.září mi nedávaly smysl. Proč nebyla ty letadla sestřelena? Proč se ty budovy zhroutily tak rychle? Věděl jsem, že tohle vyšetřování některé lidi naštve, ale také jsem věděl, že to dlužim obětem.

Clay, New Jersey. - Ahoj. - Guvernére, ráda vás poznávám. Všechno to začalo, když mi zavolala Donna Marsh O'Conorová, 11.září přišla o svou dceru. Pracovala ve WTC a byla ve čtvrtém měsíci těhotenství. Nechci moc způsobovat bolest. Chci mít v tomhle jasno, když jste řekl, že 11.září skončilo, pro mě pořád neskončilo. A pro zemi neskončí nikdy, dokud nevyšetříme, co se přesně stalo. Nikdy jsme neměli vyšetřování. A mé dítě je obětí druhého letadla, tak proč bych se nemohla ptát?

Nejsem vědec. Ale všechno co chci je, aby někdo otázky položil a zodpověděl je americkým občanům. Donna O'Conorová to dala jasně najevo. Ona, stejně jako další pozůstalí obětí z 11.září není spokojená s oficiálními tvrzeními. Odhalení pravdy, odhalení lží ji utiší bolest. To mi stačilo. Donno, děkuji. Nashle, guvernére.Pracujte tvrdě, potřebujeme vás. Vyšetřování se přesouvá na břeh řeky Hudson, kde šly věže plně vidět.

Guvernér se setkal s posledním mužem z poslední padající věže. - Vidíte ty stromy tam? Tam stály věže. - Ano. William Rodriguez byl údržbářem ve druhé věži WTC. Má příběh, který nejen odporuje oficiálním tvrzení, ale také s nimi otřásá v základech. V 8:46 jsme mluvili v jedné kanceláři a uslyšeli jsme BUM!, velmi hlasitou explozi. - Nadhodilo nás to, ... - Nadhodilo...? Všechny zdi se třepaly a praskaly, spustilo to požární systém, začala všude stříkat voda, všichni začali křičet "Pane bože! Pane bože!"

Tohle byl následek nárazu letadla? Ne, ne, ne.Tohle bylo ještě před nárazem letadla. - Tahle exploze... - přišla ze spodu. První co mne napadlo bylo, že to přišlo ze strojovny, ta byla ve sklepě druhé věže. Chtěl jsem říct "No, možná...."a slyšeli jsme "Bááác" ze shora a to narazilo letadlo. - Takže tyhle exploze byly zcela oddělené.. - Ano. Oficiální verze tvrdí, že pád budov způsobila unesená letadla. Ne výbušná zařízení.

Jestli si vzpomínáte, kolik času bylo mezi těmi explozemi? Rozdíl 6 nebo 7 sekund. - Tak blízko? - Ano. A nebyl jsem jediný, kdo to cítil. V kanceláři byli další lidé. Řekl jste to vy a tito lidé vyšetřovací komisi? Svědčil jsem před vyšetřovací komisí za zavřenými dveřmi... Proč za zavřenými dveřmi? No...Spekuluju, že tohle je příběh, který nechtěli. Jakto, že poslední muž, který vyšel ven, je ve vyšetřovací zprávě vynechán? Očividně z toho děláme konspiraci.

Guvernér přijel do kanceláře, kde je jeho tým elitních vyšetřovatelů a badatelů připraven. Byl tam v den, kdy byly zasaženy věže. William otevřeně říká, že... tohle je nejzajímavější část... že exploze nastala pod nimi asi 6 až 8 sekund předtím, než se to stalo nahoře. - Dole? - Dole. Proč s tím vychází až teď? Co z toho má? Až teď? Svědčil před vyšetřovací komisí a vzali ho do uzavřené místnosti, 30 minut svědčil a dnes není žádný záznam, že by tam byl.

Je tu šance, že nebyl zaznamenán, protože jeho příběh nesedí? Jeho tvrzení neodpovídá oficiálním tvrzením, to je trochu vážné, ne? Bomby explodovaly dole, když to nechcete říct veřejnosti, proč byste zveřejňovali tvrzení Williama Rodrigueze? Odmítli? A neudělali záznam, že by svědčil? To je podezřelé. Nezavolají vás k výpovědi, pokud nechcete říct něco důvěryhodného. Ověříme si Wiilama Rodrigueze a teď mi dej někoho jiného.

Dobrá, podíváme se na Stevena Jonese, byl profesorem fyziky na univerzitě Birmgham Young, analyzoval vzorky prachu z 11.září a říká, že v něm našel zbytky výbušnin. Opravdu? Když publikoval svá zjištění, musel opustit svůj post na univerzitě. - Nekecej. - Nekecám. Takže za to zaplatil. Alexi, sežeň si letenku a leť do Salt Lake City, vyslechni profesora Jonese a něco zjisti. Provo, Utah Vyšetřovatel Alex Piper se setkává s profesorem Stevenem Jonesem.

S fyzikem, jehož závěry dokazují výbušniny. Během pár dnů jsem dostal výhružné emaily, zvláště od inženýra, který se identifikoval jako konzultant Národní bezpečnosti. Řekl, že jestli to publikuju, bolest bude velká. Profesor Jones říká, že důkazy ukazují, že Dvojčata byla shozena výbušninami. Prvním vodítkem byla událost, která se stala další budově v komplexu. Budově č.7. Nikdy ji nezasáhlo letadlo. Ale zhroutila se tak, jako by byla.

Oficiální tvrzení o budově č.7 je pád kvůli požáru. Nedává to smysl. Myslím jako rychlost pádu a celkový kolaps. Úplně by to vysvětlily výbušniny. A to znamená, že někdo by musel mít přístup do budovy. Tady nemluvíme o Al-Kájdě, tohle je vysoce hlídaná budova, trochu jsem tu budovu prověřoval. Budova WTC č.7 byla 47 patrová kancelářská budova. Mezi nájemníky byly Ministerstvo obrany, Tajná služba a CIA. To není zrovna nejlepší na umístění výbušnin.

Určitě tam neběhala Al-Kájda s výbušninama, aby to shodila takhle. Takže jsem se začal dívat na prach, který vznikl při pádu věží. Budova č.7 také produkovala enormní oblak prachu. To v tomto prachu profesor Jones udělal překvapivý objev. Byly zbytky výbušnin v prachu z WTC. Přítomnost zbytků výbušnin, nebyla ve vyšetřovací zprávě zmíněna. Takže vy si myslíte, že řízená demolice nebyla použita nejen u budovy č.7, ale i u Dvojčat? Ano. Máme dobré důkazy, že byly použity výbušniny.

Jistě že byly zasaženy letadly. Říkám ale, že to není celý příběh, protože jsou zde zbytky výbušnin v prachu. Profesor Jones tvrdí, že to byl zbytek látky zvané supertermit, kombinace hliníku a oxidu železitého a hliníku. Když se vznítí, hoří při teplotě 2500 stupňů celsia. Je mnohem žhavější, než letadlové palivo. Je to látka, která když je mokrá, dá se i natřít. Tihle lidé mohli i předstírat, že natírají. Když natíráte, tak jste v bezpečí.

Je to velmi zvláštní věc, když uschne je velmi výbušná. Profesor Jones nabízí jeden děsivý scénář, ale je to možné vysvětlení, které podporuje Willama Rodrigueze, který slyšel exploze dole. Za chvíli: Bude prověřena teorie supertermitu. A pak... Jesse Ventura půjde na Ground Zero hledat zbytky výbušnin. V ten den se zaměřili na to, aby se zbavili každého důkazu... Najde další důkaz utajování 11.září. - Viděl jste černé skřínky?

- Našli jednu, o které vím, kterou jsem i viděl. Jesse Ventura vyšetřuje konspiraci 11.září. A ta říká, že věže WTC byly sundány výbušninou, zvanou supertermit. Jasně, že byly zasaženy letadly, ale tohle není celý příběh, protože v prachu byly zbytky výbušnin. Lidi, našli jste někoho, kdo může potvrdit zjištění profesora Jonese? Ano.Kontaktovali jsme výzkumnou laboratoř, která může provést experiment pomocí supertermitu. Tohle je Wayne Romero.

Je jeden z hlavních vědců a provede test. Ahoj, jmenuji se Wayne Romero a pokud dobře rozumím, máte nějaké dotazy ohledně supertermitu. Udělejme experiment. Prvním krokem je udělat supertermit tekutý. Smícháme ho s barvou a máme supertemitovou tekutou barvu. Smíchání jsme provedli v laboratoři, test provedeme na poli. Předtím, než aplikujeme supertermit na sloup, vznítíme ho bez supertermitu. 3, 2, 1...Teď. Jak můžete vidět, oheň se rozhořel a sloup pomalu rozpálil.

Sloup hoří krátce, ale neroztál se. Teď ho natřeme supertermitem, zapálíme a uvidíme co se stane. Teď! Jak jsme očekávali, natřený sloup hoří daleko rychleji, je to daleko větší oheň, než jsme viděli předtím. Takže teplota ve sloupu bude o hodně vyšší, než bez termitu. Hoří dost dlouho a dost žhavě, že vlastně máme strukturální pád. Pořád má někdo pochyby? Alexi? Ano.Je jedna věc říct, že ta věc může být tekutá a použitá v barvě a další věcí je říct, že to bylo použité u WTC.

Rodriguez mi řekl, že konstrukce se třepala. Že každé patro se hýbalo, konstrukce se chovala jako by byla natřená. A malíři to mohli natírat, aniž by o tom někdo věděl. Představte si, že touhle věcí by byly vymalovány všechny budovy v New Yorku, v Bostonu, ve Washingtonu a po celé zemi. To by mohlo být všude. Po shlédnutí, bylo jen jedno místo, kam dál jít. Šel jsem na Ground Zero. Neočekával jsem, že najdu supertermit.

Ale taky jsem neočekával, že najdu tolik pozůstalých po obětech, kteří stále hledají odpovědi. Jmenuji se Many Badillo, ztratil jsem strýce při zničení věží a cením si toho, co právě teď děláte, protože potřebujeme co nejvíc lidí, znalost se síla, to jste říkal, lidé potřebují vědět, co se tady stalo. Jsem velmi posedlý tímhle tzv.vyšetřováním. Můj syn byl zavražděn, rodinní členové těchto pozůstalých byli zavražděni.

Lidé věřili v tu komisi, nejsem tu, abych házel na někoho vinu, jsem tu jako rodič, co ztratil syna. A ti lidé v komisi říkali, že tu nejsou, aby na někoho házeli vinu... ...Když to řekli, tak jsem se ptal, na co tedy jsou? Mohli bysme mluvit o těch budovách. Budova č.7 spadla, ale mnoho lidí to ani neví. Já vím. Tito lidé nám lžou! Jesse se přibližuje na místo činu. Doufá, že se dostane na Ground Zero, že třeba najde nějaké zbytky původní oceli, které může přinést otestovat.

Můžete tam jít, ale vypněte to. Ale policejní hlídka ho nechtěla pustit na místo nové Věže Svobody... V čem je tahle postavená budova jiná, než ta první, kromě toho, že tahle spadla kvůli požáru, čemuž já moc nevěřím. Když se podíváte z ulice, úplně až do 47 patra, vídíte rozdíl v tom, že všechno je ocel a beton a to je rozdíl od původní budovy. Všechny tyto budovy byly postaveny stejným způsobem, s ocelovou a betonovou konstrukcí.

Nová budova by ustála letecké palivo a i supertermit. Ale původní ocel byla dávno pryč. Většina odvezena lodí a zrecyklována. Tohle místo činu bylo zničeno už dávno. Výsledek je takový: Vláda vědomě zničina všechny důkazy. Protože to chtěla utajit... A proč jinak? Dej mi jiný důvod, proč by měnili policejní vyšetřování. Logické je, že se nechtěli vracet zpátky, připomínat si, co se ten den stalo. Vrátím ti to. Ale proč by mělo být všechno zničeno?

Nemohli to vzít a přesunout na jiné místo, aby se to mohlo vyšetřit? Ne.V ten den se zaměřili na to, aby se zbavili každého důkazu, postavit z toho námořní lodě, odvézt do Číny, prostě všechno co mohli zakryli. Ověření demolice by trvalo pár hodin. Návštěva Manhattanu se vyplatila. Jesse Ventura potkal záchranáře z Ground Zero. Mike Belome říká, že svědčil 911 coverup. O nalezení černých skříněk z útočících letadel.

Podle vyšetřovací zprávy se nikdy černí skřínky z letadel nenašly. Jesse si sjednal schůzku s Belomem na jiném místě. Pokud vím, tak nikdy se jim nepodařilo najít černé skřínky, údajně byly moc zničitelné. Když prohledávali trosky, našli malé úlomky kostí, testovali je na DNA, porovnávali s obětmi, jak tedy mohli přehlédnout ty velké oranžové bedny? Každý kdo tam byl je hledal. Jesse a jeho tým přijeli do domu Mike Belomeho na předměstí New Yrok.

Belome byl dobrovolník na Ground Zero. Dělal vyprošťovací práce 257 dní. A jeden den, viděl něco, co asi vidět neměl. - Od 11.září jste tam byl každý den. - Ano. A byl jste tam v den, kdy jste viděl černé skřínky, to bylo v noci? - Ano. - Bylo to v noci. Které dny to asi bylo? Řekl bych, že konec září až začátek října. Takže asi 3 až 4 týdny po kolapsu, při nočních pracích a popiště nám co se stalo v ten den černých skřínek?

Nick, to byl další muž z ATV, FBI vyložila u jeho stanoviště ty telespondery a ty zařízení. - A tohle byly věci, které ty černé skřínky našly? - Ano. Zařízení, které je lokalizovala. Našli jednu, o které vím a kterou jsem já sám viděl. A když skončil, vrátil se a řekl mi, že našli víc. Osobně jste viděl jednu... Osobně jsem jednu viděl.. A Nick vám řekl, že našli mnohem víc, tři ze čtyř. Ano. A FBI se tím zdála být šťastná a to bylo vše, co jsem viděl.

Jak jste reagoval vyšetřovací komisi, která říká, že žádné skřínky se nenašly, protože oficiálně žádné skřínky nebyly nalezeny v troskách... Začali jsem dostávat telefonáty od různých lidí. Navštívil mě agent FBI, že bych to měl prodiskutovat a zeptal jsem se proč a řekl: "Je to něco, co bysme teď měli prodiskutovat, opravdu o tom mluvit, ..." - ...O tom, co jste viděl. - Co jsme viděli, věděli a víme. Proč by nám Mike Belome lhal?

Nemyslím si, že lže, myslím, že říká to, co se opravdu stalo. Proto bysme v tom měli pokračovat. Musíme. Stále před námi: Byly opravdu černé skřinky nalezeny? Řekl jsem: "Kolik těch skřínek opravdu našli?" A odpověděl: "Chcete opravdovou odpověď nebo oficiální odpověď?" A pak... Jesse Ventura vrazí do budovy, kde jsou ukryty důkazy. Pojď sem! Tohle je to, co nechtějí, abych viděl. A později....Půjde za FBI... Skoro pořád levá ruka neví, co dělá pravá.

Jesse Ventura a jeho tým se soustřeďují na skřínky z letadel, která narazila do WTC. Podle vyšetřovací komise, se tyto černé skřínky a důležité informace v nich, nikdy nenašly. Podle dobrovolníka Mike Beloma, našla FBI minimálně 3... Osobně jste viděl jednu a Nick vám řekl, že našli víc, tři ze čtyř. Ano. Vyšetřovatel Alex Piper stále pochybuje. Belomův příběh ho vede k Dalu Leppardovi. Leppard byl komerční pilot 5 dekád.

A je expertem při vyšetřování leteckých havárií. Jste 48 let v oboru, stalo se někdy, že se na místě nehody nenašly černé skřínky? Ne, nestalo. - Ani jednou? - Ani jednou. Byl jste překvapen, když jste slyšel, že žádná z těch skřínek nebyla nalezena v troskách WTC? Ano, byl jsem v duchu překvapen, přiznejme si, že je to záhada... Tyto věci mají výraznou barvu, aby byly vidět. Z čeho jsou vyrobeny? Většinou z oceli a titánu, ty jsou nezničitelné.

Jsou vytvořeny tak, aby ustály teplotu hořícího paliva, která při požáru dosahuje 1100 stupňů, což je asi 2000 stupnu fahreihetů. - Takže jaké jsou šance, že by se na místě nenašly? - Téměř nulové. Šance jsou ještě menší po té, co guvernér vystopoval Davea Lindorfa v Pelsynvánských horách. Lindorf je repsektovaný a oceněný investigativní reportér. Má svůj vlastní příběh o černých skřínkách.

Mluvil jsem s jedním člověkem z NTSA (National Transportation Safety Admistration), to je to místo, které ty skřinky vyšetřuje. Zeptal jsem se: "Kolik těch skřinek se ve skutečnosti našlo?" A odpověděl:" Chcete opravdou odpověď nebo oficiální odpověď? Samozřejmě, že jsem chtěl opravdovou odpověď. A on odpověděl, že to musí být mimo záznam. Řekl jsem:" Dobře, o co jde?" "Opravdová odpověď je, že máme 4 z nich. A teď jsou v rukách FBI, která nám je vzala."

Řekl "Jestli chcete oficiální odpověď, zavolejte na oddělení pro styk s veřejností NTSA", což jsem udělal, řekli "Nikdy jsme je nedostali". A pak jsem volal do FBI dostal oficiální odpověď taky, což je, že je dali vyšetřovací komisi, která řekla, že je nenašla. Vždycky našli černé skřinky. Našli je uprostřed oceánu a nacházeli fragmenty kostí, aby identifikovali těla z WTC, ale nenašli 4....asi takhle velké oranžové.... oranžové krabice. To není možné.

Podívejte, lidi... tyto černé skřinky jsou dělané tak, aby vydržely cokoliv. Říkáte mi, že je nenašli, ale když prohledávali trosky, našli zbytky kostí, a teď mi říkáte, že nenašli ty skřinky, i když tam byla roztopená ocel? Samozřejmě že našli. Co nám ty černé skřinky ještě řeknou, co ještě nevíme. Únosci se dostanou do kokpitu a narazí s letadlem do budov. Děláš si srandu, Alexi? Řeknou všechno.

Řeknou vše, co si povídali únosci, kde seděli, obdržené instrukce ze země, jazyk, kterým mluvili. Třeba i to, jak tito mizerní piloti mohli letět s komerčnimi letadly a narazit do WTC. Kde je teda skrývají? Spousta důkazů z 11.září je v hangáru č.17 na letišti JFK. Žádal jsme o povolení tam jít, ale nepustili by nás tam ani bez kamer. A diví se, proč jsou tu konspirační teorie? Jdeme na tam, lidi. Za chvíli....

Jeese Ventura se převleče do černého a půjde do hangáru č.17. Nepovoleným osobám vstup zakázán. Tak uvidíme, jestli budeme zatčeni. Pak...se příběh černých skřínek otočí. Prostě to vypněte. A později...šokující tvrzení o tom, kdo je za konspirací 11.září. Byla to operace pod falešnou vlajkou, spáchaná američany na američany. Tým Jesseho Ventury našel dost důvodů se ptát na více otázek ohledně 11.září. Teď je Jesse v utajení na letišti Johna Kennedyho.

Tady jsou uskladněny všechny důkazy z Ground Zero. Tyto důkazy by mohly odpovědět na spoustu otázek. Tohle je hangár č.17. Tohle je místo, které jsme kontaktovali při mnoha příležitostech, abychom mohli jít dovnitř protože jsou tam důkazy z 11.září. Mohli nechat otevřené dveře, abysme viděli aspon co je za nimi. Žádný přístup. Hej, pojď sem s tím! Tohle to, co nechtějí, abych viděl. Zkoušeli jsem se dostat do téhle budovy, nemůžeme ani teď, dveře jsou zamčené.

Tohle je určitě z 11.září. Testovali je na supertermit? Pochybuju. Podívejte se na ten prach. To tam našli. Proč nás nechtěli pustit do téhle budovy? Jaký pro to mají důvod? Není tam žádná cesta. Ale vyšetřování teprve začíná. Jediným vysvětlením je, že je to práce zevnitř. To je to, co tu vyšetřujeme, Alexi? Věřím snad, že vláda zabila 3000 vlastních občanů a zničila jednu ze svých ikon? Ne, nevěřím. Chceš říct, že ty věříš?

Nevěřím, že to přímo vláda udělala. Ale řeknu ti, že by mohli. Kolik lidí tady ví, co je to operace pod falešnou vlajkou? Napadá vás něco? V podstatě je to lež, je to podvod, který dělá vláda. Dát veřejnosti něco, aby v to věřila, aby mohla provádět vlastní agendu. False Flag - Tajná operace uskutečněná tak, aby to vypadalo, že byla provedena jiným národem nebo skupinou. Největší, o které vím, byla operace Northwoods. A můj názor je, že to byla zrada.

Bylo to podepsáno šéfy náčelníků. CIA a armáda napadne jistá města tak, aby to vypadalo, že to udělala Kuba, aby veřejnost byla pro invazi na Kubu. Tohle se nikdy nestalo, protože Kennedy to nedovolil. Ale pořád to bylo v roce 1961 na stole. Když si vezmete, že to bylo na stole v roce 1961, mohlo to být na stole i v roce 2001? Operace pod falešnou vlajkou? Když nám vláda nabízí takovou možnost, June se setkává s bývalým pilotem letectva, který tvrdí, že přesně tohle to bylo.

Jeff Dahlstrom byl poručík během éry Vietnamu. Byl jeden z 25-ti bývalých vojenských důstojníků, včetně zástupce a asistent ministra obrany, který se zpochybňuje finální vyšetřovací zprávu. Byla to operace pod falešnou vlajkou, spáchaná američany na američany, spojená s ustoupením. Jinými slovy, naši armádě bylo řečeno, ať nereaguje. A co dokazuje, že to byla operace pod falešnou vlajkou? Před 11.zářím.... v květnu toho roku, změnili postup při únosech.

Prostě to nebylo v rukách armády, ale civilních vůdců, a to Rumsfeldovi nebo Chenyemu nebo prezidentovi, rozhodnout sestřelení letadla v americkém vzdušném prostoru. Takže v tu dobu už to měli připravené. Bylo 67 únosů zastavené americkým letectvem před 11.zářím, tak jak jsme mohli mít 4 letadla v jeden den, které narazila do budov a armáda je nezastavila? První stupeň útoků z 11.září bylo vytvořit zdůvodnění pro Vlastenecký zákon. Co udělali?

Vzal nám minimálně půlku našich původních práv. Žádné pochyby o tom, že to nebyla operace pod falešnou vlajkou, jinými slovy vytvořili to v naší zemi, aby odůvodnili válku a bankéři ji financovali.. Chybející černé skřinky by mohli ukázat na zapojení vlády v útocích. Mohli vyřešit věc s operací pod falešnou vlajkou a být tak zpátky ve hře. Jessemu opet volal Mike Belome, který viděl agenta FBI vyzvedávat černou skřínku z popela. Teď slibuje víc.

Lidé, kteří slyšeli záznamy z černých skřínek, jsou ochotní s guvernérem mluvit. Stále před námi: Jesse Venura se dostává blíž k ututlání černých skřínek. - Takže věděli jiné věci narozdíl od oficiální verze? - Ano. A pak půjde do FBI Jesse Ventura se opět setkává s Mikem Bolomem. Pomocník z Ground Zero slíbil, že navede guvernéra k lidem, které slyšeli záznamy z letů. Ale plán má háček.. - Ahoj, Miku, jak to jde? - Ahoj, držím se.

Tak co se děje, slyšel jsem, že máme problémy. Někteří z mých přátel mají zdá se menší problém s tím, o čem jsme mluvili. Nechtějí už spolupracovat, nechtějí mluvit? - Bojí se. - Bojí se. Uvnitř bufetu, Jesse a jeho poradce Michael Braverman proberou situaci krok za krokem. Mikeu, tihle přátelé pracují pro aerolinky, že? Byly kontroloři Letu č.11. To bylo první letadlo, které narazilo do věží a sledovali telefonní hovory, které odtama přicházely.

- Ví věci, které jsou odlišné od oficiální verze? - Ano. Nikdo z nich už není u amerických aerolinek. Jedna z nich se bojí, protože ji napíchli dům, auto, mobil, našla štěnice všude, kam šla, lidi ji sledovali do tohoto dne. Tohle se děje, protože se snaží tu osobu vyděsit, aby nemluvila o tom, co ví? - Absolutně. Stejně jako když FBI přišla ke mně. Řekli "Nechci, aby jste mluvil o všem, o černých skřínkách, prostě už o tom nemluvte, nebo budete mít problém."

Tudy to nevede. Nemůže mluvit, Mikeu. Proč ne? Proč ne? Nedonutíme je. Protože byste je našli mrtvé. Víte co? Nachvíli to vypněte. Prostě to vypněte. Belome odmítl nahlas opakovat, co ví o černých skřínkách. Ale guvernér to chtěl ještě jednou mimo záznam. Ahoj, tady je guvernér Jesse Ventura, omlouvám se, že vás obtěžuji, ale chápu, že nechcete s námi mluvit. Mám pro vás jen jednu zprávu: Pamatujte si, že pravda nás osvobodí.

Ale jestli opravdu chcete žít zbytek života s tím, co víte a nepřenést se přes to, jsme tu pro vás, promluvíme si s vámi a posuneme se dál, posuneme se dál v hledání pravdy, protože tuhle věc jen tak nenecháme. Nenecháme ji zmizet, věřte mi, pravda nás osvobodí. Děkuju. Zpátky v New Yorku, se guvernér a Alex Braverman připojí k Alexi Piperovi, Alex pochybuje, že po 5ti hodinové jízdě Belome neřekl Jessemu vše, co chtěl slyšet. Nezdá se vám to trochu podivné?

Belome říká, že ty lidi má a my tam pak jedeme, abysme se s nimi setkali, ale pak najednou jsou ve Virginii, nechtějí s námi mluvit. Musíme tomu čelit. Belome nám řekl, že se bojí o své životy. Proč se ukrývají? A kdo jim vyhrožuje? Belome říká, že mu vyhrožoval chlap s odznakem. To je vše, řekl mu, ať nemluví o černých skřínkách. Říká Mike pravdu? Takže co budeme dělat teď? Myslím, že půjdeme na ministerstvo spravedlnosti, do FBI, příjdu tam a zeptám se jich. Očividně ztrácíte čas.

Vláda říká, že černé skřínky neexistují. Já věřim Belomovi. A půjdu do FBI, půjdu prostě všude, kam bysme měli jít, aby jsme našli černé skřínky. Hoď mě tam. Za chvíli: Jesse Ventura se ptá FBI na důkazy z 11.září. A pak... Další odhalení ohledně černých skřínek. Potvrzuje to vládní utajení? ..... Jen chci na záznam říct, že tohle není dobrý nápad. Jesse Ventura byl vyhnán od Ground Zero, nebyl vpuštěn do hangáru č.17, kde je zamknut důležitý důkaz.

On a jeho tým odkryli vodítko ke konspiraci. A odmítá, že by byla od FBI. Už jsme se jich ptali, řekli NE a vy myslíte, že tam jen tak napochodujete a řeknou "Ano, pojďte"? Možná. Už jsem ti říkal, že je jednoduché říct NE přes telefon, je jednoduché říct NE přes email. Ale není tak jednoduché říct někomu NE z očí do očí, jdu dovnitř. - Špatný nápad. Ty nemusíš, já jdu. Kombinace rozhodnutí a pověsti má výsledky.

Jack Cloonan je známý tím, že se nestýká s veřejností. Je agentem FBI, specialista na terorismus new yorkské pobočky. A hrál důležitou roli ve vyšetřování 11.září. Proč bylo všechno odvezeno a zničeno, předtím než se na to někdo podíval? Vyrobili z toho loď, pamatuji si Rudi Gullianiho, jak se chlubí s tím, že 24 hodin po události už mají naloženo 41 kamionů. FBI vedla určité vyšetřování. Dělal jste věci, které neviděly světlo světa, když jste byl u SEALu?

Samozřejmě. Jesse se dostává na stopu. Odpovídá tvrzením Mike Belomeho, který viděl brát černé skřínky kolegy Cloonana z FBI. Osobně viděl jednu z nich, jeho partner řekl, že měli 2 další černé skřínky a také jsme mluvili s leteckými vyšetřovacími specialisty, kteří říkají, že nikdy v historii nenašli černé skřínky. A vy, všichni na tom místě jste prohledávali trosky, nacházeli jste části kostí a porovnávali jste je na DNA a nám bylo řečeno, že černé skřínky poprvé v historii byly zničeny, zmizely, nebyly nalezeny...

Čekáte, že tomu uvěřím? Vy tomu věříte? Myslíte si, že FBI se podívala do tváří rodin obětí a řekla "Nebudeme s vámi sdílet informace?" Tak kde jsou? Nevím, kde jsou. Poprvé v historii... - No tak co... bylo mnohokrát poprvé v 9/11. Poprvé spadla budova s ocelovou konstrukcí díky ohni, Poprvé, poprvé, poprvé, poprvé... Je tu moc poprvé. To je váš pohled na věc. - Říkám vám a žádám vás... - Já vám říkám, že jsme našli skřínky - žádám vás, aby jste tomu nepřibližoval dokud nevyslechnete co říkám.

FBI nemá žádný důvod lhát vám nebo komukoliv v této zemi o tom, co se stalo 11.září ráno. Mnohokrát levá ruka neví, co dělá pravá. - Jo. - Skoro pořád - Skoro pořád. Vláda příležitostně zakrývá věci, aby ochránila zdroje? Ano dělá. Dělají některé věci, které jste dělal, když jste byl u SEALu, o kterých nemáme mluvit? Samozřejmě že jo. Dělal jste věci, které neviděly světlo světa, když jste byl u SEALu? Samozřejmě. To vám chci říct. Dobrá a řekl jste.

Další otázka je zodpovězena, když Mike Belome změnil názor. Guvernérovi řekne mimo záznam šokující odhalení o černých skřínkách. Mike Belome nám řekl opravdu něco šokujícího. Řekl, že lidé z aerolinek tvrdí, že únosci byli v kokpitu, když letadlo bylo ještě na ranveji, předtím, než vzlétli. Cože? Belome říkal, že někdo na zemi věděl, že únosci jsou v kokpitu a někdo další na zemi nechal letadla vzlétnout.

Ať už důvody, že nechali letadlo vzlétnout byly jakékoliv, myslím, že my už víme, proč nechtějí odhalit černé skřínky. Černé skřinky by odhalily, že únosci mluvili anglicky a jestli vláda ví, že měli letadla pod kontrolou, když ještě ani nevzlétla, měla ještě víc času poslat stíhačky a zastavit je. Ale neudělali to. A kdo z toho těžil? Každý vládní zmocněnec s kterým jsme mluvili se obrací na zprávu vyšetřovací komise. Četl jsem vyšetřovací zprávu.

A nebylo v ni nic, co by mluvilo o explozích, o kterých mluvil William Rodriguez. Ve vyšetřovací zprávě není nic o termitu nalezeném v prachu, o kterém mluvil profesor Jones. A nevysvětluje, proč náš vzdušný obranný systém selhal, když někdo narušoval náš vzdušný prostor.

A nakonec... Kde jsou svědectví lidí jako třeba Mike Belome, který přísahá, že na Ground Zero našli černé skřínky. A kde jsou tyto černé skřinky teď? Byly skryty, protože nám mohli říct, že únosci byli v kokpitu ještě před vzletem? Tohle jsou fakta, která jsme zjistili. A já jsem více přesvědčen o tom, že opravdový příběh 11.září nám lže, protože vláda je v tom nějak zapojená. Jsem Jesse Ventura a tohle je Conspiracy Theory.

JFK Assassination
Skrytá moc, tajemství, utajování, korupce. Myslíte, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, Navy SEAL, zápasník, slyšel jsem věci, které vás šokují. A teď myslím, že je čas dát vám celý příběh.

Dnes: Největší konspirace, kterou kdy Amerika viděla: Atentát na Johna Kennedyho. Oswald byl obětní beránek, o tom není pochyb. Vy si myslíte, že případ byl uzavřen, ale Jesse Ventura ho otevře. Byl jste 3 až 4, 5 metru od rány do hlavy a Warrenova komise vás nezavolala, abyste svědčil? Nové důkazy a noví podezřelí, kteří představují hrozbu dodnes. Spím se zbraní pod polštářem. - I já bych měl? Možná. - Možná? Jednal Lee Harwey Oswald sám?

Jednal Lee Harwey Oswald vůbec? Figurují v plánu další 4 prezidenti? Zarážející byl fakt, že si nebyl schopen vzpomenout, kde byl 22.listopadu 1963. A jaké je spojení na aféru Watergate? Odhalené dokumenty a exkluzivní přiznání na smrtelné posteli. Byl jsem přiveden pro Velkou událost. K odhalení, ke kterému se dostávám tím, že říkám svůj příběh, mně dostává do nebezpečí. Všechno nové, odtajněné. Jak moc se bojím o život? Kravina.

Konspirace zavraždění Kennedyho. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie. Vyšetřování atentátu na Johna Kennedyho zavedlo Jesseho Venturu do motelu na Hollywood Boulevard. Má se tu zde setkat s mužem, který tvrdí, že má důkaz, který rozlouskne největší vládní konspiraci všech dob. Ten muž se bojí. A to hodně. Z dobrého důvodu. Kdo je to? - Jesse Ventura. Důkazy, které tento muž má, by mohly být kouřící zbraní.

Svěřil se vám že se účastnil vraždy Johna Kennedyho? - To je pravda. Co se týče atentátu na Johna Kennedyho, je to velký taťka ze všech konspirací. Když vám projde vražda prezidenta, tak vám projde všechno. Když jsem byl v 60tých letech teeneager, tak jsem věřil Warrenově komisi, že Oswald jednal sám, ale spousta toho neseděla. Vláda se nemohla dočkat, až to uzavře. Já to nikdy jít nenechal. Udělal jsem si vlastní výzkum, od Dallasu po Havanu a pořád jsem nenašel všechny odpovědi.

Proto jsem skončil na tomto mostě. Chlápek jménem Ron říká, že má nějaké nové důkazy. Mám tu velmi utajené dokumenty, které držím už roky, ale moje zdraví mi to už nedovolí. Takže chci, aby to váš tým vyšetřil. Dobře. Jsou o atentátu na prezidenta Kennedyho. Ron mi nechtěl říct své příjmení, ty dokumenty mi ale dát chtěl. Tajné dokumenty CIA. Říkal, že pracoval na filmu o té vraždě a někdo mu je dal. Jednou se podíval a schoval je, dokud se je nerozhodl dát mně.

Víte, vždycky jsem studoval Kenendyho vraždu, dozvím se tu něco nového? Říkají spoustu jiných příběhů. CIA je nahoře seznamu. A Nixon. Nixon? - Nixon. Richard Nixon. Zavraždění jednoho prezidenta vede k druhému prezidentovi. Tyto příběhy musí být lidem řečeny, musí vědět pravdu, protože ji nikdy nikdo neřekl. Kde jste ty dokumenty vzal? Mám je od agenta CIA. To je trochu divné. Agenti CIA normálně tajné dokumenty nerozdávají.

To ne, ale tento mladík chtěl, aby byl tento příběh řečen. Kde je dnes? Myslím, že je mrtvý. Jste trochu vystrašený, že? Byl jsem vystrašen... - Kvůli těm dokumentům? Ano. Spím se zbraní pod polštářem. I já bych měl? Možná. - Možná? Spí se zbraní pod polštářem. I po té době, jsou lidé stojící za touto konspirací pořád tam venku. Tyto dokumenty by mohly dát vodítko, co jsou zač. Mám co na čtení. Zdá se, že tyto dokumenty popisují motiv Kennedyho vraždy černé na bílém.

A Richard Nixon je uprostřed. Jde to zpět do roku 1951, kdy viceprezident Nixon zřídil Operaci 40- CIA tým zabijáků na zabití Fidela Castra, který na Kubě nabíral moc. Po Kennedyho zvolení, se Operace 40ti agentů připojila k neúspěšné invazi na Kubu v Zátoce sviní. Podle těchto dokumentů Kennedy odmítl jejich další využití, tak se ho Operace 40 rozhodla zabít. Mysleli si, že ukážou prstem na Castra a zbaví se ho pro dobro. Už to začíná být zajímavé.

Tyto dokumenty spojují vraždu Kennedyho s aférou Watergate. A to jak? V 50tých letech byla Operace 40, kterou vedl Nixon, byli v ní E.Howard Hunt a Frank Sturgi, Tito chlápci pracovali pro Komisi pro znovuzvolení prezidenta. Dnes známé jako CREEP. Tito chlápci operovali do roku 1972 do aféry Watergate, myslím, že Nixon byl podveden u Watergate těmi stejnými lidmi. Tyto dokumenty to spojují s vraždou Kennedyho. Ale proč by to Nixonovi dělali?

Nixon žádal CIA o všechny dokumenty související s vraždou Kennedyho a myslím, že tito lidé v CIA nechtěli, aby do toho Nixon 8 let po Kennedyho vraždě strkal nos. Takže nemáme ponětí, kde začneme. Já si půjdu promluvit s někým, co tom ví hodně a který je bohužel mrtvý. To vás nezastaví. Muž, který o tom věděl víc, než kdokoliv jiný byl plukovník letectva L. Fletcher Prouty. Prouty pracoval v Pentagonu jako vojenská spojka se CIA.

Zemřel v roce 2001, ale svá tajemství nechal u muže jménem Len Osanic. Osanic nahrál stovky Proutyho svědectví na video. Chci vědět o CIA, o Tajné službě, o Pentagonu, o Rusech a o Kubáncích. Nemám pochyby o tom, že ta vraždy byla pečlivě plánovaná, když odstraníte ochranu, máte hned někoho zavražděného. A existuje důkaz, že v oblasti Dallasu buď nebyla ochrana Tajné služby, nebo že byla na minimu. Byla to velká, kontrolovaná akce, která byla absolutně efektvní.

Fletcher Prouty se vrací k dokumentům CIA, ale také obrací vyšetřování jiným směrem. K Lee Harvey Oswaldovi. ...což znamená, že Osvald byl obětní beránek, o tom není pochyb a vrazi byli profesionálové, o kterých vím, že existují. Říká, že Owvald byl vytipovaný. Slyšel jsem dost. V tomto případě je hodně směrů, kterými se dá jít. Ale pro mně byl jediný - jel jsem do Dallasu. Za chvíli.... Střílím! Daily Plaza.

Jesse Ventura najde nový šokující důkaz na místě činu. Byl jste 3 až 4, 5 metru od rány do hlavy a Warrenova komise vás nezavolala, abyste svědčil? A pak... Překvapivé přiznání, že muzeum bylo postaveno, aby potvrdilo teorii Warrenovy komise o osamělém střelci. Když dojdu domů, myslím, že je to v tom něco víc, než Lee Harvey Osvald. A později... Jesse se postaví muži, který říká, že uložil konspirační teorie ke spánku. Nenecháte mě mluvit.

Chci vám totiž ukázat některé věci. Omlouvám se Vinci ale... - Vypnětě kameru. Jesse Ventura dorazil do Texasu, kde znovu-otevřel vyšetřování atentátu na Johna Kennedyho. Na Daily Plaza. Přímo tady byl prezident 22.listopadu 1963 zavražděn. Otázkou ale je: Kdo vystřelil a odkud? Tohle je událost, která mně inspirovala v mé práci s konspiracemi. Proto pokaždé zpochybňuju úřady. Tady se stalo. Tady je ta cesta, kde projížděl Kennedyho kabriolet.

A tam v 6.patře, je Texaský knihovní sklad, odkud Osvald údajně střílel. A tam je Grassy Knoll. Od tama si spousta svědků myslí, že šly vystřely. Tam se narodily konspirační teorie. To je Bill Newman. V ten den stál přímo tam. Jeden jeden ze svědků, kteří přežili vyprávění svého příběhu. Spousta dalších záhadně zemřela. Bill možná žije proto, že se kryl. Bille, tady jste vy a vaše rodina stáli? Ano. Moje žena a 2 děti tady taky byli.

Prezident Kennedy přijel z centra? Byl asi 4, 5 metru odsud. Vy jste byl tak blízko? Když prezidentovo auto odbočilo, asi 30 metrů od nás se ozval první výstřel. A bylo to BUM...BUM...asi takhle. Když se auto přiblížilo k nám, ozval se třetí výstřel. Kus prezidentovy hlavy odletěl, viděl jsem krev a mozek, paní Kennedyová křičela "Pane bože, někdo ho střelil!". Otočil jsem se kryl jsem své dítě na zemi. Myslím, že ta střela šla z místa přímo za mnou.

Z místa přímo za vámi? - Přímo za námi. Viděl jste něco v knihovním skladu? Ne, neměl jsem žádný důvod se tam dívat. Četl jsem zprávu o vašem rozhovoru s FBI, má jednu stránku. Vaše žena má asi 2 třetiny stránky. Máte ji? - Mám ji. Tady je vaše a vaší ženy. To byl jediný, řekl bych oficiální kontakt, který jsme měli s úřady. Byl jste 3 až 4, 5 metru od rány do hlavy a Warrenova komise vás nezavolala, abyste svědčil?

Ne, guvernére, nikdy jsme nebyli kontaktováni Warrenovou komisí a já je zpochybňuji, protože dalších se ptali na stejné otázky. Warrenovu komisi zřidil týden po vraždě nový prezident Lyndon Johnson, aby událost vyšetřila. Její zpráva vyvodila, že Lee Harvey Osvald jednal sám. Ale předtím, než zemřel, člen komise Gerald Ford přiznal, že CIA zničila důležité důkazy. Warrenova komise s vámi ani nemluvila? Nikdy. Ne.

Mně to připadne, že odpovědi už dávno měli, aniž by se ptali na otázky. Mohlo to tak být. Teorie Warrenovy komise o osamělém střelci mluví o kouzelné kulce. Jedna kulka by nezpůsobila všechna zranění prezidentu Kennedymu a guvernéru Johnu Connallymu sedícím před ním. Člen komise Arlen Specter přišel s touhle. A hádejte co. Skončil jako senátor. Gerald Ford později přiznal, že změnil popis Kennedyho ran, aby udělal teorie přijatelné. A skončil jako prezident.

Pomoz Warrenově komisi v utajování a dobré věci se stanou. Fatální rána přišla odtud. Pamatuj, Kennedy se pohnul dozadu a doleva. Dozadu a doleva. Ze 6.patra knihovního skladu, odkud Osvald údajně střílel, je dnes muzeum. Muzeum prezentuje verzi Warrenovy komise. Jaktože se nemůžeme dostat k místu, odkud střílel? Kvůli zachování. Všechno je stejné jako tehdy, dokonce i značky z fotografií z místa činu na podlaze.

Takže zachování je jediný důvod, proč je to tak, jak to bylo. Měl jsem problém s vystřelením těch střel. Myslím, že je to prakticky skoro nemožné, ten chlap nebyl dobrý střelec, v armádě jste kvalifikován jen jako střelec. To je nejníž, kde můžete být. Měl jsem možnost otestovat stejnou zbraň, stejnou munici a napodobit Oswaldovo střelecké pořadí. Expert na vraždy Jim Fetzer mně o zbrani varoval.

Opakovací puška Mannlicher-Carcano je tak složitá, že když míříte a vystřelíte, musíte ji zase přebít. Máme jeřáb. Má to být 190! K vytvoření výšky a vzdálenosti Oswaldovy cesty. Tyto terče představují místa, kde byl Kennedy zasažen. Osvald údajně vystřelil 3 rány za 6, 3 sekund. Musel taky střílet přes stromy a jeho cíl byl v pohybu. Jen pro záznam, já byl střelecký expert na pistole a pušky, jako guvernér jsem byl v 50ti pořád kvalifikovaný. Dobrá, připravme se!

Ustupte, bude se střílet! Zaražte to. - Zarazit? Debilní krám. Ustupte, bude se střílet! Kolik? 11, 17! Jdeme znovu. Mannlicher je tak levný a složitý, že není možné, že Oswald vystřelil 3 rány tak rychle. Kolik? 8, 84. Střílím zase! Do terče jsem se několikrát trefil, dokonce i do hlavy. Ale ani jsem se nepřiblížil Oswaldovému času. 9, 71. A on to zvládl za 6? Kravina! Tohle není ** možný! A nejsem jediný. Už dříve spousta testů expertů selhalo.

Včetně jednoho ze CBS News a dokonce i z Warrenovy komise. Řekl jsem správci muzea Garrymu Mackovi o našem testu. Vy jste správcem tohoto muzea, takže musíte následovat pravidla muzea. Předstírejme, že tu nejsme. - Dobře. Předstírejme, že sedíme u piva. - Dobře. Jaký na to máte názor? Osobně? - Osobně. Osobní názor. Když dojdu domů, myslím, že je to v tom něco víc, než Lee Harvey Oswald. Dokonce ani muž, který je za to placený, nestojí při oficiální teorii.

Nemůžu to dokázat, mám nějaké střípky, které mi říkají, že je v tom něco víc než Oswald, ale nemůžu to dokázat. Existuje také mnoho otázek o Osvaldowých pohybech v ten den. Za chvíli... Důkaz, že byl Lee Harvey Oswald podveden. Vsadím se, že Lee Harvey Osvald byl nižší agent vlády USA. A pak... Skrývající se vdova po Osvadlovi se setká s guvernérem. Zeptala se mně na brutální otázku: "Obětoval byste své děti pro pravdu?"

A později... Další prezident USA je spojován s vraždou Kennedyho. Nebyl schopen si vzpomenout, kde byl 22.listopadu 1963. Jesse Ventura a vyšetřovatel Alex Piper jedou v Texasu stejnou cestou, kterou prchal Lee Harvey Oswald. Od jeho cesty z knížního skladu, až k jeho smrti o 2 dny později, kdy byl střelen Jackem Rubym v suterénu sídla Dallaské policie. Po atentátu měl Lee Harvey Osvald spoustu šancí zmizet, ale nezmizel.

Utíkal na autobus, ale nestihl to na stanici Gray Home. Šel přímo do zácpy a vzal si taxíka. Projel vlakovým nádražím a pak přes most do jeho úkrytu o pár mil dál. Tady vysedl, šel dovnitř, převlékl se, údajně si vzal revolvér a tady se dozvěděl, že byl prezident zastřelen, protože to bylo všude, pak vyběhl ven. Tady údajně Oswald prchal vlastníma nohama. Ušel třičtvrtě míle, kde byl zastaven na této ulici policistou JD Tippitem. Tady je cedule ulice.

Oswald údajně seděl popisu podezřelého podle policejního rádia. Běloch, okolo 30ti let, asi 178 cm. Tento popis byl založen na výpovědi jediného svědka z Daily Plaza, který řekl, že viděl někoho v okně knihovního skladu. Jak mohl vidět, jak je vysoký do 6.patra? Jdeme stejným směrem. - Jo. Oswalda zastaví přímo tady. - Mluví spolu u okna. Jo. Tippit vysedne z auta a tady ho zastřelí. Oswald ho střelí asi 4x nebo 5x revolverem a najdou na zemi nábojnice.

Proč by nechával prázdné nábojnice přímo vedle těla? Je to moc jednoduché. Moc perfektní. Po střelbě Oswald v chůzi pokračoval. Je tohle místo po cestě? Je to ve stejném směru, je akorát malá objížďka. Tady se oficiální tvrzení ještě víc přikrášluje. Protože pak šel Oswald na film. Jim Marrs nás počkal před Texaským divadlem, kde byl Oswald zatčen. Marrs je hlavní postava v Kennedyho konspiračním světě. Jeho kniha byla zdrojem pro film.

Vždycky mi bylo divné, že chlap, co zastřelí prezidenta, údajně i policistu skončí tady. Proč byl Oswald v divadle dává vyšetřování nový rozměr. Myslím, že tady byl, aby navázal kontakt, aby zjistil, co se děje, co se stalo. Takže vy říkáte, že tu byl, aby navázal s někým kontakt. A kdokoliv to byl, ho podrazil. Myslím, že se to stalo. A zavolal na něho policii. Takže, kdo byl ten kontakt? Jim Marrs říká, že Oswald pracoval pro CIA.

Vsadím se, že Lee Harvey Oswald byl nižší agent vlády USA. Další důkaz potvrzuje tvrzení Jima Marrse a Fletchera Proutyho, že Oswald pracoval pro CIA. Oswald byl mariňák na základně CIA v Atsugi v Japonsku. Ve 20ti přeběhl mariňák do Sovětského svazu, o 2 roky později se vrátil bez obtíží do Texasu. Ale se svou ženou. Pak se začal kamarádit se vzdělaným mužem jménem George DeMorenschild. Spousta expertů si myslí, že DeMorenschild byl Oswaldův manipulátor od CIA.

Jestli by někdo věděl, jestli Oswald pracoval pro CIA, tak by to byla jeho žena Marina. Trochu jsme pátrali. Po těch letech pořád žije v oblasti Dallasu. Mám ji na telefonu. Myslím, že Lee pracoval pro vládu, že byl agent v utajení. Jak moc se bojím o život? Víte, kdo jsou NAVY Seal? Já jsem jeden z nich. Takový strach mně nezajímá. Dobře, ahoj. Bojí se o své dítě. Nemůžu ji vinit za to, čím si prošla a co ví. Ptala se mně na brutální otázku.

Zeptala se "Obětoval byste za pravdu vaše děti?" Marina Oswaldová si se mnou sjednala schůzku. Měl jsem spoustu otázek. Za chvíli... Jesse Ventura se setká s Marinou Oswaldovou, vdovou po údajném Kennedyho vrahovy. Říkala, že zpočátku tomu věřila, protože všechno, co se dozvěděla byl vládní pohled na věc. Pak... Konfrontace s mužem, který se snaží zabít všechny konspirační teorie o atentátu na Kennedyho. Vypněte to. A později... Tak si to poslechneme.

Exkluzivně, překvapivé svědectví od jednoho z konspirátorů. Jesse Ventura pokročil v konspiraci Johna Kennedyho. Důkazy ukazují na spojení mezi údajným vrahem a CIA. Teď, Jesse Ventura jede navštívit vdovu po Lee Harvey Oswaldovi. Marina Prusakova měla 19 let a žila se svým strýcem, s prominentním důstojníkem KGB, když v Minsku potkala amerického uprchlíka v roce 1961. O 6 týdnů později se vzali. Marina Oswaldová se se mnou setkala na veřejném místě u Dallasu.

Vzala s sebou svého druhého manžela Kennetha. Mluvili jsme 2 a půl hodiny. Odmítla ale mluvit na kameru. Říkala, že nechce ohrozit svou dceru. Téměř 50 let poté, se pořád bojí. Ptal jsem se ji, jestli je ruský agent a ona řekla, že není. Cítila také, že na určité úrovni Lee pracoval pro CIA. Cítila také, že George DeMorenschild byl agent CIA. Že se objevil z ničeho nic a řekla "Proč by se takový boháč jako George DeMorenschild zajímal o nás? My jsme byli chudí."

Říkala, že zpočátku tomu věřila, protože všechno, co se dozvěděla byl vládní pohled na věc, ale dnes cítí, že to neudělal. Tohle jsem měl ověřené. Vyfotila slavnou fotografii, kde Oswald drží zbraň a komunistické noviny, dívala se mi do očí a řekla:"Ano, vyfotila jsem ji, není to fotomontáž." Tak jsem se zeptal proč. A ona řekla "Nevím proč, chtěl to." Mám dojem, že Lee byl instruován, aby ji nafotil. Myslím, že vytvoření té fotky se zbraní bylo součástí záminky.

Zdravím, guvernére. Tahle konspirace se zvětšuje. Našla jsem vyšetřovatele, který s plánem spojuje George H.W.Bushem. Jmenoval se Russ Baker. Pro novou knihu vyhrabal spoustu tajemství Bushově rodině. Chci se s ním setkat. Očekával jsem další spojení se CIA i s dalším prezidentem, ale Russ Baker mi chtěl říct tajnou historii. Nikdo si opravdu nemyslí, že George H.W.Bush byl součástí atentátu na Kennedyho.

Narazil jsem na zarážející fakt, že si nemohl vzpomenout, kde byl 22.listopadu 1963. To každý. Já si pamatuju, kde jsem byl. Byl jsem na nižší střední škole, oznámili to v rozhlase a poslali nás domů. George H.W.Bush byl den předtím v Dallasu, přespal tam a ten den tam ráno byl. Pak víme už jen, že se po střelbě ukázal v Tayloru v Texasu, což je z Dallasu po cestě letadlem. Dorazil na schůzku v Quani klubu a tam měl pronést proslov a řekl "Právě jsem se dozvěděl, že prezident zemřel."

A pak z veřejného telefonu zavolal FBI, představil se a řekl: "Mám nějaké tipy na to, kdo zabil prezidenta." Jenom vytvářel důvod na záznam, vládní dokumenty ukazují, že se snažil být nápomocný a že byl na jiném místě než v Dallasu v době atentátu. Tento krok George H.W.Bushe zvyšuje podezření, že spolupracoval se CIA dlouho předtím, než byl prezidentem Fordem jmenován ředitelem CIA v roce 1976. Členem Warrenovy komise Geraldem Fordem.

Existují dokumenty, které to potvrzují? Jsou 2 odtajněné klíčové dokumenty FBI. Tohle je dokument FBI, podle kterého George H.W.Bush oznámil, že den před atentátem jeden republikán v Houstonu vyhrožoval zabitím prezidenta. A ještě, jeho starý přítel George DeMorenschild byl manipulátor Lee Harvey Osvalda. George DeMorenschild. Většina lidí se shodne, že spojoval Oswalda se CIA. Jeho další spojení jsme neznali. Je dobrý přítel George H.W.Bushe?

- Je dobrý přítel George H.W. Bushe, byl také spolubydlícím na Presco s jeho synovcem. Vážně? To je pravda. Co se stalo Georgi DeMorenschildovi? Fascinující je, že v roce 1976, kdy se stal George Bush ředitelem CIA, obdržel dopis od George DeMorenschilda. A v něm napsal "Drahý Georgi, gratuluju, potřebuju tvou pomoc, mám problémy, ohrožuje mě nějaká síť. Možná kvůli tomu, že jsem moc mluvil o Oswaldovi." Za 6 měsíců George DeMorenschild zemře po střelné ráně do hlavy.

Nazvali to sebevraždou. Takže, máme další spojení na prezidenta. Zdá se mi to trochu přehnané. Podívejte se na tohle. Tohle je také od Russela Bakera. Tohle je vyfocené před knihovním skladem krátce po atentátu. Je vám tento muž povědomý? Já ti nevím. Mně připadne jako George Bush. Ale no tak, to může být kdokoliv. Spousta lidí si to myslí. Podobnost tam je. Tohle je slavná fotografie tří trampů, kteří po střelbě byli na Daily Plaza zatčeni.

Tady jsou vedeni přes Daily Plaza. Experti říkají, že na trampy byli dobře oblečeni a vidíte toho malého staršího vzadu? Spousta expertů si myslí, že je to E.Howard Hunt, agent CIA. Ten z Operace 40? Ten, co se vloupal do Watergate? - Jo. Za chvíli... Vincent Bugliosi dostal za mříže Charlese Mansona, ale nechce mluvit o Kennedyho opravdových vrazích. Říkáte, že neměl žádné spojení se CIA? Omluvám se, Vinci. - Vypněte to.

A později... Fotka trampů vede k šokujícímu přiznání, které udělá konspiraci velmi reálnou. Bojíte se dodnes? Vyšetřování Jesseho Ventury atentátu na Kennedyho vede do Los Angeles. Jeho další zastávkou je domov velmi vlivného kamaráda. Vincent Bugliosi byl návladní, který dal zavřít Charlese Mansona. Je žalobce, který chce obvinit George Bushe z vraždy za jeho údajné lži vedoucí k invazi do Iráku. A je autor největší knihy o atentátu na Kennedyho.

Má asi 16 000 stran a vyvozuje, že Oswald jednal sám. Vinci, proč si myslíš, že Lee Harvey Oswald jednal sám v zabití Kennedyho? Jesse, vše, co ukazuje na tohoto muže, je vina. Co se týče argumentu, že Kennedyho zabila CIA. Oswald byl přesně ten typ muže, na kterého CIA spoléhala v největší vraždě v Americké historii. Teď jsem sarkastický, Dobře, tak já budu sarkastický taky. Byl přesně ten typ, který se hodil na obětního beránka. Vy jste nečetl o...

- Četl jsem hodně... Dobrá, zeptám se vás na tohle... Máš nějakého zabijáka, který je dobrý v oboru. Jak se dodělá jeho práce? Najmeš dobráka, který umí střílet, který dodělá práci. To je pravda. A uděláte z něho blázna. To je odpověď. A uděláte z něho blázna, aby to odnesl. Nejsou důkazy, že Lee Harvey Oswald byl někdy spojen s jakoukoliv skupinou, s kterou si myslíte, že za atentátem stojí. Nenecháte mně mluvit. - Ne, ne, ne, ne.

A vy mně nepřerušujete, když mluvím? Vy mi říkáte, že nebyl napojen na CIA, tak kdo je George DeMorenschild? To byl jeho manipulátor. - CIA vůbec ne! Vinci. - Vůbec ne! Vyšetřovala to Komise Bílého domu a Warrenova komise... A Warrenově komisi mám tak asi věřit. Vypněte kameru. Vince je kamarád, ale i proti těm stojím. Můžete povznést všechny důkazy a nebudou poslouchat. Proč neuniklo nic za těch 47 let z těchto konspiračních kořenů? Protože není co.

Něco uniklo. Mám stopu na tu fotku Tří trampů. Ten muž říká, že má pro to důkazy a ještě víc. Řekl mi, ať se ukážu v motelu v Hollywood Boulevard. Tohle nebyl chodník slávy. Tenhle muž byl daleko níž. Kdo je to? - Jesse Ventura. John Hunt je syn E. Howarda Hunta, strašáka CIA, který byl v zabijáckém komandu viceprezidenta Nixona Operaci 40, který znovu složil starý gang, aby porušil zákon pro prezidenta Nixona. Šel do vězení za vymyšlení vloupání do Watergate.

Hunt zemřel v roce 2007 a svoje tajemství si vzal s sebou. Ale ne všechny. Váš otec Howard byl agent CIA celý život.. - 27 let. ...a měl spoustu spojení s atentátem na Kennedyho a aférou Watergate. Byl v Kubánské frakci, která vede k Watergate a ke Kubánské revoluci k sesazení Castrova režimu. Johne, bojíte se dnes promluvit? K odhalení, ke kterému se dostávám tím, že říkám svůj příběh, mně dostává do nebezpečí. Stejný příběh Johna Hunta poskytuje nebezpečné odpovědi.

Zaprvé, je to tak fotografie trampů z Daily Plaza, ten který vypadá na trampa dobře. Vždycky mi připadlo, že ten tramp se podobá na mého otce. Měl velmi unikátní obličej, velmi tenké nosní dírky, tady měl ty čelisti. Podíval jsem se na fotky vašeho otce a souhlásím s vámi. Byl jsem si vědom těchto znamení, ale něvěděl jsem, co si myslet, táta o tom nikdy nemluvil. Dokud mě nezavedl k jeho posteli v Miami, kdy se říkalo, že bude žít už jen pár týdnů.

Proto jeho otec udělal šokující svědectví. John Hunt mi chtěl ukázat některé z jeho nahrávek, které nahrál během jeho posledních dnů. Přiznání E. Howarda Hunta na smrtelné posteli o tom, kdo doopravdy zabil Johna Kennedyho. Stárnul a vy jste si k němu sedl a přiznal, že se účastnil vraždy Johna Kennedyho? To je pravda. Byla to šokující informace. Říkal, že to byla akce, která měla být provedena v Miami, ale byla přesunuta do Dallasu. Neříkejte víc, radši to pusťtě. - Dobře.

Za chvíli... Poprvé v historii televize se konspirátor přizná a jmenuje jména. Byl jsem náhradník pro Velkou událost. Jesse Ventura je se synem agenta CIA E. Howarda Hunta, aby si poslechl Huntovo přiznání na smrtelné posteli o jeho roli ve vraždě Johna Kennedyho. Co vám přesně přiznal? Přiznal, že krycí jméno pro operaci zavraždění prezidenta Kennedyho bylo "Velká událost". A byl na to hrdý. Jak na to mohl být hrdý? Oni opravdu cítili, že byl Kennedy pro zemi špatný?

Pro zemi ne. Pro zájmy. Operace 40 zabíjela lidi, to byla jejich práce, jejich mise a byla to ta samá parta, která měla zabít Castra. David Morales, Frank Sturgis by udělali cokoliv, aby pomstili neúspěch v Zátoce sviní. Už nic víc neříkejte, pojďme si to poslechnout. - Dobrá, jdeme na to. Sturgis a Morales a lidé z té skupiny zůstali v domech během příprav na Velkou událost. Jejich adresy se měnily. Já byl náhradník. Během příprav na Velkou událost jsme ustoupili organizačnímu plánu.

Tady to je všechno řečeno. E.Howard Hunt přiznává plán. A potvrzuje informace, které jsem dostal od starého Rona. Nechme Kennedyho a pojďme k Watergate. Co si mysleli, že najdou, když vykradou tohle místo? Můj otec mi řekl, že tam byl trezor, do kterého se měli dostat a v něm byl důkaz spojující prezidenta Nixona s Operací 40. Ta informace v tom sejfu by také vedla ke Kennedymu? Celkem jo. Nemáte ponětí, proč tyto knihy zmizely a co v nich bylo?

Ti chlápci byli nedotčená skupina zabijáků. Byli posíláni do celého světa na zabití lídrů diplomatů, prostě každého, kdo byl nepřítel pro vládu USA. V tu dobu si lidé mysleli, že Kennedy byl nepříznivý pro vládu USA. Ano. Takže jediné, co stačilo udělat, bylo vzít Operaci 40 a poslat je do Dallasu. Vede to tímto směrem. Ti chlápci byli natěšení a připravení. Byli vybaveni a připraveni jednat. Vede to ještě k další věci.

Další budoucí prezident se do plánu zapojil. Napřed Richard Nixon, pak Gerald Ford, pak George H.W.Bush a teď Lyndon Johnson.... Podle mně měl šílené nutkání stát se prezidentem. V Kennedym viděl překážku v dosažení. Lynden B.Johnson, viceprezident, který se pak stal prezidentem je ta osoba, kterou můj otec přímo spojoval s akcí. Vypadá to, že k dosažení pravdy to chtělo umírajícího muže. Po všech těch letech se lidé pořád bojí říct, co ví.

Možná proto naši lídři mluví o změně, i když se všechno zdá být stejné. Možná oni ví něco, co my ne. Tady byl Kennedy pohřben. Věčný plamen označuje jeho hrob. Sem jsem přišel, abych natočil tuhle závěrečnou řeč. Ale armáda mě nenechala. Muž jménem Ken Hass, z kanceláře pro styk s veřejností nám řekl, že se jim nelíbí náš pořad a hlavně to, co v něm vysíláme. Na případ jsem nasadil kongresmanku a ta měla jenom samé kecy a žádnou odpověď.

Skoro 50 let poté je to ten stejný vojenský indrustiální komplex, stejné síly pořád střílí, pořád vyhrožují a pořád nás drží od pravdy. Osamělý střelec, kouzelná kulka, probuďte se. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.

HAARP
Skrytá moc, tajemství, utajování, korupce... Myslíte, že znáte celý příběh? Tak myslete znovu. Byl jsem guvernér, SEAL, bojovník... Slyšel jsem věci, které vás šokují. A teď myslím, že je čas dát vám celý příběh.

Tajný vládní projekt, který může zničit svět. Tohle je jeden z nejnebezpečnějších vládních projektů USA, který kdy probíhal. S přispěním oblohy může změnit počasí. Miliony wattů může posunout mrak, kdekoliv, kde chcete. Ze země může vyvolat zemětřesení a tsunami. Můj otec doufal, že tahle technologie bude k dobru lidí a teď říkají, že máme zbraň. Když je namířen na vás, může vám doslova ohromit mysl. Tohle je smrtící paprsek. Jesse Ventura a jeho tým míří na jih Aliašky, do arktické tundry. Jsme v divočině na Alijašce... A čelí ultimátní konspirační zbrani. Tohle je něco víc, než jsem oprávněn. To je v...... HAARP - opravdový katastrofický stroj. Moment, máme tady problém.

Jsem Jesse Ventura a tohle "Conspiracy Theory". Jesse Ventura je u brány základny, která by mohla být nejnebezpečnější zbraň, co kdy svět viděl. A nechtějí ho pustit dovntř. Takže mi říkáte, že kdyby tu nebyly kamery, tak byste mě pustil dovnitř? Říkám, že se to nestane. Týden vyšetřování zavedl guvernéra a jeho tým do odlehlé Aliašky na místo, kde americká armáda odstřeluje oblohu miliony wattů energie. Na místo s nevinným jménem: HAARP.

Odstupte trochu dál od brány. Když jsem nějak odmítán, naštvu se. To byl rozhovor, který bych jako bývalý guvernér neočekával. A všechno to začalo, když mi zavolal chlápek jménem Jerry Smith. Říkal mi, že vláda rozjela jednu z jejich budoucích zbraní. Potkali jsme se u baru v St.Paul. Vypadal jako pojišťovací agent, ale podle toho, co řekl, se mu ani nepodobal. Jerry Smith je spisovatel. Píše o touze armády ovládnout počasí a použít ho jako zbraň hromadného ničení.

To, co pro vás mám, je jeden z nejnebezpečnějších projektů, který vláda USA kdy prováděla, probíhá teď v naší atmosféře a veřejnost o tom neví. HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program Je to pole plné pozemních antén na jihu Aliašky propojených tak, aby fungovaly jako jedna obrovská anténa. Tisíce antén, každá může generovat 10 000 wattů. To je celkem 3, 6 milionu wattů. Největší legální rádiová stanice v USA má jen 50 000 wattů. HAARP je ale nevysílá ven, vysílá je nahoru.

Když je HAARP spuštěn, všechny antény střílí silné rádiové vlny do ionosféry- - nejvyšší části amtmosféry. Doslova ji zahřívá. Dělají to nerovnoměrně, že dovolí ionosféře, aby silný rádiový signál poslala zpátky. Oficiálně je to ve fázi výzkumu. Oficiálně... Za jakým účelem to provádí? Kvůli komunikaci s ponorkami, které jsou hluboko. Můžou to použít k vystopování a monitorování nepřítele, který v podzemí vyrábí zbraně hromadného ničení.

Technologii HAARP vytvářely velké ropné společnosti, dokud si vláda USA neuvědomila, že to má potenciál, tak projekty vykoupili. Na začátku práce v roce 1993, byl už HAARP v rukou armády. Jerry Smith tvrdí, že to oni změnili nástroj ve zbraň. HAARPové vlny jsou zdá se založeny na souborech patentů našeho pozemního zbraňového systému. - Zničí přilétajíci střely k nám. - Ano. Ty samé patenty popisují, jak může být použit k manipulaci počasí nad Severní Amerikou.

Obrana proti střelám a ovládání počasí... Jerry Smith říká, že tohle je jen vrchol ledovce v Aliašce, protože tyhle extra nízké frekvence (ELF), které HAARP vytváří, jsou mnohem hlubší než oceán. Hluboko do vašeho mozku. Ty ELF frekvence, které dopadají na zem a komunikují s ponorkami v hlubinách je ta samá frekvence, na které pracuje lidský mozek. Mozkové vlny jsou částí radiových vln. Mozek může být ovlivněn vnitřními signály. Ovládání mysli?

To se zdá být trochu přehnané, ale manipulace počasí je pravděpodobná. Jesse rozjíždí vyšetřování, ale nemůže se zbavit myšlenek na nedávné události jako indonéskou tsunami a hurikán Cathrina. V kaceláří se Jesse potkává se svým týmem vyšetřovatelů, výzkumníků a pobočníků, kteří se nemůžou dočkat, až se k případu dostanou. Dobrá lidi, nechci slyšet žádné výmluvy. Co máte? Máme fyzika, který říká, že dokáže všechno, o čem mluvil Jerry Smith.

- Jak to udělá? Vyvolá hurikán? - Jo, tak nějak. Má zařízení, které dokazuje, že se dá hnout s mraky a udělá s tím pro mě experiment. To je zajímavé.Co uděláme odtud? Tahle fotografie byla vyfocena těsně před tsunami v Indonésii. To co vidíme je polární záře, ta se objeví pokaždé, když se v ionosféře vyskytne elektromagnetické záření. A říká se, že když zapnou HAARP, obloha se tam zabarví. Další zajímavou věcí je, že před tsunami nebyly žádné znaky nebo varování, že se to stane.

Jak často je v Indonésii polární záře? Na co bysme chtěli vyvovat tsunami a zabít tisíce Indonésců? Třeba nechtěli, Alexi, možná s tím experimentovali, pustili to moc vysoko a takhle to skončilo. Co by pak dělali? Řekli by "Hups, udělali jsme chybu" a přiznali se? Když vyvinuli něco nového, musí to vyzkoušet i s vedlejšími ztrátami, takhle se na to dívají. "No co, jede to, tak byly nějaké vedlejší ztráty, "ale aspoň víme, že to jede".

Za chvíli... Vyšetřování se přesune do Aliašky a konspirační teorie bude otestována... Proč je v tom tolik armádních investicí? No... eee... vlastně... armáda se zapojila, protože... A pak jednoduchá ukázka ukáže jak HAARP ovládá a mění počasí. Používáme 100 wattů. HAARP používá miliardy wattů. A později, ostrá konfrontace. Jesse Ventura u brány, kde by mohla být nejsmrtelnější zbraň na světě. Ale no tak, jsem SEAL.

Armáda nedělá věci jen tak, pokud nemají vojenský účel nebo z důvodů odvrácení války. Jesse Ventura dostal tip, že vojenský projekt USA sledování ionosféry na Aliašce není to, čím se zdá. Oficiálně, obrovský komplex antén u vesničky Gakona slouží jako studium telekomunikací. Ale rostoucí konspirační teorie tvrdí, že HAARP je zbraň se schopností sestřelit letadlo, manipuloval přírodu a ovládat mysl. Vyšetřování je v plném proudu.

Alex Piper přiletěl do Fairbanksu na Aliašce. Má se tu potkat s jedním s hlavních výzkumníků HAARPu. Mezitím, guvernérův poradce Michael Braverman jel na univerzitu ve Stanfordu, za dvěma výzkumníky HAARPu. Dr Morris Cohen a Mark Golkowski intenzivně experimentují s HAARPem. HAARP je unikátní zařízení pro základní výzkum. Je o porozumnění atmosféry, o které víme tak málo. Chceme porozumět fyzikálním procesům, které v atmosféře probíhají.

Alex se ve Fairbanks nesetkal se stejnou spoluprácí. Ahoj, guvernére.Tady Alex. Takže jsem mluvil s profesorem a tvrdí, že to slouží jen k výzkumu, že je to jen k výzkumným účelům, že nemění počasí, že to není zbraň. Když viděl, kam těma otázkama mířím, odmítl vystoupit před kamerou. Mysli si, co chceš... Zatímco Alex čeká na Alijašce na instrukce, do týmové kanceláře dorazila návštěva. Brooks Agnew je věděc inženýr, fyzik a doktorem fyziky.

Léta studoval arktické počasí. Bude ukazovat ohromnou moc tohoto tzv.výzkumného projektu. Ukáže jak HAARPové ELF rádiové vlny dokáží posunout mraky na obloze a procesem změnit počasí. Tohle je klasická mlžná komora. Vytvoří uvnitř mraky, stabilizuje je, ujistí se, že je všechno správně a pomocí impulzů HAARPu je přesune. Ohledně manipulace počasí: Dokáže změnit počasí na určitém místě? Je to možné? To je úplně nemožné. Pánové se nezdají být takoví, jak vystupují.

Odmítají, že HAARP dokáže změnit počasí. Ale Dr.Agnew ukáže vyšetřovatelce, jak jednoduchý proces to může být. Když se tenhle impulz spustí, mrak se pohne od spoda nahoru. Ano, vidím to. Vypadá to skoro jako by byl uvnitř komory vítr. Kdyby to bylo vidět na obloze, viděli bychom velký pohyb. Tohle je jen část síly, kterou má HAARP. V této komoře používáme 100 wattů. HAARP používá miliardy wattů. My jsme za pár sekund mrak posunuli o pár centimetrů.

Při miliardě wattů ten mrak jednodušše posunete kamkoliv, kam chcete. Může být HAARP použit jako elektronická zbraň? Jistě že ne. Byl HAARP používám během války? Ano.Během první války v Iráku je důkaz, že HAARP ozářil bojové pole před invazí do Kuvajtu. Když na území přijely tanky, vojáci se schovali do bunkrů, nebyli ochotní bojovat, hromadně se vzdali.Tohle byli iráčtí vojáci. A co jim HAARP udělal?

Může vás ochránit před nespavostí, vytvořit stres, vyvést z míry, a když je odpovědně nastaven, může vyvolat takové paranoie, že lidem způsobí vize, jako noční můry. - Takže HAARP je výzkumné zařízení. - Ano. Tak co tam dělá armáda? Proč v tom má armáda tolik investicí? No... eee... zásadně... armáda se angažovala, protože...vrátím se zpět... ...lokalizace objetku byla vybrána, protože ten terén tušim patří americkému letectvu...

Tohle místo bylo vhodné, tak proto si myslím, že to jeden důvod zapojení armády v programu HAARP. Nejsem oprávněn to znát, ale je to to, co je. Je jasné, že výzkumníci se chtěli vyhnout témat zasahování armády do HAARPu. Jejich váhání způsobilo zájem týmu. Jaká jsou opravdová nebezpečí HAARPu? Představte si dlouhý kabel, který vede ze země až do ionosféry. Jestli ta energie v ionosféře vystřelí dolů, bude to mít katastrofální následky. Co to přesně znamená?

Představte si 50 sopek explodujících každou sekundu v minutě. Takže účinky by mohly být katastrofální. Váš názor jako experta, myslíte si, že tohle je zařízení, které musí být zastaveno, protože je moc nebezpečné? Myslím, že byl měl být vypnut, je to moc riskantní. Týme, mluvil jsem s Alexem, který je na Alijašce, mluvil tam s jednou osobou a stopa pravděpodobně vedla nikam. Říkal, že to není žádná velká věc. Ne, guvernére.

Agnew byl přesvědčený, musíme vyšetřovat dál. Tak za kým dalším máme dál jít? Musíme tedy někoho najít. Mám někoho dalšího, kdo chce mluvit. Jmenuje se Nick Begich a žije na Alijašce. O HAARPu napsal hodně a je pravděpodobně nejinformovanější člověk. Je tu jen jeden problém. Chce mluvit jenom s vámi. Proč se mnou? Jeho bratr je senátor a věří vám. - Jeho bratr je senátorem USA? - Ano. Mikeu, kontaktuj Alexe a řekni mu, že jsme na cestě do Alijašky.

Za chvíli Jesse Ventura přistupuje k super zbrani z nebe. Potom, ostrá konverzace. Když jsem nějak odmítán, necítím se vystrašený. Jsem naštvaný. Potom, Jesse jde na věc a zasáhne ho HAARPová manipulační schopnost. Jesse Ventura je na Aliašce, kde vyšetřuje tajemné vojenské zařízení, známé jako HAARP. Guvernérův vyšetřovací tým hledá důkazy, že komplex velkých antén je spouštěčem superzbraně, který ohřívá ionosféru a manipuluje přírodu.

Experti to nazývají "recept na globální terorismus". Slyšeli jsme už dost expertů, teď je čas to vidět na vlastní oči. Jesse Ventura opouští Anchorage a odléta na odlehlý jihovýchodní region Aliašky. Míří k HAARPu. Letí nad nedotčenými lesy, hlouběji a hlouběji, do centra ničeho. A pak... za hřebenem to přichází. Tady to je. Uh, slyšel jsem, že je dnes zapnutý. Myslíte, že ta věc teď jede? Jo, právě teď jo a začali to vypínat, když jsme se dostali na míli daleko.

Doufám, že to vypnou. Kdyby to jelo, co by se stalo? Nemám ponětí. Nevím jak vy, guvernéra, ale já to zjistit nechci. 180 sloupů na 35 akrech. Tohle je HAARP. Myslíte, že se dole děje něco podezřelého? Je to vysílání. Ani lidi, kteří tu pracují o tom moc neví. Pravá ruka neví co dělá levá. To je ve vládě normální. Škatulkování. Tyto antény vysílající na 19 kilometrech, rozšíří signál napříč ionosférou, ohřeje ji a změni vrstvu atmosféry v největší anténu vůbec.

Odtud to nevypadá tak děsivě, guvernére. Jo, ale mnoho věcí nevypadá děsivě, když nevidíš co to dělá doopravdy. Tohle vydává radiové frekvence, jak to můžeš vidět? To může být opravdu děsivé. Myslím, že bychom se na tu věc měli podívat zblízka. Tak pojďme na to. Guvernér příkazal pilotovi přistát před bránou HAARPu. Ty ses normálně ptal, jestli tě tam pustí? - Ano. - A? Odmítli nás. Zkoušeli jsme to třikrát. Třkrát ses ptal, jestli nás pustí na tohle místo a odmítli.

Ptali jsme se tady, ptali jsme se přímo letectva, pokaždé odmítli. Jsou u brány HAARPu. No, tak se podíváme, jestli se tam dá nějak dostat. Tu je zvonek. Nechtějí s váma mluvit. Jsou tam, ví, že jsme tady, jen jednodušše neodpovídají. Dokonce vypli už i zvonek. Jesse Ventura na ně rád počká venku. A konečně se jeden vzdal. Představitel HAARPu je oblečen jako civilista. Představil se nám jako manažer. A nechtěl obličej na kameře.

A přináší zprávu, že Jesse Ventura tu není vítaný. Kdyby jste byl normální člověk, seděl u Gakony a pil pivo řekl "Já tady okolo rybařím a chci chytit nějakého lososa a zeptal se na nějaké otázky ohledně HAARPu, nebyl by žádný problém říct "Jesse provedu vás po zařízení". Jenže když jste spojen s médii, tak je to pro předpisy něco jiného. Takže říkáte, že kdybych neměl kamery, vzal byste mě dovnitř? Říkám, že není šance, že se to stane.

Muž nabídl guvernérovi, aby se vrátil v den otevřených dvěří. Snažili jsme se oficiálně. Ale ti vám řekli, ať se vrátíte v den otevřených dvěří, který je každé 2 roky, jak věci vyjdou. Dva roky? Jsou blízko slovní přestřelce. Musíte jít přes letectvo. To jsme udělali, ale ti odmítli. A tohle je jen výzkumné zařízení. Očividně se tam něco děje, o čem lidi nemají vědět. V tomhle zařízení se provádí úžasná věda. Ale no tak, člověče, jsem SEAL.

Armáda se neangažuje, pokud ovšem to není z vojenských důvodu nebo z důvodu odvrácení války. Je to vyrovnané... Nebo ne? Odstupte trochu dál od brány, když přechází lidé, cítí se vystrašení. Když jsem nějak odmítán, necítím se vystrašený. Jsem naštvaný. Jesse mluví o přecházení, když... Vydržte chvíli, máme tady problém. Kamery začínají blbnout. Něco ruší obraz i zvuk. Tohle je něco víc, než já zmůžu. To je v ........

Za chvíli: Jesse najde nové záhady a nové konspirační teorie od sousedů HAARPu. Řekl: "Pustili jsme tu věc a usmažili jsme chlapa". Zjistí, že HAARPové ovládání mysli není tak absurdní, jak se zdá... Zapněte to. Chci to zkusit. Jesse Ventura a jeho tým byli před bránou HAARPu na Aliašce. Byla to opravdu horká hádka, když náhle nějaká neznámá síla si pohrála s audio a video vybavením. Tohle je něco víc, než já zmůžu. To je v..... Jesse se odmítl vzdát.

Řeknu vám, že čím víc toho o HAARPu vím, tím se to místo zdá být hrozivějším. Nejde to jinou cestou, jde to takhle. Jít ke zlu, ne proti němu. Ještě jedna věc mně vrtá hlavou. Měli tam dvě bezpečnostní brány, ne jednu, ale dvě. A to uprostřed ničeho. A to má být výzkumné zařízení? S takovým zabezpečením? Zajímavé. Zatímco guvernér, Braverman a Alex plánují další kroky, další člen týmu na druhém konci země přichází s dalším zjištěním.

June je v Texasu, sleduje zde příběh vynálezce HAARPu. Člověka, který se stal hlavním kritikem projektu HAARP. Bernard Eastlund zemřel před dvěma lety, ale jeho syn Robert žije a mluví. Okolo 1983 můj otec pracoval na několika nápadech, použití plynu jako štít proti střelám pro USA v případě útoku SSSR. Takže když váš otec projektoval HAARP, bylo to z obranných důvodů? Bylo to v době Studené války, 1983/84, v Bílém domě byl Ronald Reagan.

Můj otec pracoval na všem od komunikací s ponorkami po pozemní radary, horizontální radary, vyřazení satelitních komunikací, ochranné štíty proti střelám a populární ovládání počasí. Nápad byl zahříváním atmosféry posunout tryskové proudění, vyvolat déšť na místa, kde je ho potřeba a naopak, dostat ho z míst, kde by ho bylo hodně. Robert tvrdí, že jeho otec nikdy nezamýšlel, že by HAARP byl použit jako útočná zbraň. Dělal to pro dobro.

V Etiopii neprší, tak vyvolá déšť v Etiopii, někdo je moc deště, způsobuje povodně, posuneme tryskový proud a můžeme ten cyklus zpomalit. Byl velmi hrdý. Byl hrdý. Ale pak, armáda viděla potenciál a vykoupila plány. Váš otec cítil, že armáda může zajít dál, proto odešel... Snažil se přijít s něčím, co ochrání USA a je pro dobro lidí a oni řekli "Ne, možná máme zbraň, která se dá použít".

Zpátky v Aljašce. Jesse Ventura jede do divočiny promluvit si s lidmi, kteří u HAARPu žijí. První zastávkou je obec Glennallen, HAARP pomohl financovat vysokou školu. Ale i tu, 50 mil dál, není nikdo jistý, co HAARP dělá. Může to být nějaký druh zbraně? Něco takového jsem slyšela. Je to vojenské zařízení, tak má vojenský účel.O tom nemám pochyb. Je to dotovaný, velký projekt, stojí hodně peněz. Myslíte, že by s vámi souhlasili?

Myslíte vědce, nebo lidi, kteří tam pracují... Ne, mám na mysli obecné použití a HAARPu, myslíte, že by byli k místním upřímní? Myslím, že je to záhada. Jesse jede do městečka, které je HAARPu nejblíž. Byl varován, že tam lidé nemají rádi cizince, tak si najal soukromou detektivku z Anchorage, která provedla průzkum. Nechce, aby její obličej byl viděn s kýmkoliv, kdo je spojený s HAARPem. Tvrdí, že by mohla být pronásledována, nebo dokonce i něco horšího...

Díky za setkání. Co pro mě máte? Určitě na té věci s HAARPem něco je. Jo? Řekněte mi víc. Všichni byli přátelští, hovorní, dokud se nezačalo mluvit o HAARPu. Tehdy jejich osobnosti změnili. Byla jsem ve všech vesnicích na Alijašce, ale nikde nebylo jak tady. Tak na to se musíme podívat. Detektivka nám dala seznam lidí, kteří by s náma chtěli mluvit. Detektivka řekla, že by chtěli. Jo, mohl by to být jiný příběh, když kamery jedou.

Guvernér a jeho poradce přijíždí do Gakony. Počet obyvatel Lidi ochotní mluvit o HAAARPu? 0. Nejsme příliš úspěšní... Ale vytrvalost se vyplácí. Našel jsem lidi, kteří by chtěli o HAARPu mluvit. - Opravdu? - Ano. Spoutej je, ať neutečou. Jesse se setká s jedinou osobou, která ví o každém všechno, provozuje kavárnu a poštu. Jste tu už od začátku. Co myslíte, že tam dělají? Říkali, že provádí výzkum polární záře, ale no tak, to oni začali už před 25 lety.

Takže jste velice podezřívavá ohledně tohohle místa? Samozřejmě. Kdyby studovali polární zář, byli by otevření, říkali by lidem co dělají, co objevili. Jako američanka bych to chtěla vědět, je to financováno z mých peněz. - To máte pravdu. Jestli je to kvůli obraně, tak ať to řeknou. Jsme upřímní, ne hloupí. Mluvili jsme s několika lidmi s okolí o HAARPu a zamykali se, nechtěli o tom mluvit. Proč myslíte, že to dělají? Myslím, že lidé tady bydlí, aby měli soukromí.

Před pár lety se tu mluvilo o kontrole mysli a lidé jsou nervozní, protože je to velký vládní projekt, nechtějí spolupracovat. Všichni ostatní v Gakoně se rozhodli zůstat za zavřenými dvěřmi, když v obci viděli cizince. Všichni kromě jednoho člověka. Myslím si, že je to jeden z nejtajnějších projektů vlády USA. Fred žije v Gakoně přes 40 let. HAARPu pomáhal postavit cestu. Takže jste tu a sledujete celou věc s HAARPem hlouběji.

Pracoval jsem na první cestě a části budovy a na montáží prvního generátoru. A byla zima, tak jsem tam musel sněžným pluhem, tři zimy ze čtyř. Když jsem tam poprvé pluhem přijel, neměli žádné bezpečnostní kamery. Byl jsem na tom pozemku jediný. Ale časem tam měli víc a víc zabezpečení. Proč by tam měli tolik zabezpečení, když tam dělají prosté experimenty? Vždycky jsem si myslel, že tohle zařízení může ovládat mysl. Slyšel jste někdy o metodách rusů kontroly mysli na vězních?

Pouštěli různé frekvence, aby se lidi chovali, tak jak chtějí. Aby bláznili, byli agresivní. Myslím, že tam mají takovou schopnost. Zajímavé. Jednou tady byla restaurace, hotel a restaurace, seděl jsem tam a pil kafe, byli tam čtyři chlápci a poslouchal jsem, o čem mluví a mluvili o kontrole mysli. Tři z nich odešli a čtvrtý si dal ještě jednou kafe. Nemohl jsem si pomoct, mluvili o kontrole mysli. Odpověděl "Ano, zajímám se o to 12 let."

A měsíc strávil tady kvůli HAARPu. Myslím, že se lidem snaží vymýt mozek, nevím, zda to dělají každý rok, ale mají den otevřených dveří, kdy tam lidem rozdávají šálky kávy a sušenky, lidi to berou a říkají "HAARP je v pořádku". Myslím, že to je zástěrka. Řeknu vám o HAARPu další věc. Byl jsem v místním baru, pil pivo. Bylo tam 10 elektrikářů, kteří tam měli 2 týdny pracovat. Jeden chlap přišel, nepamatuju si jeho jméno a řekl "Hej, co se děje?"

"Spustili jsme tu věc a usmažili jsme chlapa". Co znamená usmažili? Pustili anténu a chlapa pod ní to zabilo. Stále před námi Jesse potká muže, který o HAARPu ví víc, než kdokoliv jiný na Alijašce. A pak, se připojí k zařízení k ovládání mysli podobné HAARPu. Jsme v divočině na Alijašce. Jedeme na setkání s doktorem Begichem, který ví o HAARPu hodně. Jeho bádání se stalo jeho druhou kariérou, je to největší autorita ohledně HAARPu.

Tak pojďme si popovídat s Dr. Begichem, co teda ví. Guvernér Ventura! Je mi potěšením. Děkuju. Dr.Nick Begich je významný občan Aliašky. Je známý a respektovaný spisovatel a aktivista, syn kongresmana USA a bratr senátora Marka Begicha. Studuje a vyšetřuje HAARP 15 let. Budu upřímný, před 2 týdny jsem o HAARPu nikdy neslyšel, což shledávám znepokojivým. Ale k tématu jaký má HAARP útočný potenciál? Napřed si řekneme co dělá.

Nejenže umí manipulovat počasí, ale může také shodit letadlo z oblohy bez jakéhokoliv poškození. Můžete válčit a nikdo o tom neví. Když je nastaven odpovídajícímu výkonu, může spálit cokoliv. Říkáte, že může způsobit pád letadla? Jo. Také se dá použít ke shození satelitů. Satelit jde dolů, s ním padá komunikace... Takové možnosti má HAARP. A už není sám. Čína a Rusové a další rozvijí tuhle technologii také. Máme možnost manipulovat počasí po celém světě.. Ano.

Může způsobit hurikány a zemětřesení? To je velmi pravděpodobné. Spousta vědců v to věří. Kdyby jsme chtěli někoho napadnout, můžeme napadnout s HAARPem počasí? Ano. V roce 1977 USA, Rusko a dalších 60 zemí podepsalo dohodu, že nebudou manipulovat životní prostředí, jako velké vlny, zemětřesení, prostě změnu počasí jako válečnou zbraň. Takže říkáte, že potenciálně tu dohodu porušujeme? Pravidlo je takové, že dělat co chceme můžeme dělat uvnitř státu.

Tak se to interpretuje. To je možná už dost nebezpečné, ale Nick Begich se nejvíc obává možností HAARPu dostat se do vaší mysli. Samozřejmě, že to odmítají, ale sehnali jsme si vlastní dokumenty. Jsou to dokumenty letectva, námořnictva, které to zmiňují. To jsou jejich vlastní slova, ne naše. Doktore, to co mi říkáte je děsivé. Mluvíte o něčem, co může něco udělat s ovládáním mysli, ovlivní to myšlenky lidí a oni to ani neví. Ano. A jde o masu lidí.

Můžete jít po ulici a narazit na tyhle zvukové vlny, aniž byste věděl, že vás zasáhne? Ano.Jde to dvěma způsoby. Přenosem hlasových informací a druhá, že vás to ovlivní na emocionální úrovni, který je jednodušší a snadno se dosáhne HAARPem. Lidské tělo a mysl může přijímat signály. Stejně jako u rádiové stanice, když ji ladíte, když dosáhnete rezonance mezi vysílačem a přijímačem, je čistý signál. Tak je to stejné i s lidskou strukturou, strukturou buněk, orgány a mozkem.

Jesse Ventura pochybuje, že antény HAARPu vysílají rádiové vlny, které ovlivňují lidskou mysl. Ale Nick Begich je na skeptiky připraven. Tohle je zařízení, které projektoval můj přítel z Německa. Ukazovali jsme ho v Evropském parlamentu na otevřeném slyšení, v jednodušší verzi. Tohle je normální CD přehrávač, tohle jsou piezoelektrické snímače. Jednodušše, přenáší signály, které mají vliv na nervový systém, že je možné v hlavě slyšet hlasy.

Umístěním těchto elektrod na kůži a ucpáním uší uslyšíte hudbu stejně jako uši, ale uši s tím nemají nic společného. Rovnovážný vestibulární nerv, který to spojuje s mozkem, s tím nemá nic společného. - Jede to teď? - Ano.

Můžeme to zkusit. Zapněte to, chci to zkusit. Takže si to přilepím ke krku a uslyším to, aniž by to slyšely uši a aniž by to slyšel někdo jiný? Ano. Teď si zacpěte uši, tak abyste nic neslyšel. Stále před námi HAARP se dostává do mozku Jesseho Ventury - neuvěřitelný závěr. Zacpěte si uši, abyste nic neslyšel. Jesse Ventura byl skeptický o tom, že antény HAARPu dokáží ovládat mysl všech lidí.

Teď, Dr.Begich mu ukazuje, jak HAARP přenáší signály přímo do jeho mozku. Co jste slyšel? Slyšel jsem hudbu, ale je to divné, protože jsem se snažil zjistit odkud ta hudba jde a zdálo se mi, že odtud. Slyšel jsem je z horní části, z čela. HAARP, když se podíváte na tento signál, nejenže přenáší zvukové informace, ale i ovlivňuje mozek na emocionální úrovni, lze toho jednodušše docílit. Takže máme ovládání mysli? Ano.

Když se vrátíme do 60tých let, kdy tohle všechno začalo, myšlenka ovládání mysli, jeden z mužů procházejích tento experiment byl podle NY Times Unabomber (Theodore Kaczynski). Napadal lidi, kteří byli s technologií spojeni. Co byl výsledek těchto pokusů? Armáda přiznala, že přes 8 tisíc vojáků prošla tím experimentem. Technologie je jednoduchá. Potřebné části můžete normálně koupit. Je jen potřeba mít technické znalosti, jak to dát dohromady.

Stejně jako u ladění rádiové stanice, jak jsme před chvílí mluvili. Je-li mezi tím statika a dostanete rezonanci mezi vysílačem a přijímačem, věc začne pracovat. A země začne pracovat, máte něco nestabilního, tak spustíte zemětřesení. Teroristé vlastní technologii, která dokáže vyvolat zemětřesení, erupce sopek, změnu počasí. - Teroristé? - Teroristé. Můžou sundat letadlo z oblohy, poškodit satelity.

Tohle je jedna z těch věcí, kdy můžete vést válku, u kterých protivník neví, že probíhá. Tajné operace v téhle zemi nejsou nic nového, ale s takovým technologickým posunem, by mohly získat nový rozměr. Takže jednodušše pro laiky - mluvíte o neviditelném smrtícím paprsku? Vlastně už chlápek, který vynalezl koncept smrtícího paprsku byl Nikola Tesla. To on vynalezl střídavý proud, který používáme doma dodnes. Jeho koncept smrtících paprsků byl předložen vládě USA před 2.světovou válkou.

Tyto samé dokumenty jsou v patentech Bernarda Eastlunda. Tohle je smrtící paprsek. Jesse Ventura a jeho tým se vrací domů. Věci, které viděli, lidi, které potkali, a informace, které dostali je přesvědčili, že HAARP je něco jiného, než vláda chce, aby sme si mysleli. Šel jsem do tohoto vyšetřování s vědomím, že armáda má svá tajemství. Ale v případě HAARPu si hrají s ohněm. Je jedna věc vytvořit obranný systém proti střelám a druhá hrát si s přírodou.

Viděli jsme jak je jednoduché přesouvat mraky, rozpoutat bouři, povodně, eko-terorismus, A já jsem se dozvěděl, že rádiové vlny se vám opravdu dostanou do hlavy, dostaly se totiž do mojí. Byl jsem u brány HAARPu a nechtěli mě tam pustit. Operace prováděná námořnictvem neodmítne bývalého SEALa, pokud nemají co skrývat. Jsem Jesse Ventura a tohle je Conspiracy Theory.

Paprsek smrti
Skrytá moc... tajemství, utajování a korupce... Myslíte, že znáte celý příběh? Tak přemýšlejte znovu... Byl jsem guvernér, NAVY Seal, bojovník... Slyšel jsem věci, které vás šokují... A si myslím, že je čas, abyste dostali celý příběh.

Dnes uvidíte... Nejnebezpečnější vyšetřování v historii Konspiračních teorií. Mluvíte o paprsku smrti? - Ano. Jesse Ventura vystaví svůj život nebezpečí... ...aby odhalil tajnou zbraň, která může zastavit srdce z 9ti metrů.... ..která může zničit města... Je to až tak nebezpečné. ...a mohla způsobit nejhorší americké katastrofy. Raketoplány...Opravdu? Dvojčata se nezřítila k zemi, ve vzduchu se změnila v prach.

Může tento paprsek zničit město? - Může vlastně i celý kontinent. Případ otestuje vazby mezi otce a synem. Zbláznil ses? - Ne! Zanechává výhružky smrtí. Řekl, že lidé byli za hledání této informace zabiti. Říkám jim tiché vraždící zbraně. A zanechá nejšokující událost, kterou kdy konspiračný tým zažil. Vypadalo to, že má záchvat a já prostě křičela. Někdo zemře... ..jak Jesse Ventura odhalí.. Nebojíte se o život? Konspiraci paprsku smrti.

Jsem Jesse Ventura a tohle jsou konspirační teorie. Jesse Ventura hledá tajnou zbraň. Tu nejnebezpečnější a nevražednější ze všech. Zavedlo ho to k tomuto muži. K muži, kterému se narozdíl od spousty povedlo vyhnout se svému osudu - náhlé smrti. Proč si myslíte, že vy jste přežil? Jsem tak trochu šílený blázen. Tento případ byl nebezpečný od začátku. Nikdy jsem si nepředstavoval, jak smrtelně se to vyvine. Začalo to, když mi zavolal Dr. Fred Bell.

Je to vědec, který pracoval pro spoustu tajných programů, chtěl mi říct, že jedno z těch tajemství bylo vypuštěno. Tajná paprsková zbraň...paprsek smrti, který může zabít. Paprsek smrti? - Ano. Myslím si, že to bude použito pro velice destruktivní účely. Počkejte, doktore. Já nevstanu a nesleduji každou věc, se kterou za mnou někdo příjde. Jak o tomhle víte? Byl jsem raketovým inženýrem NASA, z tama jsem pak odešel a stal se konzultantem v průmyslu a během té doby jsem ten paprsek pomohl vytvořit.

Pomohl jste to vytvořit? - Ano. Doktore, co přesně ten smrtící paprsek v lajckých temínech znamená? V první fázi je to jako mikrovlnná trouba, kterou můžete namířit. Pronikne to na povrch vaší kůže a stimuluje centrální nervový systém, je to velice těžké rozpoznat, není to jak někoho zastřelit. Není potom žádná stopa po zločinu a je to perfektní způsob pro mokrou práci tajných vládních agentů. Mokrá práce? To je termín CIA pro atentát.

Smrtící paprsek je kapesní. To byla první fáze..A teď mi řekněte o té druhé. Totálně to zničí hmotu, stane se anti-hmotou. Může to způsobit totální destrukci. - Opravdu? Ano. - Takže, jinými slovy, může to zničit budovu? Budovu? Celé město. Budovu...vy sám můžete shodit celou budovu, vy jste demoliční expert. Mluvím o celém městě. Bum. Opravdu, je to až tak nebezpečné. Když máte něco tak velkého, tak se postaráte, aby to nevyšlo ven.

Je to ta nejsmrtelnější forma a můžete také vytvořit kolem města štít. Ochrana kolem města? Tady věco začalo zapadat. Pamatuji si, že v 80tých letech chtěl Ronald Reagan vytvořit Hvězdné války (Star Wars). Takové ochranné zařížení, že když na USA někdo vystřelí rakety, tak je nějaký mechanismus zničí a zlikviduje. Nikdy jsme se ale nedozvěděli, zda byli úspěšní. - To byli. Na tom projektu jsem pracoval. - Pracoval jste na Star Wars? - Ano.

Pokud Fred Bell pracoval na přísně tajném programu Star Wars, opravdu mě dostal, mluvil o mokré práci, o zabitých lidech, kteří tuto informaci rozdávali.. Doktore, všechno, co mi říkáte, vypadá jako velice přísně tajné. Bojíte se o svůj život? - Ne. Proč? Protože někdy dokonce ode mně chtějí laskavost. Někdy se objeví něco důležitého a já jim pomůžu. Jak bych měl dál postupovat? Začal bych s Teslou. Myslel Nikolu Teslu.

Přišel s něčím, co se nazývá "řízená energie," s energetickým paprskem, se silnou, desktruktivní věcí. S projektem začal v roce 1900 a tak došel k smrtícímu paprsku. Obáváte se, že tento paprsek bude použit na účely... - Oh, ano. Takže to je začátek. Je to malé pro zabití člověka, velké pro zničení města. Můsíme zjistit, kdo to vlastní a na co to používá.

Jesse případ předal svému týmu - vyšetřovatelce June Sharpong, svému poradci Bravermanovi a novým lidem - Sheanu Stoneovi, synovi kontroverzního režiséra Olivera Stonea, a Tylerovi Venturovi, vlastnímu synovi. Tohle se mi pořád vrací, lidi.. Co bylo v 80tých letech hlavním záměrem Ronalda Reagana? Star Wars. Utratili na tom milirady dolarů, nikdy nám ale neřekli, zda byli úspěšní. Prostě to vyšumělo, prostě to zapadlo za soumrak.

Co když byli úspěšní a pomocí této Teslovy energie vytvořili tu věc se Star Wars, aby ve vzduchu zničili střely? Co to znamená? - Je to v podstatě Tesla 2.0. Stojí utajení této technologie za zabití? To je dobrá otázka. - Dobrá otázka. Máš pravdu. Patří do utajování tohoto projektu smrt? Lidé umírají. Zemřeli už pro míň, aby se udržely věci v tajnosti. Pojďme na to. Jesseho tým našel pro začátek logické místo. Dr. Pravico..

June začíná přímo u zdroje - u Tesly. Tesla je už dávno mrtvý, Dr. Michael Pravica je ale živý a zdravý. Je to nejlepší expert na Teslu na světě. Nikola Tesla byl jedním z největších géniú na světě, zemřel v roce 1943, FBI pak vzala jeho majetek a zabavila jeho plány pro paprsek smrti. Takže vláda tyto plány měla od 40tých let? - Ano. Tyler a Shean mezitím jedou do prašného města v Novém Mexiku. Chtěl bych vidět, co je tady v tomto objektu.

Tady se schovává vojenský expert William Lyne. Tvrdí, že byl napaden vlastní vládou pomocí paprsku smrti. Ukážu vám moji zahradu, staly se tam zajímavé věci, kdysi jsem tak pobýval, odstěhoval jsem se sem, protože jsem měl s těmito věcmi problémy. Opravdu? - Ano. Odstěhoval jste se z vlastního domu, abyste se vyhnul těmto zbraním? - Ano. Musel jsem se taky vyhýbat oknům.

Za chvíli... ..někoho zabijí a nikdo se to nedozví, protože patolog určí přirozenou smrt. Jesse a jeho tým odhalí šokující důkaz... Raketoplány byly sestřeleny nějakým druhem paprsku smrti. ..že smrtící paprsek způsobil historické katastrofy. ....Věže zmizely, neshořely, nezhroutily se na zem. ..a později... Bojíte se dnes o sůvj život? - Ne. Proč? - Jsme blázni. Jesse konfrontuje šíleného vědce stojícího za smrtící zbraní.

Nepochybujete, že síla řízené energie může shodit budovy? To uvidíte v Konspiračních teoriích. Jesse Ventura pátrá po konspiraci smrtícího parpsku. Skrývá vláda zbraň, která může energetickým výbuchem zabít člověka nebo zničit město? A kdo ukradl plány? Jesseho tým shání důkazy. Uvědomil jsem si, že na mně střílí tyto věci, protože to opravdu šlo přímo. Tyler a Shean jsou v Novém Mexiku s člověkem, který říká, že byl napaden a ví, kdo to udělal.

Začal jsem dostávat bolesti hlavy a začal jsem být nemocný. June je s doktorem Michealem Pravicoem v Nevadské univerzitě v Las Vegas. Doktor je expert na Nikolu Teslu, na vynálezce paprsku smrti. Nikola Tesla vytvořil moderní a současný model elektřiny, kterou všichni používáme, zahrnuje hydroelektrickou energii, a měl dokonce i daleko lepší myšlenku pro volnou energii pro celé lidstvo. Takže vymyslel energii, kterou nemusíte zapojovat a byla tak pro všechny.

Ano, v dnešním světě ale potřebujete podporu vašeho nápadu a finančníci řekli, že z toho nemohou vydělat, protože nemohou měřit spotřebu, takže to přestali platit. Volná energie je možná pánům navrchu hrozbou. Nedá se to ale porovnat se sílou Teslovy řízené energie. Řízená energie je..Například tento laser za mnou.. Je to jen formou paprsku.. Je to koncentrovaná energie, která může být namířena na cíl. A tím terčem může být lidská bytost? - Určitě.

Takže, mám pravdu, když řeknu, že Tesla vytvořil stroj na paprsek smrti pomocí této řízené energie? Tvrdil, že vytvořil stroj na paprsek smrti. Tyler a Shean mezitím dostávají od Wiliama Lyna základní informace. Lyne měl v letectvu přísně tajnou prověrku, pak odešel a napsal knihu "Pentagon Aliens." Kniha tvrdí, že většina UFO jsou vládní letadla, a že pochází z technologie ukradené od Tesly. Lyne říká, že ho za to vláda napadla. Odkud tyto paprsky přicházely?

Byly přímo tam, možná tam na druhé straně, byly to takové světlé záblesky a bylo mi to z toho špatně. Řízená energie střílela sem až po... - Ano, až do mého okna. Na zádech jsem měl krvavé skvrny. Co se teda stalo s tou technologií, když zemřel? Kdo ji převzal? Po jeho smrti byla spousta jeho osobních věcí zabavena americkou vládou, když půjdete na stránky FBI, tak tam uvidíte, že jedním z desíti mýtů je, že mají plány pro smrticí paprsek.

Je celkem divné, že to FBI dala na své stránky. Vypadá to jako popírání. Jsem si jistý, že měli informace, které jsou užitečné, protože moderní boj má všechny známky po Teslovy. V podstatě mohou někoho zabít a nikdo se nic nedozví, protože patolog určí přirozenou smrt. Já se nazývám "tiché vražedné zbraně." Není žádný fyzický důkaz... Nízké frekvence mohou odpálit srdce, plíce, můžou způsobit samovolné vznícení... Počkejte... Mohou se jako samovolně vznítit?

Mohou, explodují prostě zevnitř. O samovolném vznícení jste slyšeli, lidé shořeli bez žádného očividného důvodu. Stovky takových případů nastaly stovky let zpátky a pár nedávno. Jako žena se jménem Aerielle Louise, praneteř Nikoly Tesly. Jsou nějaké teorie, kdy byl smrtící paprsek použit proti lidem? Volná energie a smrticí paprsek...Spousta lidí zemřela za záhadných okolností. Za záhadných okolností?

Chci, abyste věděli, že je to velice jednoduchá technologie, není žádný důkaz a pokud vás chtějí sejmnot, tak nikdo není v bezpečí. Ať už je to kdokoliv, je to nějaká vyšší vláda, je nad naší běžnou vládou, protože si nemyslím, že běžní lidé mají k této informaci přístup. Pokud FBI ukradla Teslovy plány pro smrtící paprsek, tak to přímo spojuje vládu s vlastnictvím zbraně. A co když ne?

Tak zaprvé, FBI není celá americká vláda, je spousta různých organzací, CIA, Zvláštní operace, atd., které pravděpodbně vešly do hry, takže nepochybuji, že ty nápady byly prodány. Celé roky tato záhada vedla ke spoustě konspiračním teoriím. Jen jednou teorií je Let TWA 800 v roce 1996. Existují autoři, kteří uvedli, že například raketoplány byly shozeny nějakým druhem smrtícího paprsku. Raketoplán Challenger explodoval krátce po startu.

Columbia při návratu na zem. Raketoplány? Opravdu? To je teorie. Oba dva byly v atmosféře a v dosahu zbraní řízené energie střílející ze země. Je někdo v oblasti řízené energie, s kým bysme si měli promluvit? Je jeden výzkumník, který o zbraních řízené energie vypustil spoustu informací, myslím, že byste si měli promluvil s Tomem Beardenem. S podplukovníkem Tomem Beardenem.

Thomas Bearden, vysloužilý plukovník americké armády a expert na řízenou energii, další těžko polapitelná osoba. Nedávno odhalené záběry odhalují, že je spojením mezi ztracenou Teslovou technologií a tajnou technologií Star Wars. Když vygenerujete extrémní pulzy.. To je smrt na každé úrovni. Zemře každá buňka, každá bakterie, každý virus, zemře celé tělo. Jesseho personál vyšetřovatelů měl za úkol podplukovníka Thomase Beardena najít. Pane Beardene?

To se celé zvrtlo. Vyděsil ji tak, že skončila. Co myslíš tím vyděšením? Dále uvidíte.. Jesseho tým dostane hrozbu, když se přiblíží pravdě. Řekl ji, že lidé, kteří se na zbraně pro řízenou energii dívali, byli zabiti. A tým vrátí úder. Pane Beardene? A pak.. Celý tým bude šokován... Vyskočila jsem a ležel na zemi. Jeden z hlavních hráčů zemře. Křičela jsem... A otec a syn se pohádají.. Ne, nejsem šílený! Protože se objevil nový důkaz, a tak ho musíš zvážit!

..když bude paprsku smrti připisován.. ..věže se nezhroutily na zem. ..ultimátní útok. ..změnily se v prach z ničeho nic. Jesse Ventura vyšetřuje konspiraci vytvoření zbraně paprsku smrti a jeden z hlavních hráčů doručil smrtící varování. Někdo z našeho týmu pro nás provedl vyšetřování, celý život hodně vyšetřovala. Kontaktovala toho vyslužilého podporučíka, mluvila s ním po telefonu o té zbraní řízené energie, On ji tak vyděsil, že skončila. Co tím myslíš?

V podtstatě ji řekl, že lidé, kteří se na zbraně řízené energie dívali, byli zabiti. Novináři, nezávislí vyšetřovatelé, takoví lidé prostě zmizeli. Vyděsil ji až na kost. Opravdu? - Ano. Pokud kvůli tomu zemřeli lidé, tak se asi dostali blízko k pravdě. Jesse se chystá to chystá urychlit. June Sharpong je blízko Beardenovu domu v Handsfille v Alabamě. Cítí ji tam. Pane Beardene? Pane Beardene? Tady je June Sharpong z konspiračního týmu Jesseho Ventury.

Slyšíte ty psy? June ano, protože jsou na druhé straně dveří. Pokud je tam ale Bearden, tak určitě ven nejvyjde. Potřebujeme s vámi mluvit, pane Beardene. Musíme vědět, co se děje. Co skrýváte? Pane Beardene? Dobrý den, jsem June Sharpong z konspiračního týmu Jesseho Ventury. - Ano, byli jsme sem zavoláni. June vysvětluje situaci. Pak se objeví nová informace a věci se zase mění. Podívejte se na to. Úmrtí lidí spojených s řízenou energií.

Každý z nich zemřel za záhadných okolností, protože v tom byl zapojen? Juneiny složky obsahují případy lidí, kteří znali tajemství řízené energie. Náhlé infarkty, vzácné nemoci, záhadné nehody... Mezi nimi je i Aeriell Louise, praneteř Nikoly Tesly a Bryan O'Reilly, austronaut, který opustil NASA a stal se expertem na řízenou energii. Přestěhoval se do Ekvádoru a tvrdil, že dva jeho kolegové byli v zemi zavražděni a pak zemřel na rychle postupující rakovinu.

Sám Bearden napsal dokument, ve kterém mluvil o zbraní řízené energie, nazval to technika Venus ECM, je to kvér. V podstatě vás to zasáhne, aby to vypadalo, že jste měl infarkt nebo mrtvici. Nebo oboje. Přesně tohle nám řekl Lyne. Je to malá zbraň, dá se ukrýt do peněženky, může zastavit srdce a patolog určí "přirozenou smrt." Může být z toho stříleno z dálky 30 stop (něco přes 9 metrů) a může to projít i přes zdi. Bearden napsal, že on sám byl napaden "zabijákem" se zařízením Venus.

Povedlo se mu utéct. To je jednoduchý způsob pro spáchání spousta vražd, že? Šok teprve přijde, když Braverman představí nový důkaz. Podívejte se na tohle. Na co se to díváme? To je práce Johna Hutchisona. Je to vědec samouk a všechny své experimenty provedl ve svém jednopokojovém bytě ve Vancouveru, byt má plný všehomožného vybavení. Tohle je Teslova energie. Teslova energie vytvoří magnetické pole, rozpustí kov, ohne ho a teď sledujte.

To všechno dělá s říženou energií? Jak víme, že tam nemá magnet? Je to tekutina. Je vlastně krok před Teslou. Vytvořil věc zvanou Hutchisonův efekt a to právě teď vidíte. Hutchisonův efekt. Kov se láme a ohýbá, předměty odporují gravitaci. Tento záznam byl prověřen. Nejde o speciální efekty. Je to řízená energie, která je založená na Teslovi, a která přetváří jeho vlastnictví. Co to je? Kus kovu? Vypadá to, že to skoro pulzuje. Podívejte se na to.

Boří to, ohybuje to. Tým studuje fenomén. Jeden záběr Jesse zarazí. Počkat, lidi. Počkejte. Když jsem šel do toho skladiště v New Yorku, když jsme se dívali na 11.září, tak tak přesně vypadal ten kov uvnitř toho skladiště. Přesně takhle. Ohlý, zakroucený kov. Ohlá, zakroucená, nosná ocel. Podobá se to tomu. Bylo to spálené a přesně takhle ohnuté. A pamatuji si to, jak jsem se díval do toho skladiště. Dokážeš si to představit si to ve velkém měřítku na velké budově?

Děsivé. Zrovna jsme viděli co to udělá. Je to další fakt, který musíme zvážit. Tento člověk pracoval pro americkou armádu, takže má vojenské a zpravodajské konexe. Hudginson? - Hutchison. Je to jasné lidi, musíme Johna Hudtchisona najít. Ví o tom nejvíc a říkám vám, buďte opatrní. Buďme opatrní. Tento chlápek pracoval v 80tých letech na Star Wars s Reaganem.. - Kdo ví.. Teď je to hon na šíleného vědce. Ukázalo se, že John Hutchinson už nepracuje ve Vancouveru.

Se svou novou manželkou žije v Lake v Minessottě. Tohle je Venturovo území a John Hutchison zažije Venturovo chování. Řekli, že můžete ukázat nějaké zajímavé věci. Pořád před námi... Byl někdo kvůli tomuto zabit? Šílený vědec odhali více obětí silného paprsku. ...asi 10-12 vražd kontraktorů pro Star Wars.. A pak... ....Zbláznil ses? - Ne! Jen ti, co 11.září provedli ví, co to shodilo! Šokující důkaz o útoku na Ameriku. Je to zařízení pro řízenou energii.

Je to energie, která je namířena a použita jako zbraň. A později ultimátní šok... Jeden z Jesseho insiderů zemře. Mám velice, velice špatné zprávy.. Pořád před námi. Vyšetřování konspirace paprsku smrti zavedlo Jesseho Venturu do domu šíleného vědce, Johna Hutchisona. Ten znovu vytvořil Teslovu technologii volné energie a možná je kíčovým hráčem ve vyrábění a využívání paprsku smrti proti nám. Takže tohle obyvák přeměměný na laboratoř. Ano.

Využíváte elektřinu pro povznešení věcí, aby odporovaly gravitaci. Ano. Johne, jaké je vaše pozadí, někdo je doktor věd... Co jste vy? Nikdy jsem nechodil do školy. - Nikdy jste nechodil do školy. Ne, naučil jsem se to sám. Všechno to vypadá šíleně, Hutchisonovy experimenty mu ale přihrály práci v americké armádě. Jeho výzkum se stal základem pro program Star Wars, který se údajně nikdy neposunul.

Takže, vy jste pracoval na Star Wars pod Reaganovou administrací, máte pocit, že vláda ukradla věci, na kterých jste pracoval? Jedna osoba, která byla kolem mně, mi řekla: "Johne, asi jsme je pustili moc blízko k tomu, co děláme, myslím, že už to mají." V tu dobu jste se asi stal zbytečným. Svolali tým, přišli, natočili videa a měli to. Napřed Teslovy plány ukradla FBI, o desítky let později ukradli Hutchisonovu práci tajní agenti a vláda vytvořila paprsek smrti a nikdo o tom nevěděl.

Co se stalo se Star Wars? Z ničeho nic to zmizelo. V 80tých letech byly Star Wars hluboko pod zemí a znovu se objevily v 90tých letech a 2000. Byli úspěšní? Vytvořili Star Wars? Jo, mají to. Myslíte si, že ukradli věci, které jste objevil a udělali z nich zbraně? Je to vysoce pravděpodobné, protože když probíhala válka v Iráku, tak jsem dostával emaily, že byly zasaženy autobusy nějakým typem zbraně pro řízenou energii. Řekl jsem si, že to může být nesmysl.

Ale asi okolo roku 2006 Donald Rumsfeld a další chtěli, abych pro ně zase pracoval. A já jsem to odmítl. Bojíte se o život? -Ne. Proč? - Jsme šílení. Šílení jako liška. I tak jsem chtěl vidět důkaz, který jsme viděli v těch videích. Ukázal nám, že to vznášení není trik, ale elektromagnetická energie. Takže tato ukázka nám celkem ukazuje, že vláda nebo korporace, nebo kdokoliv jiný, může něco povznést řízenou energií. V podstatě ano.

Pak vzal nabitý Van der Graffův generátor, nabil to tisíce volty a namířil na cíl - na mně. Právě jste byl zasažen zbraní řízené energie. Naštěstí pro mně to bylo nastaveno moc nízko. Stejně jako to světlo, které obtěžovalo Wiliama Lyma. ..tudy přímo do mého okna. Měl jsem na zádech krvavé skvrny. Takže co to..au... Co nám to ukazuje? Čím jsem to zasahován? Říkám tomu Ionové kanony. Ionové kanony? - Ano. Způsobují v podstatě rozpad.

Stejně jako to řekl Fred Bell. Může to spálit člověka, nebo podle síly shodit něco daleko většího. Budovu? Celé město! A v podstatě to můžete namířit na někoho a střelit ho koncentrovaným paprskem elektrické energie a on se rozpadne. V podstatě jo. A je to. Technologie, která byla ukradena ze Star Wars. Mám další věc pro řízenou energii. Je to trochu laser. Je to zbraň pro ochranu nebo pro zabití, nebo je to jenom zbraň?

Tohle schováte do kapsy, před lety to bylo neslýchané. Ukážu vám to na kusu trubky. O tomhle jsme slyšeli. Zbraň pro řízenou energii, která vleze do kapsy, ta, která vám zastaví srdce nebo vás vznítí. Je to malá zbraň, můžete ji dát do peněženky, zastavuje srdce a patolog to označí za přirozenou smrt. Teď to hoří přes tu trubku. Je to zbraň pro řízenou energii v malém měřítku. V mikro-měřítku. Co by se stalo, kdyby jste to udělal člověku?

Když to třeba namíříte na něčí ruku.. Propálí vám to ruku. Propálí vás to. Viděl jsem dost, abych řekl, že to je nebezpečné, Hutchison ale říká, že toho má víc. Jesse, musíte vidět co mám na předním dvorku. Ok, tak jdeme. Ok. - Začínám žasnout nad tím, co je v domě. Nedovedu si představit co máte na dvoře. Hutchison má další překvapení. Je to připevněné na starém karavanu. Je to podomácku vyrobený paprsek smrti, který se skrývá přímo před očima.

To je jeden způsob, jak ukázat, že jste blázen. Hutchison říká, že to chce využít k dobru jako třeba na úklid ropy v Mexikém zálivu. Jesse ale nechce ztrácet čas. Byl kvůli tomu někdo zabit? V 80tých letech bylo asi tak 10-12 vražd kontraktorů Star Wars. Vraždy? Určitě je zde další skupina záhadných smrtí. A ne 12, spíš tak 20. Autonehody, předávkování drogami, sebevraždy, infarkty. Všichni pracovali na výzkumu Star Wars.

Ano, objevovaly se titulky a bylo vyšetřování. Všechno to bylo ale označeno za náhody. A jak jste vy přežil? Jsem tak trochu šílený blázen. Není náhodou, že Hutchison znal spoustu dalších obětí. Jako třeba rebela z NASA. Byl astronaut, jmenoval se Bryan O'Leary. Dobrý přítel. A on také pracoval na řízené energii, že? Bryan pracoval na řízené energii, studoval to... A záhadně zemřel? Oženil se a v den, kdy se oženil.. - Zemřel, ano.

Takže on pracoval na této řízené energii... Dělal to na vlastní pěst nebo to dělal pro vládu? Bryan trochu odstoupil od vlády a nevím, zda to byla zpráva, ale prostě zemřel. Slyšeli jsme o Teslově praneteři nebo tak něco... Víte o tom něco? To byl jeden z nejhorších stalkerů, co jsem kdy měl. Ona vás pronásledovala? - Oh, ano. Je zajímavé, že jste ji vytáhl. Jde o to, jak zemřela. Našli ji v přívěsu upálenou zevnitř, jen tak se prostě vznítila.

Řekl byste, že šlo o využití řízené energie? Jo, to může být. John Hutchison není šílený. Viděl jsem jeho práci vlastníma očima a přimělo mě to myslet, že paprsek smrti už dávno funguje. Vytvořila by zlá entita zbraň pro řízenou energii, která by zničila Dvojčata? Vím, že to dokáže zničit víc, než běžné budovy. Můžete zničit i celý kontinent. - Celý kontinent? - Jo. Za chvíli v Konspiračních teoriích.. Je to zařízení pro řízenou energii.

Vyšetřování paprsku smrti vede k nejničivějšímu útoku na americkou půdu. Kde je zbytek toho materiálu? - Ano. A velký spor mezi Jessem a jeho synem. Když přijde nový důkaz, tak ho musíš zvážit! A pak... Zkolaboval... Jesse tým zasáhne smrt v době, kdy to nečekal. Vypadalo to, že má záchvat nebo tak něco. Zatím nejšokující zvrat. Dr. Fred Bell zavedl Jesse Venturu do konspirace paprsku smrti. Vyšetřování teď nabralo zvrat.

Jesse si všiml podobností mezi účinky zbraní pro řízenou energii a útoky z 11.září na Dvojčata a se svým podezřením vychází najevo. Říkám ti, Alexi, že to, co se stalo 11.září, nebyla řízená demolice a určitě to nebyl palačinkový efekt po nárazu dvou letadel. Něco tam bylo umístěno. Byla tam zbraň, která roztála nosníky jako mikrovlnná trouba. Jesseho komentáře v konspiračních kruzích způsobily okamžitou bouři.

Už i tak měl problém, když prohlásil, že 11.září byla práce zevnitř s využitím explozivního materiálu nano-termit. Ty věže se doslova rozpadly, změnily se v prach, byla to zbraň, která stojí za všemi, které znám. Nový názor znepokojil Tylera Venturu co se týče reputace jeho otce. Poslední dva roky jsme mluvili o tom, jak šlo o řízené demolice a nano-termit v budově, nemůžeš svou teorii jen tak změnit. - Proč? Zbláznil ses? - Ne!

Když přijde nový důkaz, tak ho musíš zvážit, nemůžeš se ničeho držet, jen pachatelé, kteří 11.září provedli ví, co to shodilo! Já mluvím o věrohodnosti a ty o laserových paprscích. Věže nespadly. Změnily se v prach! Neviním Tylera za to, že je naštvaný. Když jsem ale viděl záběry Hutchisonova efektu, tak mi něco docvaklo. A ukázalo se, že existuje kniha, která vše vysvětluje. Autorem je Dr.Judy Wood, vystopoval jsem ji, aby Tyler viděl, jak paprsek smrti zapadá do 11.září.

Dr.Woodová.. Četl jsem vaši knihu a snažil se přesvědčit syna, že je opodstatněná a on tomu pořád odolává. Jediná věc, kterou mohu odmítnout je vládní příběh. Dr. Judy Wood má tituly z inženýrství, fyziky a z inženýrské vědy. Může vědět, o čem mluví. Neberte si to špatně, beru, že se v ten den stalo něco podezřelého, nebyl jsem ale plně přesvědčen. Předpokládáte, že se budovy zřítily. Jak jsem viděl, jak to padá, viděl jsem to v televizi?

Tak nějak, ale neskončily na zemi a mohu to dokázat. Pojďme si ukázat důkazy. Kdysi tady stály tři budovy a naráz zmizely. Vidíte tuto žlutou zónu? To jediné zbylo, to je tady tohle. Kde je zbytek toho materiálu? - Ano. Na zemi to není. Kde to je? Je to pryč. Tady je úroveň trosek obchodních věží. Kdyby se všechen ten materiál zřítil, tak byste viděli tolik. Kdyby jste měli 110 patrovou budovu..bum, bum, bum..

rozpláclou na zemi za 8-10 sekund, tak všechen ten materiál uprostřed se musí rozptýlit na strany. Není zde dostatek trosek? Kde to je? Další věcí je prach. Při řízených demolicích prach nestoupá výš než je výška dané budovy. Když se podíváš na demolici fotbalového stadionu v Seattlu, tak sleduješ kolaps a nevidíš nic vyššího než původní výšku. Demolice Kingdom byla typickým kolapsem. Prach nestoupá výš než původní stavba. U Dvojčat to bylo jinak.

Tady to pořád stoupá. Když padají na zem, tak vytváří seismický dopad. Kingdom při odpálení vytvořil 2,3. Věž č.1 měla 30x více potancionální energie a při kolapsu vytvořila stejný dopad. Judy Wood řekla, že seismický dopad se připisuje jen 20 nejnižším patrům. Co se stalo dalším 90ti? Dr.Woodová má další důkaz, že nějaký druh paprsku změnil věže v prach. Jako třeba parkovací garáž pod komplexem. Měla být pod tou tíhou zničena. To je až po 11.září. - Ano.

Pokud teda všechna ta tíha šla dolů, jak nám řekli, což byl palačinkový kolaps, proč tohle není součástí palačinky? Je to správná otázka? - Ano. Pak je tu důkaz, který podporuje řízenou energii. Auta byla spálená, roztavená, bloky daleko. Odtaženo bylo alespoň 1400 roztavených aut. Jak auta takhle daleko mohla být poškozená, když je nemělo co poškodit? To způsobilo samovznícení tady na tomto parkovišti. Samovznícení.

Slyšel jsem, že byl použit nano-termit, který byl rozpálený v prachu a způsobil spálení těch aut. Víte, papír není spálený. Jak vysvětlíte tohle? Auta jsou spálená a papír ne? Lidé byli pokryti prachem, měli popáleniny, kůže se spálila rychleji než tohle. Myslím, že Tylerovi to začíná dávat smysl také. Není to zapojené energetické zařízení. Jinými slovy to není bomba, nebo něco jako hmyz, že to letí z bodu A do bodu B a něco zasáhne, nebo něco co produkuje teplo, jako jaderná bomba.

Je to zařízení pro řízenou energii. Ještě jedna věc mě donutila myslet, že je Dr.Judy Wood na správné stopě. Zažila jste někdy odpor vašemu výzkumu nebo výhružky smrtí, co se týče vaší bezpečnosti nebo vašich známých? Ano. To to asi všechno ulehčilo, protože je to jako dávat pozitivní odezvu své vlastní studii. Její výzkumná asistentka, jediná osoba, která s ní pracovala na případě 11.září, byla zavražděna. Byla zastřelena na chodníku.

Vypadá to, že všechny zapojené v paprsku smrti řízené energie postihla smůla. To zahrnuje také Dr.Freda Bella. Člověka, který nás k této konspiraci přivedl. dny poté, co jsem se s ním setkal, jsem dostal telefon. Mám velice, velice špatné zprávy. Dr.Bell dnes ráno v hotelu zkolaboval. Vládní insider Dr.Fred Bell přivedl Jesseho Venturu ke konspiraci paprsku smrti. K důkazům, že vládní frakce ukradly plány pro zbraň pro řízenou energii a pak je využily k vyytvoření silného zařízení.

Takového, které shodilo Dvojčata. Když Dr.Bell vyšel na veřejnost, Jesse věděl, že sebe a další vystavuje nebezpečí. Měl bych se bát? - Ne. Máte vysoký profil, spousta lidí vás zbožňuje, kdybyste zemřel, tak by se rozjelo masivní vyšetřování. Jo, zabili taky Jacka Kennedyho a vyšetřování bylo obrovské, ale určitě ne zcela přesné. Nemyslím si, že jim to tentokrát projde. Věřte nebo ne, Američané se probouzejí a jsou daleko chytřejší. Opravdu.

Dále proč to dělám..Nejsem si jistý, zda máte děti, jsem si jistý, že ano, a oni budou mít děti a já jsem teď dědeček a chtěl bych pro mé vnoučata vidět lepší místo. Méně jak 48 hodin poté, co řekl Jessemu tajemství o paprsku smrti, hodin po uveřejnění této fotografie na své stránce, Dr.Fred Bell ve svém hotelovém pokoji zemřel. Myslíte, že dokázal Jessemu říct vše, co chtěl? Určitě. Tyler mluví se snoubenkou Dr.Bella, s jediným svědkem.

Řekněte mi, co se stalo v neděli ráno. - Ok. V neděli jsme měli letět domů a vzbudil mě a vařil si kávu. Z ničeho nic jsem slyšela něco jako pád a rychle jsem vyskočila, nevěděla jsem co se děje, prostě ležel na zemi. Zkolaboval. Byl u dveří... Bože, tohle je tak těžké. Nechci se dostávat do detailů, nechci procházet ten moment, je to tak těžké. Vypadalo to, že má záchvat a já prostě křičela.

Křičela jsem a snažila jsem se přes ten blbý hotelový telefon zavolat pomoc, nakonec jsem otevřela dveře a křičela... Doběhla ochranka a vyhodili mě z pokoje, protože na něm pracovali, pak jsme jeli do nemocnice, byla jsem tam tak 10 minut, pak přišli a řekli, že zemřel. Bylo mu 68. Slyšel jsem ale, že byl v dobré kondici. Co řekl patolog? Patolog určil přirozenou smrt. Každou chvíli se stane něco, co se mnou zatřese.

Smrt Dr. Freda Bella dva dny poté, co jsem ho zpovídal, byla jedním z těchto momentů. Patolog určil přirozenou smrt. Možná tomu tak bylo. Vypadá to ale, že spousta lidí zapojena v technologii paprsku smrti skončila mrtvá. Je paprsek smrti používán jako zbraň? Nemám pochyb. Byl 11.září použit pro shození Dvojčat?

Řeknu vám ale, že to zatím to nejlogičtější vysvětlení, které jsem slyšel. Nikdy se nejspíš nedozvím pravdu o tom, co se ten den stalo, nepřestanu to ale zjišťovat. A dokud to budu dělat, jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.

Cestování časem
Skrytá moc... Tajemství... Utajování... Korupce. Myslíte si, že znáte celý příběh? Tak přemýšlejte znovu. Byl jsem guvernér... NAVY Seal... Bojovník... Slyšel jsem věci, které vás šokují... A teď si myslím, že je čas, abyste dostali celý příběh. Dnes uvidíte... Jesse se vrací do budoucnosti... Tohle to nejhlubší, nejtemnější státní tajemství, které Spojené státy mají. ...aby vyšetřil konspiraci, která zastavuje hodiny.

Mluvíte se mnou jako A.G.Wells ve Stroji času. Využívá vláda cestování časem jako zbraň? Existuje aspoň 7mi letá papírová stopa naznačující, že naše vláda byla zapojena do cestování časem. Mění tajná armáda cestovatelů časem historii? Otázkou je, co vláda ví a my ne? Jesse a jeho tým najdou svědky.. Leželi na tom úplně nazí. Otestují stroj času.. Jsem tu pro cestování časem. Jste na to připraveni? A vystopují jednoho z cestovatelů...

Našla jsem Basiaga. ...který tvrdí, že má důkaz.,.. To jste vy? ...který to všechno dokazuje. To jste vy na Gettysburburgském prohlášení? Kde je Lincoln? - Lincoln je tady vzadu. Čas ubíhá.. Udělejme to teď hned. když Jesse Ventura.. Jsi pro, Seane? ..rozplete... Chci vidět, jak někdo někde zmizí a ukáže se někde jinde. Konspiraci cestování časem.

Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie. Vyšetřování Jesseho Ventury zašlo do zatím nejdivnější situace - do pokoje se strojem času a s mužem, který tvrdí, že ví, jak ho použít. Můžete nás vzít zpátky časem? - Jo. Jesse je připraven na všechno.... Já půjdu jedině do budoucnosti. Ne, půjdete do minulosti. ...jen ne na tohle. Říkám vám, že tato věc je nebezpečná. Jak nebezpečná. Řekl bych, že hodně. Musíte se ptát, proč jsem plýtval časem nad něčím, co zní šíleně jako je cestování časem.

Možná to opravdu začalo, když jsem byl malý. Jedním z mých oblíbených filmů byl tehdy Stroj času. Jestli ten stroj umí to, co říkáš, znič ho, George, než zničí tebe! A pak je tu zdroj.. Alfred Webre je právník z Ivy League, bývalý poradce Bílého domu, opravdový insider. Alfrede Webre, co proboha máte v plánu, zavolal jste mě, řekl jste, že je to důležité a abych se s vámi setkal a promluvil si s vámi. O čem?

Tohle je nejhlubší, nejtemnější státní tajemství, které Spojené státy mají. Jo, to je jeden ze způsobů, jak přilákat něčí pozornost. Tohle je technologie, která člověku dovoluje přejít z bodu A,B,C,D v čase do dalšíího bodů E,F,G v časovém kontinuu. Počkat... Mluvíte se mnou jako A.G.Well ve Stroji času. Tohle se mi snažíte říct? - Ano. Že je americká vláda zapojena v cestování časem se strojem času? Ano. Pokud máme takovou možnost, proč je to drženo v tajnosti?

Problémem je, že jednak je to velice nebezpečné a slyšelem jsem, že to dělá spousta lidí. A to musí být odhaleno. Webre říká, že vláda s cestováním časem pracovala po několik dekád, a že při tom zemřelo tisíce lidí. A využívají je při experimentech s vědomím, že spousta z nich zemře, můžou vás ovládnout, zajmout, odeslat a vy prostě zmizíte. Zeptám se vás na tohle.. Proč by zabíjeli, aby to zůstalo v tajnosti? Protože mrtvý nemluví. A jaký je příběh?

Agentury, které tuto technologii ovládají, jsou momentálně dvě. DARPA, Agentura pro výzkum pokročilých projektů, a Ústřední zpravodajská služba (CIA). Mohou tuto technologii použít jako zbraň? Samozřejmě. Cestování časem bylo zbraní od prvního dne a bylo použito proti USA... Jak? Dejte mi příklad. Je příklad, který je vám velice u srdce, guvernére, měli fotografie letadel zasahujících Dvojčata 11.září 2001, měli je už v roce 1971. To je úžasné. A nejen to..

Jeden pán, nebudu zmiňovat jména.. Jeden pán, který byl spojkou Pentagonu s programem cestování časem, byl v tu dobu členem prezidentského kabinetu a byl také 11.září 2001 americkým ministrem obrany. To je Donald Rumsfeld. A není tohle střet zájmů? Jo, je to přesně jako od A.G.Wellse. Využívání cestování časem pro spuštění válek, zničení disidentů a pro něco, co jsem nečekal. Americká veřejnosti si myslí, že volí prezidenta.

Prezident byl ve skutečnosti ale identifikován 20 nebo 30 let předem a každý z prezidentů byl o tom informován a vycvičen. Tyto prezidentské kampaně jsou podvodem! Říkáte, že DARPA a CIA vybírají našeho prezidenta? Nejenže ho vybírají, také ho ovládají. Tohle je jak jeden z těch laciných sci-fi filmů, které rád sleduji. Byl jsem připraven to rychle ukončit, když přišel s něčím solidním. Existuje whistleblower, americký cronenath.. Co to je cronenath?

Cronenath cestuje v tajném programu pro časový prostor. Byl přítomen na začátku jako dítě, jako mladík pak prošel CIA a když ho najdete, tak to odhalí. Máme i fotografii, byl na jedné opravdové události v minulosti. Takže má člověka, který cestoval časem a fotografii, která to dokazuje? Přece jenom se na to dá podívat. Dobře, beru to, zaujal jste mě, proberu to s mými lidmi a uvidíme, co se s tím dá dělat a jestli je na tom něco pravdy.

Pokud má být osoba, která to celé obrátí, což si myslím, že je, tak jste to vy sám, guvernére. Nebo mě zavřou. Tomuto neuvěříte, pánové a dámy. Jesse přednáší případ svému týmu - vyšetřovatelce June Sharpong, poradci Bravermanovi, Seanu Stoneovi, synovi režiséra Olivera Stonea, a svému synovi Tylerovi. Mám informátora, který mi řekl, že cestování časem je opravdové. Cestování časem? Cestování časem je opravdové a je to nejtajnější věc, kterou kdy vláda udělala, provádějí to asi 40 let a jsou úspěšní.

Počkat... Vláda posílá lidi v čase zpět a dopředu? Konspirací je, že to prováděli a my o tom nevíme, a že to je ultra tajný program. Je to ultimátní zbraň, kterou může mít jakákoliv vláda. To je směšné. Guvernére, podívala jsem se na to, co jste mi řekl, a něco na tom je. Reaktor CERN ve Švýcarsku, největší urychlovač částic, stovky zemí do tohoto stroje investovaly miliardy a vědci se obávají, že může ovlivnit časové kontinuum. Jo.

Ten reaktor přesouvá sub-atomické částice rychleji než rychlost světla. Víme, že můžeme jít v čase před, pokud se přiblížíme rychlosti světla. Kdyby si cestoval milion let, tak bysme byli po tvém návratu mrtví a ty mladý. Počkejte si na tohle. Čínská vláda zakázala v televizi zmiňovat cestování časem. Proč? Nemají rádi filmy "Návrat do budoucnosti." Ne, ne, ne. Vlády to z takových důvodů nedělají. Dělají to s postranním úmyslem. Otázkou je, co vláda ví a my ne.

Už dříve jsme se dívali na šílené věci. Je to také o věrohodnosti... Jo, ale věrodnost chodí také jiným směrem. Když to vyřešíme jako podvod, tak nám to také přidá věrohodnost. Weber říkal, že existuje whistleblower. Pojďme jo najít. Tým vyrazil najít cestovatele časem a nějaký důkaz, že je to vůbec možné. Tyler a Sean se setkali s Dr.Franklinem Ruehlem. S jaderným vědcem, který je také expertem na cestování časem.

Existuje alespoň 7mi letá, možná i 8mi letá, papírová stopa naznačující, že naše vláda byla zapojena v experimentech s cestování časem. Americká vláda a cestování časem? Dr.Ruhel říká, že se to datuje do 30tých let minulého století. Univerzita v Chicagu a v Princestone měli mezi vědci Alberta Einsteina. V roce 1943 jsme měli philadelpský experiment. Philadelpshký experiment, tajný pokus o zneviditelnění lodi USS Eldrige.

Loď údajně doopravdy zmizela, byla ale také přenesena v čase z loděnice ve Philadelphii do Norfolku ve Virginii. Na palubě bylo asi 30 mužů, když experiment skončil, tak zjistili, že někteří zmizeli. Už jsem o tom slyšel, kde je důkaz? To je dobrá otázka, protože je to velká kontroverze. V roce 1953 učinil Morris Jessup vážný výzkum a věřil, že se Philadelpský experiment týkal cestování časem. Sám bohužel spáchal sebevraždu.

Za chvíli uvidíte... Bylo to jako odpalovací zařízení... Člověk, který tvrdí, že ovládal vládní stroj času. Leželi na tom úplně nazí. A pak... Když mluvíte o technologii cestování časem, tak jde všechno stranou. Tým se přiblíží k záhadnému cestovateli. Mám jeho jméno. A později... Měli bychom najít někoho, kdo to umí ovládat. Pánové, jsem tu na cestování časem, jste připraveni? Jesse otestuje stroj času. Říkám vám, že tato věc je nebezpečná.

Konspirační teorie pokračují v časovém tunelu. Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují konspiraci cestování časem. Naše vláda prý cestuje časem dopředu i zpět, aby změnila historii a ovládala náš osud. Fyzik Dr.Franklin Ruhel Tylerovi a Seanovi říká o Philadelphském experimentu. O americké námořní lodi, která údajně ve 40tých letech cestovala v čase. Vědecký vyšetřovatel Morris Jessup projekt odhalil a pak zemřel. V roce 1959 spáchal sebevraždu.

Slyšel jsem, že to byla jedna ze situací, kdy něvěděli, jestli se zabil nebo jestli byl zabit. Možná to byla sebevražda nebo ho nějaká vládní agentura zavraždila, protože se dostával moc blízko pravdě. Povězte mi o projektu Montauk. Projekt Montauk očividně vznikl z Philadelphského experimentu. Projekt Montauk. Přísně tajné experimenty s cestování v čase. Projekt údajně probíhal roky v Camp Hero, na vojenské základně na konci Long Islandu v New Yorku.

Místo je dnes prázdné. Minimálně jeden vědec, který na projektu pracoval, ale žije a mluví. June Sharpong vystopovala Prestona Nicholse. Povězte mi, co byl projekt Montauk? Byla to studie pokoušející se použít elektromagnetiku pro vyslání myšlenek do hlavy a tu pak s velkým množstvím energie přenést do přenašeče signálu. A jak je v tom zapojeno cestování časem? V jednom bodě bylo zařízení dostatečně silné, že vyvolalo cestování časem.

Mezitím, tady v přítomnosti má Dr.Ruhel úžasné vodítko. Muži, kteří byli cestovatelé z budoucnosti, mu dali zařízení pro cestování časem a měl hyperdimenziální rezonátor, který teď prodává. Prodává něco, co přesouvá lidi v čase? - Jo. Vynálezce Steven Gibbs byl v konspiračních kruzích záhadnou postavou po několik dekád. A opravdu prodává zařízení pro cestování v čase. Je kompaktní a připraveno k použití. Myšlenkou je, že by vír elektřiny pomohl provést teleportaci časem.

Energetické víry. Nesouměrné víry koncentrované energie, které jsou rozptýleny v povrchu po celé zemi. Se správným vybavením se mohou otáčet rychleji než rychlost světla a otevřít časovou díru. Prodává to na internetu, takže byste si to mohli koupit. Počkat...Prodává zařízení pro cestování v čase na internetu? Preston Nichols v New Yorku vysvětluje stroj času v projektu Montauk, zařízení známé jako Montaukské křeslo. Montaukské křeslo bylo odpalovací zařízení.

Lidé si na to lehli, byli úplně nazí, měli fyziologické sensory, okolo křesla byly antény s paprsky plnými elektromagnetická radiace. V počítači pak naprogramovali myšlenky. A osoba v křesle pak měla schopnost cestovat časem. Tento stroj by ji přenesl do jiné reality. Sean jede na schůzi s jedním ze svých kontaktů. Anya Briggs je jasnovidka. Říká, že cestování časem studovala s přeživšími projektu Montauk. Je to pravda. To je první věc, kterou musíte vědět.

Druhá věc je, že je to extrémně nebezpečné. A třetí věc, jde to hlouběji, než si dokážete představit. Když mluvíte o technologii cestování časem, tak jde všechno stranou. Logiku A,B,C musíte ignorovat. Kdo přesně byl testován? Běžně brali lidi z ulice a pak hodili do otevřeného vortexu. Zemřel někdo? Hodně lidí. Byli tito lidé dokumentováni? - Ne. Jsou dokumentovány fotografie? Není převážně nic. Preston Nichols nemá fotografický důkaz.

Není cestovatelem, kterého tým hledá. Někoho ale zná. Ačkoliv se to může zdát ujeté, existuje whistleblower a mám jeho jméno. Basiago. Basiago? Hon na cestovatele časem se posunuje. Nastává ale nečekaný zvrat. Tyler získal stroj času. A teď se pokusí Jesseho přemluvit k otestování. Pořád před námi... Tohle je stroj času pana Gibbse. Jesseho šance cestovat časem... Jak je to nebezpčené? Co to dělá? A pak... Důležité vodítko... Jak pozorné...

Od muže v bílé dodávce. Proklepl jsem ho. A později... Takže poprvé jste tu bydlel v roce 1973... Jesse se setká se záhadným cestovatelem.. a podruhé v roce 1972? ...a s tunelovým vortexem. Tím cestovatelem jsem já. Je to šílené, ale našel jsem toho Gibsse, který vytvořil stroj času. Tohle si Jesse Ventura nikdy nepředstavoval. On a jeho tým vyšetřuje konspiraci využívání cestování časem pro ovlivňování světových událostí a ovládání našich životů.

Divné pořád je, že mluví o použití stroje času. Ano, tohle je stroj času pana Gibsse. Tohle zařízení bylo prodáno samotářským vynálezcem Stevenem Gibssem. Může prý poslat lidi do minulosti a do budoucnosti. Detektor radarů v mém Porshe vypadá víc draze než tohle. Hyperdimenzionální rezonátor, který tě pošle do jiné dimenze a do jiných časových zón. Tahle malá věc to dokáže? Vrátili jsme se k Dr.Ruhelovi. Řekl, že to je vortexový hlavolam, že?

Říkám, udělejme to hned. Připojíme to k Seanovi a uvidíme, zda tě pošleme časem. Jseš pro, Seane? Když se Jesse snaží pochopit zařízení pro cestování časem, June hledá Basiaga, jediného známého cestovatele časem. Kontaktovala svého muže v konspiračním podsvětí... Haló, pane! ...veterána z černých operací, muže v bílé dodávce. Potřebuju nějakou informaci. O čem, drahá. Bylo mi dáno jméno whistleblowera. Jaké jméno? Basiago. Andrew Basiago? - Slyšel jste o něm?

Jak pozorné.... Proklepl jsem ho. Byl jako dítě zapojen v americkém výzkumu času, projekt Pegasus byl projekt čestování časem, který začal v 60tých letech. Projekt Pegasus. Přísně tajný program vedený DARPou - tajným výzkumným křídlem ministerstva obrany. DARPA je známa pro koncepty jako třeba hyperrychlost a neviditelnost. Cestování časem je pod jejími kormidly. Můžete mě k němu dostat? - Ano, mohu.

Tu noc jsme s Tylerem a Seanem odjeli do Las Vegas, abychom otestovali ten stroj času. Přihlásili jsme se do pyramidového hotelu, říkají, že je na vrcholu přírodního vortexu, silného pole elektormagnetické energie. Má tato pyramidová moc spustit stroj času? Alespoň teda podle experta, který to pro nás otestuje. Takže kdo to je? Swerdlow, asi nás vrátí časem. S tou malou krabičkou? Je to zapojené? - Ne.

Pánové... jsem tu pro cestování v čase, jste připraveni? Steward Swerdlow je další veterán projektu Montauk. Říká, že byl rekrutován jako teenager a prošel všemi možnými experimenty s cestování časem. Můžete nás vrátit časem? - Ano, co je tato věc? Našli jsme to, je to hyperdimenzionální rezonátor od Stevena Gibsse. Řeknu vám, že tato věc je nebezpečná a raději bych ji nepoužíval. Přijel jsem sem, aby tento chlap ustoupil?

Má tu cestování časem přímo na bulváru v Las Vegas. Jak je to nebezpečné? Co ta věc dělá? Tohle je upravený radionický stroj, tato verze vytváří silné elektromagnetické pole, které může poškodit vaše energetické pole. Může to poškodit váš šokový stav, vaše orgány, může změnit energii v této místnosti, není to dobrý nápad. Jasně. Nechtěl by ublížit starci, že? Takže to nepoužijeme, protože je to nebezpečné. Řekl bych, že je to velice nebezpečné.

Přišel jsem se podívat na cestování časem a Swerdlow řekl, že to udělá po svém. Byl jsem 13 let v projektu Montauk a po celou dobu jsem se naučil všechny tyto techniky. Já půjdu do minulosti nebo do budoucnosti? Půjdete do minulosti. - Ježiši. A myslím, že je dobrý nápad, abyste věděli, odkud pochází vaši předci. Za chvíli... Tým se připravuje na šílenou jízdu... Chci vidět, jak někdo zmizí a ukáže se někde jinde. ....časem. Jste připraveni? - Ano.

A pak.. Cestovatel jmenuje známého.... Ano, s Barackem Obamou jsem se setkal. ..dokáže ale přesvědčit Jesseho? To jste vy v Gettysburghu? - Ano. Jesse Ventura vyšetřuje konspiraci, která může změnit směr historie. Teď čelí zatím největšímu nebezpečí. Je v lasvegaském hotelu s Tylerem, Seanem a mužem, který tvrdí, že je může poslat časem. Jste připraveni? Stweard Swerdlow byl veteránem projektu Montauk, přísně tajného programu pro cestování časem.

Už předtím odmítl ovládat stroj, který tým přivezl s sebou. Tato věc je nebezpečná a vůbec bych ji nepoužíval. Může to poškodit šokový systém, vnitřní orgány... Swerdlow tvrdí, že má vlastní techniku, testovanou vládou. V tomto experimentu vás naučím, jak jít duševně zpět přes DNA na začátek vytvoření a můžete se podívat, co jste byli. Duševně? To není cestování časem, to je snění. Jaký je rozdíl mezi tím, co děláte, a hypnotismem.

Hypnostismus je, když někdo ovládá vyši mysl. Tohle vás naučí nasměrovat tam, kam chcete jít. Mým cílem je ho vytrpět. Prozatím. Takže jste připraveni? - Jo. Swerdlow Tylerovi se Seanem říká, aby si představovali. Aby si představili modrý kruh, zelené spirálové schodiště... No tak. Chci vidět někoho jak zmizí. Stejně jako Tyler. Počkat...Jak můžete fyzicky cestovat časem? Je to takhle. Časový prostor je iluzí fyzické reality, opravdu neexistuje.

Nic z toho ale pro mně není pravda. Nic. To je vaše osobní volba. Není, chci jen vidět jakýkoliv opravdový důkaz, bez urážky, než vlastní názory lidí, než popisy, jsem trochu frustrován, protože jsem plýtval časem a energií. Nedokončil jste to správně. Otázkou je, zda jste se soustředil. Moje soustředění odchází z pokoje. To jsem nečekal. Chtěli jsme po něm, aby nám ukázal fyzické cestování časem, jenže nemůže. Není to vyryto do kamene.

Pokud je to duševní, tak můžete cestovat, kam chcete. Já chci něco fyzického. Chci vidět, jak někdo zmizí a ukáže se jinde. To bude těžké... ..abych tomu věřil. Jsem tvrdý oříšek. Napětí můžete krájet nožem. Když se zdá, že se vyšetřování zaseklo, Jessemu zavolá June. Guvernére, našla jsem ho. Našla jsem Basiaga. Jesse poslal Tylera se Seanem, aby se s jediným světovým cestovatelem setkali. Skrývá se v nic neříkajícím motelu. Zaklepali na dveře a byl tam.

Seznamte se s Andrew Basiagem. Má odhalit vládní tajemství, pokus o změnu historie posíláním lidí, jako je on, časem. Jaké je vaše pozadí, kdo jste? Jsem právník ze státu Washington a koncem 60tých a začátkem 70tých let jsem byl jedním ze 140 školáků, kteří byli přiděleni na projekt Pegasus DARPy. Školáků? Americká vláda tehdy pracovala s dětmi ve věku 7-11 let, vytvořili technologii, kdy v podstatě otevřeli virtuální tunely ve sktruktuře časového pásma a potřebovali malé, spolupracující a inteligentní bytosti.

Skákali jsme přes pole zářící energie, v podstatě jsme otevřeli tunel ve struktuře časového pásma, cestovali jsme asi 5-8 sekund a když se tunel uzavřel, tak jsme byli jinde. Basiago tvrdí, že byl rekrutován svým otcem, inženýrem DARPy. On a další dětí skákaly časem ze zařízení ve Woodbridge v New Jersey a pak přistály na místě památníku Battanského pochodu smrti v Santa Fe v Novém Mexiku. Je to vzdálenost 2,5 tisíce mil za několik sekund.

Ze Santa Fe ho jeho otec vzal do Národních laboratoří Sandia, kde skočil do budoucnosti a do minulosti.... Poslali nás do období revoluční války... ...a minimálně v jednom případě ovlivnil historii. Byli jsme v táboře George Washingtona, abychom mu poradili stažení z newyorkského přístavu. Takže...generálové ze současnosti vás poslali, abyste radil.. Nech ho to doříct... Nebyli to generálové, byli to technici z ministerstva obrany a ze CIA přidělení na projekt Pegasus.

Měl jste přístup ke generálovi Washingtonovi? Když zapli zařízení, tak jsme skončili v jeho táboře, seděl tam velice děsivý gentleman, podezřívavě se na nás díval a řekl: "Za co vás mám považovat, pánové? Za anděle?" Vysvětlili jsme mu, že jsme cestovatelé z budoucnosti a informovali jsme ho věcmi, které nám byly řečeny, že vyhraje revoluční válku, že se stane prvním prezidentem USA a že v podstatě bude otec této země. Vše ale záleželo na něm, musel stáhnout 2 tisíce vojáků z newyorkského přístavu.

To se tam o půlnoci stalo. A vášim rodičům nevadilo poslat své 8mi leté dítě časovým prostorem. Mému otci určitě ano, protože byl členem projektu Principles. Další Principles? Basiago říká jména. Včetně budoucího ministra obrany... Donald Rumsfeld byl přidělenec ministerstva obrany k projektu Pegasus a řekl, že účel teleportace je hlavně vojenský. Chtěl posílat vojáky na bojiště, kam byli potřební.

A zběžně zmínil ještě jedno jméno - známého cestovatele časem a budoucího prezidenta. Barack Obama byl jedním ze 140 školáků zapojených v projektu Pegasus. Ano, s Barackem Obamou jsem se setkal. Věděl jste, že se stane prezidentem? Byl označen za budoucího prezidenta. Projekt vlastně mj. informoval budoucí prezidenty, takže jsem během těch let v Albuquerque potkal prezidenta George H.W.Bushe, jeho syna George W.Bushe a Billa Clintona krátce poté, co byli informováni, že jejich osudy zahrnují stát se prezidentem USA.

Andrew Basiago pak poskytuje důkaz, který tým hledá. Máte fotografii? Ano, mám důkaz o mé přítomnosti v minulosti a je to fotografie, mám ji v kufříku. Můžete mi ho podat, Seane? Pořád před námi... Cestovatel.. Mluvíte na mně jako ze Star Treku.. ...se pokusí přemluvit Jesseho. Vlastně je to opak Star Treku. A později... Tak fotografie z Gettysburgu.. Je to první fotografie, která ukazuje cestovatele z budoucnosti. Posuďte sami...

Vypadáte tam trochu mimo dobu. Tým Jesseho Ventury našel informátora o cestování časem. Andrew Basiago říká, že vláda posílá lidi časem, aby ovlivnila světové události. A teď má důkaz - fotografii. 50 let starou fotografii vyfocenou na historické události. Tady stojim... To jste vy na Gettyburgském proslovu? (nejslavnější proslov americké historie) Teď je to jenom o přesvědčení Jesseho. Opravdu si myslím, že bys ses s tím Andrew Basiagem měl setkat.

On ti ukáže starou fotografii a říká, že na ni je? Basiago říká, že nás vezme do Santa Fe v Novém Mexiku a do laboratoří Sandia, což je na letecké základně. A to říká... Jeho otec je mrtvý? Myslím, že je. Rád bych se ho zeptal, jak tohle může udělat svému dítěti. Další zastávkou je Albuquerque. Už jde. Tady je. Andy Basiago. Zdravím, pane Basiago. Budete mě muset poučit o cestování časem. Ano. - Ok. Musíte mě přesvědčit, jsem tak trochu skeptik.

Teď se jede na místo výskoku cestovatele - Národní laboratoře Sandia na letecké základně Kirtland. Takže, Andy, tady na této základně se to všechno odehrávalo? Některé z nějdůležtějších aktivit projektu Pegasus se odehrálo v národních laboratořích Sandia. Na co jste ji využívali? V souvislosti s projektem bylo rozhodnuto, že budeme využívat zvláště technologii cestování časem, abychom dostali informace o minulosti a budoucnosti, a abychom provedli lepší plánování pro nepředvídatelné události.

Je to pro mně těžké pochopit. Spousta z toho se změnila, Sandia byla ale v podstatě teleportem v Novém Mexiku, přistával jsem tady asi tak 40krát. Když mluvíte o teleportu, tak se mnou mluvte jako se 60ti letým. Bylo to zařízení, které se skládalo ze dvou šedých elektrických sloupů. Byly asi tak 2,5 metru vysoké a asi 4 metry od sebe. Mezi těmi sloupy bylo takové blikající pole energie a mělo to schopnost prolomit strukturu časového prostoru.

Když jsme tím energetickým polem prošli, ve struktuře časového pásma se otevřel virtuální tunel. Mluvíte se mnou jako ze Star Treku. Vlastně mluvím o opaku. Ve Star Treku teleport zničíte v bodě nastoupení a pak je v cíli sestavíte znovu. My jsme skákali přes díru ve struktuře časového pásma. Pojďme se podívat, kam jste přišel. Basiago doprovází tým okolo základny. Jeho vzpomínky jsou ale nejasné. Je vám tato brána povědomá?

Myslím, že tohle je jeden z bočních vchodů. Pojedem dál a uvidíme, jestli není nalevo další. Objeďme to okolo. Nakonec třeba nás to teleportuje tam, kde jsme začali. Když skončíme v New Jersey, tak budeme v problémech. Americká obranná technická komunita utratila triliony dolarů na vytvoření tajných technologií pro americkou vládu a tohle je jeden z nich. Já jen sdílím své zážitky z toho, co se stalo. Možná to zní šíleně, říkám ale pravdu.

Po hodinovém ježdění dokola, toho má Jesse tak akorát dost. Zastav na chvíli. Musím se protáhnout a pročistit si hlavu. Chodil jsem s ním okolo a díval se okolo. Neoznačil ani jednu věc. Pořád si ale myslím, že se mu něco stalo, protože toho ví tolik.. Věci, o kterých mluví... Možná na něj tlačí syn...Nevím...Proto se chci posunout. Jo, chci ho následovat také, pojďme do Santa Fe. Tým se posunuje o 60 mil dál do Santa Fe, na místo, kam byl Andrew Basiago údajně teleportován - na battanský památník.

Budova je vizuální památkou celého Santa Fe. Jak jeden z dětských teleportérů jsem měl několik zkušeností, že jsem náhle zaskočil sem. Přímo tady? - Ano, tady jak stojíme. A byl tady takový starší muž na své ranní procházce a byl šokován, když viděl malé dítě, jak mu z ničeho nic skočí do cesty, že mu s pusy vypadla dýmka. Jesse to nebere. Děti objevující se z ničeho nic? A uprostřed veřejného komplexu?

Ani náhodou. Proč vás nenechali se objevit na vojenském zařízení, kde to mohli ovládat? Nechtěli nás vyhodit do Los Alamos kvůli špionážní síti, kterou uvnitř laboratoří měli Sověti. Jak se cítíte, když vám někdo řekne: "Andy, tohle je výmysl, je to dětská fantazie, která přišla do tvého dospělého života a dostala se ti do hlavy." Řekl bych jim, že přijdu se jmény, daty a místy mého projektu, a že ta fakta jsou složitá a hluboce propojena, že se to prostě muselo stát.

Jesse se rozhodl vyhlásit remízu. Čeká na něj ale ještě minimálně jeden šok. Takže, kam míříme dál, Andy? Míříme do domu ve White Rock v Novém Mexiku, kde jsem dvě léta bydlel s otcem. V létě 1973 a v létě 1972. Počkat... Říkáte, že poprvé jste tu žil v roce 1973 a podruhé 1972? - Ano. Za chvíli... Cestovatel se vrací domů. Byl jste dítě s bezpečnostní prověrkou? A Jesse si nechá zanalyzovat fotografii,.... Guvernére, tím cestovatelem jsem já. ..která ukazuje Basiaga s Abrahamem Lincolnem.

Jesse Ventura jezdí po Novém Mexiku s mužem, který tvrdí, že byl vládní cestovatel časem. Andrew Basiago ukázal týmu teleport v Santa Fe. Tunel, ve kterém jsme byli, se uzavřel a náhle jsme se objevili na místě. A teď je vede do domu, kde prý žil se svým otcem mezi skoky v čase. Na podporu tvrzení má více detailů. Jedeme do domu ve White Rock v Novém Mexiku, kde jsem se svým otcem pobýval 2 léta - v létě 1973 a v létě 1972. Skončili jsme ve White Rock.

Je to čtvrť po cestě do národních laboratoří v Los Alamos. Tam vláda vytvořila přísně tajné jaderné zbraně a podle Basiaga stroje času. Basiago nás zavedl do malého domu přímo u hlavní silnice. Během těch lét jsem chodil na hodiny v laboratoři pod Veřejnou školou v Los Alamos. Mohu vám pomoci? Dobrý den. Bývalý obyvatel vašeho domu. Jesse Ventura? Nejsem obyvatel, jsem jen Jesse Ventura. Viděla jsem jen Jesseho Venturu. Páni, co děláte v Los Alamos?

Tento pán tu v roce 1973 bydlel a pak ještě v roce 1972. Jsem Andrew Basiago. - Nikdy jsem o vás neslyšela. Žijeme tu 20 let. Spával jsem v ložnici tam nalevo.. A proč jste byl v tomto domě? Byl jsem přidělen na americký program pro časové pásmo, byl to projekt pod DARPou, nazýval se projekt Pegasus. Pracovali jsme pod rozkazy Dr. Harolda Agnewa, když byl ředitelem národní laboratoře v Los Alamos. Říkáte, že tento projekt byl pod Dr.Agnewem.

O jaký projekt šlo? Šlo o cestování časem v Novém Mexiku. Byl jsem jeden z dětí, které byly cvičeny, aby se staly prvním týmem průzkumníků časového prostoru. Jak? Neměl jste bezpečnostní prověrku. Měl. - Byl jste dítě s bezpečnostní prověrkou? Vypadá to, že něco o tom víte. Nejsem obeznámena s projektem. Jmenoval se projekt Pegasus. - Projekt Pegasus? Před pár lety jsem slyšela takový komentář o tom projektu, nevím co to je..

A o Dr.Agnewovi jste slyšela? Dr. Agnew byl ředitelem. A tam je ložnice a tam kuchyně. Ano, tohle je ložnice. Mohu vám dát zpaměti plán vašeho domu. Je tohle popis vašeho domu? Tady je ložnice, teď je to kancelář, kuchyň je támhle. Podle vás jsem nikdy ve vašem domě nebyl. - Ne. Jsem pro vás cizí? - Ano. Zajímavé, co? Jo. Povídá se spousta věcí o Los Alamos, všechno je ale tajné. Je to jako malá trubka s rzí na povrchu a všechno je hezké a pod tím vším se děje spousta věcí.

Tato žena zná jména, o projektu Pegasus slyšela a on tomu zdá se všemu věří. A co ten důkaz, o kterém pořád slýchávám? Ta fotka. Andy, to jste vy v Gettysburgu? Ano, šel jsem do centra Gettysburgu poté, co jsem se dostal do roku 1863 z New Jersey v roce 1972. O této fotografii každý mluví. Více jak 50 let byla pod dohledem veřejnosti, dávno před Photoshopem. A určitě nebyla upravena. Abraham Lincoln je vzadu v davu a Andrew Basiago tvrdí, že je to dítě uprostřed.

Tento chlapec, to jsem já, nosil boty nadměrné velikosti. Je to vycházková obuv. Ztratil jsem klobouk, obě boty, a ponožku. Takže když jsem vešel do města, přišel muž a dal mi boty. Dal mi taky zimní bundu. Jak to můžete dokázat? V mé pravé ruce můžete vidět válec, ve kterém byly instrukce pro ministra námořnictva Gideona Wellese. Kdybych byl v problémech, tak jsem to měl poslat do jeho kanceláře, ten válec vidíte v mé pravé ruce.

Tady je porovnání. Andrew Basiago a to dítě v Gettysburgu. To, které je menší a silnější než další. Fotoanalytici vzali můj portrét ze 6.třídy z podzimu 1972, což je asi 6 měsíců po vyfocení této fotografie, a je tam shoda ve tvaru hlavy, ramenech atd... Tohle dítě jsem já v roce 1863. No... To je doslova... - Mohu jen přijmout vaše slova, protože vás nemohu identifikovat, vypadáte tam ale trošku mimo dobu.

Tohle není jen jediná fotografie Lincolna v Gettysburghu, je to také první fotografie, která ukazuje cestovatele z budoucnosti. A guvernére, tím cestovatelem jsem já. Věřím, že Andy Basiago opravdu cestoval zpátky v čase do Gettysburghu? Věřím, že se ukázal v táboře George Washingtona? No tak. Řeknu vám ale jednu věc. Myslím, že Andrew Basiago tomu věří a z důkazů, které jsme odhalili si myslím, že byl využit jako pokusný králík v nějakém tajném vládním programu.

Ať už byl cestovatel časem, nebo ať už mu do hlavy inplantovali vzpomínky, je další obětí tajných operací, které platíme. Dokonce i když je to použito proti nám. Cestování časem? Zjistili jsme, že s tím vláda experimentovala. Je to konspirace, kteráse datuje spousty let zpátky. A pokud byli úspěšní, tak v budoucnu budou také. Jsem Jesse Ventura a tohle jsou Konspirační teorie.
Související odkaz
Velký bratr HAARP
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa
Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.