xVybraná videa
text k videu
Počátkem tohoto roku, při zkoumání scénáře o zapojení CIA do pašování drog v průběhu 80. let jsme si smluvili rozhovor s tím, kdo za tím vším na začátku stál jménem Michael Ruppert. Brzy jsme zjistili, že Ruppert měl pramalý zájem mluvit o pašování drog. Měl jiné věci na mysli. Víš, jak ... Dnes se hodně mluví o Abrahamu Lincolnovi. Ale prezident, kterého dnes potřebujeme není Abraham Lincoln. Prezident, kterého dnes potřebujeme, je Thomas Jefferson. Řekl, že potřebujeme revoluci každou generaci.

Thomas Jefferson řekl: "musíte být připraveni, aby byla zachována svoboda myšlení a vaše svoboda a řekl, že musíte být připraveni hájit svůj život a svobodu. hájit, ne svrhnout nic jiného kromě toho, co jsme drželi ve vašich hlavách, co už možná nebude použitelné. Stali jsme se velmi líní. Mnoho generací přehání revoluci. A naše myšlení. Nemluvím o krvi a násilí, i když se bojím, že to už se děje. Mluvím o revoluci, která je pravděpodobně nejtěžší svého druhu. Revoluce, která se koná v lidské duši a lidské mysli. Abyste mohli vše roztrhat, vyházet všechno ven a začít s úplně čerstvým kusem papíru a říct si: "Fajn, jak vyřešíme tenhle problém? "

Kolaps

Březen 2009 Řekli jsme, že budeme mluvit. Můžete ... povídejme si... Kdo jste? MICHAEL Poslyšte, tohle není plán, který by dával smysl někomu kromě Boha. Víte, už dávno jsem se vzdal tomu přijít na kloub Narodil jsem se v rodině hluboce spojené k Americké zpravodajské komunitě. Moje matka byla dešifrátorka v armádní bezpečnostní agentuře a na NSA během druhé světové války. Výsledky její práce šli presidentu Rooseveltovi a ministryni zahraničních věcí.

Můj otec byl pilot, který pracoval po dlouhou dobu s zakázkami z CIA a letectva na projektu Titan III, který vyslal špionážní satelity CIA, Kay Hole. V 19 letech, když jsem vstupoval do Los Angeleské Policie Okamžitě si mě zavolali k jednomu z velitelů, protože někdo zjistil, že mám Q prověření. O tom jsem ani netušil. Šel jsem domů a zeptal jsem se táty a on mi řekl, jo, to je protože si můj syn, a oni to musí dělat, protože bych mohl nechat svůj kufřík otevřený.

Ale oddělení Q bylo tajné oddělení, umožňující přístup ke všemu přísně tajnému. Šel jsem na UCLA (University of California) jako republikán a nepodporoval jsem válku ve Vietnamu a nelíbilo se mi nic ohledně vlády. Naivně jsem si myslel, že můžu vstoupit do systému a změnit ho zevnitř.

Stal jsem policistou v Los Angeles. Pracoval jsem v jižním centru L.A.-a, v džungli, kde se mě CIA neoficiálně pokusila naverbovat do pašování drog do země v letech 1976-1977. Jenže já se na tom podílet nechtěl. Myslel jsem si, že to je ojedinělý případ korupce. Tohle je něco, co se hned spraví. A samozřejmě, to byla to chyba.

V podstatě celý můj život se rozpadl. Zradila mě moje snoubenka pracující pro CIA. Když jsem řekl, že bych se do drog nezapletl zmizela a lidé po mně začali střílet. Tady se jednalo o záchranu holého života. A zachránilo mě psaní dopisů do kongresmanům, a snažil jsem se aby mi noviny otiskly mé příběhy. To byli dovednosti k přežití, ale to byla také část, kdy jsem se naučil jak všechno funguje. Tvořil jsem mapy, můžete tomu říkat kartograf. Chodil jsem ven a snažil jsem se zjistit, jak svět ve skutečnosti funguje na rozdíl od toho, co nám tvrdili, jak funguje.

A mapa, kterou jsme vytvořili, se ukázala být překvapivě přesná a popsala skutečné události za 10 let, ať už to byla cena zlata, geopolitický vývoj, ekonomické události. Jediná věc, která mě udivuje, je rychlost, s jakou se věci rozpadají. A ta zpráva je jedna a nejdůležitější věc v mém životě. Je to ta jediná věc v mém životě, s výjimkou rock & rollové hudby, dobré hudby, hraní si s mým psem a dlouhé procházky po pláži. Gregs pojď sem! Pojď sem. Poprvé jsem se zaměřil na energetické problémy, koncem roku 2001.

Jen měsíc nebo možná dva po 11. září. Zkontaktoval mě geolog, skvělý chlápek, jmenoval se Alan Dale Pfeiffer. Představil mně koncept ropného zlomu a základní problémy s energií, a pomohl mi uvědomit si, že existuje spousta důkazů v roce 2001, nejen ropný zlom byl velmi reálný, ale to, že vládní agentury jednaly a reagovaly, jako by to bylo velmi reálné. Všechny plasty jsou z ropy, většina barev, všechny pesticidy jsou vyrobeny z ropy. Vše od zubní pasty po zubní kartáčky je vyrobeno z ropy. V každé pneumatice je 26 litrů ropy. Není nic, nikde v žádné kombinaci, co by nahradilo fosilní paliva. Nic.

Ropa

Ropný zlom je dnes velice snadné vysvětlit, mnohem snazší, než dřív. Lidé poznali, co obnáší 147 dolarů za barel ropy. Pokud si představíte zvon, ropný zlom tak v podstatě vypadá. Křivka jde nahoru, potom jde dolů. Ropný zlom je místo, kde výroba je na vrcholu křivky. To vlastně znamená, že jste vyčerpali polovinu zdrojů. Ale v případě ropy nebo jakékoli jiné látky, bez ohledu na to, kolik peněz do toho investujete, nikdy nebudeš schopen zvýšit produkci ropy nad místo zlomu.

Od roku 2008 Mezinárodní agentura pro energii připustila, že existuje celosvětový 9% pokles v produkci ropy. To je ekvivalent asi 8 milionů barelů denně. Neexistuje způsob, po tom, co jsme otrhali všechno nízko visící ovoce, a nalezli všechna velká ropná pole, jak budeme chopni vykompenzovat 9% pokles. Z detektivního hlediska, pokud se snažíte sestavit případ, více rozměrné aspekty případu, znamená motiv, příležitost. Rozumět tomu, jaká síla to pohání. Ropný zlom byl téměř se švihnutím diamantového nože, jediná věc, která spustila, že vše začalo rezonovat a dávat smysl vše dohromady.

To mi připomíná, že když Bushova administrativa nastoupila do úřadu v lednu 2001 Národní Energetická Politická Vývojová Skupina N.E.P.D.G vznikla a byla zařazena pod výlučnou, soukromou, absolutní moc vice presidenta Dicka Cheneyho. Její zápisky z jednání byly uchovávány tajné, 7 stran bylo odtajněno jako výsledek dvou soudních sporů. A jasně ukazují, že úkolem bylo hledat: kolik tam je ropy, kde je, kdo ji vlastní. Oni věděli, že se to blíží už dlouho. Ono se vědělo, že tato událost, tento kolaps, tento pád se blíží. Kdo to byli?

Nemůžeme dokonce ani získat informace jako kdo byl zapojen, a co ... Za prvé, pokud si myslíte, že tam někde může být ropa pak, co uděláte, je že vyvrtáte testovací vrt. Potom, musíte vyvrtat několik dalších vrtů, kolem toho jednoho vrtu uprostřed abyste zjistili, kam ropné pole směřuje. Nevíš, kolik ropy z toho bude, jak hluboko je, jaký druh ropy to bude. Existuje mnoho různých druhů ropy, mnoho z nich jsou dražší na rafinaci. Takže to všechno, co musíme udělat, je spojeno s tím, jak dlouho to bude trvat, aby se něco vyrobilo.

Kolik energie získáš zpátky k energii, kterou si investoval. Když ropa prosakovala ze země v Pensylvánii, získal si, co já vím, 200 ku jedné. Když musíš jít do moře, do hloubky vrtat v 5 tisících metrech vody a tvůj první vrt stojí 150 milionů dolarů, to vše je investovaná energie. A jakmile začneš investovat více energie na získání barelu ropy než jakou má cenu. Zapomeň na to! Svět byl důkladně prozkoumán v uplynulých 120 letech na objevení už nic zásadního není. Ve skutečnosti žádné pole velikosti Gawar, největšího ropného pole na světě v Saúdské Arábii od té doby nebylo nikdy objeveno.

SAÚDSKÁ ARÁBIE

Saúdská Arábie má 25% známých zásob ropy na planetě. 25%! Proč tedy, když by Saúdská Arábie měla všechny tyto nedotčené zásoby na souši, se silně přesouvá do mořské těžby? Jestli je to 5, 10, 50 krát dražší vrtat na moři než na pevnině neříká to, že Saúdská Arábie ví, že už nemá víc ropy k nalezení? Je samozřejmé, že pokud Saúdská Arábie už přešla zlomový bod, a klesá, pak klesá produkce ropy celé planety. Kvůli množství zásob, které tam jsou. IRÁK Irák, je ropa, který je nejen přístupná - je nedaleko Perského zálivu což znamená, že je blízko k lodím, můžou dovést ropovod, můžou ropu dostat do celosvětového proudu dodávek, zatímco všechno ostatní ubývá.

Irák je jen o ropě. Spousta lidí to přiznalo. Vždyť to bylo evidentní! 11 dnů po 11. září, kdy neexistoval žádný jasný důkaz, že Sadám Husajn měl co do činění s 9. září, a samozřejmě že neměl. Už byly plány na invazi do Iráku, samozřejmě! To byl cíl. Získejte kontrolu nad tou ropou. Protože Sadám Husajn mluvil o obchodování s jeho ropou v eurech, už ne v dolarech. Dostali jsme se tam, všechno jsme restrukturalizovali, dosadili jsme spřátelenou vládu která byla pro užívání amerického dolaru.

Pak jsme se ujistili, že ropné společnosti mají "spravedlivý přístup a spravedlivý podílu" irácké ropy. Nemáme v úmyslu odjet z Iráku. Nikdy neopustíme Irák. Už v roce 2004 jsme začali stavět největší, nejtrvalejší vojenské základny na světě, dohromady tři, plus největší komplex velvyslanectví, který kdy byl postaven. Vytvořili jsme komplex velvyslanectví v Bagdádu, který je větší než Vatikán. To není dočasná záležitost ... Nikdo nám tuhle ropu nevezme. Sedíme na ní!

Ale v Iráku není dost ropy, aby něco změnila. Irák má pravděpodobně asi 90 miliard barelů ropy. To zní jako spousta ropy. Ale když si uvědomíte, že v roce 2008 svět spotřebovával 85 milionů barelů denně. To znamená, že 1 miliarda barelů ropy bude stačit 11,5 dne, takže to není tolik ropy. Přesně věděli, co přijde. To je to, co je v Národní Energetické Politické Vývojové Skupině zprávě, která je tajná. Protože pokud by ta zprávy byly odtajněna, stavěli bychom šibenice na zítřejší oběšení Dicka Cheneyho, a všech z té administrativy.

ARKTIDA

Předpokládejme, jen pro diskusi že na Arktidě je 600 miliard barelů. Za prvé, bohužel je pod polární čepičkou. To je problém. Ledovcová čepička, je na 3-5 tisících metrech vody. Problém s polární čepičkou je, že plave, pohybuje se. Takže nejde vyvrtat vrt v úterý a očekávat, že bude na stejném místě ve čtvrtek. To je důvod, proč mnoho konzervativců je nadšeno díky ropným společnostem a fandí tání polárních ledovců. Arctic National Wildlife Refuge. Pokud je ropa v Arktickém Národním parku, není větší než asi 6 měsíců zásob pro Spojené státy.

Není tam žádný ropovod přes tisíce mil tundry, která taje v důsledku globálního oteplování, což znamená, že si nemůžeš myslet že trubky budou držet ropovod v tundře, která se proměnila v bahno. Nejsou tam žádné cesty pro tankery, vrty nejsou vyvrtané, a přesto plýtváme naši budoucnost, jako kdybychom tu ropa měli. Musíme přestat s lhaním hned teď. Nepotřebujeme průhlednost v ničem jiném, než v tom, kolik ropy skutečně zbývá. Protože to nevíme. Ropa je komodita, je to aktivum.

Berete si půjčky na základě toho, co je v zemi. Takže máme účetní termíny. Případné rezervy, prokázané rezervy, obnovitelné rezervy, ověřené rezervy, odhadované... Ale... aktuální odhady rezerv jsou i nadále tajné. Saúdové se ani omylem neodváží oznámit, že jsou za zlomem produkce ropy. Proč? Mají velmi vzpurné obyvatelstvo, které bylo zaprodáno v očekávání obzoru zvyšující se životní úrovně. A okamžikem, kdy Saúdská Arábie připustí, že je za zlomem, možná by vypukla revoluce. A co se stane v případě, že je v Saúdské Arábii revoluce s 25% známé světové zásoby ropy. Odkud bude ta ropa nahrazena? Nemůže být. Velmi složitý problém. Je to velmi složité situace.

Energetická krize

Teď musíme začít hledat. Jinak nám dojde čas. dojde nám ropa za několik málo let. Při pracování na tomto archivní záběru, jsme našli tento klip. Našel jsem alespoň 10 příkladů lidí na konci sedmdesátých letech co říkali, že dojde ropa. Toto je jako konec způsobu života. Vstupujeme do nové éry ... Tato situace je předurčena pokračovat ... Když se lidé dívají na tento záznam, myslím si, že si budou připadat, že je to nějak alarmující když uvážíme že jsme byli schopni vést náš způsob života žít dalších 30-35 let.

Vidíte nějaké paralely mezi tou dobou, a teď? Sedmdesátá léta bylo opravdu kritické desetiletí. V sedmdesátých letech, Marion King Habert, původní prorok ropného zlomu, na konci roku 1949, spočítal a řekl, že americká domácí produkce ropy dosáhne vrcholu v roce 1970. Takže to není nějaký Nostradamův počin v komunikaci s nějakou entitou, to je matematika, je to věda, je to prosté. Ale v sedmdesátých letech M. K. Habert svědčil před Kongresem. To bylo roku 1974. V roce 1976 prezident Jimmy Carter řekl: "Lidé, nemůžeme používat, tolik energie, jako jsme používali doposud."

Tehdy začaly solární panely, tady to začal... Věděl, že to ví ve Washingtonu. Na svých webových stránkách jsem uveřejnil, stejně jako další, CIA odtajněné dokumenty z roku 1976 prokazující, že v CIA si byli plně vědomi ropného zlomu. V těch dnech, samozřejmě, když se situace zdála být normální, kdy lidé měli práci, dovolenou, měli kreditní karty, úvěrové půjčky. Všichni hovořili o růstu, růstu, růstu, nakupování, nakupování, nakupování, utrácení, spotřebě, spotřebě ... A všechno se zdálo, že funguje. Ano, nazývali nás alarmující. V tom světě už ale nežijeme.

Transport

Američané byli na cestě vlastnit miliony automobilů. Na této planetě je 800 milionů vozidel na spalovací pohon. Všechny jsou poháněny na ropu. Je zapotřebí nesčetných barelů ropy nejprve vyrobit tyto automobily a motory. A nedají se použít nové technologie ve spalovacím motoru. S 26 litry ropy v každé pneumatice už nikdy nikdo nebude moci vyrobit 800 milionů ničeho nového spalovacího, protože ... Nebude na to dost ropy. Etanol je naprostý ... vtip.

ETHANOL

Za prvé, velmi brilantní vědec David Pimentel vzal pojem netto energie: kolik energie investuješ proti kolik jí dostaneš. A došel k závěru, myslím před deseti lety, že je zapotřebí více energie na výrobu ethanolu, než kolik jí dostaneš při spalování. Což je absolutní hloupost. Protože řídíš ropou poháněné strojů, atd. zavlažuješ, používáš hnojiva, spaluješ všechnu tu ropu a zemní plynu, abys to vypěstoval, pak vytvoříš páru, která je další uhlovodíková energie, přidáš další chemické látky a pak vytvoříš ethanol, který si můžeš nalít do auta. Bushova administrativa oznámila cíl aby 15% všech pohonných hmot ve Spojených státech byl etanol do roku, tuším, 2015. Zapomněl říct, že by to zabralo veškerou ornou půdu na pěstování kukuřice kvůli tomu.

KANADSKÉ ROPNÉ PÍSKY

Kanadské ropné písky nejsou ropa. Je to velmi, velmi, hutná, odporná lepkavá látka, která je smíchána s pískem. Na úrovni 30, 60, 100 sto metrů pod povrchem, v Albertě. A oni doslova povrchově těží celé pásy tisíců tun písku denně. Naloží ho na obrovské nákladní automobily a odvezou ho na místo, kde propírají tento lepkavý písek. Používají miliony a miliardy galonů pitné vody, která všude dochází, a ohřívají a vaří jej spalováním zemního plynu. Neexistuje způsob, nikde, že by produkce Knadských zopných písků převýšila možná 3, 3,5 milionu barelů denně.

VODÍK A ELEKTŘINA

První věc, kterou nevzdělaný popírající mozek, řekne je: "A co vodík, můžeme dělat auta na elektrický pohon? " A musím je vrátit do skutečnosti, že v každé pneumatice je 26 litrů ropy, tisíce litrů ropy v každém autě, v plastech, v barvách v laku. Ve všem. To vše je vyrobeno z ropy. Ropa se používá při výrobě automobilů, při jejich přepravování po světě, při topení, tavení kovů atd. atd. Nikdy nebude 800 milionů elektricky poháněných vozidel a elektřina, není zdrojem energie. Elektřina je generována spalováním nebo pomocí nějakého jiného druhu energie.

Elektřina

Je jasné, že elektřina je klíčem k průmyslové civilizaci. Že pohání chlazení, spouští vodní čerpadla, která pumpují vodu z newyorského metra každý den. Umožňuje nám komunikovat elektronicky, nabíjet baterie našich mobilních telefonů. Konzervuje potraviny, pohání operační sály, atd. Předmět alternativní energie ...

ČISTÉ UHLÍ

Nic takového neexistuje ... jako čisté uhlí. A nikdy nebude. Proč? Uhlíková C klustrace je enormně drahá. V podstatě to je zachycování CO2 a dalších skleníkových plynů emitovaných při spalování uhlí. Absorbuješ obrovské množství energie stlačíš to, pak to přesuneš dost daleko napumpuješ to do vzduchotěsné komory v zemi, kde někdo přijde na technologii, kterou se zbaví skleníkových plynů za 10-15 tisíc let. JÁDRO Jaderný proces vyžaduje kolem 10-14 let inkubace na získání všech povolení, splnit všechny předpisy a stavba jaderné elektrárny, je jedním z energeticky nejnáročnějších procesů ve světě. Ocel, olověné odstínění, obohacení uranu je strašlivý a intenzivní proces. Nemůžeš hodit kámen uranu a zahájit tak výrobu jaderné energie. To nejde.

PŘÍLIVY

První a zřejmý problém s přílivovou energií je, že to místo musí být na pláži a generovat nebo ji získávat poblíž pobřeží. Slaná voda je extrémně korozivní, jsou tu obrovské energetické náklady na výrobu těchto strojů. Existují pouze dvě alternativní energie, které můžou skutečně mít okamžitý vliv. Okamžitý prospěch.

SOLÁRNÍ A VĚTRNÁ

Problém s elektrárnami, jako jsou enormní větrné elektrárny v Texasu, Oklahomě Coloradu. Základní princip s elektrickou energií je, že je odebírána odkud byla vyrobena tam, kde teprve bude použita. Ano, můžete přenášet elektřinu na dlouhé vzdálenosti, ale lidé nepřemýšlí o energii, která jde do transformátorů a kolik mědi a elektrického vedení a veškeré údržby, která také musí být dodávána do této sítě. Takže když vidíte opravdu směšné reklamy, které říkají: "Můžeme mít solární panely 150 kilometrů v poušti. "

Ani nepřemýšlejí o tom, že elektřina se spotřebuje v Kalifornii dřív, než doputuje kamkoliv jinam. Víte, kdybyste viděl tento film a nevěděl byste kdo jste, a chtěl byste, byl byste prostě zvědavý, jaké jsou vaše znalosti ve smyslu chápání situace Mám bakalářský titul v oboru Politologie s vyznamenáním z univerzity v Los Angeles. V roce 1973 jsem dokončil Policejní Akademii v Los Angeles, jako nejlepší student z ročníku. Ročník 11-73. Poslali mě do DEA, škola kde učí narkotické a prosazovací techniky, spadající pod Los Angeles Police Department.

Mám 30 let zkušeností jako investigativní novinář, Odhalil jsem velké skandály, které mají celoamerický dopad. Samozřejmě, že jsem poznal mnoho členů Kongresu, Snažil jsem se o svědčení v Kongresu dlouhou dobu, a ve skutečnosti, nikdy nikdy jsem v Kongresu nesvědčil. Na žádost Výběrového Výboru Inteligence Senátu jsem podal písemné svědectví. Ale poté, co si přečetli mé písemné svědectví, které jsem se chystal předložit, nikdy mě nezavolali svědčit. Napsal jsem dvě knihy.

Z nichž jedna je v knihovně Harvardské ekonomické školy. Přednášel jsem na vysokých školách po celé zemi a v mnoha dalších zemích. Lidé se podivují, jak tenhle chlápek s bakalářským titulem z UCLA zjistil všechny tyhle sračky. To pochází z 30 let učení se, jak skenovat hlavní média, a číst je. Způsob hledání příběhů z celého světa, které vám sdělují všechny věci, které se ve skutečnosti dějí. Které nemají hlavní stránku, ale ten typ příběhů, který lidé, kteří rozhodují ví, jak hledat. A pak, jak je spojit, jak umístit jednotlivé body dostatečně blízko, aby mohly být spojeny.

Jídlo

Půda je místo, z něhož všechny rostliny získávají živiny. A pokud z ní jen vysáváš živiny, půda je k ničemu. Po celou historii, způsob, kterým půda získávala zpět živiny do jisté míry, byla rostlinné hmota která umožňovala rozpad, kompostaci na doplnění stavu půdy. To je důvod, proč je střídání plodin tak důležité. Můžeš mít jednu plodinu z celeru, které budou vysávat jisté chemické látky z půdy, další plodina, pšenice nebo něco jiného, může vrátit stejné chemické látky do půdy.

Takže půda si udržuje rovnováhu. Je trochu smutné, že my, jako živočišný druh, jsme se od Země tak oddělili. Nemáme žádný skutečný kontakt se zemí, nemáme žádný smysl její funkce, její pocit, její povahu, její období, její načasování. Za prvé, ornice, na které rostou potraviny není nic víc než houba, na kterou lejeme chemikálie, které získáváme z ropy a zemního plynu. A bez těchto chemikálií, půda se stala odpadem. Půda je teď bezcenná. Takže, když teď zasadíte rostlinu, budeš řídit ropou poháněný stroj a budeš orat půdu.

Pak budeš řídit jiný ropou poháněný stroj a budeš sít rostliny. A pak zavlažuješ. Jak zavlažuješ? No, voda je čerpána čerpady, které běží na elektřinu. Odkud pochází ta elektřina? Ve Spojených státech je to buď uhlí nebo zemní plyn. Další věc co uděláš je pohnojit rostlinky. Všechny komerční hnojiva jsou vyrobeny z amoniaku. A základem pro amoniak je zemní plyn. Takže máš hnojivo typu dusičnanu amonného, který je stříkán jiný ropou poháněným vozidlem. Potom přiletí zemědělská letadla, které jsou poháněna ropou, a nastříkají pesticidy, které jsou vyrobeny z ropy.

Pak, když je čas sklizně, co děláš? Jedeš jiným ropou poháněným strojem a sklízíš. Použiješ další ropou poháněný stroj, abys to odvezl na místo, kde se to zpracuje. Pak se to zabalí do plastu, což je ropa a naložíš to na jiný ropou poháněný stroj a odvezeš to x kilometrů do skladu distribuce potravin, ropou poháněným strojem zase do tvého supermarketu ... Způsob, jakým jsou dnes potraviny pěstované posílané po celém světě je obrovské množství uhlovodíkové energie, což nedává smysl.

Proč máme jahody z Chile, proč máme špenát z Číny? Proč posíláme ančovičky přes půl světa, aby se zabalily do plechovek? 10 kalorií uhlovodíkové energie je v každé kalorii jídla zkonzumované v industrializovaném světě. Třikrát v mém životě ... Jsem se pokusil odejít od toho, zapomenout na to ... Věci, které viděl, byly tak ... v nepořádku, tak šílené, které byly tak špatné. Víte, spousta lidí na mě naléhalo, abych to nedělal,co se nevyhnutelně stalo, pokaždé, když jsem se snažil odejít z této cesty, kterou jsem kráčel, bylo, že všechno ostatní v mém životě by mi bylo odejmuto.

Takže tohle byla jediná věc co mi zbyla. Neměl jsem jinou možnost. A ... .. no ... hněv a zášť se nakupí, zvláště když vidíte, v dokumentech, tolik korupce, tolik nepoctivosti, tolik nezákonnosti, tolik vražd, tolik zrazení, jako jsem viděl já od lidí, kteří předstírali, že jsou jiní. A dosáhl jsem bodu, to byl asi rok 1993, kdy poprvé jsem se dostal k vraždě námořního plukovník Jima Sejbovy, na základně námořní pěchoty vzdušné stanice El Toro.

Byl vedoucím vzdušných sil a přistihl CIA letící s C-130 s 3000 kilogramy kokainu na jeho základnu a byl zasebevražděn. V tom okamžiku jsem překročil můj rubikon. Pro mě nebylo cesty zpět. A věděl jsem, že kamkoliv mě tato cesta povede, já po ní půjdu, musím po ní jít.

Z divočiny

V 80. letech, protože jsem měl některé dovednosti jako spisovatel, jsem začal psaní na volné noze. Několikrát mě otiskli. A já si uvědomil, že bych mohl být spisovatel. Napsal jsem o 109 tajemných úmrtích nebo sebevraždách v armádě USA ve velmi krátkém časovém období a zjistil jsem, že většina z nich, byly napojeny na tajné operace, tak či onak. Další skutečná revoluce přišla v roce 1996, po mé konfrontaci s ředitelem CIA Johnem Deutschem na střední škole Lock High School.

Vzpomínám si, že jsem vstal a řekl něco jako: "Jsem bývalý L. A. policejní detektiv přes narkotika a pracoval jsem v jižním středu Los Angeles, a můžu vám říct, řediteli Deutschi, že za příznivých příležitostí, agentura dodávala drogy do této země po dlouhou dobu." A místnost vybouchla. Říkal jsem, že CIA dealeruje drogy už 18 let. Mám na mysli, bylo na mě stříleno 4x, byl jsem vytlačen z LA policie, byl jsem zničen, říkali o mně, že jsem blázen. Pokud v průběhu šetření práce v IG, narazíte na důkazy o velice trestné činnosti.

Řeknete americkému lidu pravdu? Přivedeme lidi před soud. Stejně jako tak často, když je slíbena spravedlnost, žádná není. Bylo to pokroucena a utišena, doprovedeno dosti záhadnými úmrtími. Kongresman Julian Dixon byl na tomto zasedání, a měl velmi náhlý infarkt. Což vedlo k publikování prvního vydání mých novin v květnu 1998 "Z divočiny" sedl jsem si a napsal pár stránek ... Asi 8 stran myslím. Poslal jsem to na 68 jmen. A během příštích 8 a půl roku, "Z divočiny" rostla až měla 60 členů Kongresu jako odběratelů.

Profesoři na vysokých školách po celém světě, vládní úředníci ... Jedním z mých prvních výstupů po CIA a drogách, bylo, když jsem dokázal, že CNN naprosto lže ve věci zvané "Tailwind Scandal" z roku 1998 kdy CNN správně zaznamenala, jejich producent, April Allover vypověděl, že CIA použila sarinové plyny v Laosu během Vietnamské války a Henry Kissinger to povolil. CNN přehodila, Henry Kissinger volal, Allover byl vyhozen...

Pat Tillmanovu série jsem odhalil ve svých novinách, všech sedm dílů. To rozbilo Pat Tillmanovo odhalení, což přivedlo 9 důstojníků a byli potrestáni... Děti, vláda porušila svoje nejzákladnější povinnosti ... Ale moje ekonomické předpovědi, tak ... Odhadli jsme to tak správně! problémů je několik, spadneme po zhroucení ekonomiky a nezůstane nic, co jsme dosud viděli.

V roce 2006 jsme řekli: "dostaňte se z dluhu právě teď. Zkontrolujte si pečlivě hypotéky, jděte do zlata, snižte dluh, jak je to jen možné, vyvarujte se jakéhokoli druhu financování a těžkých kreditních karet." Vydali jsme celou řadu varování. Kolik lidí někdy slyšeli o tom, že směňují celou hypotéku za cenné papíry? Stejně jako podílové fondy, ale všechno v hypotékách. Ale to bylo, tak 11, 12 dní poté, co jsme otiskli toto ekonomické varování, uprostřed série Tillman, naše kanceláře byly vykradeny.

Všech 7 počítačů rozmláceno, a sehrál se celý řetězec událostí ... Což nakonec bylo dobře, protože jsem se potřeboval vyvinout. A to se mi i podařilo ... Po tolika letech úmyslných pokusů o sabotáž mých projektů, z nichž 4 byly tím, či oním způsobem spojeny s FBI. Prohlásil jsem, že jsem odešel do důchodu. Řekl jsem, oficiálně, že jsem odešel do důchodu. A v té chvíli to bylo opravdu upřímné prohlášení. Nevěděl jsem, že se odrazím a vrátím, a že by ve mně byl třetí nebo čtvrtý vítr.

Ale...to je také co jsem chtěl, aby si mysleli, protože jsem chtěl aby přestal na mě vyvíjený nátlak, alespoň dokud Bush a Cheney neodejdou z Bílého domu. Protože odtud ten nátlak pocházel. Od nich osobně, myslím, z administrativy, od lidí, co vedli CIA, FBI, od koho ten nátlak pocházel? Nemám nejmenších pochyb o tom, že Richard Cheney a Donald Rumsfeld měli intenzivní osobní zájem ve mně a v tom, co moje noviny otiskly, za všechny ty roky Bushovy administrativy. To je nejkonkrétnější, jak chci být.

Chlápek jménem von Clausewitz řekl, že: "Válka je pokračováním politiky jinými prostředky. " Politika je pokračováním ekonomie jinými prostředky. Chcete-li pochopit všechen tenhle zmatek, musíte pochopit jeden termín, Je to velký finanční termín, který je opravdu jednoduše pochopitelný, a nazývá se derivát (=odvozenina). Derivát je jakýkoliv finanční nástroj, který je odvozen z něčeho jiného, co je hmotné. Jinými slovy, každá kukuřice má hodnotu, barel ropy má hodnotu.

Pokud máte dům s hypotékou to je v pořádku, když začnete dělat hypoteční zabezpečení, a další věci na to napojené, to se nazývá derivát. Od počátku kolapsu, který se začal šířit v září 2008. Byli deriváty s nominální hodnotou, to znamená, že pokud by se sečetly všechny dohromady, v hodnotě 700 bilionů dolarů. Jinými slovy, kdybys všechny vyplatil najednou, potřeboval bys 700 bilionů dolarů v hotovosti. Samozřejmě, že tolik peněz neexistuje. Se všemi těmito krytími a deriváty a telemarketingem, to jsou všechno deriváty, a to všechno, co dělají, jediné, o co jim jde je minimální měsíční platba na kreditní kartu.

Jinými slovy, obsloužit 700 bilionů dolarů v pomyslné hodnotě derivátů musí zaplatit určitou částku v hotovosti každý měsíc. A Bůh je chraň pokud by to neudělali. Co se děje se všemi těmito výpomoci, které nyní dosahují 11 bilionů pokud sečtete všechny americké výpomoci. Pronásledují 700 bilionů dolarů derivátové bubliny do kanálu.

Peníze

Lidé, kteří spravují měnové paradigma, ekonomické paradigma, od chvíle, kdy byly peníze poprvé vynalezeny, chtěli je mystifikovat, aby si všichni mysleli, že pouze nějaký odborník může pochopit nejasnou změť posvátného úřadu peněz. 3 věci, které každý potřebuje vědět o tom, jak peníze fungují po celém světě. 1. fiatní měna (=nepodložená). Co jsou to peníze?

NÁRODNÍ MĚNA

Pokud bych měl vytáhnout bankovku z mé peněženky ... 20 dolarů! Páni! Dobře. Můžu je sníst? Můžu je stočit a sežvýkat? Získám kalorie a vitamíny? Ne, získám. Můžu je zmačkat a hodit do nádrže? Pojede auto? Ne, možná to ucpe palivové vstřikovače. Toto je pouze symbol. To nic neznamená. Je to fiat, je to vytvořeno z ničeho, protože někdo zapnul tiskařský lis. To je vše.

Před velkým růstem obyvatelstva, ke kterému došlo s příchodem ropy, přišla revoluce taky v tomto měnovém systému. Bývaly doby, kdy libra šterlinků ve skutečnosti znamenala libru šterlinků stříbra. V zemi bylo jen tolik stříbra, bylo hmatatelné. Nemohls vytisknout stříbro. Bylo to něco skutečného. Nelze vytisknout více peněz, než kolik je energie která by je reprezentovala. Tak jednoduché. Takže máme fiatní měnu. Potom máme něco jako frakční rezervní bankovnictví.

FRAKČNÍ REZERVNÍ BANKOVNICTVÍ

Pokud bys mi donesl 10 dolarový vklad, mohl bych udělat 90 dolarů úvěrů. Na základě jenom 10 dolarů v mém šuplíku. Protože je to všechno vypočítané na předpokladu, že ne všichni přijdou a budou si chtít vybrat všechny peníze najednou. To je tzv. "run na banku" (=když si všichni vyplatí všechny své vklady). Takže mají vypočítanou pravděpodobnost, podobně jako ve Vegas počítají pravděpodobnosti.

A řekněme: dobře ... velmi malá pravděpodobnost za normálních podmínek. Když teď zapůjčím celkem 100 dolarů, na základě 10 dolarů vkladu, to je víc peněz, než vytvořím z ničeho. No Páni, to znamená, že aby se to splatilo, ten, kdo dostane ty peníze, musí vydělat více peněz stále zápasit dole a splatit bankám, aby banky mohly vytvářet stále více peněz.

SLOŽENÝ ÚROK

Víte, myslím, že teď je to asi dost bezpečné při zhroucení ekonomiky říct, že skoro všichni dokáží pochopit, jak funguje složený úrok. Čím vyšší úrokové sazby na tvé kreditní kartě, pro ty lidi, kteří měli 20-25%, to znamená, že oni vytvářejí, o tolik více peněz! Pokud neplatí v hotovosti každý měsíc. To, co jsem právě popsal je pyramidová hra. Žijeme v paradigmatu nekonečného růstu. Který vyžaduje růst navždy. Ne, že by Byrd Mejdof byla pyramidová hra, nebo Stanford, Stanford byla pyramidová hra, celá ekonomika je pyramidová hra, celá globální ekonomika je trvale neudržitelná, protože vyžaduje nekonečný růst.

Avšak nekonečný růst je v rozporu s nedostatkem energie. První termodynamický zákon: energie nemůže být ani vytvořena, ani zničena. Druhý zákon: energie přechází pouze v jednom směru od použitelné k nepoužitelné. To je tzv. zákon entropie. Věci se hroutí a v každém úkonu je vždy nějaká energie ztracena. Takže máte jemně postavenou energii a máte finanční paradigma, který vyžaduje nekonečný růst, a jsme v bodě lidských dějin, kdy paradigma nekonečný růst se sráží s něčím mocnější než jsou peníze.

V roce 2006 jsem věděl, že kolaps seblížil, že nastane velká imploze v americké ekonomice. Vlastně jsem to netrefil asi o rok. Možná trochu víc. Myslel jsem, že to nastane dřív. Ale stalo se to. A teď, když se to děje, tyto kousky se rozpadají přesně tak, jako jsme všechno ostatní, co jsme napsali, řekli, udělali, všichni aktivisti ropného zlomu, udržitelnost ... Naše mapa se prokazovala smrtelně přesná.

Kolaps

Věci se nedemontují, ale hroutí. Když se vláda zhroutí, Co se stane? Pošta přestane být dodávána, dispečeři letového provozu nedostávají zaplaceno. Takže nejdou do práce. Což znamená, že letadla nelétají. Mosty a dálniční inspekce se neprovádí. Inspekce potravin a léků se neprovádí. Údržba je ošizena. Prosazování práva přestane fungovat. Mám na mysli, teď to není žádné tajemství, teď vidíte ty nadpisy každý den. Kalifornie je zbankrotovaná, Michigan je zbankrotovaný, Ohio, škrtají služby nalevo napravo.

Vznikají stanová městečka vyrůstající po celých Státech. Jsou tam vysídlení lidé z nichž se stali bezdomovci. Spousta miliardářů, které bychom nazvali elita, a velká spousta bohatých lidí, krachuje, požráni a upáleni zaživa. Co neslyšíte, je skutečnost, že po celém světě se ekonomiky hroutí mnohem rychleji než ekonomika USA. Británie je naprosto ztracený případ. Opona zoufalství, sestupuje po celé Východní Evropě. V Řecku bude každou chvíli revoluce, to nejsou výtržnosti, to nejsou občanské nepokoje, Je to revoluce.

Drogové násilí, přímo přes hranici v Mexiku. To vše je součástí kolapsu. Pákistán, Afghánistán, je spousta dalších ... Lidé, kteří dohnali planetu k tomuto bodu, a kteří ji řídí nyní, ztrácejí kontrolu. Jestli jsem už někdy by nazýván konspirační teoretik? Samozřejmě že jsem byl nazýván konspiračním teoretikem. Ale já se nezaobírám konspirační teorií, zaobírám se konspirační skutečností. Víte, někdo mi jednou řekl už hodně dávno. A to byl asi v roce 84 ... "Slez z kříže, blbečku, potřebujeme to dřevo! " Já nejsem Mesiáš!

Nejsem zodpovědný za záchranu kohokoliv. Jediný člověk za jehož záchranu mám zodpovědnost jsem já sám. Co teď vidím, je konec paradigmatu, která je stejně katastrofická jako ten asteroid, co vyhubil téměř veškerý život na Zemi a rozhodně dinosaury. Dinosauři byli králové jejich paradigmatu. Paradigma je, když myslíte na něco ještě předtím, než o tom začnete přemýšlet. Někdo mluví o penězích a automaticky bez přemýšlení přijímáš složený úrok, částečné rezervní bankovnictví, a fiatní měna je v pořádku a že to musíme ochraňovat, protože pokud nebudeme, bude to pro nás špatné.

Pokud víte něco o Darwinismu, v podstatě řekl, že ty druhy, která se vyvinuly nebo byly schopny se přizpůsobit měnícím se okolnostem, byly ty, které přežily. A ty, které nebyly vybaveny, nebo se staly evoluční slepé uličky, byly odsouzeny k záhubě. Miku, radši buď opatrný, to zní, jako bys prosazoval sociální Darwinismus! Neobhajuji sociální Darwinismus! Jsem svědkem skutečného Darwinismu! Pokud jste v kempu s dalšími táborníky a medvěd zaútočí, nemusíte být rychlejší než medvěd, musíte jenom být rychlejší než nejpomalejší táborník.

Je jeden a pouze jeden graf, obrázek, který jsem používal ... A hádám že jsem byl na 60-70 přednáškách v osmi zemích. A to je graf lidské populace. A pokud se podíváme na graf, to co vidíš, je že lidská populace se zhruba drží na stabilní úrovni- asi miliarda lidí nebo tak. Nebo možná trochu víc. V době Ježíše Krista, ale zůstává docela stabilní. Dokud ... začíná stoupat, protože vznikají některé primitivní technologie. Ale pak se dostáváme k černému moru, je tu malá prohlubeň.

Pak po černém moru začíná, co bychom nazvali renesance, v raných stádiích průmyslové revoluce. Objev páry- populace začíná jít takhle. Uvedení uhlí, obyvatelstvo začíná jít takhle. Kolem roku 1900, na přelomu dvacátého století, co vidíte: jak se ropa stala všudypřítomná, populace šla takhle. A tak jde až na 6,5 miliardy lidí, můžeme být na 7 miliardách lidí v době, kdy někdo vidí tento rozhovor. Všichni tito lidé existují na této planetě, jen kvůli ropě. To je vše.

Takže je to zákonité, že pokud dojde ropa, populace najednou klesne. Ve vší vědě, vší biologii neexistuje případ populace, ať už bakterie v petriho misce, nebo jelena na arktickém ostrově, který potom, co narazí na soubor příznivých okolností, a dojde k tomuto bodu, by se obešel bez okamžitého pádu. Dolů. Je to pravidlo. Je to pravidlo tak zásadní jako gravitace, pravidlo tak základní, jako je termodynamika. A když se o tom zamyslíš, může na to nahlížet jako akciový trhu nebo finanční trhu, které jdou takhle, a pak takhle.

Automaticky jdou takhle. Je to historie každé bubliny. Myslím, že je chyba ... ptát se jestli lidé, a chápej všechny lidi dohromady ... jako jeden subjekt. jestli tomu budou rozumět. Je mi fuk, jestli všichni lidé budou rozumět. Když jste konfrontován se zdrcující životní hrozbou nebo krizí, jako na Titaniku který se srazil s ledovcem. A náhodou jste si vědom, dříve, než kdokoli jiný, že tato loď se potopí, a není tady dostatek záchranných člunů. A víte, jak se záchranné čluny staví, a pokusíte se tím zabývat, v tom čase, který Titaniku zbývá, než se potopí, pravděpodobně narazíte na tři typy cestujících na Titaniku.

Narazíte na typ, který je v podstatě jak jelen ve světle reflektorů. Loď se srazila. Co to znamená? Co mám dělat? Nevím, kam jít. Nevím, co mám dělat. Co mám dělat? Já nevím. To je jedna skupina. Pak jiná skupina, která říká: chápeme že tato loď se potopí. Chápeme, že všichni umřeme, pokud neuděláme nějaké záchranné čluny a to rychle. Ukažte nám, co dělat. A pak máš třetí skupinu, která říká: tohle je Titanik, je naprosto nepotopitelný, kurva nepotopitelný. A .. takže jsme zpátky v baru na skleničce, a všichni ti, co vyhlašovali soudný den se jen svezou.

Teď, pokud jste ten, kdo ví jak stavět záchranné čluny, které skupině lidí pomůžeš? Určité věci jsou nevyhnutelné právě teď. Zadluženost Federální Zálohy Korporačního Pojištění (F.D.I.C) se blíží, platební neschopnosti federálních rezerv se blíží, federální rezerva může zbankrotovat, díváme se na závažný bankrot, hladovění, zmatek ... Všechny tyto věci jsou již na cestě. Všechno se rozpadne různě na různých místech. To nejlepší, co můžu udělat, je dát ti několik nápadů, nějaké ukazatele toho, co přijde. Hrbolatá plošina, byla popsána aktivisty ropného zlomu a výzkumníky po mnoho let a ve skutečnosti se děje. V podstatě vylezeš po křivce růstu cen ropy.

A ceny ropy rostou, dokud nezačne vyčerpání zásob. Potom, musíte zničit poptávku. Což je to, co se děje v tomto kolapsu. Poptávka je zničena, cena ropy klesne. Ale jak se začneš vzpamatovávat, znovu rosteš a srazíš se opět s křehkou nabídkou ropy. A nárůst cen energií, který znovu všechno vypne. To je hrbolatá plošina. Myslím, že je docela jisté, že smrtelná rána lidské industrializované společnosti se stane, když cena ropy opět vystřelí a nikdo si ji nebude moci dovolit koupit.

A všechno prostě vypne. Kolaps se musí stát rychle, aby zanechal infrastrukturu stále stojící. Všichni jsme slyšeli příběhy o infrastruktuře: kanalizace, mosty, silnice, a to všechno ... No, pointa je, že jak ekonomický kolaps pokračuje a zrychluje, tyto struktury budou padat do více a více havarijního stavu. Už nebudou peníze na jejich opravu. Takže to, co musíš změnit, je nové paradigma dát to staré cesty, dokud je tu stále infrastruktura, se kterou lze začít stavět něco nového.

Musíme přežít přechodnou fázi lidské civilizace, která by mohla trvat kdekoli od 20 let a ach můj bože, to by bylo rychlé a těžké, do 50 let nebo 100 let, než se nějaká stabilní civilizace začne objevovat. Musíš přežít tuto přechodovou fázi, takže nepropadej panice, nešil, používej hlavu a analyzuj lokální situaci tam, kde žiješ. Nestarej se o rekonstrukci kanalizace, budeš mít přísun vody na několik let. Lidé říkají, že je buď ropa, nebo žádná ropa. Je buď jídlo, nebo žádné jídlo.

A lidé říkají, že budou potraviny v supermarketech v úterý a pak už nikdy. Tak to ale nebude. Jak se věci hroutí, uvidíme konkrétní nedostatky v určitých obdobích trvající dny, než se dostaneme do bodu, kdy nezbude nic. Takže na co se musíš připravit je ne konečný výsledek, ale musíš se připravit přežít přechod. Lidé říkají, dobře, pojedu pro benzín, postavím si zahradní domek, koupím si 10 milionů plechovek fazolí. No asi by byli první s tímto přístupem, o kterých vím.

Zaprvé, už je příliš pozdě. Pokud nevíte, jak vyžít z půdy, a pokud ještě nestojíte na zemi, tak se o to ani nepokoušej, protože se ti to šeredně nepodaří, možná tě zastřelí lidé, kteří se tam dostali před tebou. Víš, jeden fakt, se kterým nepočítáš je lidská invence nebo schopnost problémy řešit. Protože můj otec byl pilot, válečný veterán, byl do značné míry vycvičen ve vojenském stylu rozhodování, analyzování, které je motivováno rozhodnutími mezi životem a smrtí.

Jsou cvičeni, jak kriticky uvažovat a vázat se kriticky v reakci na krizovou situaci. Takže jsem v raném věku byl vyškolen dovednosti kritického myšlení. A možná pro ni mám dar. Věřím, že někteří lidé mají dar pro kritické myšlení. Podle mých zkušeností na ulicích na jihu Los Angeles, jako policajt, to byly rychlá rozhodnutí, někdy i rozhodnutí, která změnila životy lidí, nebo by mohly ukončit životy lidí. A to mi dalo schopnost reagovat a rozlišovat zmrzlinu od kravince (=keců).

Pravděpodobně jeden z největších odporů posunutém kritický myšlením bylo, že jsem přestala brát mainstreamová média vážně už hodně dávno. Mluvili jsme o lidské vynalézavosti ... Nikdo s žádnou technologií a nikdo s lidskou vynalézavostí nemůže zvrátit zákony fyziky. Zákony, které řídí tuto planetu. Ty jsou nepoddajné, neměnné, skutečné. A věda nikdy nebyla schopna ničeho podobného. Lidská nebytečná arogance, za kterou platí její cenu nyní, je přesvědčení, že lidstvo by se skutečně mohlo stát Bohem, a otočit a převrhnout a zrušit nějak zákony vesmíru.

Jsem velkým zastáncem nákupu a vlastnictví fyzického zlata ne papírového zlata. Koupíš si zlato, a vlastníš ho. Když dojde k hyperinflace, po deflaci, a všechny ty biliony dolarů se vrátí a my vytáhneme rolky tisíců dolarových bankovek na nákup bochníku chleba ... Jediné, co lidé budou akceptovat jako statek, bude zlato. Udělej, co se jen dá, abys zaizoloval svůj dům, pokud musíš. Pokud máš půdu, okamžitě se zbav benzínu a chemikálií a začni se učit, jak ji uvést do původního stavu.

Já na zahrádce, kterou si pronajímám, míchám popel z grilu a dřeva. a venku na všechno čůrám. Protože tak dostanete prvky dusičnanu amonného, které vrátí půdy zpět do původního stavu. Pokud jsi závislý na mobilu, zaveď si pevnou linku. Všechny telekomunikační společnosti, které provozují satelity, telefonní antény, kabely z optických vláken a všechna tohle, co činí tvůj úžasný mobil fungovat, snižují údržbu, jak se hroutí burza. A budeme svědky selhání mobilních linek.

Pevná linka je nadbytečnost, které ti může pomoci. Kup si knihy o první pomoci, a holistické medicíně. Velkou zásobu pitné vody, dostatečné množství zásob potravin, nemůžete uložit dost na vyžití. Co je potřeba je skladovat semena. Semínka která nejsou geneticky modifikovaná společností Monsanto, která vydrží pouze jeden životní cyklus, a pak si je musíš jít koupit znova. Udělej si dobrou zásobu kvalitních organický semen. To by mohla být skvělá měna v budoucnosti.

Na rozdíl od Velké hospodářské krize, toto je naprosto odlišná situace. Nemáme neomezené zdroje k využití, nemáme spoustu pozemků, jsme na vrcholu všeho, všech komodit a všeho ostatního. A co měli v 1930, jak mi moji prarodiče řekli, byla schopnost pěstovat potraviny přímo tam, kde žili. A lokální produkce potravin je možná nejzákladnějším klíčem k přežití člověka v kolapsu industrializované civilizace. Máme příklady toho, co se stane, když ropa dojde. A jak na to civilizace reagují, a toho, co funguje a co ne.

V roce 1991 se zhroutil Sovětský svaz, a byly dva národy, které byly životně, zcela a naprosto závislé na Sovětské ropě, protože neměli žádnou. Kuba a Severní Korea. A jak oba národy zareagovali byl úplný opak. Důkaz, jak se říká byl v pudinku. Severní Korea byl strnulý, hierarchický shora-dolů orientovaný byrokratický režim sovětského stylu. Kde všechno pocházelo z centrální vlády, oni spravovali všechno, A Severní Korea umírala hlady. Tím myslím, z hlediska lidského utrpení to bylo ohromující.

Najednou není ropa, není zemní plyn, není žádné hnojivo, auta nejedou, vlaky nejezdí. Dostaneš se do bodu, kdy můžeš jeden den provozovat vlaky, jiný den můžeš vyrábět elektřinu, ale nemůžeš dělat obojí současně. Ale kubánská vláda, se obrátila na jednu z nejčistších forem kapitalismu. Řekli: každý začněte rekultivovat půdu a pěstovat potraviny, budete pěstovat potraviny přímo tam, kde žijete, pokud najdete jakýkoliv kus použitelné půdy, která se nepoužívá, obsadíte ho a začnete farmařit a budete pěstovat potraviny hned teď.

Kubánská vláda udělala vše co se dalo, aby liberalizovala lokální pěstování potravin. A po velmi těžkém období, Kubánský lid jedl lépe, než kdy předtím, protože byli osvobozeni od těch nočních můr geneticky modifikovaných potravin. Všechno bylo organické, a na každém čtverečním centimetru půdy v Havaně, na střechách nebo v truhlících byly pěstovány potraviny. A byl v tom stupeň udržitelnosti, všechno se stalo organické, a vše cos musel udělat, bylo oddělit lidi od toho, jak fungovaly peníze a řízení shora-dolů a vysvětlit jim: budete pěstovat tam, kde to i sníte dostanete se z toho.

A Kuba tak přežila. A to je podstata, kam vše směřuje v novém lidském paradigmatu. Všechno bude místní. Jack London byl jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů. Psal hodně o zvířatech. Jedna věc o zvířatech je to, že chtějí jít domů, když ví, že se blíží jejich smrt. Všichni chtějí být v jejich kmeni, nebo v jejich stádu nebo co to je. Chtějí být na známém místě. Je to přirozený zvířecí instinkt. Dubaj hospodářský krach zasáhl tak silně, že Indové, kteří zde žili a pracovali v Dubaji ztratili práci, a jen jeli na dubajské letiště a opustili svá auta.

Jeden příběh hovoří o všech těch autech, které tam byly opuštěny, protože Indové měli jednosměrnou letenku domů. To se teď děje také v Británii. Spousta Poláků a východních Evropanů, ti co vstoupili do EU později prchají z Británie se vrací se domů. V některých oblastech, rozhodně v Jižní Kalifornii, kotlina s 13-14 milionů lidí, co žijí z humanitárních dodávek potravin. Je jasné, že lidé se budou stěhovat z této oblasti, protože to není udržitelné. Získáváme většinu naší vody ze Severní Kalifornie.

To je problém. Získáváme velkou část naší elektřiny z Hooverovy přehrady v Las Vegas, hmmm. Phoenix, proboha, Las Vegas. Ti lidé by se měli starat kam jít a komunita je to, co nás zachrání. Budeš se muset spřátelit s tvými sousedy, a tvou rodinu a lidmi kolem tebe. Selžeš jako jednotlivec. Přežiješ jako člen kmene nebo rodiny. Na tohle jsem citlivý a začínám ztrácet emoce. Čekali jsme ... Čekali jsme tak dlouho na někoho, kdo by nás vyslyšel. Když tisk hlavního proudu a vláda říká: "to nikdo nemohl předvídat", lžou skrz jejich zkurvený zuby!

Řekli jsme přesně, co se stane, a jak se to stane, a pozoruhodně, kdy se to stane. Nikdo z nás nečekal, že by kolaps byl tak krutý nebo tak rychlý, jak se ukazuje. Ale my křičeli už po celá léta, a pozorovali jsme, jak všechno, co jsme řekli se stávalo a my jsme se cítili tak ... rozzuření. Neztratil jsem emocionální spojení s tím, co jsem se naučil, v průběhu mého života je rovnováha. Hrůza ... s láskou, s hrou, s rozesmíváním lidí. Beru svého psa na procházku a počítáme kolik úsměvů se nám podaří během jedné procházky.

Procházíme se středem Culver City. A víte, obvykle přijdu domů a řeknu si dnes to bylo 23 úsměvů, které jsme dnes vytvořili, a z nějakého důvodu v této chvíli, to je pro mě velmi cenná malá odměna. Byl jednou jeden psycholog, psychiatr Elizabeth Kübler Ross, který mluvil o pěti fázích smutku, když se srazíš s drtivou životní situací, která změní tvůj život. První z nich je popírání. To nemůže být pravda, to není pravda. Ne! Neděje se to! A zůstáváš v popření a biješ se o to, abys to stále mohl popírat.

Pak přijde vztek. Myslím si, že teď lidstvo jen těsně vstupuje, že sotva překročilo práh fáze hněvu. Musíme se dostat přes fázi hněvu. A jak se dostaneme přes fázi vzteku bude rozhodující. Za současné vlády a měnových pravidel, jediný druh hněvu, který vznikne, je ten destruktivní povahy. Zrozen z absolutní frustrace a hořkosti, že nic, co nám bylo zaprodáno jako řešení nám ani o kousek nepomáhá. Pak máme vyjednávání (=smlouvání). Vyjednávání se teď děje taky. Možná jsem mohl udělat něco jinak.

Možná jsem na to měl pomyslet, Možná, když to teď udělám nebude to jinak. Pak projdeš vyjednáváním a nakonec dojdeš k depresi, kde ti to opravdu začíná docházet. A tohle všechno jsou emocionální stavy, přes které projde každý sám jako jednotlivec nebo kultura či civilizace. A konečná fáze je přijetí. A tady teprve lidé dosáhnou bodu přijetí, kde můžete najít lidi, kteří jsou jako část těch na Titaniku, co říkají: dobře, ukaž nám jak se staví záchranný člun. Víte, jsou různé způsoby, kterými můžete najít příběhy, které podporují Vaše tvrzení, protože jiné podporují Váš pohled na svět.

A jsou tu další, které ho nepodporují. Je možné vytvořit jakousi skutečnost na základě výběru příběhů z novin, které podporují Váš pohled na svět? Už se nezúčastňuji debat. A důvodem, proč se diskusí neúčastním je, že nemusím. V jistém okamžiku musíte uznat fakt, že to, o čem jsem psal a to, co jsem tvrdil, se skutečně děje všude kolem nás. Tak proč bych měl diskutovat o čemkoliv? Proč je pohyb ropného zlomu? Proč pohyb udržitelnosti potřebuje být jakkoliv diskutován?

Všechno, co jsme řekli, že se stane, se odehrává právě teď! Každý aspekt lidské existence je v sázce. Co se týče politických stran jsou všechny přežitkem, všichni jsou produkty minulých století. Lidstvo se nyní nebude zabývat ideologií, ale tím, co mu umožňuje přežít. Kapitalismus, socialismus a komunismus jsou všechny termíny, které je třeba hodit okamžitě do koše. Protože všechny z nich jsou vytvořeny na základě předpokladu nekonečných zdrojů. Ani jedna z těchto ideologií, které jsou nyní mrtví dinosauři, archaické zkameněliny, a již nesouvisí s naším způsobem života.

Ani jedno z nich si neuvědomuje, že musí být rovnováha mezi růstem a zdroji a planetou. Takže zapomeňte na myšlenku, že můžete mít tolik, kolik chcete, protože dokud se lidstvo nevzdá skutečnosti, že žije na křehce stojící planetě a musí být v rovnováze s planetou, se zdroji planety se životem zvířat a všemi ostatními formami života, nebude štěstí pro nic Vůbec nic. Je to všechno o tom získat zpět rovnováhu. A kdo mi dal ten nápad, že to byl můj osud ...? Nic roste navždy.

Neexistuje nic takového jako nekonečný růst. To není možné. Podívej se kolem sebe všechen život, co vidíš kolem sebe. Je to cyklus. Narození, růst, zrání, slábnutí a smrt. Problém, kterému nyní čelí lidské pokolení je buď se vyvinout, nebo zahynout, buď dospěj, nebo zemřít. Bohu je to jedno. Bůh pro nás nebude hrát chůvu. Úkolem je buď vyrost' a dospěj, změň svou mysl a způsoby, jakými myslíš, nebo zahyneš. Vše je nyní v sázce, Bůh je v sázce, každé náboženství na světě je teď v sázce.

Všechny budou zkoumané, toto je skutečnost s tím, co říká náboženství. A každé náboženství na světě bude pod obrovským drobnohledem. Toto bude největší věk evoluce v lidském myšlení ke kterému kdy vůbec došlo. Kráčíš čelem ke strachu, strach vezmeš za svůj, nebudeš se ho pokoušet schovat. To je součástí lidské bytosti, jako duchovní bytosti, je přijmout a pojmout svůj strach, svoji lásku, a ne útéct od ničeho, protože to je životní zkušenost. A v tomto bohatství, si myslím, najdeme nejkrásnější umění nejkrásnější hudbu, najdeme bohatství toho, co může lidská duše nabídnout.

A já přitom vidím, že tohle veškeré bohatství je pohřbeno pod takovými kecy! Mluvíte o duchovnu, z mnoha různých náboženství. Jak byste definovat Vaši vlastní spiritualitu? Cituji křesťanského svatého Timoteje. A zjišťuji, že to, co řekl je pravdivé. Láska k penězům, je kořenem všeho zla. To je konečným výsledkem mého duchovního, intelektuálního pátrání. To je konec je to základní pravda, kterou jsem si ověřil přes tři desetiletí, empirickým, vyšetřovacím, právním, akademickým výzkumem.

Když jsem se snažil zodpovědět některé základních otázky týkající se lidské existence, a proč se chováme tak, jak se chováme, proč přemýšlíme tak, jak přemýšlíme, a proč jednáme tak, jak jednáme. Láska k penězům je kořenem všeho zla a je to láska k penězům, které má potenciál vyhladit, vykonat zánik celé lidskou rasy. Dobře, takže tady máme tohohle ... tohohle ... sympatického, upřímného ... chlápka v Bílém domě. A on je stejně tak vězněm, jako jsme my všichni. Potřebuji střih, Potřebuji střih.

Právě teď mám opravdu silný příliv emocí. Protože se mi teď otevírá zcela nové poznání o tom, co vlastně říkám, a to je dost silný zkurvený hovno, takže musím na vteřinku přemýšlet o něčem jiným. Kurva! Fajn. Jsem připraven. On je vězněm vlády, on je vězněm politiky, on je vězněm ekonomiky, je vězněm Federální Rezervní Banka v New Yorku, on je vězněm Federálního Rezervního Systému, on je vězněm vládního systému, který je zastaralý a neschopný rychle reagovat, a proto bychom neměli úspěch nebo selhání lidské civilizace spočívat na jeho ramenou.

Jediná věc na světě, kterou ty a já můžeme kdy změnit a dát si šanci na přežití a dát našim dětem šanci nějakého lidského civilizovaného života, je naše mysl. Musíš věřit! Ne přát si, ne doufat, ne modlit se, ne prosit. Musíš prostě věřit, že existuje cesta ven z toho, a ty ji najdeš. To je snad největší část amerického charakteru. Když se nasereme, a nasměrujeme naši mysl na něco čemu jasně rozumíme, co je třeba udělat, věříme tomu, opravdu to můžeme změnit. Mám v plánu žít radostně a vesele po zbytek mého života.

Svobodný člověk. Sakra ... jak můžeš říct, že neexistuje žádná naděje? Jen změň svou mysl a uvidíš, co my vidíme. Přestaň přemýšlet jako dinosaur. Takže máte pocit, že práci, kterou děláte, prostě budete dělat bez ohledu na možné následky? bylo by o tolik jednodušší odejít. Pokud by byl Němec. v letech 1932, 1933 Který by dopředu předpovídal, a viděl by, co bude nevyhnutelným výsledkem Třetí říše. Jestliže by tam byl někdo, který by viděl, co se chystá, vážně si myslíš, že by se mohl s čistým svědomím otočit a odejít od toho?

A předstírat, že to tam není? Když s každým dalším dnem, od první volby Adolfa Hitlera jako kancléře v roce 1933 po Křišťálovou noc po Noc dlouhých nožů, po Anschluss, obsazení Rakouska, Sudety, Polsko. A všech těch věcí, které se děli přímo na mapě, jak si myslíš, že by se tento člověk cítil? Myslíš si, že ten člověk mohl odejít? Jsme všichni společně jako druh, odpovědní za to, co může být největší, zabranitelný holokaust v dějinách planety Země. Naše vlastní sebevražda.

Jak se z tohohle odchází? Jak bys spal v noci? Kdo jsou všichni? Kdo seš ty? abys mi říkat, že by bylo snazší se obrátit a odejít? Nejseš v mé kůži. Nikdy nebylo snadné odejít. Protože odejít by znamenalo kompromitovat se. Odejít by znamenalo zradit své zásady. Já jsem pořád ten chlápek, který před 30 lety přistoupil ke své vládě jako občan, s žádostí o nápravu křivdy. Chytil jsem CIA, jak prodává drogy. To je špatně. Někdo o tomhle musí mluvit. A já jsem pořád stejný chlápek.

Jsem stále ten sedmadvacetiletý těsně před povýšením, perfektní záznam, perfektní hodnotící zpráva, oddaný, čistý L.A. policajt. On je ve mně stále naživu. A moc chce nějaké odpovědi. Osud Mika Rupperta, jeho příběh, apeluje na kolektivní paranoiu, která se vypěstovala ve většině z nás ONI jsou opravdu všude. A protože jsme toho tolik připustili, musíme také připustit Ruppertovub osobní posedlost v některých aspektech odpovědnosti, protože my ostatní jsme ji selhali převzít.

Randal Sullivan, komisař Denníku Los Angeles, 1981. Existuje legenda, nebo bajka, která ke mně opravdu promlouvá. O sté opici. Dávno na konci 40. let, na počátku 50. let, když atomové a vodíkové bomby byly testovány na souši. Na korálovém útesu v Pacifiku jsme odpálili atomovou bombu A pak jsme čekali řadu let, protože jsme chtěli odpovědi na otázky typu: "Páni, jak brzy po tom, co jsme něco atomovkou srovnali se zemí by byl znova možný jakýkoli druh života?"

Takže se vrátili na tento ostrova a rozhodli se jej znovu osídlit opicemi. Opice jedly kokosy. Všechno bylo celkem zdravé, kromě slupek kokosových ořechů, které byly mírně radioaktivní. Takže vědci vzali asi tak 10 opic a naučili je, jak si umýt kokosy ve sladké vodě v potoce, který byl na ostrově, před tím, než je rozbijí. A nechali celé věci volný průběh, aby zjistili, co se stane. Za chvíli možná 12 opic z celkového počtu 10 000 si umývalo kokosy.

A pak 20 a pak 47... Ale stala se legrační věc... Jakmile stá opice začala umývat slupku svého kokosu, všech 10 000 opic si je začalo mýt současně. A jedním ze způsobů, jakým jsem se vždy díval na můj život, zejména od doby, kdy jsem jasně pochopil o čem je tento problém, na konci roku 2001, je, že mým úkolem je být jako ta stá opice.

Michael Ruppert v současné době žije v Culver City, Kalifornie. Michael přestal bádat a psát o kolapsu. Jeho poslední kniha vyšla bez povšimnutí v květnu. Nyní tráví svůj čas psaním textů a hraním hudby. Momentálně je pozadu se svým nájmem a snaží se vyhnout soudnímu vystěhování.
x Film Kolaps pojednává nejen o kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. Přes její výjimečné a nenahraditelné vlastnosti ji pálíme a využíváme téměř bez rozmyslu. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.