xVybraná videa
x Před více než 3 000 lety rozvrátili starověký Egypt. Dokonalá Nefertiti a její manžel, radikální král Achnaton, otřásli samými základy Egypta - a přetvořili civilizaci. Svrhli starou vládu, staré náboženství, staré hlavní město... a nahradili dokonce staré bohy. A nakonec spolu s celou rodinou zmizeli... Kde skončili? O tom se bouřlivě diskutuje už desítky let. National Geographic přináší - teprve podruhé v historii - do Údolí králů nejmodernější CT skeny, aby pomohly při pátrání po této tajemné královské rodině... Rodině, slavné především díky malému chlapci, který věřil, že je Achnatonovým synem, synem, který měl vyrůst a vládnout Egyptu... Král Tutanchámon.

Kleopatra, Nefertiti, či královna Hatšepsut jsou legendární jména. Byly symbolem okouzlující krásy a držiteľkami svrchované moci nad starověkým Egyptem. Prekvapující nové poznatky odhalují tajemství jejich obrovské autority. Výzkumníci přinášejí důkazy o 400-letém období vlády ženského kultu nad celým Egyptem. Slovenský dabing, Americký dokument.

Dlouho byli historici přesvědčeni, že o přepych a bohatství starověkého Egypta se zasloužili výlučně faraoni. Z nejnovějších objevů však vyplývá, že tajnou hybnou silou jedné z největších civilizací byly ženy.

Jejich jména vešla do dějin: Nefertari, Hatšepsut, Nefertiti, Kleopatra... Tyto ženy se staly symbolem svůdné krásy i politické moci. Vládly starověkému Egyptu a rozsah jejich pravomocí si v ničem nezadal s nejmocnějšími vladaři v dějinách. Překvapivé nové objevy odhalují tajemství jejich svůdného půvabu i nesmírné moci. V hrobkách prosvětlených barevnými hieroglyfy i v chrámech střežených kolosy odhalují egyptologové významný zdroj moci těch proslulých vládkyní v donedávna neznámém kultu.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.