xVybraná videa
text k videu
Celkem jde o 23 miliard dolarů. Americké ministerstvo spravedlnosti zadalo příkazy, které zabraňují odhalit skutečný rozsah problému. Ale reportérka Jane Corbin mluvila s některými účastníky - s úžasnými příběhy vyprávějí o tom, kdo se stal boháčem a kdo vyhořel.

Vyslechla si obvinění ze zpronevěry, podvodů, příběhy dodavatelů vybraných pro jejich vládu Spojených států bez výběrového řízení, o tom jak dodavatelé nafukují své náklady a dvojím účtováním zvyšují své zisky. Miliardy které mají být použity k obnově irácké armády tak údajně končí v kapsách některých iráckých vládních úředníků.

Dokonce jeden z kontrolorů smluv o výdajích šel do společnosti bez odpovídající kvalifikace v oblasti účetnictví. "Jsou ztělesněním válečné spekulace," řekl svědek jedné z nejznámějších zúčastněných společností. "Vyrobili peníze z chaosu."
x Dokument pořadu Panorama televize BBC vyšetřuje kauzy, jak velké mohou být ztráty, defraudace nebo podvodné účetnictví v Iráku. Když se v USA jde do války, korporace jdou taky. Existují smlouvy veřejného stravování, tankování paliva řidičů, bezpečnostní stráže a dokonce i vyšetřovatelé. Mnoho z nich tam je prostřednictvím soukromých společností s vazbami na Bílý dům. Nyní více než v 70ti alarmujících případech hrozí, že se odhalí skandály za miliardy dolarů, z krádeží a korupcí které vznikly během války v Iráku.
Související odkaz
Iraq War Documentary
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.