xVybraná videa
x Startujeme nad Himalájemi a pak rychlostí, jež nedovolují nám známé fyzikální zákony, se vzdálíme od naší planety, abychom v průběhu několika minut měli možnost si uvědomit ten nepředstavitelně miniaturní časoprostorový rozměr naší existence.
Umělé družice Země, oběžné dráhy planet Sluneční soustavy, naše Mléčná dráha, blízké, pak i vzdálené galaxie, quasary a nakonec časoprostorově vzdálený horizont mikrovlnného záření - to vše se na obrazovce objevuje v časoprostorových souřadnicích, které odpovídají rychlosti světla. Autoři využili Digitální atlas vesmíru, aby zobrazení všech vesmírných struktur odpovídalo jednotnému měřítku podle našich dosavadních vědomostí. Zdroje: American Museum of Natural History, stránka Astronomy Picture of the Day

Galaxie Mléčné dráhy, to je asi 5 miliard hvězd a naše slunce je jen jedna z nich. Takže přijměte pozvání na bezprecedentní cestu dlouhou cestu 100 000 světelných let prostorem a časem a staňte se svědkem historického okamžiku. Tvůrci využili nejnovější vědecké poznatky z National Geographic, a nejpokročilejšími technologiemi vytvořili 3D model naší galaxie. Vnikněte do srdce Mléčné dráhy a buďte svědky zrození a smrti hvězd plovoucích v ní, jejími půvabnými tvary a staňte se lovci černé díry.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.