xVybraná videa
text k videu
Levinův film je inspirovaný událostí v New Yorském taxi, nedlouho po 9/11, v kterém byl řidičem Egyptský imigrant. Říkal, že židé byli varováni, aby nechodili do WTC (Světového obchodního Centra) v den útoku. Pak řekl: "Vše je to napsáno v knize" a odkazoval na Protokoly Sionských mudrců, knihu z roku 1903 která odhaluje židovský plán na podmanění světa.

Kniha byla odhalena jako podvod Londýnskými Timesy v roce 1921, přesto Protokoly mohly mít vliv na události 2. světové války. Plakát uvádějící tento film je vyobrazen jako dva sloupce knih viditelně označené jako Protokoly Sionských mudrců, navíc s kouřem v horní části fotografie. Podobají se tak nápadně tragickým fotografiím hořícího Světového Obchodního Centra. Přečtěte si rozhovor s autorem o filmu.

V následujících měsících po tragickém 11. září zaslechl režisér Marc Levin mnohokrát otázku: "Už jste slyšeli, že 11. září ve World Trade Center nezemřel žádný žid?" Levin, který je sám židovského původu, se rozhodl tuto informaci prošetřit. Ve svém dokumentu SIONSKÉ PROTOKOLY se ale nezabývá jen spiknutím, že byli údajně všichni židovští pracovníci z WTC varováni, aby zůstali 9/11 doma.

V dokumentu se také zaměřil na tzv. Protokoly sionských mudrců, jejichž vznik je datován údajně do 19. století a které podrobně popisují plán tajné židovské skupiny kabalistů na ovládnutí světa. Přestože jde podle většiny historiků o falešný dokument, v jeho pravost věří miliony lidí po celém světě. Levin si ale nevšímá jen prudkého nárůstu anti-semitismu v dnešním světě, ale také náboženského fanatismu jako takového, kterému se daří nejen mezi muslimy, ale také mezi židy a křesťany.
x Dokument Protokoly Sionských mudrců natočil Marc Levin v roce 2005. Všiml si nárůstu antisemitismu v USA po útocích 11. září 2001. Diskutoval proto před kamerou s arabskými američany, černými nacionalisty, evangelíky, bílými nacionalisty, kabalistickými rabíny, s pamětníkem holokaustu a s Frankem Weltnerem, zakladatelem webu Jew Watch.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.