xVybraná videa
text k videu
V červenci 2005 zasáhla policie proti technoparty CzechTek. Představitelé státní moci ale nebyli schopni přesvědčivě zdůvodnit, proč k násilnému ukončení vůbec došlo. Z akce se stala politická událost, která na několik týdnů ovládla veřejné mínění. V srpnu se konal trutnovský hudební festival, Stanislav Penc z pódia zatelefonoval českému premiérovi Jiřímu Paroubkovi. Bývalý disident, chovatel koz Stanislav Penc se Paroubka zeptal, co by publiku vzkázal.

Premiér divákům popřál příjemnou zábavu a zavěsil. Vzápětí Penc návštěvníkům nadiktoval číslo Paroubkova mobilu. Premiér dostal tisíce SMS zpráv a obratem podal na Pence stížnost. Spor projednávala trutnovská radnice. Její úředník se na setkání s Pencem připravil víc než důkladně. Dokonce požádal kolegu, aby celé jednání zaznamenal videokamerou.

Zpočátku vše vypadá na nevzrušivou událost, ale výřečný, ve spleti zákonů zběhlý a mimořádně asertivní Penc se rozhodne bojovat a nakonec vítězí, když úředníka donutí sepsat zápis z jednání, jímž v podstatě sám sebe obviní z nedodržení úředních postupů.
x Film je unikátním záznamem úředního jednání, kde se můžeme přiučit,jak se úředník nesmí chovat k občanovi a jak občan má stát za svým.

Dokument je o souboji Stanislava Pence s trutnovskou radnici po jeho telefonátu tehdejšímu premiéru Paroubkovi. 25 minutový film obsahuje celý telefonát z podia trutnovského festivalu a následně pokračuje neuvěřitelnou tahanicí s "úředníkem", který se všemi silami snaží zabránit Pencovi v nahlédnutí do spisu, z přestupkového řízení, který k jeho osobě vedla na Paroubkův popud trutnovský odbor přestupků..
Související odkaz
Mejdan na Kozím vršku
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.