xVybraná videa
text k videu
O hodnotě dolaru
Nyní se ke mně připojí živě po telefonu Max Keiser z Paříže ve Francii. Maxi, Goldman a Morgan jsou předmětem regulace. Není to to, co kritici jejich vysoce spekulativních obchodů požadovali léta? Nejsem si tak jist, Ašane, myslím, že je to pro ně vhodná doba, aby zabránili jakémukoliv podrobnějšímu prozkoumání jejich účetních knih.

Myslím, že o to šlo již od samého počátku, protože jak víte, JP Morgan a Goldman Sachs byly zapleteny do značného, nazvěme to eufemisticky, praní peněz, a nyní, když se z nich stávají komerční banky, tak je to izoluje před příliš pečlivými prověrkami, protože budou za firewallem Hanka Paulsona. Hank Paulson v podstatě unesl americký finanční systém. Podle mého se nijak neliší od únosců z 9/11.

Je to finanční terorista a dostal americký bankovní systém na pokraj propasti, kdy vše je ve prospěch akcionářů a jeho kamarádíčků v Goldman a JP Morgan, a američtí daňoví poplatníci, američtí občané budou tahat za kratší konec. Neznamenají ta nová regulatorní opatření, protože nyní to budou holdingové společnosti,to, že můžeme očekávat, že představitelé SCC a am. min. financí budou ve velkém létat po celém světě do kanceláří Goldman Sachs a Morgan Stanley, a budou prověřovat všechny záznamy, vyslýchat zaměstnance a prověřovat jejich bezúhonnost?

Ano. Ale zároveň, jak tato krize probíhá, dali Hanku Paulsonovi diktátorské pravomoci, aby určil, co je faktem a jaké informace by měly nebo neměly být zveřejněny, a když to zkombinujeme s Bushovými diktátorskými pravomocemi kdykoliv vyhlásit stav nouze, tak nemyslím, že tyto informace někdy spatří světlo světa. Je to stejné, jako s budovou č. 7 při 9/11, kde měli všechny ty záznamy Enronu, a dvojčata spadla, kdy šlo o krycí operaci, aby ty věci nemohly být prověřeny.

Víte, tihle chlápci se nezastaví před ničím, drží svojí špinavou pračku v tajnosti. Dokonce i když všechny ty auditorské společnosti, tyto banky, musí být nyní prověřeny podle federálních zákonů? Jaké auditorské společnosti? Ty, které byly za posledních 10 let zdiskreditovány a přestaly podnikat, jako Arthur Andersen, která dělala například audit v Enronu? Auditorské společnosti, ratingové společnosti, min. financí, Federální rezervní banka, to je zločinecký syndikát, měli by být vyšetřováni podle RICO.

Tihle chlápci kradou ve velkém biliony dolarů. Zbytek světa bohužel, nebo bohudík, si uvědomí fakt, že by nejspíš měl odejít z amerického dolaru, protože to je jediné pojítko mezi zbytkem světa a tímto zločineckým gangem na Wall Street, vedeným Hankem Paulsonem. Takže jakmile to zjistí, dolar začne permanentně padat, a zbytek světa unikne z této noční můry amerického bankovnictví. Víte, Hank Paulson se stal něco jako postava plukovníka Curda.

Zešílel, nezastaví se před ničím, musí poslat chlápka jako Martin Sheen, aby ho našel a odstranil. Protože vede celou americkou ekonomiku do zapomnění. Při nejmenším budou muset aspoň zaplatit víc na daních, protože po celá ta léta partneři Goldman, protože šlo o konsorcium, platili na daních jen málo. To jako budou vydáni z nějakého daňového ráje, který nemá smlouvu o vydávání? Nebudou se poflakovat po Státech, kde mají Američané připraveny v rukou vidle, aby si vzali svoji zemi zpět.

Na to čekat nebudou. To bude muset udělat někdo jiný. Budou si nyní chudí Američané, víte babičky s našetřenými 10 dolary, moct otevřít běžný účet v pobočce Goldman Sachs? Ašane, myslím, že to tak zcela nechápeš. Aby se vyplatili tito gauneři, min. financí a Federální rezervy zaplaví ekonomiku biliony dolarů. Což hodnotu dolaru stlačí na nulu. Jistě, můžete si otevřít běžný účet v Goldman Sachs, se svými 100 dolary důchodu, bohužel za těch 100 dolarů si nekoupíte ani toaletní papír.

Toaletní papír bude… víte, toto má větší cenu, než bude mít americký dolar za několik týdnů. 00 dolarů za útržek. Toto je 100 dolarů. Mohu vyrobit dolary rovnou zde, kolik chci. Tady je 1000 dolarů, 5000, milion. Je to vše pryč, naprostá nula. Je to jak za Výmarské republiky. Můžete mít kolik peněz chcete. Můžete mít milion, 10 milionů, není v tom rozdíl, je to vše bezcenné. Jak vůbec přišli na to číslo 700 mld dolarů?

Protože existovaly odhady 1,3 bilionu, pak to bylo 500. Odkud ta čísla vzali? Těch 700 mld dolarů je z palce vycucané číslo a není to objem peněz, který mohou vyprat. Znamená to jen, že toto číslo nemohou v libovolný okamžik v rámci své pračky překročit. Dovolte mi vám vysvětlit, jak to funguje. Jinými slovy, mají tento 700 mld nouzový fond, mohou koupit hypotéku za cenu 50 centů za dolar a pomoct svým bankovním kamarádíčkům, a pak to mohou prodat dalšímu pitomci za 20 centů za dolar a zaknihovat si, pro americkou veřejnost, ztrátu, vzít si to z toho 700 mld nouzového fondu, a tento proces opakovat stále dokola.

Je to pohyb v kruhu v rámci tohoto plánu na praní peněz, nadnárodní pyramidové hry. Je to řízená demolice. Jako 9/11, což byla řízená demolice, je to řízená demolice amerického bankovního systému. Hank Paulson se stal hlavním velícím žhářem a pyromaniakem. Jeho úkolem je patro po patru americký bankovní systém srazit, srazit americký dolar na naprostou nulu. A udělat to tak, aby nenaštval své čínské pány, pány ze Středního Východu, a je to tyran.

Podle ústavy lze Hanka Paulsona klasifikovat jako tyrana a obvinit ho, podle ústavy. Je to ústavní povinností každého Američana dostat Hanka Paulsona před soud jako tyrana. Mluvíš o otázce načasování. Mimochodem budova č. 7 je trochu kontroverznější, to si musíme nechat na jindy, ale co se týká načasování, dokud Číňané se svých dolarů nezbaví, znamená to, že mohou prostě odložit skutečný systémový ekonomický kolaps ve Spojených státech do voleb?

Myslím, že z Číny zaznělo, že se začíná zbavovat amerických dolarů. To spustilo nouzové vyplacení Fennie Mae a Freddie Mac, protože jak si vzpomínáte, čínští vlastníci dluhopisů získali vše, američtí akcionáři nedostali nic. Je dost zajímavé Ašane, že u Lehman Brothers byl umožněn bankrot. A Lehman Brothers měli samozřejmě dluhopisy za pár set milionů dolarů Huga Chaveze, Huga Chaveze z Venezuely.

Takže Amerika tím Hugo Chavezovi řekla, že co se týká Lehman Brothers, tak vás nevyplatíme. Ale velmi rádi vyplatíme Číňany. Samozřejmě, američtí akcionáři nedostanou nic. Dokud budou spotřebovávat, je to jejich hlavní náplň ve své zemi, spotřebovávat se, dokud už nebudou mít co spotřebovávat. A to je samozřejmě důvod, proč jsou republikáni proti potratům, protože nechtějí dělat nic, co by způsobilo menší počet spotřebitelů.

Potřebují ty spotřebitele, aby pokračovali v konzumaci koblih, lihovin a v hazardních hrách. To udržuje GOP v chodu. Takže jsou proti potratům, protože samozřejmě potřebují více spotřebitelů, aby drogově závislí, opilci a hazardní hráči nadále plnili jejich kapsy. Max Keiser, novinář a reportér. Je s podivem, že jsi zmínil Venezuelu, myslím, že je to další reportáž. Venezuelská spojka u Lehman Brothers. No válečné lodě již z Ruska vypluly. Děkuji mnohokrát, Maxi Keisere.
x krátký rozhovor s finančním expertem a novinářem Maxem Keiserem na Iránské televizní stanici Press-TV vysílané v angličtině. S českými titulky. Max Keiser je bývalý makléř, vynálezce na finančních trzích a spoluzakladatel Hollywood Stock Exchange. Společně se Stacy Herbert, a hosty z celého světa vám řekne, co se opravdu děje v globální ekonomice.
Související odkaz
Oběti bankovního terorismu
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.