xVybraná videa
text k videu
Blind Spot
Dokumentární film, který ukazuje aktuální ropnou a energetickou krizi, které náš svět čelí. Bez ohledu na opatření nevědomosti, chtivosti, zbožné přání, jsme se dali na rozcestí, které nabízejí dvě cesty s vážnými následky. Pokud budeme i nadále spalovat fosilní paliva, budeme dusit život na planetěy, dokud se náš způsob života nezhroutí.

Neexistuje žádná panika v tomto filmu .... prostě absolutní a neúprosná skutečnost, že jsme si vybrat možnost buď čelit, nebo ne.
Film také přímo zpochybňuje základní předpoklady, na nichž je založené pokračování naší firemní ekonomiky a naší spotřebitelské kultury - ". Expanze se rovná pokroku" a to zejména, nepochybný předpoklad, že růst je dobrý, že

"Blind Spot" dělá žádný pokus, aby byly změkčeny nebo osladit svou zprávu, aby bylo přijatelnější pro širší publikum. Lidé dotazovaní jsou tupá o závažnosti problémů, kterým čelíme: špičkový olej; změna klimatu; populace překmit a zmenšil životní prostředí.

Ať už děláme dočasné pokroky v boji proti těmto problémům, jsme rychle pohlceni růstem počtu obyvatel a skutečností, že rostoucí technologická efektivita ve využívání zdrojů má tendenci se zvyšovat (spíše než pokles), rychlost, při které je tento zdroj spotřebován.

Tyto problémy mají potenciálně katastrofální důsledky pro celý lidský druh; opravdu, riskujeme, že pozitivní zpětnovazební smyčky bude rozvíjet, že se věci zcela mimo naši kontrolu.

A my jsme z velké části promrhali posledních čtyřicet let, drahocenný čas, který bychom zoufale potřebné plánovat jak zabránit hrozící krizi.
x Co se stane, až světu dojde ropa? Kdo a co bude mít dominantní moc v 21. století? Epizoda z publicistické a zpravodajské serie EMPIRE od televize Al Jazeera.

Film Slepá skvrna rozebírá hospodářskou, ropnou a energetickou krizi, které čelí dnešní svět. Díky ignoranci, nenasytnosti a množství nesplnitelných přání jsme se dostali na křižovatku, ze které vedou pouze dvě cesty. Buď budeme nadále spalovat fosilní paliva a udusíme tuto planetu, nebo se spalováním přestaneme a náš způsob života se zhroutí
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.