xVybraná videa
text k videu
Laurel a Hardy
Tyto dva komici nejprve pracovali spolu na filmu The Lucky Dog. Poté se objevili samostatně v několika krátkých filmech pro Hal Roach Studio v roce 1920. oni začali se objevit ve filmu šortky dohromady v roce 1926. Laurel a Hardy se oficiálně stali komickou dvojicí až v následujícím roce, a brzy se stali v Hal Roach nejlukrativnějšími hvězdami. Mezi jejich nejoblíbenější a nejúspěšnější filmy byly funkce Synové pouště (1933), Way Out West (1937), a Block-Heads (1938) a krátký film Big Business (1929), Liberty (1929), a jejich cena akademie -vyhrávat krátký, Music Box (1932).

Pár opustil studio Roach v roce 1940, pak se objevil v osmi komedie "B" pro 20th Century Fox a Metro-Goldwyn-Mayer 1941 - 1945. Zklamaný ve filmech, ve kterých měli málo kreativní kontrolu, 1946 - 1950 tým neprokázalo, že by na film a soustředil se na jejich jevištní show, se pouštět do hudební sál cesty po Anglii, Irsku a Skotsku. Udělali Atoll K, francouzské / italské koprodukci a jeho poslední film, v roce 1950/1951, než odešel z obrazovky. Celkem se objevil ve 106 filmech společně. Oni hrál v 40 krátkých zvukových filmů, 32 krátkých němých filmů a 23 filmů plné délce funkci, a ve zbývajících 11 filmů dělal hostující nebo portrétu vnější okolnosti.

Po Atoll K, Laurel a Hardy se několik měsíců pryč, aby se mohl zotavit Laurel. Po jejich návratu na evropské scéně, ale pustil se do úspěšné řady veřejných vystoupení v krátkých náčrtků Laurel napsal: "Spot problémů" (v roce 1952) a "Ptáci pera" (v roce 1953).

1. prosince 1954, tým se jejich jediný americký televizní vzhled, překvapeni tím, Ralph Edwards na jeho živé NBC-TV programu, je to váš život. Lákal do hotelu Knickerbocker jako lest na obchodní jednání s producentem Bernard Delfont, dveře se otevřely své Suite # 205, zaplavení místnosti se světlem a hlasem Ralph Edwards. Nejprve se chlapci reagovali nevěřícně, jako je jelen chycen v reflektory. Od chvíle, kdy kluci si uvědomili, že to na kameru, Stan laskavě usměje, a to tak celou noc. Ollie komicky nápoje zbytek svého "nápoje", než rychle se zavedl do čekající auta na Ivar Ave, na Hollywood Blvd. 'S El Capitan divadlo na ulici, jejich noci hold. Televizním vysílání byla zachována na kineskop a později povolený na domácím videu. Částečně kvůli pozitivní odezvu od televizního vysílání, pár byl opětovného uzavírání dohod s Hal Roach Jr. pro řadu specialit barevné televize NBC být nazýván Laurel a Hardy báječný bajky. Nicméně, plány na speciality byly opuštěny, neboť vzhledem ke stárnutí komici trpěl nevalným zdravím.

V roce 1955, Laurel a Hardy dělal jejich poslední veřejné vystoupení společně účastní programu televize BBC o Velký řád Vodní krysy, Britové různé organizace s názvem To je Music Hall. Laurel a Hardy poskytnout natočený vložka, během níž vzpomíná na své přátele na různých britských. Oni dělali jejich poslední zjevení před kamerou v roce 1956 v domácí video s názvem "One Moment, prosím". Film byl natočen podle rodinného přítele doma Stan, to je bez zvuku a trvá tři minuty.

Pod objednávkami lékaře pro zlepšení srdeční onemocnění, Hardy ztratil více než 100 liber (45 kg; 7,1 ST) v roce 1956. Několik úderů (které někteří lékaři částečně atribut rychlá ztráta hmotnosti) vedlo ke ztrátě mobility a řeči. On umřel na mrtvici 7. srpna 1957. Dávný přítel Bob Chatterton řekl Hardy vážil pouhých 138 liber (63 kg; 9,9 st) v době jeho smrti. Depresi Laurel nezúčastnili pohřbu svého partnera, kvůli jeho nemoci, vysvětlovat jeho nepřítomnost se line "Babe to pochopí." Hardy byl položen k odpočinku u Pierce Brothers Valhalla Památník Park, North Hollywood.

Hned po smrti Hardyho, Laurel a Hardy se vrátil do kin, jako klipy jejich práce byl uveden v tichém filmu kompilaci Robert Youngson je Zlatý věk komedie. U zbývajících osm let jeho života, Stan Laurel odmítla hrát, ba dokonce se Stanley Kramer nabídku, aby se portrét v jeho orientační bod 1963 filmu To je šílený, šílený, šílený, šílený svět. V roce 1960 byl Laurel dostal specialitu Academy cena za jeho příspěvky k filmové komedie. Přes ne objevit na obrazovce po smrti Hardy, Laurel se podílet na několik gagů komedie tvůrců.
x Laurel a Hardy byli jednou z nejpopulárnějších komických dvojic z počátku klasického období Hollywoodské americké kinematografie. Dvojice byla složena ze štíhlého, v anglii narozeného Stana Laurela (1890 - 1965) a těžkého, rozeného Američana Olivera Hardyho (1892 - 1957) Oba se stali se dobře známými od roku 1920 do poloviny roku 1940 za svou společnou práci ve filmech. Tato dvojice se také objevila na jevišti po celé Americe a Evropě. Automatický překlad českých titulků.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.