xVybraná videa
text k videu
1. díl - Počítače
Počítač, stroj na provádění automatických výpočtů, je ztělesněním moderní doby. První elektrické počítače se však objevily až po 2. světové válce a první mechanický sotva o sto let dříve. Přesto už před dvěma tisíciletími měli starověcí Řekové stroje, které dokázaly přesně totéž.

3. díl - Robotika.
Seznamte se s nejgeniálnějším a nejplodnějším vynálezcem starověkého světa Hérónem Alexandrijským. Z temného zákoutí egyptského chrámu budeme sledovat, jak jeho děsuplné a přesto inspirující "zázračné stroje" fungují.

4. díl - Válčení
Svět starověkého bojování byl velmi nebezpečný. Řecké ohňomety, římské rakety a dva tisíce let staré tanky svědčí o tom, že kořeny tzv. moderních zbraní lze najít ve velmi starodávných nápadech.
x Dnes žijeme ve světě, který by pro naše praprarodiče byl těžké vymyslet. Je to věk nejmodernějších technologií, proudových letadel, superpočítačů a inteligentních strojů. Od dob průmyslové revoluce se náš svět rozvíjí nebývalým tempem a všechny předchozí civilizace nechává daleko za sebou. Ale je tomu skutečně tak? Dokumentární seriál Starověké objevy zkoumá udivující vyspělé technologie antického světa a ptá se, proč se všemi těmito úžasnými vynálezy nezapočala průmyslová revoluce už o dva tisíce let dříve.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.