xVybraná videa
text k videu
Vlastněn a provozován
Je možné zcela uskutečnit změnu jako takovou? K tomu, aby se člověk začal zabývat touto otázkou vyvolání celkové revoluce, je zapotřebí neobyčejného smyslu pro uvědomění. Krizí dnešní doby je krize vědomí. Krize, která nemůže nadále akceptovat staré normy. Připadá mi, že přestože si člověk zvelebil vnější svět a více méně ho ovládl, vnitřně zůstal stále stejný. Chceme štěstí. Nechceme utrpení. Ve skutečnosti však nyní vytváříme více zbytečného utrpení. Těch "milion dolarů" nikomu nepřinese vnitřní klid.

Tyto peníze přinesou pouze více frustrace, nedůvěry a strachu, ale to lidé nechápou. Vidím veškerý ten potenciál a vidím, jak se s ním plýtvá. K čertu s celou touhle generací čerpající benzín a vysedávající u konferenčních stolků. ...otroci v obleku s kravatou. Reklamy nás přesvědčují, abychom se neustále honili za novými auty a oblečením, dělali práci, kterou nesnášíme, abychom si mohli koupit blbosti, které nepotřebujeme. Jsme prostřední děti historie. Bez cíle a bez místa.

Nevedeme žádnou velkou válku... Nezažili jsme žádnou velkou (ekonomickou) krizi... Naše "velká válka" je válka duchovní. Naší "velkou krizí" je náš vlastní život. Televize nás všechny vychovala ve víře, že jednoho dne se z nás stanou milionáři a filmové a rockové hvězdy... ... ale nestanou a pomalu si to začínáme uvědomovat a jsme velmi, velmi naštvaní. Nic na světě není mocnější než myšlenka, jejíž čas nadešel. - Victor Hugo Když se narodíte na tento svět, dostanete vstupenku do Freakshow a když se narodíte v Americe, dostanete sedadlo v první řadě.

Každý má mobilní telefon, který mu udělá palačinky a namasíruje mu koule, takže nikdo nechce dělat problémy. Nikdo na tom nechce nic změnit. Hezky ladně kloužeme dolů. Nazývám to "odtok do kanálu". Myslím, že jsme promrhali velké dary. Myslím, že nám lidem byly dány velké, velké dary. Zneuctili jsme to všemi těmi KRÁMY... ... věcmi, hmotnými statky, hrami, hračkami, různými důmyslnými přístroji a vychytávkami... ... touhou po majetku "On má větší náklaďák! Viděl jsi jeho náklaďák? Je větší než můj! Musím si pořídit novej náklaďák! Freakshow "To je ale velký náklaďák! Oooh, ten si pořídím!

To je něco, to tam máš i video? A DVD taky?" Zdravím Eriku, moc nás těší, že jsi tu dnes s námi. Díky, že jsi sem za námi zaskočil Tématem našeho hovoru s Erikem je tzv. Black Friday, který nastal tento rok velmi brzy. -To je pravda. S tím, jaká je současná ekonomická situace, dělají prodejci vše pro to, aby vytáhli nějaké dolary z rukou zdráhajících se zákazníků. Víte, tohle je velmi důležité období pro prodejce, může jít o 25 až 40 procent jejich celkové roční tržby.

Takže jestli můžou o trošku prodloužit nakupovací období tím, že ho odstartují dříve... Cokoli v této ekonomice pomůže. - No já chci říct, že ačkoli loni touto dobou lidé, stejně tak jako letos, šetřili každý dolar, tak proč se to děje? - No je tomu tak proto, že je to způsob, jak prodloužit nakupovací období a dát tak prodejcům mnohem více možností... ...víte, zanořit do vás své háčky. Toto je svět, ve kterém jsem vyrůstal. Jako spousta dalších jsem se narodil s tímto jasným, třpytivým, lesklým příslibem nastraženým přímo před mým obličejem, že pravé štěstí je pouze kreditní karta protažená snímačem.

Když jsem byl dítě, bylo mi řečeno, že to nejvíc cool dítě nosí ty nejvíc cool tenisky. Když už jsem byl trochu starší, přesvědčili mě, že můj úspěch závisí na mém vysokoškolském titulu a dobře placené práci. Dnes je mi donekonečna připomínáno, že bych si měl dát další sklenku a koupit si nové auto. Ale musím vám říct, že jediná opravdová zpráva, kterou jsem přes všechen ten hluk zaslechl je, že celý svět ví mnohem líp než já, co je pro mě nejlepší. Zdá se mi, že většina Američanů už vnitřně přijala myšlenku, že je jim konzumní způsob života denně vnucován a vtloukán do hlavy.

Protože jsme přijali tento systém, tak už si ani neumíme představit nic jiného. Spousta lidí hovoří o tom, "proč lidé rozbíjejí okna a kradou spotřební zboží?" Chudým lidem byla celou dobu vtloukána tato myšlenka. Co čekáte, že udělají? Že půjdou ven ukořistit si dobrou práci a dobré vzdělání? Kapitán Kapitalismus! Wow! Co tu děláte? Myslím synu, že lepší otázka je, co si myslíš, že TY tady děláš? Ukládám peníze do svého prasátka! Vypadá to spíš, že mrzačíš náš národ tím, že přispíváš stagnaci naší ekonomiky a uvrhnutí nás do další krize!

Hej holka! Můžeš říct "bling-bling"? Proč máme takovou šílenou spotřebu? Takovou, o které výzkum ukazuje znova a znova, že ohrožuje naše zdraví, náš společenský blahobyt a životní prostředí. Před tím než vůbec začneme takhle žít, je třeba podívat se na to s odstupem, abychom zjistili, že většina toho, co děláme, většina toho, co považujeme za "normální" je ve skutečnosti formováno našimi kulturními normami. A bohužel v dnešní době se takto stal konzumní způsob života "normální" a "přirozený".

Takže když dítě sleduje televize pět hodin denně, nebo v pěti letech pije obrovské kofeinové nápoje, jak navrhuje tento obrázek tady, je to ok... Už to ani nezpochybňujeme. Víte, opravdu názorný příklad toho je pro mě tato série obrázků. Tady, pokud to můžete vidět, na tom pravém horním obrázku, je malá holčička obklopena všemi svými růžovými hračkami. Toto je malá korejská holčička. Umělec se popravdě více zajímal o stereotypy týkající se pohlaví dětí...

Jen se podívejte, od jak útlého věku jsme vtaženi do této konzumní kultury, kde si definujeme náš blahobyt, naše štěstí, náš volný čas skrze věci, které vlastníme. Skrze věci, které nás obklopují. A tady je obrázek malé americké holčičky. Samozřejmě v princezniných šatech, což je, jak jsem zjistil od svých čtyř neteří... no je to prostě fakt něco. Disney vydělá několik miliard dolarů ročně na tom, že prodává těmto malým holčičkám své Disney fantazie o princeznách.

Tak se po celém průmyslovém světě, a čím dál víc i v rozvojových zemích, konzumní způsob života pomalu stává výchozím kulturním vzorem. V padesátých letech... na konci padesátých let a začátku šedesátých let... se skupinka lidí z reklamního průmyslu dala dohromady na Madison Avenue a rozhodli se, že se budou snažit o to, prodávat výrobky mladším lidem. Jejich myšlenka byla " měli bychom zkusit prodávat výrobky mladším lidem, protože oni si pak ty věci budou kupovat celý život."

Tak to zkusili a prodávali jim nealkoholické nápoje, nebo chleba, nebo cigarety, nebo cokoli jim to sakra prodávali a jejich myšlenka byla: "Budeme se snažit oslovit mladé lidi" protože mládí byla oblast, kde jste byli schopní prodávat věci, a pak se stalo, že nějakou zvláštní hříčkou osudu, mládí začalo být společností oslavováno způsobem, jakým nebylo oslavováno nikdy předtím v celé lidské historii. Protože co bývalo vždy oslavováno, byla zkušenost a chytrost, ale pak se stalo to, že se začalo za cenné považovat mládí, kvalita mládí, která z vás udělala konzumenta.

Takže se stalo, že se začali zaměřovat na všechny tyto lidi, společnost se začala obracet vzhůru nohama, protože ohledně tohoto zbožštění mládí... Mládí má jeden vedlejší produkt. Tímto vedlejším produktem mládí je nezkušenost. Pokud jste mladí, tak zcela přirozeně nemáte žádné zkušenosti, jste příliš mladí na to, abyste nějaké měli. Stalo se módním a žádaným být mladý a blbý! A začalo to být v módě, a rostlo to a rostlo... a rostlo a rostlo... a dnes je to tím, čím všechny děti chtějí být.

A toto příšerné hnutí... nikdo to tak nemyslel! Pokaždé, když se chci vážně vyjádřit vůči této zemi, pokaždé se cítím, jako kdybych chtěl kritizovat tuto zemi. Jakýsi tenký neodbytný hlásek v mé hlavě říká... "Paule, jak se opovažuješ!" "Víš, jak jsi tlustý a líný? Víš jak jsi privilegovaný?" "Jak se opovažuješ kritizovat tuto zemi." "Jak se opovažuješ jen tak si sedět ve svém životě plném opovrženíhodného luxusu a kritizovat tuto skvělou zemi!" "Jak se opovažuješ."

Ale víte co, dámy a pánové? Už dále nemohu nosit pochodeň za tuto zemi. Amerika není "zemí svobodných", stejně tak není ani "domovem statečných"... Není ani jednou z těchto věcí. Amerika je zemí agresivně nevzdělaných, zasraných zbabělců. Lidí, kteří jsou ochotní odevzdat své občanské svobody, se vším všudy, aniž by si vůbec udělali čas na to, aby se informovali. Jsou tak hloupí a vypatlaní a tak chyceni v tom začarovaném kruhu, který jim plní jejich prázdné životy populárně vzdělávacími pořady, že se tak akorát postaví do fronty, aby jim někdo řekl, jak se mají cítit.

Opravdový problém jsme my. My jsme ten problém, protože jsme příliš rozptýlení těmi sračkami v té posrané televizi na to, abychom se postavili za to, co je v našem nejlepším zájmu. Jaká je na to odpověď? Jak to zastavíte? Jednotlivě vydělají okolo 12 dolarů týdně na kapesném. Ale dohromady, tj. 20 milionů 8 až 12 let starých dětí v USA, silně ovládá z peněz svých rodičů 43 miliard dolarů roční kupní síly a mají hvězdy, které to dokazují. Co z ní dělá hvězdu na launch padu? Když vešla a řekla: "Ahoj, já jsem Victoria Justice a je mi 12 let."

Řekl jsem si, "Fajn, tohle dítě má opravdové charisma." Pomyslel jsem si: " Tohle je dítě, pro které chci pravděpodobně vymyslet TV program." Chceš být filmovou hvězdou? Nebo pěveckou hvězdou? Chci dělat oboje Ty chceš všechno. Chci dělat oboje. Chci všechno! Proč ne? Tuto premiérovou řadu sledovalo téměř 9 milion diváků, což z ní dělá nejlépe hodnocenou premiérovou řadu v historii MTV. Ve 4. řadě budeme sledovat aktéry, jak zamíří do své rodné Itálie, což snad nelze popsat jinak než, že jde o celosvětový převrat...

Mohli bychom zadržet Lindsey Lohan D.U.I.z dosahu čtecího zařízení a vložit do něj můj scénář, je to možné? Jelikož jde o obvinění ze spáchání vraždy prvního stupně... porota vynesla rozsudek... Tisková asociace oznámila, že zpěvačka Amy Winehouse byla nalezena mrtvá ve svém bytě v Londýně. ... a já mám, mám plný zuby těch historek o Paris Hilton. V této zemi, být blbý už dávno není považováno za nevýhodu. Být blbý je v této zemi považováno za přednost. My oceňujeme hloupé v této zemi.

To je přesný opak toho, co bychom měli dělat. Měl by být vyvíjený tlak společnosti na lidi, kteří jsou úmyslně nevzdělaní, aby nebyli hloupí, a místo toho odměňujeme lidi... My odměňujeme hloupost v této zemi! Odměňujeme tyto lidi několika miliónovými TV smlouvami, takže všichni ti ostatní hloupý lidi můžou vysedávat před televizí a pozorovat, jak blbí tihle lidé jsou. Láme mi to srdce vidět místo, jako je toto, které má tak velký potenciál naprosto promarněné. Ale existuje pro to důvod.

Existuje důvod. Existuje pro to důvod. Existuje důvod- vzdělání stojí za hovno. A je to pořád ten stejný problém, který se nikdy nevyřeší. Protože vlastníci této země to nechtějí. Mluvím tu teď o opravdových vlastnících. Opravdových vlastnících. o těch velkých bohatých obchodních zájmových skupinách, které mají vše pod kontrolou a dělají veškerá důležitá rozhodnutí. Oni vlastní VÁS. Oni vlastní všechno. Vlastní a řídí korporace, už si dávno koupili a zaplatili senát, kongres, státní domy, radnice, mají všechny soudce v hrsti a vlastní všechny velké mediální společnosti, takže mají kontrolu nad všemi zprávami a informacemi, které slyšíte. Drží vás za koule!

Utratí každoročně miliardy dolarů za lobování. Lobování za to, co chtějí. My dobře víme, co chtějí. Chtějí více pro sebe a méně pro všechny ostatní. Ale já vám řeknu, co nechtějí. Nechtějí populaci občanů schopných kritického myšlení. Nechtějí dobře informované, vzdělané lidi schopné kritického myšlení. To není vůbec v jejich zájmu. To jim nepomáhá. To je proti jejich zájmům. Tak to je. Nechtějí lidi, kteří jsou dostatečně chytří na to, aby si spolu sedli kolem kuchyňského stolu a přišli na to, jak moc s nimi vyjebává systém, který je hodil přes palubu už před zasranými 30 lety. To oni nechtějí.

Víte, co chtějí? Chtějí poslušné zaměstnance. Poslušné zaměstnance. Lidi, kteří jsou dost chytří na to, aby mohli obsluhovat stroje a dělat papírování, a zároveň dost hloupí na to, aby pasivně přijímali všechna ta čím dál víc zasraná zaměstnání s nízkým platem, dlouhou pracovní dobou, sníženými příspěvky, bez placených přesčasů, a ztenčující se důchod, který zmizí ve chvíli, kdy si ho jdete vyzvednout.

A teď si přijdou i pro vaše peníze sociálního zabezpečení. Chtějí vaše zasrané důchodové peníze. Chtějí je zpět. Aby se mohli dát svým zločineckým kamarádům na Wall Street. A víte co? Oni je dostanou. Oni je z vás všechny dostanou, dřív nebo později Protože oni tohle zasrané místo vlastní. Je to velký klub. A vy v něm nejste!

Velký klub
Myslíte si, že se hvězdy stále jen baví? Hm... ne. Žádný spěch dnes večer. Dnes nikdo nevydělává a neutrácí víc, než ti sráči na Wall Street, kteří mačkají tlačítko. Pojďme si prohlédnout ty mega baráky s živými ploty, které si kupují za všechny ty peníze z investičních fondů... Wade Carrington je největší pozemek v Grenitch a je za 25 milionů dolarů. ...ukážeme vám všechny ty šíleně obrovské jachty a Boeingy zaplacené z jejich šokujících bonusů...

Jen si teď tak říkám na co potřebujete dopravní letadlo standardní velikosti? ...a odhalíme vám, jak jsou velké charity jen dalším způsobem, jak si chtějí nahrabat ještě více peněz. Za jednu noc získali 71 milionů dolarů. Bereme si od pracujících rodin, které bojují o přežití bereme si stovky miliard dolarů a dáváme je milionářům a miliardářům.

Myslím, že tu máme třídní boj. Myslím, že oligarchové z Wall Streetu a korporátní plutokratové, kteří jsou velmi, velmi zámožní, jsou bohatí a jsou velmi mocní, využívají Republikánskou stranu k tomu, aby vystupňovali válku proti chudým a dělnické třídě lidí všech ras, ale je to spíše "třídní boj" než "občanská válka", který má opravdu co dočinění s organizovaným chamtivci na vrcholu a neorganizovanými chudými a pracujícími lidmi vespod.

Musíme vybudovat krásné pomníky ze žuly a bronzu v našem hlavním městě na počest amerických hrdinů. Neopěvovaných amerických hrdinů. A tito neopěvovaní američtí hrdinové jsou ti bohatí. Spousta z nich má práci a pracují velmi tvrdě, přesto bojují o přežití. Někteří lidé, kteří jsou k vidění v útulcích pro bezdomovce ve Woodlandu, nezapadají bezpodmínečně do škatulky "typických bezdomovců". Útulek byl plánovaný pro případ zvýšení počtu bezdomovců. Jen se nepočítalo s tolika a tak rychle.

Říká, že tato pomalá ekonomika uvrhla spostu lidí do tíživí finanční situace. Zkuste si představit Ameriku bez bohatých lidí. Bohatí lidé přispívají této zemi hodně. Platí neúměrnou částku za celou řadu věcí, které pomáhají chudým lidem, ať už jde o potraviny, léky, nebo zda to pomáhá posílat i jiné děti do školy. Bohatí dělají mnoho dobrého. A teď se děje to, že pod vlivem tohoto filozofického mýtu byl Washington vzat útokem. Vždycky to tu tak nějak bylo nablízku, ale z nějakého důvodu to bylo nedávno rozdmýcháno.

Že pokud tyto společnosti, které se vyhnuli daňovým zákonům, které převedli spoustu peněz do zahraničí, takže jejich zisky ani nelze odhadnout, natož zdanit... pokud to nějakým způsobem, když dostanou nižší daňovou sazbu, zase všechno vrátí, vytvoří více pracovních míst a já nevím, vyhodí své účetní a přiznají se ke svým daňovým únikům. Můžete přesně stanovit, co by udrželo investory šťastné, co by je udělalo jistějšími? Uh, to je těžká otázka. um... podívejte, já jsem obchodník.

Já se tak úplně nestarám o takové věci. Zajímám se o to... když vidím příležitost vydělat peníze, jdu za tím. Takže pro většinu obchodníků to není o tom... my se ve skutečnosti až zas tolik nestaráme o to, jak oni hodlají dát do pořádku ekonomiku, jak hodlají vyřešit celou situaci. Náplní naší práce je na tom vydělat peníze. Pokud má člověk byt narvaný až ke stropu novinami, prohlásíme ho za blázna. Pokud žije žena v obytném přívěsu plném koček, říkáme o ní, že je cvok.

Ale když lidé chorobně hromadí tolik peněz, že tím ochuzují celý národ, dáme je na obálku časopisu Fortune a předstíráme, že jsou našimi vzory. - B. Lester Hromadění bohatství... člověk by si myslel, že to krize ukončí. Ve skutečnosti se loni v Indii objevilo víc miliardářů než kdykoli předtím! Jejich počet se v loňském roce zdvojnásobil. Majetek bohatých lidí v této zemi vzrostl za loňský rok. Stalo se to, že přední majitelé investičních fondů dostali osobní odměnu ve výši 3 miliard dolarů pro každého za rok.

Už před několika lety, kdy dostali 250 milionů, mi to přišlo sprosté a šílené, Ale teď shrábli 3 miliardy. A jak říká jeden slavný výrok, myslím že od Andrewa Mellona... "Cesta ven z krize" řekl," je vrátit aktiva do rukou jejich právoplatných majitelů" tedy jemu. A to je v podstatě špunt dnešního finančního světa. Nové pravidlo: Televizní společnosti musí přestat dělat show, které se snaží o šťastný konec obrovského nepoměru v majetku Američanů a místo toho dělat show nazvanou: "Nalešti mi boty, držko."

No tak! Tohle je Amerika, kde horních 400 lidí má víc peněz, než spodních 150 milionů dohromady! Pokud kanál ABC může udělat show, ve které milionáři dávají své peníze chudým lidem, pak Animal Planet může udělat show, ve které prasatům narostou křídla a vyletí ze zadku Donalda Trumpa. Mám být poctěn? Boháči v Americe vám nedávají peníze, oni vám je berou. Mezi roky 1980 a 2005, 80% všech nových příjmů vytvořených v této zemi šlo do kapes 1% těch nejbohatších. Řeknu to tak, abyste tomu i vy, prdelatí republikáni, mohli porozumět.

Řekněme, že se sejde 100 Američanů a objedná si 100 kousků pizzy. Když pizza dorazí, otevřou krabici a první týpek si vezme 80 kousků. A pokud někdo navrhne, " Proč si nevezmeš třeba jen 79 kousků?" "To je Socialismus!" Já vím, já vím, je to jen TV show, ale posiluje to tu hloupou představu, kterou lidé mají, že bohatí lidé by nás měli rádi a podělili se s námi... kdyby si zkusili ujít pěšky jednu míli v našich levných, plastových botách. Ale oni jsou ten důvod, proč se továrna na boty přestěhovala do Číny.

Představujeme si, že naše zájmy a zájmy těchto super bohatých lidí jsou stejné. Jako že se boháči nějakým způsobem nakonec stanou tak plnými, že explodují a všechny sladkosti dopadnou na nás ostatní. Jako kdyby byli nějaká piňata dobročinnosti. Ale má to jeden háček- Piňata se nikdy neotevře sama, musíte do ní mlátit holí. Bohatí dělají hodně dobrého a říkám ti Bille, nemusí být tak očerňovaní, jak tomu v dnešní Americe je. Tohle je Wall Street píčo, sem nepatříš! Jsem tvůj největší strach!

Ten sráč, kterým by ses chtěl stát, ale jsi moc slabej na to se sem dostat! Začíná to dávat smysl? Začíná ti to být jasné? Náš finanční trh aktivně odmění, když jsi velká kunda. Jako radioaktivní Ann Coulter, která vyrostla do rozměrů Godzilly. To to nikoho nevyděsí? ...Obchodní zástupci firmy Pfizer to propagovali nelegálně, ve velkých dávkách na pooperační bolesti. Využití, které FDA z bezpečnostních důvodů zamítla. Doktoři reagovali. Místo předepisování Ibuprofenu za několik penny za pilulku, začali předepisovat Bextra za téměř 3 dolary za pilulku.

Prodával se velmi dobře. Možná už jste slyšeli o takzvaných "Yes Men". Dělají sociálně aktivistické žerty na velké společnosti. Například, minulý týden ohlásili, že General Electric, který vyžívá různých skulinek v zákonech, aby se vyhnul daním, se chystá vrátit ve splátkách 3,2 miliardy dolarů, které dostal od státu. Jidny zas řekli médiím, že Dow Chemical nakonec vyplatí obětem masivního chemického úniku miliony dolarů jako odškodné. Nebo jindy zas ohlásili, že režisér Michael Bay nám všem vrátí 2 hodiny našeho života.

Takže po těchto falešných zprávách museli společnosti přijít a začít: "No, ve skutečnosti... pokud jde o tu dobrou věc, o které jste slyšeli... tak to opravdu neuděláme. Ne. Fakt ne." No a je opravdu zajímavé, že během té půl hodiny, kdy každý věří tomu, že ta falešná zpráva je pravdivá, se akcie dané společnosti propadnou jako blázen. G.E. přišla o miliardy. Stejně tak Dow. To znamená, že jsme vytvořili systém, ve kterém jsou společnosti masivně potrestány za to, že dělají dobré věci pro lidstvo.

Takže pokud společnost ohlásí, že násilně převezme 50 let starou místní firmu a vyhodí všechny její zaměstnance, je to bráno jako vítězství nebo soucitné gesto. Pokud ale na druhou stranu oznámí, že poskytne bezplatnou léčbu AIDS umírajícím lidem v Ghaně, pak ho Wall Street zkope do bezvědomí a napíše mu a čelo slovo "podezřelý". Na tomto zrnitém videosemináři, který byl uveřejněn na Youtube, Pittsburgova advokátní kancelář ukazuje, jak využít mezer v zákoně k tomu, aby zahraniční pracovníci mohli získat práci místo Američanů.

"... a naším cílem jednoznačně NENÍ najít kvalifikovaného amerického pracovníka, který jeví o práci zájem. Jde o to, kdyby tu nebyl Wall Street, jestli by jste to vytvořili, aby to takhle bylo? Řekli byste:" Pojďme vymyslet finanční systém, ve kterém jsou společnosti odměňovány" "za to, že se chovají jako svině." "a pokud jedna z nich udělá něco dobrého pro lidstvo" "budeme to považovat za podezřelé." "Ty jsi oznámil, že vyplatíš oběti strašné ropné skvrny?!" "Kdo si myslíš že jsi, Sean Penn?" "Ty jsi nadnárodní.

Nemůžeš jen tak chodit kolem a pečovat o lidi!" "Umíš si představit, co by se stalo, kdyby tohle udělala každá společnost?" "Celý systém by se zhroutil!" "Lidé by měli jídlo a čistou vodu. Bylo by méně válek, smrti a utrpení!" "Co by to bylo za svět?!" "Ne takový, ve kterém bych chtěl, aby vyrůstaly MOJE privilegované děti..." "Jsem Matthew Lesko a vláda rozdává více peněz než kdykoli předtím!" "85 miliard dolarů na pomoc manažerům bank, aby si mohli vzít dovolenou!" "25 miliard dolarů na výrobu aut, které si lidé nechtějí koupit!"

"600 miliard dolarů na dotace rizikových úvěrových praktik" "Především tohle nás dostalo do této šlamastyky!" "Kdo se zajímá o hyperinflaci, ochromující dluh" "nebo obrovskou daň uvalenou na vaše vnoučata!" Jack Abramoff může být nejvíc nechvalně známý nepoctivý lobista dnešní doby." Byl v centru pozornosti obrovského skandálu týkajícího se bezostyšné korupce a zneužívání politického vlivu. Jakožto republikánský lobista začínající v polovině 90. let, se stal mistrem v podplácení zákonodárců, aby pro něj na oplátku hlasovali o právních předpisech a daňových ůlevách ve prospěch jeho klientů.

Byl v tom tak dobrý, že na tom ročně vydělal 20 milionů dolarů. Všechno se to provalilo před 4 lety, kdy Jack Abramoff přiznal vinu za poškození veřejných činitelů, daňové úniky a podvody a strávil 3 a půl roku ve vězení. Dnes je symbolem toho, jak peníze kazí Washington. V našem dnešním rozhovoru poprvé otevře svůj playbook a vysvětlí přesně, jak použil peníze svých klientů k tomu, aby si koupil mocné přátele a ovlivnil právní předpisy. Vlastně jsem přemýšlel o sepsání knihy " Idiotův průvodce, jak si koupit Kongresmana" jako způsob, jak to všechno zaznamenat, ale...

Za prvé, myslím, že většina kongresmanů to necítí tak, že by by si je někdo kupoval. Většina kongresmanů si, myslím, dokáží ve své mysli obhájit tenhle systém. Rozumově si ho odůvodnit... Odůvodnit si ho. A mimochodem my, jako lobisté, jsme chtěli, aby to tak cítili. Abramoff poskytoval různé pozornosti a dárky hledajíce na oplátku přízeň pro své klienty. Zahrnoval určité kongresmany a senátory dary jako je přístup k soukromým tryskáčům a výlety do světově proslulých golfových destinací jako je Saint Andrews ve Skotsku, obědy zdarma v jeho vlastní luxusní restauraci ve Washigtonu a nejlepšími lístky na všechny možné sportovní události, včetně dvou skyboxů na Washingtonských Redskins hrách.

Utratil jsem přes milion dolarů ročně na lístcích na sportovní události a koncerty a kdoví co ještě všude možně. Milion dolarů? Ano. Za ta nejlepší místa? Ta nejlepší. Ale nejlepší způsob, jak se dostat do kongresmanovy kanceláře a zajistit, aby vás poslouchal na slovo, byl nabídnout jeho zaměstnanci práci, která by mu 3x zvedla jeho plat. Když jsme se s úřadem spřátelili a ti lidé pro nás byli důležití, a vedoucí personálu byl kompetentní osoba, řekl jsem mu, nebo můj zaměstnanec mu řekl v určitém okamžiku Heleď, jestli už máš dost toho pracovat tady na Capitol Hill (ve Washingtonu)," "byli bychom moc rádi, kdys zvážil pracovat pro nás."

V ten moment, kdy jsem jim to, nebo někdo z našich zaměstnanců, řekl tak bylo dokonáno. Vlastnili jsme je. Žádáte mě důvěřovat jedné desetině jednoho procenta výdělečně činných a politikům, že nakupují otevřeně s dozorem nad ekonomikou. Žádáte mě, abych jim důvěřoval, že řídí ekonomiku takovým způsobem, který je ku prospěchu nejen jim, ale také mě a navíc i všem ostatním. Kolik kanceláří kongresu jste ve skutečnosti vlastnil? Pravděpodobně jsme měli velký vliv ve stovce kanceláří současně.

Ale no tak... Ne Stovce kanceláří? V té době bych to viděl jako neúspěch, protože to znamenalo, že je ještě 335 kanceláří, které nevlastníme. Když jsme s Barackem Obamou doslova seděli u stolu ve věžáku v Chicagu a začínali plánovat, jak bychom mohli zkusit dostat tuto ekonomiku ze škarpy, a to doslovně, první člověk, kterému jsem zavolal, byl Jon Corzine. Jon Corzine - 54. guvernér New Jersey, bývalý generální ředitel Goldman Sachs a MF Global Čisté jmění přibližně 300 milionů dolarů.

Tito lidé mi nikdy nedali důvod k tomu, abych jim důvěřoval. Zadejte si do Googlu statistiky trestné činnosti administrativních společností tak od roku 1980. Budou se vám ukazovat stále dokola ta samá jména a pořád dokola kvůli těm stejným sračkám. Zpronevěra, úplatkářství veřejných činitelů, úplně krádeže, daňové úniky, nesprávnosti zisků a oni to dělají stále znova a znova a znova a znova a platí miliardy dolarů jako pokutu a dělají to znova a znova a znova... Tohle není jen ojedinělý případ nebo dva, tohle je vzorec.

Toto je součástí toho, jak podnikají. Součástí podnikání v Americe je porušování zákonů a znova a znova a znova... a být chycený znova a znova a znova... a vy mě žádáte, abych těmto lidem důvěřoval. Nejsem tady, abych mluvil o plánech, jak to vyřešit do roku 2017. Říkám vám, máme velký problém a já už mám dost jak Republikánů, tak Demokratů, kteří buď... Republikánů, kteří to tu chtějí vypálit od základů, a Demokratů, kteří, při vší úctě, chtějí navrhnout plán, který je dostane na konec druhého období jejich předsednictví a potom, až jim skončí, se na mě a mé děti vykašlou.

A do té doby se musíme vypořádat s těžbou, která je základem toho všeho, to je ten důvod, proč se finanční trhy chovají tak, jak se chovají, To je matematický fakt! To není jen nějaký názor! Tohle je matematický fakt! Desítky trilionů dolarů jsou neustále odčerpávány z USA. Demokrati to nedělají. Republikáni to nedělají. Celý ten integrovaný systém; finanční systém, obchodní systém, daňový systém, který byl vytvořen oběma stranami v průběhu dvou desetiletí funguje teď v celé naší zemi!

A my tu sedíme a diskutujeme o tom, jestli bychom měli udělat čtyřmiliardový rozpočet, který nechá veškerá rozhodnutí na prezidenta roku 2017 nebo to tu vypálit od základů. V této době si už nemůžete dovolit žít v blažené neznalosti skutečností. Už si nemůžete dovolit se v tomhle mýlit. Rozhodnutí, která tito lidé dělají, zákony, které tito lidé porušují, peníze, které tito lidé čerpají ze světové ekonomiky ilegálně ...a v některých případech i legálně... všechno, co dělají, má vliv na každý aspekt vašeho života. ...a víte, vtip je v tom, že když chcete mluvit s někým z Goldman Sachs, zavolejte na ministerstvo financí.

Chci tím říct, že je to tam přímo přeplněné lidmi z Wall Street. Takže, to je oblast, kde skutečně můžou kontrolovat obě strany diskuze. Opravdu nemáte moc na výběr mezi Republikány a Demokraty. Víte, když zvolíte Demokraty, tak máte stejně tolik lidí z Wall Street, jako když zvolíte Republikány. Možná více. Takže to je určitě velký, velký problém. Takhle to funguje: Je : východního času. Zítra ráno musíte vstávat v půl 6. Pokud jsou děti nemocné, zapomeňte na to. To mě nezajímá. Sežeňte si někoho, kdo se vám o ně postará.

To otravné dojíždění, které vám zabere hodinu a půl... Prostě to nějak překousněte a dojíždějte, nevymýšlejte nesmysly. Jděte do práce, kterou nesnášíte, ale pracujete tam, protože potřebujete peníze a váš šéf je debil a své kolegy nemůžete vystát. Nechci slyšet žádné stížnosti. Musíte zůstat přesčas. A pak zase jeďte zpátky domů. A pak nakrmte své děti nějakým odpadem, kterému říkáte jídlo. A pak už je noc a začíná zas nový den. Nechci žádné odmlouvání, ale chci vaše peníze. Vezmu si vaše peníze a dám je svým přátelům!

Existuje možnost jednoduše vyhodit politika, který se mnou nesouhlasí tak, že ho přestanu financovat. Lidé Spojených Států Amerických, váš kongres je podplacený! Váš kongres je neschopný vydat zákon týkající se zdravotní péče, bankovnictví, obchodování nebo daní, protože, kdyby tak učinili, přišli by o své finanční prostředky a tak to neudělají! A já nebudu žít v zemi, která je řízena podplaceným kongresem! Proč nepomáháme přímo majitelům domů s jejich zadlužeností?

Proč nepomáháme americkým rodinám, které čelí bankrotu? Je tohle kongres Spojených států, nebo představenstvo společnosti Goldman Sachs?! Mé jméno je Mitch McConnell Mé jméno je Boehner Mé jméno je Bush Mé jméno je Clinton Mé jméno je Obama Mé jméno je Reid, Pelosi, Frank, Dodd... Řeknu vám, co si máte myslet, čemu věřit. Jen mi dejte své peníze! A já je dám támhle svému kamarádíčkovi Bernankemu. A on je rozdělí do všech bank a všech podniků a všech investičních fondů. A oni budou půjčovat biliony a triliony dolarů na nulovou úrokovou sazbu.

Železná pěst
Pracuje vláda pro nás, nebo pracujeme my pro vládu? Jak se Spojené státy proměnili z pokorné, mírumilovné republiky na policejní stát? Dnes večer, "Svoboda versus Bezpečnost". Minulý týden americký nejvyšší soud oznámil policii, že mohou vyrazit dveře vašeho domu, pokud ucítí něco, co si budou myslet, že je kouř marihuany vycházející zevnitř. Minulý týden nejvyšší soud státu Indiana oznámil místní policii, že mohou vstoupit do soukromého domu, i když zrovna nehledají důkazy o trestné činnosti.

A včera ministerstvo spravedlnosti prozradilo, že FBI a místní policie provádí utajené domovní prohlídky. Vloupají se do vašeho domu, zkonfiskují nějaký předmět a víc jak 18 měsíců vám neřeknou, že to udělali. A tohle dělají při běžném trestním stíhání, a ne pouze při stíhání teroristů, jak vyžaduje zákon. Celé je to jen pomalá ztráta osobní svobody. Největší prioritou této vlády a vlád budoucích bude ochránit americké občany před teroristickým útokem.

Po události 11. září přišli lidé z ministerstva spravedlnosti za námi do kongresu a řekli... "Tito teroristé uspěli, protože my jsme neměli (my ve vládě)" "jsme neměli dostatečnou moc, abychom je zastavili" "a tudíž potřebujeme, aby kongres schválil zákon," "který opraví tyto nedostatky zákona předchozího" "a dá nám (vládě) větší moc." Takže za pouhých 6 týdnů po útoku na Světové obchodní centrum kongres schválil nový zákon zvaný "Sjednocování a posilování Ameriky poskytováním vhodných pomůcek potřebných pro stíhání a bránění terorismu" nařízení z roku 2001 Zákon PATRIOT.

Samozřejmě je "osou zla" pro svůj špatný akronym. Zákon PATRIOT je "Zákon k zabránění a potrestání teroristických činů Ve Spojených Státech a po celém světě. ke zlepšení vyšetřovacích nástrojů k prosazování zákona, a pro jiné účely." Jiné účely? Podle USA zákona PATRIOT, kromě jiného, můžou být nyní lidé souzeni na vojenské lodi u pobřeží, na americké vojenské lodi u našeho pobřeží nebo pobřeží nějaké jiné země. Mohou být souzeni vojenským soudem. A my bychom ani nevěděli, za co byli obvinění, natož pak, jaké měli proti nim důkazy Mohli by být odsouzeni...

Mohli by být odsouzeni k smrti tímto vojenským soudem a hozeni přes palubu a my bychom ani neznali jejich jména. Když byl zákon PATRIOT poprvé předán Bushovou vládou kongresu přišel s žádostí, abychom o něm nic neslyšeli, takže se do toho veřejnost nebude moct vůbec vkládat nebo se k tomu vyjadřovat. Představte si, že vaší rodinu vzbudí uprostřed noci skupina federálních úředníků. No tak to je přesně to, co se stalo jedné ženě a jejím dětem v okrese Grandville. Amanda Lamb je tu dnes s námi ve studiu a Amando, my tomu rozumíme tak, že protože tento případ spadá pod zákon PATRIOT nemáte k dispozici mnoho z obvyklých práv pro obžalované.

To je pravda Davide. Zákon PATRIOT byl vytvořen po 11. září. To dovoluje federálním agentům vyšetřit podezřelé případy terorismu okamžitě, za účelem lepší ochrany této země. Ale jedna matka v okrese Grandville tvrdí, že to dává federálním úředníkům až přílišnou volnost. Jejího syna vzali před 2 měsíci do vazby a ona ho odsud nemohla dostat a ani nedostala žádné odpovědi. Podle vlády Spojených států tento žák, který nikdy předtím neměl žádné problémy se zákonem je nyní podezřelým teroristou.

Tvrdí, že byl zadržen za vytváření hrozby bombového útoků. Annette Lundeby oznámila úředníkům, že někdo ukradl I.P. adresu jejího syna a použil jí pro žertovné hovory po internetu tak, aby to vypadalo, že ty hovory pocházejí z jejího domu. Tvrdí, že rozsáhlé pátrání FBI v jejím domě nic neobjevilo. Tiše a rychle kongres schválil novelu zákona PATRIOT minulý týden těsně před tím, než všichni zmizeli na víkend. Senát schválil návrh zákona 72 hlasy ku 23. Sněmovna ho následovala a jen několik hodin později ho schválila 250 hlasy ku 153.

Celkově, více než 80 demokratů podpořilo návrh zákona. Přizvěme si Jeffreyho Rosena. Je to profesor práva na George Washington University a je také redaktorem sekce právních záležitostí v New Republic. Jeffrey, děkujeme, že jste se k nám dnes připojil, velice si toho vážíme. Dovolte mi, abych začal s tou základní otázkou: Liší se nějak významně tento zákon PATRIOT oproti tomu, který jsme tu měli za Bushovy vlády? Vůbec ne, ve skutečnosti ta tři nejvíce kontroverzní ustanovení zákona PATRIOT byla znovu schválena téměř bez debat.

Jsou to ustanovení, která povolují zvláštní odposlechy, nechvalně známá sekce 215, která povoluje vládě, aby zabavila "jakoukoli hmatatelnou věc" data, záznamy, které máte na telefonu... pouze tím, že to prohlásí za "relevantní pro vyšetřování terorismu". A pak konečně, tajné dopisy národní bezpečnosti, které také umožňují vládě, aby zabavila veškerá data a pokud obdržíte tento dopis, nemáte ani povoleno se o tom nikomu jinému zmíit a šetření roku 2007 ukázalo vážné a rozsáhlé zneužívání těchto dopisů.

Ukázalo se, že na 140 000 jich bylo rozesláno mezi roky 2003 a 2005 a plno z nich lidem, kteří neměli vůbec co dočinění s terorismem. Toto jsou ustanovení, která Harry Reid a další demokraté řádně vypověděli během Bushovy vlády a minulý týden, jak jste řekl, ti samí lidé odhlasovali téměř bez debat znovuschválení těchto děsivých ustanovení. Vláda nám dávala, jakýsi průběžný přehled... Celkem bylo více jak 480 lidí zatčeno nebo zadrženo... ...zatkli jsme nebo zadrželi 614 osob... ... zadrželi jsme téměř 1000 jednotlivců...

Zametali s nimi ze široka, naslepo do té doby, než jich bylo více jak 1000 a lidé se začali vyptávat. Říkali "Kolik z těchto 1000 lidí" "bylo odsouzeno za zločiny 11. září?" a odpověď byla nula. Pak se lidé ptali "Dobře, kolik z těchto lidí, těchto podezřelých teroristů" "bylo odsouzeno za jakýkoli zločin spojený s terorismem?" a odpověď byla nula. Ze strany vlády to nebyly dobré odpovědi, takže co vláda udělala? Na začátku listopadu oznámila "Už nebudeme nadále zveřejňovat denní přehled." "je pro nás příliš složité zveřejňovat denní přehled."

Nebylo to pro ně složité, když skrze tyto přehledy mohli vyslat zprávu že "dělají něco pro boj s terorismem", ale když skrze to začali vysílat zprávu "Zavíráme spoustu lidí, kteří ani nejsou obvinění z terorismu" tak nám prostě přestali říkat, kolik lidí bylo zadrženo. Většina členů kongresu přiznává, že to nikdy ani nečetli. Je to neměnný zákon vesmíru, že pokud dáte vládě moc, tak jí využije. Ale ve skutečnosti se naše svobody zmenšovaly téměř od počátku vzniku této velké země.

Nenáviděné zákony "O cizincích a Pobuřování proti státu", které kriminalizovaly svobodné projevy, které byly kritické k vládě, byly uzákoněny v 18. století ve skutečnosti tou samou generací, v některých případech i těmi stejnými lidmi, kteří přijali první dodatek zákona že, "kongres nesmí vydat žádný zákon, který by omezoval svobodu projevu" Těmto zákonům vypršela platnost, když je Jefferson odmítl vymáhat ale o 2 generace později jiný prezident prohlašoval, že by mohl zatknout státního úředníka a redaktora novin, se kterým měl rozdílný názor na politiku a o další 2 generace později vláda schválila roku 1917 špionážní zákon, podle kterého bylo zločinem otevřeně mluvit proti První světové válce nebo odporovat branné povinnosti.

A o 2 generace později, F.D.R. zatkla japonské a italské američany pouze kvůli jejich národnosti a u nejvyššího soudu jim to prošlo. A o 2 generace později, byla vedena válka proti drogám, která měla odvést naší pozornost od války ve Vietnamu a ekonomické zkázy, kterou způsobila kontrola cen a výše mezd a odmítnutí zlatého standardu. Každý z těchto útoků na svobodu používal předchozí útok jako právní ospravedlnění. Válka v Iráku už možná skončila, ale Amerika nadále bojuje v takzvané "válce proti teroru."

Americký prezident Barack Obama prohlásil, že nebude stát v cestě novému bezpečnostnímu zákonu, který má poprvé ve svých stanovách povolené neomezené věznění domnělých teroristů v Guantanamo Bay a to i kdyby se jednalo o americké občany. To je velmi, velmi škodlivé... Velmi, velmi to připomíná "Nařízení o vyjímečném stavu" zavedené v nacistickém Německu roku 1933. Zachází dokonce mnohem dále než zákon o "válečných pravomocích" a jeho účelem je zastrašit lidi a zajistit, že se lidé nebudou bouřit nebo se jakkoli kriticky vyjadřovat.

Kongres Spojených států schválil zákon, který ruší "Posse Comitatus" což znamená, že tu teď máme institucionalizované a kodifikované stanné právo. Právě teď se boj proti terorismu týká nás všech. Každý v této zemi je potencionálním teroristou. A slova, která použili, aby nás všechny označili za potencionální teroristy jsou "jakékoli spojené síly" což znamená, že pokud náhodou navštívíte webovou sttránku nebo se náhodou zúčastníte zasedání... náhodou navážete jakékoli spojení, můžete být obviněný z terorismu a zákon říká, že "nemáte právo na advokáta".

A tento prezident, asi tak před rokem oznámil, že někteří z těchto "zlých lidí", i přesto že se jedná o americké občany, si nezaslouží ani trest, že nyní můžou být zavražděni. Hlasování bylo 93 ku 7. Takže pouze 7 senátorů mělo námitky proti doslovnému vykuchání v pátém dodatku. Komu chybí prsty na rukou, je podezřelý. Kdo nosí zbraň... Kdo má náboje... Kdo má doma zásobu jídla na více jak 7 dní... Mluvíme tu o občanech zatýkaných vojáky a pak zmizíte navždy bez soudního řízení, bez důvodu.

A oni tvrdí, že vás mohou zabít, kdyby chtěli a mučit vás, nebo vás postavit před vojenský soud. Cokoli chtějí. Chci říct, že to je... tohle je... Tohle je "královská postupka" (nejlepší možná kombinace karet v Pokeru). to je "créme de la créme" (to nej). To je Mike Tyson ve svých nejlepších boxerských letech. Babe Ruth baseballu. Sedíte tu a díváte se na to a je to tak neuvěřitelné a děje se to a teď se to právě chystají pomalu zavádět a budou to dělat na příkladných "snědých lidech v turbanu", takže to bude ok...

Radikální změna je okamžitě patrná ne jen když je radikální, ale když je rušivá. Ale pokud se to děje pomalu, postupně, pokud se to děje ve fázích, nakonec k té radikální změně dojde a my si toho ani nevšimneme. Internet je jedním z amerických nejrozsáhlejších a nejvíce rostoucích průmyslů. Umožňuje bezplatnou, otevřenou komunikaci miliard lidí a stal se pilířem protestů po celém světě. Ale nový zákon navrhuje, že bychom měli dát zábavnímu průmyslu moc k cenzuře internetu.

O tohle se musíte starat, protože SOPA je příští na řadě. Přichází. O co jde, pokud to nevíte, je korporátní cenzura. To je to, o co tu jde. To znamená, že pokud uzná vláda za vhodné, tak vám může vypnout celý web, protože na něm máte materiál chráněný autorskými právy, včetně linků. Mohou vás žalovat. Stane se z vás technicky zločinec. Pokud vaše dcera uveřejní video, na kterém imituje Michaela Jacksona, nebo kohokoli jiného, může být žalována o miliony dolarů a nyní je zločinec.

Federální právní složky a národní bezpečnost usilují o zavedení nových předpisů, které by jim usnadnily napíchnout se na internetové komunikace. Ty zahrnují email, facebook, skype a další stránky, takže jak můžou Spojené státy propagovat svobodu internetu v ostatních zemích, když ty stejné svobody omezují tady doma? Někteří z těch, kteří vedli kampaň proti zákonům SOPA a PIPA nevěděli, že vláda Spojených státu už měla pravomoc vypnout celý internet, a ve skutečnosti už tuto pravomoc při mnoha příležitostech využila.

Koncem minulého roku, množství národů podepsalo novou globální dohodu o autorských právech známou jako "Obchodní dohoda proti padělatelství" nebo ACTA mezi podepsané se řadí Spojené Státy, Kanad, Japonsko, Austrálie, Jižní Korea a 22 členských zemí Evropské Unie. Problém je, že zákon je natolik nejasný, že ho lze lehce zneužít. Tyto zákony mohou mít katastrofální následky na věcech, které nás baví. Není to jen o tom zablokovat "nevhodné webové stránky". Má to i daleko nebezpečnější důsledky.

Faktem je, že drtivá většina lidí, kteří o tom diskutují, nemají ani ponětí, o co jde. Nemají ani ponětí, jak používat internet. Oni to otevřeně přiznali! Je to jako posadit batole k řízení 747 ale ne pouze jedné 747... KAŽDÉ 747, 777, Airbusu A320, každého letadla na světě. Myslíte si, že je to dobrý nápad? NENÍ! Teď je lákavé zastavit ten příběh v tomto bodě a udělat z toho závěr, že problém je, že zákonodárci jsou buďto bezradní nebo zlo, nebo případně zlý a bezradní, a opustit to v tomto bodě, což není zrovna uspokojivý závěr, protože je to v podstatě koncil zoufalců.

Lidé, kteří nevidí nic špatného na omezování svobody na internetu... Nemyslím si, že jejich hlavním zájmem právě teď je mít možnost zakázat přístup k internetu. Vlastně si myslím, že se jim ve skutečnosti líbí představa používat co největší počet sociálních sítí. Protože to, co chtějí, je tajně odposlouchávat. Vlastně nechají lidi říct vše, co chtějí, potom nás nechají to sledovat, nashromáždit a pak nás nechají dělat si s těmi informacemi, co chceme, ať už jde o zadržení na dobu neurčitou, nebo zákaz přístupu na webové stránky.

Pokud by v celém systému panovala důvěra, ACTA by nikoho neděsila. Ale ta důvěra tu není a to je, proč ACTA lidi děsí. Zastánci zákona SOPA, "Motion Picture Association of America" nechali kolovat oběžník citující výzkum, podle kterého by SOPA pravděpodobně fungovala, protože využívá stejná opatření, jako jsou využívána v Sýrii, Číně, a Uzbekistánu... Tato opatření jsou v těchto zemích účinná a tak budou fungovat i v Americe. Skutečnost, že se bude jednat o hrozné selhání znovu a znovu, pořád dokola je jen přiměje snažit se ještě víc o neúčinně nápravné prostředky.

A všichni ti lidé, kteří se o to nezajímají, kteří říkají, že je to nezajímá, no hádejte co... Je to vaše vina, že jsme se dostali do této prekérní situace. Už si nemůžeme dovolit dále mluvit jen o fotbale, ok? Musíte je o tom informovat a oni se začnou zajímat, když jejich manželka zmizí a jejich přátelé jsou pryč a jejich dítě je zločincem a webové stránky jejich firmy jsou zablokované... Oni se začnou zajímat. To je něco, o co se musíme zajímat. Musíme se probudit. To je neměnný zákon vesmíru, že pokud dáte vládě moc, využije jí.

Probuďte se hlupáci, nebo budete v prdeli! Všimli jste si někdy, že vláda vždy tvrdí, že když dělá takové věci, tak je dělá ve jménu "bezpečnosti". Kdy jste naposledy slyšeli, že by vláda určila jako základ pro své chování "osobní svobodu"? Někteří z vás možná namítnou "No tak, soudce, tohle je Amerika. Jsme svobodní." A já řeknu "Nikdo není více zotročen než ti, kteří se mylně domnívají, že jsou svobodní." Toto je otevřená zpráva policii, armádě, TSA, Národní bezpečnosti a členům každé další ozbrojené složky vlády.

Vím, že většina z vás si vybrala život v uniformě, protože milujete svou zemi. Protože jste věřili v to, co uniforma symbolizuje. Protože jste skutečně chtěli sloužit a chránit. Ale také vím, že hluboko uvnitř cítíte, že se něco strašně pokazilo. Sledovali jste s námi ostatními, jak námi zvolení představitelé uzákonili odebrání našich ústavních práv kousek po kousku. Sledovali jste, jak se aparát státního dozoru rozrostl jak rakovina do srdce národa. A viděli jste korupci, která je každým rokem víc do očí bijící.

Dokážu pochopit, proč jste nechtěli připustit důsledky toho, čeho jste svědky. Čelit tomu, co se ve skutečnosti děje by znamenalo přiznat, že jste byli zrazeni. A to by znamenalo vyrovnat se s tím, pracujete pro zločince. Nezávidím vám vaší pozici. Vím, že vaše práce závisí na plnění příkazů. A vím, že máte rodiny, které musíte podporovat, a účty, které musíte platit, a vím, že pokud byste se tomu veřejně postavili, mohli byste ztratit vše. Ale musíte pochopit, že když se budete i nadále podrobovat protizákonným a nemorálním příkazům, tak vás to stejně neochrání před tím, co přijde.

Můžete si namlouvat, že dokážete určit hranici, že je tu určitý bod, ve kterém řeknete ne. Ale ve skutečnosti jste tuto hranici už dávno překročili. Stojíte "na špatné straně dějin" právě teď. Již teď se podílíte na zkáze této země a pošlapání našich práv... a práv vašich dětí... a práv vašich vnuků. Jste rukou zákona tohoto zločinného podniku. Jste sluhové rychle se rozvíjejícího policejního státu a vy MÁTE na výběr. Neříkám vám to, abych vás odsoudil. Říkám vám to protože my, lidé, zoufale potřebujeme, abyste zaujali stanovisko.

Zoufale potřebujeme, abyste měli kuráž čelit svým nadřízeným a řekli jim: "Ne, pod tohle jsem se nepodepsal." "ne, tohle není správné." "Ne, nebudu poslouchat tyto protizákonné rozkazy." Složili jste přísahu bránit ústavu proti všem nepřátelům, cizím i domácím. Je na čase začít brát tuto přísahu vážně. Proč těmto lidem ubližujete?! To nedává žádný smysl! To nedává žádný smysl! Jak se vám v noci spí?! Na tom není nic čestného! Na tom není nic čestného! Na tom není nic čestného, lidi!

Takže podívej, kámo, tohle je tvoje zasraná práce. Dohodli jsme se, že chlápek vezme pistoli a blikající světla a ty ho posloucháš. "Ano pane/ Ne pane." a to znamená, že jsi dobrým občanem a snažíš se nezpůsobit žádné problémy. A on na oplátku nevyužije této síly, kterou pro něj představuje ochota lidí ho poslouchat, a nepředpokládá automaticky, že mu za to všichni budou vděční... a to je problém se starými poldy, které vidíte mlátit účastníky davu okupujícího Wall Street.

Prosazují právo už 30 let a vy je musíte poslouchat. Víte... Celá ta věc je nechutná. Je to opravdu nechutné. Je to jako, tihle policajti jsou nuceni jít tam každý den a pokoušet se bojovat proti této stále rostoucí věci, která nevykazuje žádné známky oslabení. Ve skutečnosti, jeví známky toho, že nabírá na obrátkách a síle. A to je důvod, proč se všechny tyto akce snaží potlačit, protože oni přijdou: "Hele musíme to hned zastavit, protože právě teď je tam 30 000 lidí." "Co budeme kurva dělat, až tam venku bude 300 000 lidí?" "Hádej co, 300 000 lidí se chystá projít těmito dveřmi a oni ze začnou vyhazovat z oken."

Víte, já si nemyslím, že to udělají. Chci tím říct, už takhle jde o násilný čin, ale to je to, co by udělali, kdyby tam měli 300 000 lidí. Pokud jste Major Bloomberg, nebo pokud jste jedním z těch chlápků, kteří vlastní nějaké obří investiční fondy a vydělali jste miliardy dolarů tím, že jste jen po celý život okrádali lidi a pak najednou, víte, představíte si, co byste dělali, kdybyste byli těmi lidmi. Pomyslíte si: "Tito lidé mě chtějí dostat." "Přijdou, aby mě dostali."

Chystají se prorazit brány. I kdyby se nechovali násilnicky, tito lidé si to nikdy nepřipustí, protože budou vždy předpokládat, že lidská povaha je vždy násilnická, a tak si budou tyto lidi tlačit od těla do té doby, než se to dostane do bodu, kdy už to nebudou moct ovládat. Víte, že Chase věnoval poldům 4,6 milionu dolarů, poskytl policii obrovský finanční dar. Samozřejmě. Není to směšné?

Myslíte si, že to všechno směřuje k nějakému protestu, nebo stažení vojenských jednotek zpět, nebo jakože všechno tohle vede k něčemu podobnému jako třeba nové hnutí "Hands Accross America" nebo "We Are the World"? To není to, o co tu jde. Tady jde o nějakou sračku typu "svržení vlády". To je, oč tu běží. Víte... to je poprvé v životě, co jsem viděl něco takového. Nikdy jsem neviděl nic, co by se tomu alespoň vzdáleně podobalo. Lidé říkají: "Hej, tento systém, který tu máme, VŮBEC nefunguje."

Probuzení
Nikdy nepochybujte, že malá skupinka myslících lidí dokáže změnit svět. Nic jiného nikdy svět nezměnilo. - Margaret Mead Nebudeme zticha! Nebudeme poslouchat! Nenecháme naší vládu zničit naší lidskost! Když se podíváte na mladé černochy a mladé bělochy kritickým pohledem... a budete pečlivě naslouchat... oni k nám promlouvají a my je neposloucháme! Před rokem, tisíce egypťanů šokovalo svět, když se vydali na náměstí Cairo's Tahrir. Uplynul 1 rok toto ikonické náměstí je znovu zaplněné.

Víte, oni začínají chápat, že tahle hra skončila. A přesto, v zoufalství ochránit svůj sen, chtějí odstranit všechny zbývající stopy demokracie ze systému. Roky zlosti a frustrace právě přetekly v rumunském hlavním městě. Co začalo jako protest proti zdravotnické reformě se rozrostlo v masivní protesty proti vládě. Pátečními protesty vyvrcholil týden mnoha hromadných shromáždění po celém Polsku... ...revoluce. Tito lidé jsou také pro změnu. Můj plat se nezvýšil, ale ceny vzrostly!

Benzín podražil! Mléko se zdražilo! Vlaky jsou dražší! Jak mám asi tak vyžít? Wall Street a třída bankéřů, lidé, kteří skutečně řídí tuto zemi... mají plán. Je napsaný ve všech těch jejich učebnicích Ayna Randa a Miltona Friedmana. Jejich plánem je zničit budoucnost této generace. Tisíce lidí dnes demonstruje zde v ulicích Santiaga. Jde především o lidi, kteří jsou znechuceni nerovností současného ekonomického systému. Děje se to v Sýrii. Děje se to v Claphamu. Děje se to v Liverpoolu.

A to je charakteristické pro historický moment! Zajímám se o obnovení lidského vědomí, které je autonomní. Které je místem organickým, přírodním, evolučním. Nejsme určeni k tomu, abychom plnili příkazy. Nejsme určeni k tomu, abychom nenáviděli autority nad námi, nebo si podrobovali lidi pod námi. To není přirozené. To není normální a rozhodně to není prospěšné. Jsme v klíčovém, klíčovém evolučním momentu lidských dějin. A jsme zjevně svědky biologické a kulturní evoluční srážky. Nevím, jak se to projeví.

Bohatí v USA se obávají celosvětových nepokojů. Investují do ozbrojování svých jacht. Mají letadla a auta vybavená vojenskými bezpečnostními prvky... Začínají si kupovat Predátory. Bezpilotní letouny. V pořádku? Ještě nejsou ozbrojeny, jsou jen pro špionáž... No to je skvělé. Tohle měla být první post-ideologická generace, je to tak? My jsme měli být generace, která nemyslela nikdy na nic většího než jsou naše facebookové profily nebo televizní obrazovky. Tohle měla být generace, pro kterou sobotní večer neznamenal nic jiného než X-Factor.

Když nad tím teď přemýšlím, tohle tvrzení je fakt směšné. My jsme teď ta generace, která stojí v samém srdci odboje. My jsme ta generace, která povstane se všemi, kdo se budou bránit! Lidstvo kráčí dál! Můžete proti tomu bojovat, nebo to může být to, za co bojujete. Když říkáme "revoluce", říkáme to s láskou. Rozdávají lidem informační letáky, na kterých prohlašují, že chtějí nehradit systém peněžního trhu, ekonomikou založenou na zdrojích, kde jsou potřeby všech obstarány bezplatně.

Protože MY jsme ti, kdo tu bude muset v těch sračkách sedět dalších 70 let, jasné? Kdo si myslíte, že tu bude muset sedět a dýchat zkažený vzduch, jíst zmutované ryby, sledovat prověřené reality shity v televizi, vytvoříme národ, ve kterém budou všichni plní neblahých představ... Jsme to my, jasné? My jsme ti, kdo tu bude muset sedět v té zkažené vodě po koupeli... Víte, tohle je revoluce. Tohle nemusí být revoluce v tom tradičním slova smyslu, ale tohle je revoluce mysli.

Musíme přemýšlet jako lidský druh. Musíme přemýšlet jako homo sapiens. Musíme vytvořit celosvětové uvědomění, pokud chceme projít průmyslovou revolucí a vytvořit novou civilizaci... empatickou civilizaci. Možná, že to není vždy o tom snažit se spravit něco rozpadlého. Možná, že je to o tom začít znova a vytvořit něco lepšího. To, co zde vidíme, je rozhodující moment pro lidskou rasu. Nebudeme nadále čekat ve strachu, než se postavíme za to, o čem víme, že je správné.

Je na čase, abychom se postavili útlaku, vzdorovali mu. Zdravíme občany tohoto světa. My jsme Anonymous. Skupina hackerů Anonymous se postavila na odpor, dočasně zablokovala několik vládních webových stránek... ... ale skupina hackerů zvaná Anonymous tajně odposlouchávala a nahrávala... ...hackerská skupina Anonymous oznámila plány k... Nazývají se Anonymous. Jsou to hackeři na steroidech... ...nazývá se Anonymous... Takže, kdo jsou tito lidé? Anonymous nemají žádné vůdce, na které by se dalo zaměřit.

Skupina Anonymous nemá žádné ústředí, které by udržovala. A k tomu, abyste se stali členem, nebudete muset vyplnit žádný dotazník. Oni jsou touto přízračnou a nesourodou skupinou, skupinou hackerů a aktivistů, kteří se nikomu nezodpovídají, a které spojuje radost ze škodění na internetu. Nyní se mění v hnutí za změnu společnosti, skutečnou hybnou sílu mezi okupanty Wall Street. Není divu, že je korporátní bezpečnost nesnáší, ale také, že jsou pronásledováni FBI.

Označení Anonymous je pouze symbol, který ztělesňuje kolektivní akce mnoha autonomních jedinců, kteří bojují proti nespravedlnosti současného systému a proti jakýmkoli jednotlivcům nebo organizacím ukrytým v jeho stínu a vykořisťujícím svět. Anonymous, a mnoho dalších hnutí, považují internet za jaksi nezávislý na jakékoli vládě a považují zasahování vlády do volného toku internetu jako překračování jejich pravomocí. Jsme milice 21. století. Jsme součástí vyvíjejícího se sociálního imunního systému lidstva.

Jsme ti, kteří vzali do rukou zbraně na obranu sebe a ostatních před těmi, kteří zneužívají svá mocenská postavení... ... lidmi, kteří ještě nechápou, že žádní jednotlivci nejsou, že je jen lidstvo. Pokud, stejně jako my, věříte, že současný systém je pro lidstvo přítěží, pak už jste jedním z nás. Nejsme žádná skupina, Jsme myšlenka. Jsme vyjádřením vzteku, který cítí každý, když vidí nespravedlnost. Je to temná a znepokojující vize. Svět, kde pořádková policii naprosto beztrestně útočí.

Kde je demokracie zkorumpovaná chamtivostí a opozice je rozdrcena. Takhle vidí Anonymous Ameriku a je to podle nich také důvod jejich odboje. Jsme legie. Neodpouštíme. Nezapomínáme. Naší zbraní není pistole, ale naše schopnost pracovat efektivně v digitální sféře. Naší municí nejsou náboje, ale informace. A naše ochrana vychází ze skutečnosti, že jsme vyrostli z vlastní tkáně lidstva. Nelze nás zastavit, protože nejsme omezení vašimi pravidly. Nelze nás porazit, protože nehrajeme vaši hru.

Jsme prvním stupněm nové lidské evoluce, zrozené z kolektivního lidského vědomí a rozšířeného díky technologiím naší doby. Každý z nás má svou vlastní cestu. Ale všichni sdílíme stejný cíl. Svobodu lidstva. Zkorumpovaní se nás bojí. Čestní nás podpoří. Hrdinští se k nám připojí. Lidé by neměli mít strach z vlády. Vláda by měla mít strach z lidí. My jsme lidé. Lidé jsou legie. Lidé nezapomenou. Lidé neodpustí. Očekávejte nás. Pane Cruisi. No tak, buďte gentleman. Podepište se mi na to... Ano! Tak to je cool, fakt mi to udělalo radost. Moc vám děkuji! Děkuji!

A my teď musíme využít ty informace a to uvědomění a ty vědomosti a založit ústav pro nový směr. Nový život. Zdravím, jmenuji se Marcin. Farmář... technik... Narodil jsem se v Polsku, nyní žiji v USA. Založil jsem skupinu zvanou "Open Source Eology" (Ekologie volně dostupných zdrojů). Určili jsme 50 nejdůležitějších strojů, které jsou podle nás zásadní pro moderního život, věci jako traktory... pekárny na chleba... stroje na výrobu obvodů... Pak jsme začali vyrábět volně dostupné, DYI (udělej si sám) verze, které si může vyrobit každý a udržovat pak jen za zlomek nákladů.

Nazýváme to "Stavební sada pro globální vesnici". Problém Nedostatek volně sdílených informací zbytečně brání ekonomické distribuci a všeobecnému blahobytu tím, že udržuje inovaci lidstva v rukou pouze několika lidí, zatímco vytváří umělý materiální nedostatek pro zbylou většinu. Řešení GVCS (Stavební sada pro globální vesnici) je volně dostupná podniková platforma která umožňuje skutečnou spolupráci v rozvoji klíčových výrobních technologií, které podporují používání osvědčených postupů dostupných všem.

Urychlujeme nevyhnutelné. Budoucnost, ve které má každý přístup k osvědčeným hospodářským postupům. "Stavební sada pro globální vesnici" je jádro podniku volně dostupných zdrojů, skládající se z 50 klíčových průmyslových strojů, které znovu oživí místní výrobu a přinesou tak zpět bohatství do komunit. GVCS je jednou z fází platformy Ekologie volně dostupných zdrojů, která zahrnuje také volně dostupné řešení CAD/CAM k uskutečnění slíbené digitální výroby. Druhou fází je pak použití GVCS k vytvoření open-source průyslových společností a udržitelných komunit po celém světě souběžně s globálním ekonomickým statem quo a rozrůstáním měst.

Tohoto dosáhneme pomocí etických příznivců a podnikatelů využívajících platformu GVCS. Třetí fází je nový svět jednotlivců a komunit žijících bez omezení uměle vytvořeným materiálním nedostatkem. Proč právě nyní Všichni víme, že svět praská ve švech. Přestože máme přístup k té nejúžasnější výrobní technologii, naším trvalým globálním problémem zůstává nízké pracovní uspokojení, přesčasy, špatné rozložení bohatství. Nový přístup vyžaduje nebývalou úroveň spolupráce nezbytnou k vytvoření jádra počátku ucelené civilizace.

Což bylo před nástupem digitálního věku nemožné. Pole působnosti na trhu Technologie GVCS zasahuje do více průmyslových odvětví od zemědělství, přes stavebnictví, výrobu energie až po průmysl. Naší konkurenční výhodou je nepřetržitý cyklus rozvoje a zlepšování po celém světě prostřednictvím open-source spolupráce nemluvě o tom, že veškeré vybavení je vyrobeno technologií s dlouhou životností a typickým osminásobným snížením nákladů než je v průmyslu standard. Plán rozvoje.

V současné době jsme dokončili 4 beta verze produktů uvedených na trh: Automatický lis na výrobu nepálených cihel, Víceúčelový traktor, Kypřič půdy a hydraulický agregát. Do 1. dubna 2012 uvedeme na trh 13 dalších beta produktů ve stavební oblasti, oblasti výroby energie a mikropodniků. Do konce roku 2012 dohotovíme zbylých 33 produktů poté co vyhlásíme rozsáhlou kampaň ohledně testování produktů v terénu a jejich dokumentace, do které budou zapojeni i naši vzdálení spolupracovníci.

Do 1. dubna 2012 přibereme do jádra našeho týmu spoluzakladatele projektu, generálního a technického ředitele, aby nám pomohli vytvořit strategii výroby a podíleli se na řízení rozvoje technologií. OSE Fellows Program pak začne 1. dubna 2012; Jedinci, které jsme proškolili a finančně podpořili ve výrobě beta produktů, uveřejní a uvolní obchodní model během následujících 6 měsíců. V roce 2012 se budeme také ve velké míře věnovat vypracování standardů a základů k vytvoření jednoho z největších společných projektů na světě.

Jsme distribuční podnik, líheň pokrokových podnikatelů. Pokrokoví podnikatelé jsou technicky zdatní jedinci, kteří řídí světový pokrok za pomoci rozvoje ekonomiky. distribuční podnik je takový, který se snaží zachovat replikaci jako jednu ze svých základních hodnot tím, že otevřeně zveřejňuje svá obchodní tajemství. V samém centru vyvíjíme volně dostupnou technologii, školíme podnikatele prostřednictvím specializovaných vzdělávacích programů, ale protože jsme teprve na začátku, tak naši první účastníci školení se podílí jak na výzkumu, tak na vývoji produktů a výroba běží.

Open source hardware bude další miliardovou průmyslovou společností. Netvrdíme, že se staneme obrovskou společností, abychom toho dosáhli, ale že dosáhneme této hodnoty i jako decentralizované hnutí. Porozumění problému tzv. Vrcholu ropy Ropa je omezený zdroj. Trvá několik set let než se ropa vytvoří. Vrchol ropy nastane, když se míra těžby ropy vyšplhá na maximum a začne klesat. Rob Hopkins ze společnosti Transformace hledá řešení problému vrcholu ropy. Všechno začalo, když jsem pracoval v Kinsale v Irsku na učilišti a my se začali poohlížet po... ...že musí existovat místa, kde se využívají principy permakultury udržitelné a systémové myšlení, a snaží se vymyslet, jak se můžou města a komunity dostat úspěšně přes vrchol ropy.

A nemohli jsme žádná najít, tak jsme prostě improvizovali a udělali plán na 20 let pro Kinsale, založený na myšlence, že kam se na konci dostaneme, by mělo být lepší, než kde jsme začali. Dnes webové stránky transformace inspirují a spojují tisíce lidí po celém světě, kteří usilují o snížení uhlíkových emisí na lokální úrovni. Myslím, že to, co nás v posledních letech nejvíce změnilo, bylo především, jak se myšlenka zlomu ropy změnila z okrajové myšlenky na něco, o čem teď mluví řada vlád a předních organizací.

To, co bylo považováno za dost podivnou myšlenku, se stalo součástí hlavního politického proudu, vážně. Tohle je proces, který odstartujete a podněcujete a nemáte vůbec ponětí, kam to může dojít, nebo co z toho může vzniknout. Jak bude vypadat místní samospráva, jejíž plán rozvoje na dalších 20 let bude založen na skončení éry levné ropy? ...na snížení spotřeby uhlíku o 90% ročně, což budeme skutečně muset udělat? Jak to bude vypadat? To je dost závažná otázka. Ale opravdu vzrušující je, myslím, že jsme dnes zaseli semínka do hlav lidí, kteří tyto otázky začnou klást.

Model transformace se rychle šíří po celém světě. V současné době existuje 320 oficiálních iniciativ ve 14 zemích a tisíce dalších se rozvíjí. Bylo to opravdu fascinující, když se přibližně před 2 roky začalo hnutí Transformace dostávat pozornosti. Lidé začali přicházet a říkali... "Víš, Transformace je opravdu fascinující projekt." Transformace JE vzorový projekt. Když čelíme klimatickým změnám a vrcholu ropy a potřebě odezvy celé komunity, možná se na to musíme podívat, jako by to byl nácvik kolektivního designu.

Jak si navrhneme naší cestu z místa, kde se nacházíme teď do místa, kam se chceme dostat? Model Transformace Myslím, že má velkou hodnotu, když někdo ocení práci, kterou dělají druzí, jako je tato. Když děláte práci, která vypadá inovativně, průkopnicky, nebo jakkoli podobně... Je to většinou tak, že ti lidé, co to dělají, orali docela dlouhou dobu poměrně osamělou brázdu. Takže, kdy ten tzv. vrchol ropy nastane? O přesném datu se pořád ještě hodně diskutuje, ale jedna věc je jistá...

Nehledě na to, co jiného se stane, tohle je století, ve kterém se musíme naučit žít bez fosilních paliv. Je to o přepsání příběhů, společných kulturních příběhů. Mýtů a povídek, které si vyprávíme navzájem. Myšlenka, že si můžeme jen tak dál žít jako dosud, že technologie všechno vyřeší, nebo že se všechno náhle zhroutí a rozpadne. Víte, co NEMÁME, jsou příběhy o generaci, kultuře, která se podívá něčemu jako je vrchol ropy a změna klimatu zpříma do tváře a reaguje na to se soucitem, tvořivostí a vynalézavostí.

To je příběh, který se Transformace snaží vyprávět. Sropou se šetří, poptávka se snižuje Už jsou v provozu neznečišťující, obnovitelné alternativy Udržitelná místní zemědělská výroba Méně aut na silnicích a trvale udržitelná a zdravá budoucnost. Rob Hopkins ze společnosti Transformace Hnutí Zeitgeist Zdravím, mé jméno je Peter Joseph Jsem zakladatelem organizace společenské udržitelnosti zvané Hnutí Zeitgeist, které má okolo 1000 poboček v 70 zemích a v podstatě pracujeme všichni společně na tom, abychom překlenuli určité rozdíly týkající se ekonomických problémů, které si razí cestu napříč světovou sociální nestabilitou, nezaměstnaností, dluhovou krizí, destabilizací životního prostředí...

A tato komunita se snaží vnést do popředí nové myšlenky udržitelnosti, nastolit převrat v ekonomice, jak ji známe, tím také způsobit převrat "lidských hodnot", jak je známe, takže se budeme moct pokusit vytvořit nový způsob života. Je to hnutí prostých lidí se základním předpokladem. Toto hnutí jev zásadě hnutím sociálním. Není to... Je jednodušší popsat, čím není, opravdu. Není to hnutí politické. My opravdu neuznáváme politiku jako životaschopnou alternativu při řešení problémů, o kterých tu mluvíme.

Je to dobrovolné společenské hnutí. Společenské hnutí prostých lidí, kteří se soustředí na SKUTEČNOU udržitelnost. Potřebujeme společnost, která funguje na fyzické úrovni, která má skutečně pokročilé, inteligentní, na většině úrovních, kde to jde, automatizované... systémy umožňující efektivní dopravu, efektivní využívání energie, efektivní využití půdy... Součástí našich ujednání je i to, že potřebujeme udržitelné systémy měst, velmi podobné těm, o kterých se mluví v projektu Venus, nebo o nich mluví Buckminster Fuller, nebo mnoho dalších futuristických urbanistů.

Takže to je něco jako první úroveň. Rozumíme tomu, že Země má jen omezené zdroje. Země JE vlastně celá zdroj. Přemýšlíme o vlnách, větru a přílivu... A přitom je to všechno jedna věc. Tohle je zdroj, na kterém žijeme. Tohle je kus horniny, na které žijeme a která se řítí vesmírem a my na ní musíme žít, my na ní budeme muset i nadále žít tak dobře, jak je to jen možné. Proč se mi líbí hnutí Zeitgeist? Proč jsem zastáncem hnutí Zeitgeist? Je to velmi jednoduché. Miluju TOHLE.

To, co v současné době označujeme jako kapitalismus, v různých podobách po celém světě a navržený v různých dávkách a směsích, v předepsaných manuálech a politické filozofii a ekonomických textech je systém cen založený na penězích prostředkem ke koordinaci a organizování takzvané ekonomické aktivity spotřebitelů, výrobců a vlastníků zdrojů je v konečném důsledku neudržitelný. Důvodem pro to je, že takový systém nezbytně závisí na lineární spotřebě a nelze provozovat lineární systém na planetě s omezenými zdroji.

Přidejte se k hnutí Zeitgeist, je to vzrušující, lidé, které budete potkávat jsou fantastičtí, přemýšlejí stejně jako vy, a my máme v úmyslu dosáhnout změny v něčem, co je opravdu důležité. ...dříve to bylo jen o tom, co musíš udělat pro to, abys získal peníze. a co se děje dnes, s tou poruchou systému hodnot, kterou tu máme, je, že od té doby, co se stala honba za něčím božskou hnací silou systému tím, čím je definováno vaše společenské postavení, váš úspěch... každý se může dál dívat na jinou stranu slepý k tomu, jak moc je tento svět ničen.

A když se podívám na náš živočišný druh, tak vidím pouze jeden, který je ale rozdělený. Jsme pořád ještě v plenkách. Musíme se naučit ty nejzákladnější věci ve 21. století. Hnutí Zeitgeist a Ekonomika založená na zdrojích na tomhle principu nefunguje. Hlásá, že Země je společným vlastnictvím nás všech, které sdílíme. Ale není tu pro nás proto, abychom se na ní všichni vrhli a vzali si, co chceme, ale je tu pro nás, abychom ji rozumně spravovali. Monetární systém dospěl ke svému konci.

Po nějakou dobu byl velmi užitečný, Nejsem proti používání peněz v celé historii. Jejich využití se v průběhu historie změnilo. Nemůžete být striktně proti penězům a přitom stále rozumět historii peněz. Ale teď jsme očividně dospěli ke konci tohoto modelu, protože už nám nadále neslouží A to byl ten účel, proč se s ním začalo. Měl zajistit, že bude dost práce, takže bude i dost prostředků, takže bude nějaký systém, takže budou lidi v pohodě. Hnutí Zeitgeist je z mého pohledu o rovnosti, o zachování naší planety a o rozkvětu lidské tvořivosti a inovaci.

Je totiž pravdou, že celý tento systém cyklické spotřeby, který tu v naší zemi máme, je příčinou veškerých našich problémů. Zeitgeist: Dodatek byl šokující Vše do sebe začíná zapadat. Nyní nastal čas, abychom se posunuli na další úroveň. Jsem zastáncem hnutí Zeitgeist, projektu Venus a Ekonomiky založené na zdrojích, protože představují jediné životaschopné alternativy k tomu zkorumpovanému a neudržitelnému systému, který tu máme dnes. Lidé nejsou přívrženci tohoto hnutí, protože Jacque Fresco je jejich verzí Ježíše, nebo protože Peter Joseph je dobrým řečníkem...

Oni se na to prostě podívali a usoudili, že jim to dává smysl. ...v podstatě se snaží přimět lidi z celého světa, aby hovořili stručně o tom, proč jsou zastánci hnutí Zeitgeist, projektu Venus a ekonomiky založené na zdrojích. Lidé po celém světě dnes často říkají "Přál bych, abychom mohli žít jako Američané." Vím, že už jste to někdy slyšeli. Dobrá...nevěřte tomu. Podezřelými spotřebními návyky Američanů by měli opovrhovat všechny ostatní země světa. Čítáme 5% světové populace a spotřebujeme 30% světových zdrojů. To je šílené.

V systému ekonomiky založené na zdrojích, kde postavíme naší výrobu a distribuci na fyzických vztazích počínaje tím, kolik je toho naše planeta schopná unést... kde zaměříme naší pracovní úsilí na věci, které mají dlouhodobý sociální zisk.. ...se zbavíme té rakoviny známe jako finanční systém a začneme svědomitě sdílet naše zdroje pracujíc společně, snažíc se vyvarovat falešným hodnotám materialismu a spotřebě, které tlačí na naši kulturu zjistíme, že můžeme zajistit vysokou kvalitu života pro každého na této planetě a současně odstranit veškeré hlavní důvody války, chudoby, bídy, násilí, kriminálního chování, neuróz...

Byl by to počátek světa, který bychom mohli skutečně označit za civilizaci a pokud toto není cíl, o který stojí za to usilovat, tak nevím, co je. Budoucnost je v našich rukou. Vašich a mých. Spočívá ve schopnosti, kterou jako druh máme, a to je udělat radikální změnu, když nám jde o přežití. A možná, že jsme to právě MY, kdo povstaneme, abychom vytvořili alternativu, která umožní našemu druhu přežít na této planetě v míru jinak nepřežijeme. Projekt Venus je mimo rámec politiky, chudoby a válek Projekt Venus návrh kultury, v níž se prvky, které kulturu tvoří, liší.

Co projekt Venus nabízí je způsob života, který jednoznačně změní vztahy mezi lidmi. Když prolomíte vzorce, které byly zakořeněný ve stávající společnosti, začnete směrovat lidi novým směrem. Dokud existují věznice, policie, armády, námořnictva... nejsme civilizovaní. Teprve když se lidé na světě spojí a shodou na tom, že budou využívat Zemi inteligentním způsobem, tak to bude začátek civilizovaného věku. Lidé říkají: "Hele, problém je Jacquesi, že chceš dávat lidem zadarmo." Dovolte mi říct něco málo o tom "dávat zadarmo".

Už to, že se narodíte v dnešní době v jakékoli vyspělé zemi, máte osvětlení, telefon, pračku, leteckou dopravu... Neměli jste s tím nic společného. Dostali jste to úplně zdarma. Abychom vytvořili způsob života hodný člověka, humanizovali společnost, která nebude ani komunistická, fašistická, nebo socialistická, či demokratická. Abychom se odpoutali od strojenosti, usměrňování... které dnes převládají v naší společnosti, máme pocit, že stroje by měly dělat veškerou tu špinavou, monotónní, nebo nudnou práci, že člověk musí být svobodný, aby sledoval vyšší cíle.

Vyšší možnosti, které má člověk k dispozici. Všechny zázraky vědy a technologie, všechny ty elektronické a mechanické zázraky jsou jen miliony tun odpadu pokud nějak nezlepšují lidem život. Důvodem, proč klademe takový důraz na stroje a technologii, je osvobodit lidi, aby mohli najít smysl své vlastní existence a života. V současné době nemáme problémy politické. Máme problémy technické. Všechno, co máte... vaše rádio, telefon, letadla, doprava... všechno je technika. Kdyby nebylo technologií, tahali byste lodě po Volze.

Technologie je to, co pohání vše vpřed. Lidské bytosti nejsou samostatně jednající tvorové. Jsme ovládáni mnoha rezonančními silami. Samozřejmě, spousta z nás si toho není vědoma. Vypadá to, že jsme úplně svobodní, že děláme svá vlastní rozhodnutí. Já vím, že myslím sám za sebe. Jsem si jistý, že vy také. Ale to je iluze. Je vám vštípen systém hodnot, která je nereálný. Neustále vštěpován! A pak si všichni spolu zazpíváme "jsme svobodní" ... no pojďte:"Jsme svobodní".

Představujeme nový způsob organizování a řízení společnosti založený na metodách vědy a technologie aplikovaný na společenský systém. Vaše společnost je společnost dravá. Pokud máte potlučené auto, někdo na tom vydělá. Začne vás bolet zub, zubař vydělá 1500 dolarů. Takže každý vydělává na jakékoli formě utrpení. Neexistuje žádná konečná architektura, nebo hranice, nebo město. I to nejlepší město, které navrhnu, bude svěrací kazajkou pro děti budoucnosti. Oni si zas navrhnou svá vlastní města.

Nechci nikoho následovat a nechci, aby někdo následoval mě. Pokud to, co říkám, dává smysl, udělejte to. Pokud nedává, nechte to být. Vytvořit si obecenstvo, kde vás lidé obdivují, je nebezpečné. Snažit se vyřešit své problémy pomocí politiky, tím, že zvolíte tuhle politickou stranu nebo tamtu... veškerá politika vězí až po uši v korupci.

Máme mozek, znalosti, technologie a realizovatelnost k tomu, abychom vybudovali zcela novou civilizaci. Volba je na vás. Neexistují žádné problémy s černochy, poláky, židy, řeky nebo ženami... to všechno jsou problémy lidí. Buďto můžeme vytvořit ráj na Zemi, nebo zapomnění... vyhladit nás všechny. To je ve hvězdách. Jak s budoucností naložíte.

Budoucnost
Před námi jsou lepší věci než ty, které zůstaly za námi. C.S.Lewis Obrovský pokrok, který jsme za poslední století udělali se ve skutečnosti neustále zrychluje! Až do bodu, kdy máme potenciál v příštích třech desetiletích vytvořit svět hojnosti. Teď neříkám, že nemáme své vlastní problémy.. jako jsou klimatická krize, vymírání druhů, nedostatek vody a energie... ... určitě máme. Jako lidé dokážeme vidět problémy dost v předstihu, ale nakonec je pokoříme. Tento fakt podporuje zejména technologie, a to poslední dobou exponenciálně se rozvíjející technologie.

Žijeme ve skutečně mimořádné době a spousta lidí na to zapomíná. Tohle je Mooreův zákon, který tu platí posledních sto let. Chci, abyste si na této křivce povšimli dvou věcí. Zaprvé, jak je plynulá. V časech dobrých i zlých, během války a míru, v době recese, ekonomické deprese a době rozmachu... Tohle je výsledkem využití rychlejších počítačů ke sestrojení ještě rychlejších počítačů. Tento proces se nezastaví kvůli žádnému z našich velkých problémů. A také, přesto že je znázorněna na logaritmické křivce nalevo, je zakřivená směrem vzhůru.

Rychlost, se kterou se technologie stále zrychluje, se sama o sobě zvyšuje. A na této křivce, která se chová podle Mooreova zákona, jsou různé mimořádně výkonné technologie dostupné nám všem. tzv. "Cloud Computing", který mí přátelé v Autodesku nazývají "neomezená práce s počítačem"... různé senzory a internetové sítě.. robotika... D tisk, což je schopnost demokratizovat a šířit osobní tvorbu po celé planetě. Syntetická biologie... paliva, vakcíny a jídlo... Digitální medicína... nanomateriály... a umělá technologie Svět se změní, ať už s vámi nebo bez vás... Připravte se na to.

Věda a technologie nás pohánějí vpřed čím dál tím větší rychlostí. Tak to je a pokud tomu nerozumíme, a tím "my" myslím širokou veřejnost, pokud to je jako... "Hm, v tomhle nejsem moc dobrý. O tom nevím zhola nic." Tak kdo dělá všechny rozhodnutí týkající se vědy a techniky, která určí, v jaké budoucnosti budou žít naše děti? Jen nějací členové kongresu? Věda je víc, než jen soubor znalostí. Je to způsob myšlení. Způsob, kterým skepticky vyslýcháme vesmír s plným pochopením pro to, jak jsme omylní.

Pokud nejsme schopní klást skeptické otázky, vyslýchat ty, kteří nám tvrdí, že je něco pravda, být skeptičtí k autoritám, pak jsme k mání dalšímu šarlatánovi, ať už politickému nebo náboženskému, který půjde kolem. No tohle kladl velký důraz Jefferson. Řekl, že nestačí zakotvit v ústavě nějaká práva, .. nebo Listinu práv... že lidé musí být vzděláni a uplatňovat své vzdělání a skepticismus v praxi, jinak to nebudeme my, kdo řídí vládu, ale vláda bude řídit nás.

Mám dojem, že problém spočívá v tom, že naši obchodní lídři, vládní činitelé a když na to přijde, tak i my ostatní, se i nadále spoléháme na představy z 18. a 19. století, představy o lidské přirozenosti a cestě, které se zrodili na začátku éry trhu, národního státu, a v té době jsme o tom hodně diskutovali. Osvícenství. John Locke, velký politický filosof Osvícenství, řekl: "Podívejte, děti se narodí jako tabula rasa. Čistý nepopsaný list." "Nenarodí se hříšné." Ale zároveň nechal toto téma trošku pootevřené... Řekl: "Nicméně, mají predispozici k hromadění majetku." Někdo to měl pochytit.

Nedostatek vyplývá ze souvislostí a technologie je osvobozující silou. Náklady na solární panely klesly za minulý rok o 50%. Minulý měsíc Ministerstvo průmyslu a obchodu uveřejnilo studii prokazující, že do konce tohoto desetiletí bude ve slunečných částech USA elektřina pocházející ze sluneční energie za 6 centů za kilowatthodinu ve srovnání s 15 centy, které jsou celostátní průměr. A máme-li hojnost energie, máme také hojnost vody, protože žijeme na planetě plné vody.

Žijeme na planetě, která je ze 70% pokrytá vodou. Ano, 97,5% z toho je slaná voda, 2% led a my soupeříme o půl procenta vody na této planetě, ale i zde existuje naděje a technologie, ke které budeme mít přístup NE za 10-20 let, ale právě nyní. A dnes ráno jsem se bavil s Deanem Kamenem, jedním z velkých D.I.Y. inovátorů, a rád bych se o to s vámi podělil... Jeho technologie nazývaná SlingShot, o které už možná mnozí z vás slyšeli, je chladící zařízení o velikosti malé noclehárny.

Je schopné vyprodukovat 1000 litrů nezávadné pitné vody denně z JAKÉHOKOLI zdroje. Slané vody, znečištěné vody, záchoda... za méně než 2 centy za litr. Toto je typ inovace, která dnes již existuje. Rád bych pomohl všem, pokud je to možné. židovi, křesťanovi... černému i bílému.. Všichni si chceme navzájem pomáhat, je to naše přirozenost. Chceme žít ze štěstí druhých, ne z jejich utrpení. Nechceme sebou navzájem opovrhovat a nenávidět se. Na tomto světě je místo pro každého, tato Země je bohatá a může poskytnout dostatek pro každého.

Mohli bychom žít krásný a svobodný život. Ale my jsme z této cesty zbloudili. Chamtivost otrávila lidské duše, zabarikádovala svět nenávistí, a my tak napochodovali do světa plného bídy a krveprolití. Za poledních 10 let došlo bez povšimnutí veřejnosti k několika velmi zajímavým výzkumům v oblasti evoluční biologie, neurokognitivní vědě, výzkumu rozvoje dítěte a mnoha dalších oblastech, které začínají zpochybňovat některé zastaralé domněnky, které máme o lidské přirozenosti a smyslu naší cesty.

Dominantním světonázorem bylo, že člověk je prospěchářský, sobecký, materialistický. Tyto výzkumy opravdu zpochybňují tyto domněnky. A tak jsme také vytvořili veškeré naše instituce založené na těchto domněnkách. Naše vzdělávací zařízení, naše obchodní praktiky, naše řídící instituce, a tak dále.. Takže se ptám, víme, že naše vědomí se v průběhu historie mění. Způsob, jakým náš mozek funguje dnes není stejný, jak by fungoval mozek středověkých nevolníků a jejich mozek by zas nebyl stejný jako mozek sběračů a lovců před 30 tisíci lety.

Takže jsem si na začátku této studie před šesti lety a také na začátku této knihy položil otázku: Jak se mění vědomí lidí v průběhu historie? Je možné, aby lidské bytosti, které mají citlivý senzor pro vcítění se do utrpení druhých, je možné, abychom skutečně mohli naši empatii rozšířit na celou lidskou rasu jako na součást naší rodiny, a na všechny živé tvory jako na součást naší evoluční rodiny, a na celou biosféru jako na naší společnou komunitu? Do konce roku 2013 bude 70% obyvatel rozvojových zemí vlastnit mobilní telefon. Přemýšlejte o tom.

Že Masajský válečník někde uprostřed Keni má na telefonu lepší mobilní připojení než měl prezident Reagan před 20 lety. A pokud mají Google na svém chytrém telefonu, tak mají přístup k více vědomostem a informacím než měl prezident Clinton před 15 lety. Žijí ve světě hojnosti informací a komunikace, který nikdo z nás nikdy nemohl předpovídat! Největší hybnou silou, která stojí za tímto světem hojnosti je to, co nazývám "zvyšující se miliarda". V roce 2012 bylo jen necelých 2 miliardy lidí online, měli přístup k internetu.

Do roku 2020 tu bude 2 až 5 miliard internetových uživatelů. 3 miliardy nových mozků, o kterých dosud nikdo neslyšel, se připojí k celosvětové konverzaci. A stanou se zdravější pomocí trikorderu, a stanou se vzdělanějšími pomocí Khan Academy, a tím, že budou schopní využívat 3D tisk a nekonečné možnosti počítače se stanou doslova produktivnější než kdy předtím. Takže co by nám mohly přinést 3 miliardy rostoucích, zdravých, vzdělaných, produktivních členů lidstva? A co skupina hlasů, o kterých jsme nikdy dříve neslyšeli?

Co takhle dát utlačovaným, ať už jsou kdekoli, hlas, aby byli vyslyšeni a mohli jednat vůbec poprvé v historii? Co tyto 3 miliardy lidí přinesou? Co takhle přínos, který bychom nikdy ani nepředpověděli. Ale pokud jsme se posunuli z empatie v pokrevních svazcích k empatii ve svazcích společných náboženství a odsud k empatii založené na národní totožnosti, je to opravdu tak vzdálené si představit, že by nám nové technologie umožnili propojit svou empatii s celou lidskou rasou v jediné biosféře?

Žijeme dnes v globálně propojeném světě. Naše mládež může soucítit napříč všemi tradičními oblastmi. Můžeme téměř uchopit tu možnost celosvětové empatie. Nové komunikační prostředky, revoluce informační a komunikační technologie je otevřená pro každého, přímá, mezi vrstevníky, už mám to klíčové slovo... je rozšířená. To znamená, že 2 miliardy lidí si mohou vzít do ruky malý nástroj a mohou poslat své vlastní video, zvukovou nahrávku, článek všem zbývajícím 2 miliardám lidí v aktuálním čase, rychlostí světla, s větším účinkem než centralizovaná BBC a tohle vše jsme také posledních 15 let dělali.

Slyšeli jsme racionální důvody nabízené supervelmocemi. Víme, kdo promlouvá za národy, ale kdo promlouvá za lidstvo? Kdo promlouvá za Zemi? Naše globální civilizace je jasně na pokraji selhání v tom nejdůležitějším úkolu, před kterým stojí; Zachování života a blaha jejích občanů a budoucí obyvatelnost planety. Neměli bychom v každém národě zvážit zásadní změny v tradičním způsobu, jak dělat věci? Změnit od základu strukturu ekonomických, politických, sociálních a náboženských institucí?

Zásadní změny ve společnosti jsou někdy označovány za nepraktické, odporující lidské přirozenosti, jako by existovala jen JEDNA lidská přirozenost. Ale zásadní změny mohou být provedeny jednoduše. Jsme jimi doslova obklopeni. Během posledních dvou století bylo otroctví, které tu fungovalo po tisíce let, téměř úplně vymýceno ve strhující celosvětové revoluci. Ženy, které byly po tisíciletí systematicky týrány, postupně získávají politickou a ekonomickou moc, která jim byla tradičně odepírána.

A některé války plné násilí byly nedávno zastaveny nebo zkráceny, z důvodu odporu, který cítili obyvatelé států, které tyto války zapříčinily. Co mi dává obrovskou důvěru v budoucnost je fakt, že máme nyní jako jednotlivci mnohem větší moc postavit se velkým problémům této planety. Máme k dispozici nástroje, stále se exponenciálně rozvíjející technologii, máme nadšení různých D.I.Y. inovátorů, a máme k dispozici 3 miliardy nových mozků, které se k nám připojí online, abychom společně řešili velké problémy, udělali to, co zkrátka MUSÍME udělat!

Naše děti už jsou od základů jiné, co se týče jejich vědomí, aby odpovídaly nové časoprostorové orientaci biosféry. Děti na prvním stupni se učí, že vše, co dělají... oblečení, které nosí; jídlo, které jí elektřina, kterou využívají; auto, kterým jejich rodina jezdí... že všechno tohle ovlivní jejich "uhlíkovou stopu" a má vliv na jiné lidské bytosti nebo živé tvory zas někde jinde v biosféře, protože jsme všichni navzájem propojeni. TO je revoluce. Máme technologii, která nám umožňuje rozšířit naší centrální nervovou soustavu a přemýšlet vnitřně jako rodina, ne pouze rozumově.

Nepřinese nám to žádnou utopii. Neodstraní to naší křehkost a rozporuplnost a naše nedokonalosti a boj o přežití. Ale dá nám to pocit, že máme řízení této planety ve svých rukou. A budeme vědět, že až se na konci života ohlédneme zpět, že se neohlédneme zpět za svým životem a neřekneme si... "Páni, ten moment, kdy jsem uzavřel novou dohodu.." "Cítil jsem se opravdu nedobytný jako ostrov sám pro sebe.." "Cítil jsem se velmi samostatný a rozumný a byl jsem velmi objektivní.." "Byl jsem schopný uspokojit své touhy a užíval jsem si svou prospěšnost.."

Já si prostě nemyslím... Jistě můžou existovat nějaké patologické osoby, které to tak dělají, ale jak řekla moje manželka, to už jsou jen poslední výlevy na smrtelné posteli. Když se podíváme zpětně na svůj život ohlédneme se za těmi momenty, kdy jsme cítili jakési empatické spojení, kdy jsme překročili sami sebe a mohli skutečně CÍTIT to, co milovaná osoba nebo kdokoli jiný tak, jako bychom to sami prožívali. V tom okamžiku se cítíme naživu víc než kdy jindy. Je to jeden z těch okamžiků, kdy skutečně cítíme pocit transcendence. Nemusíte být věřící.

A my cítíme, že jsme propojení navzájem. Musíme být ochotní vzdát se života, který jsme si plánovali, abychom měli život, který na nás čeká.- Joseph Campbell Lidé, vy máte moc! Moc vytvářet štěstí! Lidé, vy máte moc udělat svůj život nádherný a svobodný! Změnit svůj život v úžasné dobrodružství! Pojďme využít této moci! Sjednoťme se všichni! Pojďme bojovat za nový svět, důstojný svět, který dám lidem možnost pracovat, šanci na budoucnost a na zabezpečení ve stáří.

Pod příslibem těchto věcí se dostali k moci bestie, které však lžou a nedodrží své sliby, nikdy! Tak nyní pojďme bojovat za naplnění těchto slibů! Bojovat za svobodný svět! Skoncujme s národním hranicemi! Skoncujme s chamtivostí! ... s nenávistí a nesnášenlivostí! Pojďme bojovat za smysluplný svět! Svět, ve kterém věda a pokrok povede ke štěstí VŠECH. Zastaralé apely na rasový, sexuální a náboženský šovinismus a na zběsilou vlasteneckou horlivost přestávají fungovat.

Rozvíjí se nové vědomí, které chápe Zemi jako jeden organismus a uznává, že jakýkoli organismus ve válce sám se sebou je odsouzen k zániku. Jsme jedna planeta. Film skupiny RELIC finální úpravy provedl The Voice of Reason veškeré záznamy poskytl The Interwebz Chcete se dozvědět, jak lze přispět na budoucí projekty?

Ti, co tvrdí, že něco nejde, by neměli rušit ty, co už to dělají. - Neznámý autor

Odvaha začít je silnější než odhodlání vyhrát.- neznámý autor

Člověk může být svobodný, jakmile bude chtít. - Voltaire

Styď se zemřít dokud jsi nevybojoval nějaké vítězství pro lidstvo.- Horace Mann

Bez boje není pokroku. - Frederick Douglass

Veškerá naše omezení jsme sami dobrovolně přijali za svá. - neznámý autor

Chci žít svůj život s tím, že budu neustále riskovat, že nevím zdaleka všechno. Že ještě dostatečně nerozumím. Že NEMŮŽU vědět vše. Že jsem vždy hladově pracující na okraji potenciálně velké sklizně budoucího vědění a moudrosti. Neměnil bych. Podstoupit to riziko přemýšlet sám za sebe. To vám přinese mnohem více štěstí, pravdy, krásy a moudrosti Tuto prezentaci vám přineslo Crackin Films.
x Mozaika světa optikou internetu. Ukazuje, jak naše životy spotřebitelů jsou pod kontrolou privilegovaných osob a pod jejich metodami ovládání. Ale svět se probouzí a získává zkušenosti mimo běžná pravidla sociální interakce, což způsobuje vzrušení u těch, kteří nejsou zaprodáni současnému systému ... a zároveň strach u těch, kteří jsou tímto systémem hýčkaní.
Dokument, v překladu "Vlastněn a provozován" se snaží představit tyto události pomocí videa, zvuku a textu. Nahraný obsah na internet v kolektivním lidském vědomí, složeným z každého jednotlivého účastníka.
Ano, změna se blíží ... a bude dramatičtější než kdokoli dokáže představit.
Neziskový projekt, pro který jsme se pokusili použít film jako odrazový můstek, aby tak rozjel další aktivně smýšlející kreativních profesionálů a budoval online komunity, které podporují rozvoj zdrojů potřebných pro jednotlivce k vytváření budoucích kvalitnějších informačních mediálních projektů. Komunitní fórum se nachází na CrackinFilms.

License: CC BY-NC-SA 3.0
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.