xVybraná videa
x Dokumentární film přináší podrobný portrét Alberta Einsteina, který přispěl k moderní vizi fyzikální reality víc než kterýkoli jiný vědec. Sleduje jeho cestu studenta, který vyletěl ze zkoušek, až po post nejrenomovanějšími fyzika světa. Zarážející je, že tato transformace se udála za méně než deset let. Co bylo tajemstvím Einsteinovy ​​kreativity? Jak mohl skromný úředník bez pravidelného přístupu k akademické literatuře nebo styku s vědci přijít s třemi revolučními teoriemi v průběhu jediného "zázračného" roku 1905?
Alberta Einsteina vnímal svět jako moudrého rozvážného vědce - génia. Existoval však i jiný, takříkajíc soukromý Einstein, jehož myšlenky a pocity se podařilo odhalit teprve nedávno. Nové objevy jeho dokumentů, sešitů a milostných listů Mileve a Else nám konečně poodhalili muže, kterého objevy týkající se světla, prostoru a času, změnili náš pohled na vesmír.
Související odkaz
Einsteinova velká myšlenka
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.