xVybraná videa
text k videu
Extrémní zkrášlování
Studentský dokument natočený ve spolupráci s Hell.cz přináší bližší pohled na fenomén extrémního zkrášlování těla a zavěšování. Děkuji Hell.cz za ochotnou spolupráci během celého nátáčení dokumentu, stejně tak jako dalším účastníkům za jejich ochotu nám přiblížit svoje zážitky a motivaci.

Starobylá tetování
Tento cyklus si dal za úkol zmapovat historii tetování. První cesta vede do jedné z nejizolovanějších kultur planety na Novém Zélandu Zde najdeme nejstarší tetovací techniky, které nazíváme maorské tetování. Nejznámější atribut tohoto tetování se nazývá MOKO. Traduje se, že maurové dokáží číst z těchto tetování a ihned vědí s kým mají tu čest.

V druhém díle se reportér podívá na zoubek polynézkému tetování. Zde se vyráběl inkoust vyráběl z popela ořechů Kukui. Zde se seznámíme s technikou zvanou PEA. Lidé si je nechávají dělat jen ve vyjímečných situacích. Zde se tetování provádí ještě starou technikou, kde se inkoust vpravuje do těla pomocí dvou paliček, z nichž jedna má kovový hrot, který se namáčí do inkoustu.

V třetím díle uvidíme arktické tradiční tetování, které už bylo skoro zapomenuto. Jen několik málo odvážlivců si nechá doslova všít tetování do svého těla. Na dokončování toho stylu tetování se používá parourek, prostě špičatý úlomek. V tomto díle také uvidíte japonské tetování, které dlouhou dobu bylo ilegální. V japonsku je tetování nejvíce spojené s Yakuzou.

Ve čtvrtém díle uvidíte dokončení japonského tetování. Dále se Craig Reynolds podívá do Arizony, kde si chce prohlédnout pravé vězeňské tetování. Jede se tedy podívat do jedné věznice, kde se tetuje vším co je poruce. Objeví zde vězně, který nosí neuvěřitelně propracované tetování. Podle jeho slov trvalo vytvoření 10 hodin deně po dobu 2 měsíců. Nástroj tatéra byl strojek z walkmenu a naostřená struna z kytary.

V pátém díle se dozvíte jak vlastně vzniknul strojek na tetování a jaký byl jeho předchůdce. Je až neuvěřitelné, že se strojek na tetování vyvinul z přístroje, který vytvořil jeden z nejznámějších vynálezců světa. Kdysi se na tetované lidi chodilo koukat do cirkusu. Craig Reynolds se tentokrát vydá do Severní Karolíny do Texasu.

V šestém díle se reportér vrací do USA. Zde se podívá do Los Angeles, kde je spousty fanatiků, kteří neustále posunují hranice. Craig Reynolds se také podívá do firmy, která jako první začala vyrábět UV barvy. Recept na ultrafialový inkoust je stále tajný. Cože co, tetování oční bulvy? Tatér Luna Cobra studoval velmi dlouho, než se pustil do prvního tetování.
x Tetování nikdy nebylo populárnější než v současnosti. Po celém světě ho mají stovky milionů lidí a spousta z nich se s jednou kérkou nespokojí a svoje tělo zdobí dalšími obrázky, pro které se nebojí vybírat stále choulostivější místa. Ale proč se vlastně nechávají lidé tetovat? Jak a kde tento zvyk začal? A jak dlouho trvalo, než se z kmenového rituálu stala módní záležitost? I to jsou otázky, které zajímají Craiga Reynoldse. Tento sympatický chlapík projede celý svět, aby na ně dostal odpovědi. Sám už několik kérek má, ale pohrává si s myšlenkou, že si na svých cestách pořídí pár dalších.

Už vás někdy napadlo nechat se potetovat? A jak by takové tetování mělo vypadat? Autorky filmu Dokument pro lidi se rozhodly doslova jít se svou kůží na trh - vydaly se hledat tetování, které by charakterizovalo dnešní dobu. Na své cestě se setkávají s výraznými českými osobnostmi, které jim pomáhají udělat si obrázek o současné společnosti.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.