x Vybraná videa
text k videu
Chcú byť populárni. Sú ovplyvniteľní. A majú $cash$. To je $150 miliardový sen korporačnej Ameriky. Teenageri majú veľa použiteľných peňazí a tie peniaze chcú minúť. A samozrejme my sme viac ako happy, aby sme pre nich pripravili nejaký produkt, na ktorý tie peniaze minú. MTV, Madison Avenue a hollywoodski tvorci snov sa zamerali na našich teenagerov. Dívajú sa na teenagersky trh ako na súčasť obrovskej ríše, ktorú kolonizujú. Teenageri sú ako Afrika.

Sú najviac študovanou generáciou v histórii. Ak nepochopíte a neporozumiete čo si myslia, čo cítia, prehráte. Totálne skončíte. Ale čo táto neúprosná pozornosť na mladých sposobí kultúre? Urobia čokoľvek o čom si myslia, že bude fungovať. A to najrýchlejšie a na čo najviac ľudí, čo vlastne znamená, že štandardy pôjdu dole. A čo to spôsobí samotným teenagerom? Musím pre ľudí vyzerať dobre. Potrebujem to. Dnes večer, autor a mediálny kritik Douglass Rushkoff nás prevedie skrz spletitý svet kupovania a predávania cool.

OK, najprv si spravíme prezenčku. Christopher. -Tu. Hadad. -Tu. Tam si, OK. Adam.. OK Chalani, tam si všetci môžete sadnúť. Bol už niekto z vás v takejto účelovej skupine? O športe po škole. Na letné popoludnie, v podkroví v centr New Yorku je korporačná Amerika na veľmi dôležitej misii. Viete, dnes to bude celé o tom, čo si myslíte. Vy ste tu dnes experti. A naozaj to bude len o tom, že mi poviete vaše názory. Týchto päť chalanov je tu preto, aby povedali aké oblečenie nosia, čo jedia, čo počúvajú a čo pozerajú.

Čaká sa, že za $125 to o sebe prezradia. Povedzte mi nejaké veci, ktoré teraz letia. Niečo, čo je dnes populárne a čo vidíte na každom kroku. Čo to je? Čo dnes letí. Jednoducho ich nahlas povedzte… OK, títo nie sú o nič viac ochotní ako ostatní teenageri, ale toto len tak neodradí tohto výskumnika trhu, lebo informácie, ktoré chce získať, majú cenu nechutne veľa peňazí. Pri množstve 32 miliónov je toto najväčšia generácia teenagerov. Dokonca väčšia ako ich rodičia z ‘baby-boom’ generácie.

Minulý rok minuli samotní mladiství viac ako 100 miliárd dolárov a donútili ich svojich rodičov minúť ďalších 50 miliárd. Majú viac peňazí a viac sily rozhodnúť čo s nimi, ako kedykoľvek predtým. Teenageri vedú dnešnú ekonomómiu. Matky a otcovia majú vrodený pud zavďačiť sa svojim deťom, spraviť ich šťastnými a udržať doma. A myslím, že to sa dá dosť dobre speňažiť. Dostávajú veľa toho, čo my nazývame ako ‘peniaze za previnenie’. „Tu máš kreditku.

Choď na internet a kúp si niečo pekné, ja teraz nemám čas byť s tebou…” Som Douglas Rushkoff a dnes v noci sa spolu prejdeme krajinou, ktorá ma tak priťahovala ako aj odpudzovala, počas tých rokov, keď som ju študoval. Je to svet, v ktorom naši teenageri vyrastajú, svet vytvorený marketingom. Pre dnešných mladistvých je už prechádzka po ulici takmer to isté, ako promenada po nákupnom centre. Kamkoľvek sa pozrú, sú vystavení marketingovému odkazu. Typický americký teenager spracuje vyše 3 000 reklamných odkazov za jediný deň.

A do zavŕšenia svojich 18 vyše 10 miliónov. Mládež taktiež konzumuje obrovské kvantá zábavných médií. 75% mladistvých má televízor vo svojej izbe. Tretina má svoj osobný počítač, na ktorom trávia v priemere 2 hodiny denne. Myslím, že jedna z úžasných vecí na tejto informačnej dobe je, že jednoducho poviete, môj biznis je od 12 do 15 alebo od 21 do 24. Ako výsledok potom máte skupinu, na ktorú sa najviac zameriava, a to skupinu teenagerov a mladých dospelákov. Je to záplava značiek.

Všetky súperiace o rovnaké deti. Obchodníci veria, že pre získanie teenagerskej lojality, musia hovoriť ich jazykom najlepšie ako sa dá. Preto ich podrobne študujú. Tak ako by študoval antropológ exotickú domorodú kultúru. Keď nepochopíte a nerozoznáte čo si myslia, čo cítia, a keď to nevezmete do úvahy a neprídete s nejakou jasnou správou, že sa tieto decká snažíte osloviť ich jazykom… prehráte. Totálne skončíte. Je niekto medzi vašimi priateľmi, kto sa stále drží trendov? -Nie. Nie?

Takže je to niečo ako, že sa všetci navzájom tak trochu kontrolujete… OK. Cool. Čo robí tento trh tak frustrujúcim je, že oni fungujú troche inak ako my ostatní. Sú tvrdohlavý, nereagujú na značky a na tradičné marketingové správy a odkazy. Ale je jedna vec, na ktorú reagujú: cool. Len cool sa neustále mení. Tak ako to mapujete, ako to definujete? Keď stúpam, zastavte ma, keď budem asi tak 2 roky dozadu… Čo vlastne je to cool? …nejako tu? OK. Honba za touto pŕchavou cenou má svoje meno: cool hunting (lovenie populárnosti).

Cool hunting sa točí okolo hľadania istého druhu osobnosti a istého druhu hráča v daných spoločenských okruhoch. Na Madison Avenue to už roky bolo tak, že keď ste vedeli, kde boli peniaze, kde bola sila a kde boli veľke domy, potom ste vedeli, čo sa stane ďalej. A cool hunting bol celý o akejsi revolúcii, ktorá odsunula staré paradigmi stranou a do popredia dala tých, ktorí majú rešpekt medzi ostatnými a majú úctu a dôveru svojich priateľov. Mnoho spoločností si neverí natoľko, aby vykonali takýto prieskum sami a tak si najímajú expertov, ktorí tieto cool deti nájdu a budú s nimi hovoriť ich jazykom.

Hľadáme deti, ktoré sú pred ostatnými, pretože oni ovplyvnia, čo si ostatní budú myslieť. Hľadáme tých 20%, určovateľov trendu, ktorí ovplyvnia tých zvyšných 80%. Dee Dee Gordon je vyhľadávaná ako cool hunterka (lovkyňa cool). Vo svojich 30-tich rokoch poberá vysoké honoráre ako konzultantka niektorým z najväčších korporácii v Amerike a jej profil bol predstavený v rubrike New Yorker. Aká je dobrá? Myslím si, že je tak dobrá, ako ktokoľvek v tejto brandži a je to niečo… je to ťažké určiť a kvantifikovať.

Nie je to veda. Určite je to každopádne otázka toho, ako veríte osobe, ktorá to interpretuje a ako dobré sú ich inštinkty. A myslím, že v oboch prípadoch je ona na vrchole rebríčka. Pred troma rokmi, Gordon a jej partnerka Sharon Lee, opustili malú reklamnú agentúru, kde pracovali a začali svoj vlastný biznis, Look-Look. Všetky fotky sú veľmi rušne, tak niekto bude musieť vyfotiť skateboardera vo vzduchu, alebo cyklistu vo vzduchu. Gordon a Lee dali dokopy tím ľudí, označovaných ako ‘korešpondenti’.

Všetko mladí, všetko samotné bývalé cool deti. Objavil sa príbeh Slipknot-u a náš autor odviedol naozaj skvelú prácu. Sú špiónmi kultúry, ktorí vnikajú do oblastí krajiny teenagerov, kde korporácie nie sú vítané. - Mohla by som si Vás odfotiť pre internetovú stránku o pouličnej kultúre, kde pracujem? - Kľudne. Chcem si sfotiť Váš piercing. Môžem si sfotiť Vaše tetovanie? Korešpondent je osoba, ktorú sme pripravili na to, aby bola schopná nájsť istý typ dieťaťa, ktoré my označujeme ako ‘trendsetter’ (určovateľ / nositeľ trendu) alebo skorý príjimateľ.

Je to dieťa, ktoré je ďaleko vpredu vo svojom zmýšľaní, ktoré sa pre inšpiráciu diva na veci aj z inej perspektívy. Je to dieťa, ktoré je vodcom vo svojej bande. Tieto deti je naozaj náročné nájsť. Takže čo taký korešpondent robí, je že ide von a snaží sa nájsť a identifikovať takýchto určovateľov trendu medzi deťmi. Kladú im otázky, snažia sa v nich vzbudiť záujem o to, čo robíme. Všetko nám to pošlú, my si to prejdeme, zhrnieme to. Hľadáme nejaký trend alebo niečo spoločné na všetkých týchto informáciach a to je to, čo potom dáme na našu internetovú stránku.

Za členský poplatok 20 000 dolárov je spoločnostiam umožnený prístup na stránku Look-Look, ‘Rosetta Stone’ teenagerskej kultúry. Pokiaľ sa spoločnosti dokážu dostať do trend alebo subkultúry, zatiaľ čo je stále ‘underground’ (nekonvenčná), môžu byť prvými kto to prinesie na trh. A vtedy sa na to chytí aj masový zákaznik, funguje na tom a potenciálne to zničí. A to je paradox cool huntingu, zničí všetko, čo objaví. Hneď ako obchodníci objavia cool, už to prestáva byť cool.

Čím skôr sa na tieto trendy chytíte, nafúknete ich, ukážate ich všetkým, a to aj korporatívnej Amerike, tým viac tlačíte na tých, ktorí ich objavili a rozšírili, aby šli ďalej a našli si niečo nové. Takže vlastne… na toto nie je žiadne riešenie. Nikdy nevyriešite túto hádanku natrvalo. S objavením cool ho nutíte prejsť na niečo iné. Tí z Vás, ktorí vyškrtli Madonnu, prečo ste tak urobili? Je stará. - Je stará? Toto predstavuje pre obchodníkov problém. Mladí ich začínajú vnímať ako nepriateľov.

Takže čo obchodníci robia? Predávajú mladým bez toho, aby si to vôbec uvedomili. Nechajú ich stať sa cool samých od seba. Tak ako sa stal Sprite pár rokov dozadu. [pieseň z reklamy na Sprite] V 90-tych rokoch bol Sprite len obyčajná neznáma značka v konkurenčnej skupine nealkoholických nápojov. Výskumné skupiny mali za úlohu určiť, čo je zle. Konverzáciou s teenageri, sme dospeli k záveru,že teenegeri videli už toľko reklám, že voči tradičnými reklamám sa stali odmietaví a cynickí Som Grant Hill, profesionálny basketbalista Detroit Pistons.

Potom spustili túto reklamnú kampaň, ktorá bola zameraná na teenagerov a ktorá bola vtipná ... Pretože je to jediný drink taak cool, ostrý a osviežujúci že utíši aj môj najmužnejší smäd. V tej dobe nebol na trhu nikto, kto by poveda, Neverte tomu Je to všetko blbosť a my vieme, že to viete. A že ste múdrejší ako ostatní. Postavili sme ich do pozície kde cítilli, že im rozumieme a vracalo sa nám to. Viete, Sprite mi rozumie. Sprite je jedným z nás.

Fungovalo to nejaký čas. Avšak, Výskumný team Sprite zistil že deti sa stávajú múdrejšími a odolnejšími voči týmto tzv anti marketingovej kampane. Mali ste tu Granta Hilla, ktorý hovorí nepočúvajte celebrity Vám hovoria pite tento nápoj, -Áno. Presne, To je to čo robíte. Počúvate Granta Hilla, ktorý Vám vraví pite Sprite -Hej. Neviem, koľko Sprite platil týmto celebritám aby prišli a povedali, nepočúvajte, Čo vravia celebrity. To znamená, že Sprite načrtol novú cestu do "chrámu" teenagerskej kultúry založenom na tom byť cool Hip-hop sa stal našim prostriedkom ako sa dostať k teenagerom a dôveryhodne sa s nimi rozprávať.

A spôsob akým sme to robili bolo nadviazanie vzťahu s týmito umelcami Zrazu všetci objali dieťa, ktoré pije sprite a vravia mu Chápeme ťa. Oceňujeme ťa.Chceme byť súčasťou tvojho života a nielen "Prosím pite náš produkt" Toto nerobili. Oni takmer nepredávali produkt. Predávali skutočnosť že rozumejú kultúre. Predávali životný štýl Myslím, že preto bol Sprite tak úspešný a jedným z lídrov v získavaní mladých. Bývalí riaditelia John Cohen a Rob Stone, ktorý vedú New Yorskú marketingovú firmu Cornerstone.

Ich špecialitou je "under-the-radar" marketing. Cornerstone najíma teenagerov, aby sa nalogovali na chat a zaujali pózu fanúšika klientskej firmny Cornerstone. A to je podstatou výskumnej skupiny. Tiež najímali nových študentov, ,ktorí organizovali party, kde rozdávali propagačné materiáli spolužiakom. Možno...viete máme nejaké propagačné promo CD Busta Rhymes a bolo by skvelé ich rozdať na hip-hopovom koncerte. Cornerstoune pomohol Spriteu vytvoriť sieť rádiových DJov a hip-hop umelcov, prepašovať správu do sveta detí.

Dni kedy fungovlai negatívne kampane boli minulosťou. Musíte sa naozaj dostať do ich kultúry Musíte porozumieť odkiaľ pochádzajú Musíte myslieť ako myslia oni Fungovalo to. Vďaka teenagerom, ktorý ho kupujú je Sprite najrýchlejšie rastúcou značkou soft drinkov na svete. Sprite nás pozval na párty keď spúšťal novú webovú stránku: Davy detí boli zaplatené, aby došli a predviedli sa v "autentickom" urban štýle Kým sme tam boli na stagi pod logom Spritu vystupovali niektoré z najväčších rapových hudobných hviezd.

Došlo k definitívnemu prepojeniu medzi korporáciami a kultúrou. Sprite a hip-hop sa stali jedným, a navzájom si prinášajú zákazníkom. Sprite sa stal ikonou. Je nielen spojený s hip-hopom, ale jeho súčasťou. Tak ako "kapsáče" a tenisky. Sprite sa stal ikonou hip-hopovej kultúry. Je nostalgické myslieť si že keď sme boli mladí bolo to inak že vec nazývaná "kultúra mladých" nebola niečo, čo nám bolo predané, ale pochádza od nás, akt prejavu, nielen spotreby? Prelomila sa táto väzba úplne?

Päť veľkých spoločností, dnes zodpovedných za predaj "kultúry mladých" Toto sú skutoční obchodníci "cool" Newscorp Ruperta Murdocha, Disney Viacom, Vivendi Universal a AOL / Time Warner. Firmy zábavného priemyslu v podobe obrovských konglomerátov vlastniacich štyri z piatich hudobných spoločností, predstavujú 90% z predaja hudobných nahrávok v USA tieto spoločnosti taktiež vlastnia všetky filmové štúdiá všetky významné televízne siete, všetky televízne staníce na desiatich Najväčších trhoch.

Vlastnia každý komerčný kanál na káblovke alebo aspoň jeo časť. Na trh s teenageri pozerajú ako na časť obrovského impéria, ktoré kolonizujú. Mali by ste sa pozrieť na Britské alebo francúzske impéria 19. storočia. Teenageri sú ako Afrika. Viete, že budú prijaté opatrenia na ich "kolonizovanie" a ich zbrane sú filmy, hudba, knihy, CD, internet oblečenie, zábavné parky, športové tímy. Všetky tieto zbrane by mali byť použité, pre zaistenie ziskov z tohto trhu. Jeden z piatich gigantov, Naj"cool" konglomerát je Viacom.

A jeho najžiarivejší šperk je MTV, V minulom roku vyprodukovalo spoločnosti miliardu dolárov zisku. MTV bolo spustené na trh pred 20-timi rokmi s jednoduchým ale geniálnym marketingový nápadom: Použiť hudobné vydavateľstvá a vydeoklipy ako obsah vysielania. Od tej doby sa z MTV stala marketingovou ríšou no jeho základný model zostal rovnaký. Všetky na MTV je reklama. To je to čím je MTV. Niekedy sa jedná o reklamu, ktorú platí spoločnosť, aby predala výrobok.

Niekedy sa toto videoklip vydavatelstiev, ktoré predávajú hudbu. a niekedy je to oblečenie, Niekedy je to show o pripravovaných filmov ktoré, hoci si to neuvedomujete si platia filmové štúdiá aby upútali pozornosť na pripravované Hollywoodské filmy. Ale vždy ide o reklamu. Nie je nič ako nereklamná časť MTV Táto stratégia plní MTV týmto ľahkým a lacným obsahom. A tu je vo svojom živle. Príďte sa pozrieť. Choď tam. Zoberte si program MTV Priame efekty.

Vidíte niečo známe? Je to Sprite.com party, ktorú sme Vám ukázali už skôr. Vtedy sme nevedeli, že kamera nad našimi hlavami patrí MTV. Lets make it happen. Sprite.com spravil párty je crazy Mám tu pre teba dve najhorúcejšie hviezdy hip-hopu. Takže si to zhrňme. Sprite prenajal Roseland Ballroom a zaplatil deckam 50 dolárov aby sa ukázali a vyzerali cool Raperovi, ktorí vystupuje pre toto zaplatené publikum čím sa dostane do MTV show Direct Effect, ktorej sponzorom je Sprite.

MTV ponúka lacné programy, s videoklipmi spoločností ktoré si u nej platia reklamu. Všetci sú šťastní. Ale zatiaľ čo toto vzájomné prepojenie zvyšuje zisk pre MTV a VIACOM taktiež porušuje Prvé pravidlo "cool": Marketing nemá byť očividný. MTV dostalo túto lekciu Pred niekoľkými rokmi, keď jej rating začal klesať. Zdalo sa, že MTV stratila kontakt s mladými spotrebiteľmi Ratingy poklesli a. niektoré štúdie trendov ukázali, že sme menej cool a menej kreatívny ako predtým.

MTV si muselo uvedomiť že "cool" nepatrí im že patrí deťom a že deti sa menia Ak chcete ostať cool že je potrebné sa meniť s nimi. MTV cítilo, že potrebuje lepší kontakt s publikom. Povedali sme si: Ak o nich budeme vedieť viac viac o ich životoch, o tom, kto sú, čo chcú, čo nechcú môžme urobiť lepšiu MTV, ktorá má lepší kontakt s publikom, ale iba vtedy, keď s nimi budeme viac hovoriť a viac ich počúvať. Na jeseň v 97 sme sa ponorili do výskumu a dokázali sme otočiť naše hodnotenia ohľadne súčasnej situácie, tvorivosti, originality, funku alebo čo je v rámci hudby relevantne čo je potrebné zlepšiť a naše ratingy sa stali najlepšími v historii Päť, štyri, tri, cmon!

Podstatou nového MTV je dozvedieť sa, čo deti chcú a potom im to ponúknuť. Show s ich rukopisom, Total Request Live vysielanie videoklipov na základe hlasovania obľúbenosti. Každé popoludnie sa parta detí zhromaždí na Times Square aby pozerali do okna TRL štúdia, ktorá hviezda bude v show hosťovať. V tomto čase je najobľúbenejším hosťom TRL rap-metalový limp bizkit, ktorého videoklipy sú často v TOP 10. Viac o nich neskôr. To bolo po prvýkrát, čo MTV predala kontrolu vysielania, divákom, a "povedala": Viete čo? Povedzte nám čo chcete počuť, čo chcete vidieť, Aké sú videá. A túto moc majú odkedy je show on air.

A myslím, že to je jedna z vecí, pre nás naozaj dôležitých. A je to dôležite aj pre publikum lebo to vytvára skutočné puto. V záujme zabezpečenia toho aby toto puto zostalo silné, MTV musia pochopiť kam smeruje "teen" kultúra. Výskum trhu je mantra, a jeho guru je Todd Cunningham. Niečo z tejto hudby je mŕtve z hľadiska požiadaviek nášho publika. Výskum trhu v MTV je legendárny. Tak ako istá posadnutosť výskumom pochopenie požiadaviek mladých ľudí.

A táto skutočnosť platila pre celú firmu zhora až dole. MTV nám umožnila poznať jej know-how. Todd Cunningham nám prikázal, aby sme na neho počkali v malom meste Iselin, New Jersey. Krátko po tom, čo sme dorazili, zastavilo čierne auto. Cunningham, bývalý reklamný agent Prišiel s členmi svojho tímu. Táto malá exkurzia, ako to Cunningham vysvetľuje, sa nazýva etnografického štúdia, v ktorej výskumníci MTV navštívia typického fanúšika v jeho dome. Ahoj. Todd. Dnes sa MTV navštívila Johna, “obyčajného chlapca“.

Bol vybraný veľmi pozorne, aby sa zaistilo, že je v skutočnosti práve takýto. Dúfame, že štúdiom Johna s jeho prirodzenými zlozvykmi, sa MTV dostane pohľad do jedného z najhodnotnejších segmentov tínedžera. Rád by som videl tvoje veci. Ktoré sú tvoje najobľúbenejšie veci? Neviem. Pravdepodobne jeden z mojich svetrov. V zásuvke, Ak chcete vidieť. OK. Na to sa môžme pozrieť neskôr. Čo iného. Aké iné veci nosiš zvyčajne? Často nosím kaki nohavice? Áno? a neviem.

Mám zopár oblekov do kostola alebo tak. Zatvorili sme dvere do ich izieb a rozprávali sa s nimi o záležitostiach o ktorých si myslia, že sú pre nich najdôležitejšie. Hovoríme s nimi aké je to dnes randiť ako vychádzajú s rodičmi, Čo je pre nich najviac stresujúce čo majú na srdci a mysli a podobne. Chcem vedieť, aké ... ... môžeš si sadnúť, ak chceš aké je tvoje dievča a takéto podobné veci. Vždy kladieme takéto otázky o... čo máš rád... Ako dlho spolu chodíte?

Od kedy? -Od prvého júna. Všetko je zaznamenané na videu, máme tam skupinu kameramanov, zvukárov a osvetľovačov Striháme pásku spoločne, prikladáme muziku, dorábame v MTV štýle Potom s tým chodíme po rôznych oddeleniach a delíme sa s nimi o pohľady, ktoré sme zistili. Čo sa deje so všetkými takýmito výskumami, hodinami a dolármi, ktoré MTV míňa, aby zistila, kto vlastne sú naše deti? Keď sa všetky pásky pozrú, tínedžerov sa im vynorí? aký obraz o amerických tínedžerov – mužov sa im naskytne?

Ach môj Bože! Bob sa mi vyzvracal na nohu! Jeho kritici ho nazývajú "Mook."(grobian,idiot)I Teda, M-O-O-K, Mook. A môžete ho nájsť takmer akúkoľvek hodinu ráno alebo večer na MTV. Nie je skutočný. Jeho charakter: krutý, hlučný, škaredý a priamočiary. Je Tom Green z Tom Green Show. V Mianuse je čistička odpadov a smrdí. Odvážlivci z Jackassu, sa oddávajú potápaniu sa v bahne. OK, John. To je potápanie v bahne. – To je nechutné. Je to kluk z Cech s dievčatami v bikinkah zo smotany, ktoré sa neustále objavujú v zadaní Ja-MTV Jarná Break špeciály.

Hej, Terrence, akú značku nohavičiek nosím? Počkaj, pozriem sa. Prešiel do sesterskej siete MTV - do Comedy Central. Kde je prestrihovaný South Parkom alebo mladíkmi zo série The Man Show. Vyzerajú dobre, že? Jedzte fazuľu! Jedzte fazuľu! Mook je pravdepodobne najobchodovateľnejší výtvor Viacomu. Keď programátori objavili jeho vplyv na mládež, okopírovali a preložili ho do celej krajiny. Ach môj bože. Ona ma chytá za zadok. Ona my chytá za zadok. všetkých mookov.

Pozrite ako ho Viacom pch8 do všetkých programov. Vysiela na 50tich rádio staniciach Viacomu Jeho televíznu show vysiela Viacom každý týždeň je vydaná pod nakladateľstvom Viacomu Simon a Shuster, film vyrobený v štúdiu Viacomu Paramout pictures zarobil $ 40 miliónov v USA A oveľa viac vďaka predaju videí cez Viacom Blockbuster video Pokračuj, povedz mi o mne viac. Môže sa celý „teenage“ znížiť Len k tomuto? Sú naši chlapci mook? Je John mook?

Myslím, že nie. Všetky výskumy asi nie sú o Pochopení Johna ako osoby Je to o pochopení Johna ako zákazníka. Nenazývajú to výskum ľudí, ale prieskum trhu. MTV machine počúva deti veľmi pozorne. Keď výnosy spoločnosti závisia na tom byť v čele, musíte počúvať, musíte presne vedieť čo chcú a čo si myslia, takže im môžeme ponúknuť, presne to, čo chcete aby mali. MTV machine nempočúva mladých, takže môžu byť šťastnejší. Nepočúva ich, takže, môže prísť s niečim prekvapujúcim, napríklad, s lepšou hudbou.

MTV machine je naladená tak, že dokáže vymyslieť Ako inzerovať presne to, čo Viacom, potrebuje predať. Prirodzený Mook neexistuje. Je vytvorený aby zarábal na šialenstve dospievajúcich. Uchmatne ich až pod pás, a potom siaha do peňaženky. To, s čím MTV bojuje, je čo sa deje v oblasti kultúrneho priemyslu. Máme stále menej vlastníkov, ale čoraz viac a viac možností. Preto si musia nutne hľadať spôsoby ako si udržať ľudí, ktorí sa pozerajú na Gimmicks Oni nemajú veľa času na vytvorenie povahy.

S ovládačom, je vaša šanca na udržanie niekoho, príliš malá Nedokážete vytvoriť povahu do 6 týždňov. Odídu po dvoch minútach a tak vyvíjajú nátlak na komerčných poskytovateľov kultúry ako je MTV, a tým sa snažia nájsť už vo výskume veci s cieľom zistiť, čo by okamžite účinkovalo, a pracovať na nich. Je zábavné si myslieť, že najprogresívnejšia Forma marketingu prichádza v dnešnej dobe v podobe 150 kg tela, trieskajúceho sa o zem. Profesionálny wrestling je najobľúbenejší spôsob zábavy mladých ľudí v Amerike.

Keď som bol dieťa, Wrestling bol základ zábavnej kultúry. Dnes je wrestling len čisté divadlo, Veľkolepo zdokonalená návnada na chlapcov, surfujúcich po kanáloch. Zápasníci majú na to svoj vlastný termín: "POP". "Pop" znamená, keď sa publikum reaguje „WOW“. Je to ako šoková reakcia. Ako niečo, čo nečakali. Môžete z nich dostať veľké prekvapenie Je to ako keď chytíte niekoho kto prichádza spoza roha a vy na neho vyskočíte a oni sa zľaknú. To je to isté.

Keď Goldberg prebodne niekoho, je to veľký "pop". Viete „WOW“ A kde je pop, tam sú peniaze. Preto wrestling propaguje v celom spektre tínedžerských médií. Vysiela týždenne 15 hodín, na piatich rôznych programoch a je sledovaný 15 miliónmi Ľudí. Nemám strach z násilia Vo wrestlingu, ale skôr Z jeho „všadeprítomnosti“. Je obrovské, s našimi divákmi Sme dosiahli také úrovne programu, Aké som si nikdy nepredstavoval. Je to najväčší hit medzi mužmi nad 18 až 24, vlastne medzi teenagermi.

Cítili sme, že pokiaľ nechceme Aby to bol základ našeho podnikania, Tak je v poriadku, Byť v hre. Bolo to jednoducho príliš Veľké na ignorovanie. A tak to bolo. Ak máte zopár obrovských transnacionalnych podnikov, sú v dlhu súťažia medzi sebou o najlepšie miesto na policiach a v mysli Spravia všetko o čom si myslia, že zaberie najrýchlejšie a pre väčšinu ľudí, čo vedie, k znižovaniu štandardov. A dievčatá sa morálne ponižujú Spolu s chlapcami. Média zo seba vysypú ďalšiu karikatúru.

Tento stereotyp môžeme nazývať Midriff(bránica). Nie je to nič reálnejšie ako Mook. Ak on je uzamknutý v dospievaní, Ona je predčasne dospelá. Ak jemu nevadí, čo ľudia myslia, Ona je závislá Od svojho výzoru. Ak jemu ide o krutosť, Jej ide o sex. Midriff je v skutočnosti len zbierka starých Sexuálnych klišé o sexe, Je to len znovuzabalené, a  Podané ako niečo nové. Som Midriff počúvajte. Som sexuálny objekt A som na to hrdá. Prototyp Megriffu je nepochybne teenage mega-star Britney Spears, ktorej posledný album - Oops I Did It Again, Predal nad 8 miliónov kópií.

Show me how you want to do me.. Prišla na scénu v šestnástich. S pesničkou „Baby One More Time.“ ako nezbedná katolícka školáčka, ktorá vyrazila na scénu v uniforme. Keď prišiel čas na prezentáciu v Rolling Stones, 17-ročná panna Britney zahodila svoju pôvodnú „pózu“. Minulý rok sa na Video Music Awards Britney konečne a slávnostne vyzliekla, uchvátila chlapcov, a zároveň poslala silné posolstvo pre dievčatá: Vaše telo je váš najväčší majetok ktorý máte.

Chváľ sa svojou sexualitou aj keď jej nerozumieš. Toto je správa, na ktorej veľmi záleží Vzhľadom k tomu, že jej najlojálnejšími Fanúšikmi sú dievčatá-tínedžerky. I'm not that innocent... I think I did it again- Stretli sme sa s Barbarou a jej priateľkami v hoteli Hilton, v New Yorku kde sa pripravovali na príležitosť, aby si samy Zahrali úlohu MIDRIFFS. Chcem sa stať modelkou. Chcem sa stať herečkou. Chcem, aby si ma ľudia všímali a hovorili: WOOW, je prekrásna.

Pre ľudí musím vyzerať výborne. Potrebujem vyzerať dobre Ak by som nevyzerala dobre, bola by som smutná, zničilo by mi to celý deň. Preto,kedykoľvek idem von s piateľmi, hoci len k nim domov, musím vyzerať dobre. Barbara a stovky ďalších dievčat prišli na výročný zjazd medzinárodnej asociácie pre modeling a hľadanie talentov. Tieto dievčatá zaplatili každá 4000 USD za príležitosť, predviesť sa pred stovkami agentov, hľadajúcimi nové tváre Už v minulosti sa (na kastingoch) objavovali podobné typy po úspechu túžiacich dievčat, tie dnešné sú však "sofistikovanejšie".

Už dopredu sa naučili ako majú hovoriť,chodiť, predať sa. Ahoj, moje číslo je 7996. Fruit of the Loom. Stavím sa,že ste si mysleli, že je iab pre mužov.Ale dnes tu máme novú Fruit of the loom dámsku kolekciu, lebo dievčatá dokážu oceniť kvalitnú vec, Ďakujem. Teraz nastal pre 13 ročnú Barbaru čas dokázať,že má to čo sa od nej (ako modelky) vyžaduje. Veľmi dobrý záber. - ďakujem. Barbara,čo myslíš, na aký vek vyzeráš? Veľa ľudí vraví, že vyzerám na 17.

Ty si myslíš čo? V skutočnosti mám 13. Myslím, že vyzerám na 16 alebo 17. Ty máš 13? - áno. Ty máš 13 rokov? - áno. Čo by si skutočne chcela v živote robiť? Aké máš záujmy? Chcela by som byť úspešná. - Good girl, good girl! Chcem podpísať s niekým kontrakt alebo získať agenta. Povedzme že,do konca tohto "zjazdu" sa nič sa nestane, nezaujmeš. Čo potom? -z nejakého dôvodu viem,že ak sa neprestanem snažiť, tak niečo určite dosiahnem. Veľmi rada som ťa spoznala Vďaka Barbara.

Veľa šťastia. Ďakujem vám veľmi pekne. - Ďakujem. Barbara je iba jedna zo stoviek dievčat z "tohoročnej úrody". Je to raj pre Hoolywoodskych hľadačov talentov, ktorí majú čoraz viac pracovných miest pre "midriffs" každý deň. Jeff Morrone objavil niektoré z najžiadanejších tínedžerských hviezd šoubiznisu. Jeho asi najväčším objavom bola neznáma tínedžerka Jessica Biel. Bola mojou klientkou 5 rokov a našiel som ju tu. Bola na pódiu. Mala 12 rokov. Väčšinu tunajších ľudí nezaujala.

Nevyhrala, myslím,ani žiadnu cenu. Mala 12 rokov a bola na svoj vek príliš vysoká. Spievala Lullaby of Broadway a ja som si pomyslel: OMG.Máme tu novú hviezdu. Jej prvá veľká rola bola v novej televízii určenej tínedžerom, WB. Hrala pastorovu dcéru v TV seriáli "V siedmom nebi":). "V siedmom nebi" bolo súčasťou novej stratégie WB, ktorá bola prísna v dodržiavaní štandardov tínedžerskej televízie: Ochrániť nevinnosť :). Všetci ostatní išli opačným smerom,takže my sme sa chceli odlíšiť.

A tak nasledoval asi jeden rok, keď sme sa profilovali ako "family friendly". A myslím, že náš slogan znel: "Miesto,kde americké rodiny môžu pozerať TV spolu". Urobil si tak dobre, že si získal späť stratenú rovnováhu, a vrátil sa k diéte a cvičeniu. Som na teba hrdá. To bol v tom čase nový prístup,pretože možno okrem The Wonderful World of Disney, rodina nemohla pozerať. televízne programy spolu. Takže, tvorba programu a marketing "sa stretli" a to mal byť náš nový prístup.

Avšak tieto "family friendly" programy mali konkurovať programom kde sa objavovali napr. sexuálne scény Beverly Hills 90210 a podobnými tínedžerskými seriálmi. - Let's take off all our clothes!. V svojej tretej sezóne stanica WB zmenila svoje smerovanie. Ich nová cesta: Dawson's creek seriál o skupine stredoškolákov posadnutých sexom odohrávajúci sa v idylickom mestečku Cape Cod. V prvej časti, jedna z hlavných postáv, 14-ročný Pacey,začne sexuálny vzťah so svojou učiteľkou.

Seriál mal atraktívnych hercov a oslovoval hlavne ženské publikum. Ale v tom istom čase Newsweek a Time písali o tomto "riskantnom" seriáli, kde má 14 ročný student pomer so svojou profesorkou. Potrebovali sme na začiatok podobnú zápletku,aby sme seriál správne "odpálili" . Jen, si panna? Pretože Dawson je panic a taká kombinácia, môže skončiť ako "tenkrát poprvé",nemyslíš? Zavedením sexuálneho obsahu do toho čo sa predtým považovalo za televíznu "family hour" o 20:00 Dawson's creek a WB zaplnili titulky.

Hoci nechtiac, posunuli hranicu sexuality v televízii ešte ďalej. Čo majú tínedžeri očakávať od televízie dnes? Kto prekoná Dawsona? MTV,uvedenim nového nočného seriálu s veľavravným názvom "Undressed". S takmer úplnou absenciou, zápletky a prvoplánovými obrazmi vykresľuje seriálové charaktery tak povrchne, že takmer miznú:). Poď sem. -Je to odpoveď televízie na wrestling, s cieľom, udržať si svojich divákov. Medzitým v cineplex-e filmy ako Cruel Intentions prinášali bezprecedentnú sexuálnu sofistikovanosť do tínedžerských filmov.

Jeden z najväčších filmových hitov roku 1999, Cruel Intentions, je príbehom dvoch skazených nevlastných súrodencov. Ona mu sľúbi,že sa s ním vyspí, ak on sexuálne poníži jej rivalku. - Práve tu budú diváci prekvapení. -Neal Moritz, producent filmu Cruel Intentions je jeden najúspešnejších teen producentov v Hollywoode. - Určite chcem posunúť mojimi filmami istú hranicu lebo podľa mňa, pokiaľ robíš presne to isté čo ostatní, potom nemáš veľkú šancu, že tvoje filmy budú úspešné.

A ja milujem natáčanie filmov, a jediná možnosť, ako v tom môžem pokračovať, je robiť filmy, ktoré sú úspešné. A moje filmy, ako Cruel Intentions ktoré natočíme za 12 miliónov, zarobia $40 miliónov tu, $60 miliónov v zahraničí, to je $100 miliónov len v tržbách, plus sú tu ďalšie trhy, napr. s kazetami, káblovka... Viete, je to ohromný prúd príjmov. Moritzovým filmov sa dostalo značnej pozornosti vďaka sexu a násiliu. Jeden z nich bol dokonca predmetom vládneho vyšetrovania lebo bol určený 11- in 12-ročným.

Moritz sa za to nikomu neospravedlňuje. Myslím, že to čo nemôžeš urobiť je oficiálne určiť film tínedžerom, a mladým ľuďom. Žiadny tínedžer nebude spokojný s hororom prístupným od 13 rokov. Oni chcú vidieť krv a vnútornosti. To je to čo chcú. Vidieť brutálnu podobu tých filmov. A ty to nemôžeš urobiť tak ako to oni chcú vidieť a zároveň film označiť prístupným od 13. Ale aj tie (filmy) s najlepšími úmyslami sa chytia do špirály sexu a násilia. Všimli sme si určitú schizofréniu v Dawson's Creek.

Miestami vyzerá ako The Waltons s prvkami Beverly Hills 90210. Dve hlavné postavy neprídu o panictvo do posledného ročníka školy, ale aby seriál nestratil popularitu každý okolo nich buď sex má alebo sa o ňom aspoň rozpráva. Ali vidve vodita seznam vseh zgub, s katerimi sta hodili? - - O čom si myslíte, že sa deti bavia? O čom si myslíte že sa bavia tínedžeri? o sexe. Sú posadnutí sexom. Môj osobný názor je, že tínedžeri by nemali mať sex ale sú s nim konfrontovaní v reklamách, vo filmoch, v televízii v prime-time a dokonca cez deň.

My sme sa k otázke sexu postavili skutočne zodpovedne, myslím, že WB, si určilo isté limity a zásady prečo, ako a kedy povedať nie. Dawsonovi scenáristi a producenti, si sú vedomí,že sa pohybujú po tenkom ľade. Tu ich vidíme pri porade, na lekcii o zodpovednosti od odborníkov na sexualitu mladistvých, s názvom Media Project, Povedz mi správnu odpoveď, ak chlapec povie,že nosiť kondóm, je nepohodlné. Do toho, ste predsa spisovatelia! Ja mám! Ja mám! Herpes je tiež nepohodlný.

28-ročný Greg Berlanti je výkonný producent Dawson's Creek. Prečo sa nezmierime s faktom,že sa o týchto témach hovorí? Ďeťom by to omohlo pri hodnotení informácií o tejto oblasti, a vyrovnaní sa s nimi. Namiesto toho sa pokúšame si zakrývať oči. ko pa vemo, da bo ta jez odneslo? Tvorcovia programov pre mladých tvrdia, že iba zobrazujú skutočný svet. Sex je súčasťou života mladých, takže by mal byť aj v médiách. Médiá sú v konečnom dôsledku len zrkadlo.

Vyzeralo to tak, že,minulý rok každý chcel predviesť. Vezmite si každoročnú migráciu študentov počas jarných prázdnin. Za posledných 15 rokov MTV urobila z jarných prázdnin TV šou, ktorú s malými obmenami opakuje každý rok. Naskoč a jazdi! Mladí sa zúčastňujú súťaží so sexuálnym motívom alebo sú sledovaní MTV kamerou počas svojho týždňa sexuálnych orgií. Samozrejme, niektorí mladí sa stále správali divoko, ale nikdy to nebolo verejne prezentované v televízii.

Samozrejme decká to berú ako podnet, ako tu v Panama Beach, Florida, kde stredoškoláci vyvádzajú na verejnosti, akoby boli na MTV. Kto napodobňuje koho? Reálny a TV život sa začali rozmazávať. Sú to médiá ktoré odrážajú svet mladých, alebo je to opačne? Odpoveď je veľmi ťažké rozlúštiť. Nikdy nezabudnem na moment, keď 13-ročná Barbara a jej priatelia zbadali náš štáb počas party medzi konkurzmi. Vyzerali, že tancujú pre nás, pre našu kameru, akoby chceli naspäť predať nám, médiám, čo sme mali my predať im.

A vtedy ma to napadlo: Je to veľký začarovaný kruh. Médiá sledujú ,mladých a potom im predajú podobu ich samých. Na to mladí sledujú tieto podoby a inšpirujú sa k tomu, aby sa stali tými mook alebo midriff z televízie. A médiá ich sledujú, aby vytvorili nové podobizne pre nich... Je nejaká možnosť utiecť tomu začarovanému kruhu? Títo mladí veria, že je. Centrum Detroitu v Haloweensku noc. Rock za Juggalose! Pár tisíc, prevažne bielych mladých mužov sa zobralo, aby si vypočuli koncert ich obľúbenej domácej skupiny Insane Clown Posse.

ICP prispela k vzniku žánru zvaného rap metal alebo rage rock ktorý vyvolal rozruch po krajine pre ich šokujúce texty a výsmech zo žien a homosexuálov. Jo! Tak to je, Madrf...r! Psychopatická štetka! Jo! Kto ide cecky - jebať? - My ideme cecky - jebať! Kto ide cecky - jebať? - My ideme cecky - jebať! Kto ide cecky - jebať? - My ideme cecky - jebať! Takéto subkultúry sú v Amerike viac raritou, a pravým undergroundom, kde sa decká cítia zavrhnuté od prevládajúcej kultúry a páči sa im to.

Veľa ľuďom sa zdá, že Juggaloesi uspeli hnevom, lebo je veľa "prostredníkových vecí". Komu ukazujú prostredník? Prostredník je pre všetkých, ktorí nerozumejú čo robíme. Svetu. Hlavnému prúdu kultúry. Ľuďom, ktorí nerozumejú ľuďom, ktorí sa vezú mimo, trúbia na nich a smejú sa im. Je nám to jedno, a im je namierený prostredník a to "F*k yous". F*k. Myslím do pekla so spoločnosťou, viete? Myslím, obávame sa o spoločnosť a čo si myslia. Kontrolujú čo sa deje v našich spálniach, ako sa obliekame, akú máme farbu vlasov.

Prečo by sme ich pustili kontrolovať sem? Tu sa zabávame. "Mŕtve telá, mŕtve telá po ulici, najmenej 55, 65 tiel tam leží... " Rocková hudba vždy bola prúdom rebélie. Ale kde to bolo smerované proti rodičom, učiteľom alebo vláde, dnes to je proti samotnému slizkému komercializmu, proti MTV. Títo fanúšikovia cítia lojálnosť k tejto skupine a hudbe, lebo to prežívajú, ako čosi svoje vlastné. Nebolo to vyvinuté korporáciami, zapracované do populárnej kultúry a predané im v nákupných strediskách.

- Každý, kto má rád našu hudbu cíti mocnú väzbu. To je to prečo Juggaloesi tu sa cítia prepojení s tým. Je to exkluzívne ich. Pozrite, keď je niečo v rádiu, je to pre všetkých. Je to všetkých pieseň. "Oh, toto je moja pieseň." To nie je tvoja pieseň. Je v rádiu. Je to každého pieseň. Ale keď počúvate ICP, cítite sa, že ste jediný, ktorý o tom vie. Sú to extrémy, do ktorých sú adolescenti pripravení ísť, aby si zabezpečili autenticitu svojej scény.

Je to prvá línia pubertálneho kultúrneho odporu: Staň sa tak hrubý, netolerantný a prekroč tak veľa pravidiel, že sa staneš "nestráviteľným". Rage rock je veľkou výzvou marketingovému mechanizmu kultúry hlavného prúdu (mainstreamu): Len sa pokúste to predať. A práve to spravili. Vezmite naplánovaný vzostup Limp Bizkit. Pamätáte si ich? Ukáže sa, že najodpornejší výjav mladíckej kultúry sú manna priemyslu, vyhladovaného na hocičo autentického na predaj.

Bizkit je rage rock skupina, ktorá ponechá kritiku chladnou, ale rozpáli fanúšikov ohnivými textami. Amerika ich prvý raz spoznala na Woodstocku '99, uvádzacej party Rage rocku zastrešenej pod MTV. "Je to len jeden z tých dní. Všetko je to o tom "On povedal, ona povedala... " Napätie sa stupňovalo a podmienky rástli viac netolerantne. A pre niektorých nahnevaných návštevníkov koncertu piesne ako Limp Bizkit - "Break Stuff" (Rozbi vec) sa stala mantrou.

"Je čas načiahnuť hlboko dole dovnútra, vezmi všetku tú negatívnu energiu a vypusti tie sračky z tvojho pojebaného systému." "Zbalil som si motorovú pílu!" "Oholím ti tvoj ritný porast!" "A ak môj deň pôjde takto, večer ti môžem ľahko zlomiť tvoju poj*banú tvár!" "Daj mi niečo rozbiť!" Ako sa stane takáto skupina superhviezdou? Tu je recept. Vždy na vyhliadke pre najsurovší zo surových materiálov, Jimmy lovine, veľmi úspešný šéf Interscope Records, nájde kontroverznú skupinu a "zabalí" ju pre mainstream (hlavný prúd kultúry).

Celý čas tvrdiac, že len odpovedá na dopyt. Nie je spôsob ako zastaviť pohyb v POPulárnej kultúre. Nie je možnosť to zastaviť. Stane sa to s tebou alebo bez teba. Nie je možné zastaviť ten vlak. Avšak na Oregonskej rádio stanici hanebne ďaleko od zabednených textov skupiny, Interscope zaplatil za 50 zahratí piesne od Bizkit . Nato Interscope financoval prvé video "Bizkitov", ktoré bolo premiérované na MTV poklone demokracii, Total Request Live.

Myslím, že by ste mohli namietať, že Total Request Live je demokratická v zmysle, že tohtoročné voľby boli demokratické. Výber kandidátov je však veľmi malý a aj za nimi sú organizácie, tak ako Demokratická a Republikánska strana, ktoré rozhodujú ktorých kandidátov podporia. Inými slovami, nemôžete byť Joe "Skvelý", ktorý si vydáva svoje malé indy nahrávky a dostať sa na Total Request Live. Tým, že ich MTV ohlásila za hodných priestoru na TRL, sa tiež podieľala na vytvorení hviezdy z Limp Bizkit.

Tá sieť dala kapelu na svoj Spring Break special. Po odvysielaní Spring Breaku ste mohli vidieť zmeny v predajnosti za nasledujúci týždeň. To je druh odozvy, ktorú toto zabijácke predstavenie na Spring break dostalo. - "Zdvihni svoj zadok!" Na jednej strane pravé besnenie, na druhej marketing, posypaný peniazmi a umiestnenie v predhriatej peci, nazvanej Woodstock '99. Noc po predstavení Bizkita, festival upadol do plameňov. Skupinu obviňovali za podnecovanie davu, pravdepodobne nefér, za zmätok, ktorý nasledoval po nich.

Pokým sa dym vyjasnil, štyri mladé ženy ohlásili, že boli znásilnené. Avšak skupina uspela. Spevák z Limp Bizkit sa stal senior viceprezidentom v Interscope Records. A vzťah kapely s MTV sa stal tak dôverný, že dali obrázok výkonného riaditeľa Davea Sirulnicka na poznámky k nahrávke a pravidelne sa len tak zastavovali v štúdiu TRL. Bol som na Times Square. S TRL to pokračovalo. Pomyslel som si, "Whoa, koľko je hodín?" - Používal som svoj malý two-way, a prišiel som presne predtým ako show začala.

S two-wayem som riešil Carsona. Vravel, že "No tak poď." Keď prišiel čas, vydať nový album, Bizkit sa prirodzene obrátili na priateľov z TRL, aby im ho pomohli predať. A predali to rýchlejšie ako hociktorý rockový album v histórii. To je dôležitý moment, keď ste na TRL. Je zvláštne povedať, že milióny deciek pôjdu dnes von a kúpia si túto nahrávku. A takto sa vyrába skupina. Nemožno vedieť, čo by sa stalo s Limp Bizkit a rage rockom, keby nestáli za nimi MTV a Interscope Records.

Hej, čo je? My sme Limp Bizkit a sledujete TRL, ak ste to nezaregistrovali. - Možno by uspeli až na vrchol vlastnými silami. Avšak to nie je pointa. Nik to nemôže odhadnúť, ak MTV a Interscope Records stavili na nich. Úspech Limp Bizkit a rage rocku bol celý predurčený. Lov na populárnosť sa tu končí, s mládežníckou rebéliou samotnou ako ďalším produktom. Stále sú druhy oficiálnej a systematickej rebélie v mediálnych produktoch, ktoré sú predstavené mladým.

Je to časťou oficiálneho svetového video rockového pohľadu. Je to časťou oficiálneho svetového názoru v reklamnom svete, že Vaši rodičia sú pätolizači, učitelia sedliaci a idioti, autority sú na smiech, nik nerozumie mladým okrem korporátneho sponzora. Táto veľká autorita sa poriadne objavila ako akýsi super-hrdina v konzumnej kultúre. To je tá najpopulárnejšia entita. Takže, je nejaký priestor, kam by trhová mašinéria nešla? Necháva nejaký priestor mladým, aby si vytvorili vlastnú kultúru?

Majú ešte niečo, čo je ich vlastné? Všetky oči sú upreté na mladých. Vedia, že sú pozorovaní. Ale ako alebo na koho sa môžu pozrieť ako na nich samých? A čo ak sa odvrátia a budú bojovať? Bitka sama je sponzorovaná, zabalená a predaná im naspäť. A mimochodom, tí rebeli v klaunskom makeupe z Detroitu? Podpísali s veľkou spoločnosťou, urobili niekoľko rafinovaných hudobných videí a dostali sa na Svetové majstrovstvá vo Wrestlingu. A Lo and Behold, ich hit z posledného albumu, číslo 20 v hitparádach. Vitajte v mašinérii.
x Američtí "teenageři", dospívající mládež, utratí ročně 100 miliard dolarů. A za dalších 50 miliard dolarů jim nejrůznější věci nakoupí jejich rodiče. Mladí lidé, a nejen v USA, se stali cílovou skupinou, na kterou se zaměřili velcí výrobci spotřebního zboží spolu s producenty zábavního průmyslu a pomocí přímé i nepřímé reklamy si "své zákazníky vychovávají". Ovlivňují vytváření životního stylu, jehož skutečným smyslem je spotřeba toho "pravého "zboží". Mnoho mladých lidí si to vůbec neuvědomuje a hru symbolizovanou slogany jako "Nevaž se, odvaž se" či "Klídek - pohoda" berou jako svou vlastní. Mediální produkty určené mládeži vycházejí často také z jakéhosi "prvoplánového rebelství". A tak se v mnoha případech "generační revolta" stává jen dalším zbožím a mnozí charismatičtí "rebelové bez příčiny" rebelují hlavně kvůli zajímavým honorářům reklamních agentur. Americký dokument režiséra Baraka Goodmana nabízí pohled na praktiky marketingových a obchodních stratégů a zároveň je zamyšlením nad tím, jak dalece bezprostřední je či není svět dnešních mladých lidí. Věříme, že hledání odpovědí na otázky, které nastoluje, bude zajímavé i pro mladé lidi a jejich rodiče v České republice. A snad nejen pro ně.
Přes 30 milionů teenagerů, kteří jsou v USA, mají v rukou více než 150 miliard dolarů a denně jsou vystaveni více než 3000 reklamním spotům. Jelikož teenageři reagují na cokoliv, co je "cool", musí obchodníci tento neustále se měnící fenomén hledat. Dokument odhaluje strategie obchodníků, jak upoutat pozornost jejich cílové skupiny - mládeže. Nechybí zde prolínání reálného života s životem z televize a jimi vytvořen kruh zpětné vazby, který teenagerskou kulturu posouvá směrem k násilnějšímu a sexuálnějšímu chování.
Související odkaz
Konec Ameriky Děti konzumu Konzum
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.