xVybraná videa
Vetřelci z Amazonie 01 02 další 2 díly bohužel nemám.
text k videu
Hluboko v džungli pátrá tým vědců po ostnohřbetkách, které patří mezi nejbizarnější druh hmyzu.

Pro mnoho lidí je cesta do Amazonie příležitostí spatřit na vlastní oči nádherná exotická zvířata, o kterých hodně četli nebo která viděli ve filmu.To však není případ této vědecké expedice. Její členové hledají dosud neznámé živočichy. Pátrají po malinkatých obyvatelích amazonských lesů, po hmyzu z čeledi Membracidae, který je obecně znám pod názvem ostnohřbetky. V přírodě není snadné si jich všimnout a ještě těžší je chytit je.

Chtějí objevit i další druhy, protože čím více jich budou znát, tím dokonalejší obraz našeho světa a tohoto ekosystému zvlášť se dá z těchto chybějících článků sestavit. Jasná představa, co vlastně hledají, neexistuje a to je na tom hodně vzrušující.
x Dokument oceněný Velkou cenou na filmovém festivalu Ekofilm 2010, který pojednává o dosud neobjeveném hmyzu tropického pralesa.
Hluboko v Amazonské džungli tým vědců pozoruje neobvyklé tvory. Jde o drobný hmyz nesmírné složitosti a udivujících tvarů. Je z čeledi Membracidae (ostnohřbetkovití). Je ho těžko spatřit a ještě těžší chytit. Například takové Basidum je jen 6 milimetrů dlouhá. Je jedním z více než 3 tisíc druhů čeledi Ostnohřbetkovití, které se dosud podařilo identifikovat. Vědci za těmito tvory vylezli i vysoko do korun stromů, aby získali úžasné digitální záběry a citlivými mikrofony zachytlili jedinečné zvuky, kterými tyto malí tvorové mezi sebou komunikují.
Související odkaz
Malář džungle ALMA
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.