xVybraná videa
text k videu
Vítejte na dotSub V tomto videu vám ukážeme jak napsat přepis videa První co potřebujete, je přihlásit se jako uživatel dotSub Pokud nemáte účet, můžete se podívat na tlačítko register a velmi jednoduše vytvoříte účet Jděte na video, které chcete přepsat Klikněte na něj, tím se dostanete na vlastní stránku videa Podíváme se doprava kde najdete translate/transcribe v modrém proužku. A kliknete na tlačítko "transcribe video". tím se dostanete do našeho uživatelského přepisovacího rozhraní Nejprve kliknete na políčko s nápisem "Add a transcription line" tam budete "datlovat" Použijeme klávesové zkratky k puštění a zastavení videa, k vstoupení dovnitř a ven při přepisu, a k posouvání videa vpřed a zpět rychlému přetáčení dozadu a dopředu

Nejprve použijete klávesových příkazů zmáčknete současně klávesy Ctrl+Shift+P, abyste rozběhli a zastavili video Zmáčkneme Ctrl+Shift+P, video se rozběhne, zapneme zvuk a posloucháme pár vteřin Zmáčkneme Ctrl+Shift+P a pak napíšeme, co jsme slyšeli Pak zmáčkneme Ctrl+Shift + šipku dolu a to změní bod, kde přepis končí potom zmáčknete enter to nám zařadí přepis nahoru do naší fronty Pokud vidíte, že jste udělali chybu, zmáčknete symbol tužky a změníte cokoli, jak potřebujete Můžete klidně změnit i časový kód manuálně, jestli je potřeba a pak zmáčknete zelenou fajfku, která vaší práci uloží. Jdeme zpět sem dolu, klikneme na přidat řádek přepisu Zmáčknutím Ctrl+Shift+P pustíme video Posloucháme pár vteřin stiskem Ctrl+Shift+P video zastavíme Napíšeme ještě jeden Stiskneme Ctrl+Shift +šipku dolu pro změnu časového kodu a stiskneme enter a Ctrl+Shift+P spustíme video Ctrl+Shift+P zastavíme pišete, opravujete, Ctrl+Shift+šipka dolu, enter teď, když si všimnete, že se nic neříká pár vteřin když stisknete Ctrl+Shift+P a spustíte video můžete ho nechat puštěné, dokud nezačne znovu mluvení Řekněme, že začíná tady Stiskneme Ctrl+Shift+P a zastavíme video A potom se ujistíme, že jsme klikli na "Add a transcription line" a stiskneme teď Ctrl+Shift+šipka nahoru a to změní bod, kde přepis začne Takže můžete začít přesně tam, kde začít chcete. a potom Ctrl+Shift+P Posloucháte chvilku, Ctrl+Shift+P zastavíte napíšete ještě jeden a stisknete Ctrl+Shift+šipka dolu, změníte časový kód a znova enter. Za minutu si na to zvyknete Jakmile to uděláte, uvidíte, že to funguje docela dobře. Máme pár dalších funkcí mezi klávesovými příkazy Stisknutím Ctrl+Shift+šipka doleva posunete video zpět o 1 sekundu Ctrl+Shift+šipka doprava posune video dopředu co stisk to jedna sekunda Vaše práce je uložena pokaždé, když stisknete enter Takže jestli chcete to video teď nechat a vrátit se k němu později, abyste přepis dokončili můžete se vrátit na stránku videa a uvidíte, že je tu už připravené ve videopřehrávači a řekne vám, kolik procent je už přeloženo Pokud kliknete na Translate Video znovu Vrátí vás to hned zpátky a začnete tam, kde jste posledně skončili a všimněte si, že pokaždé, když stisknete Ctrl+Shift+šipka dolů váš přepis bude zde v přehrávači, takže můžete také vidět svou práci. Teď když máte přepis hotov je třeba ho označit za hotový to je náše šablona k vytváření titulků. Pokud ho neoznačíte za hotový, nikdo nebude moct titulkovat. Kliknete na Mark this Transcription Complete a ujistíte se, že váš přepis je opravdu úplný a že jste ho zkontrolovali protože, jak jednou zmáčknete tlačítko ok, už to nebudete moci vzít zpátky. Je to uzavřený přepis a slouží jako šablona pro všechny titulky. Takže jestli máte otázky, můžete vždy kliknout na tlačítko Help je tady nahoře vpravo, nebo nám pošlete e-mail help@dotsub.com Díky.
x pomozte s překladem videí na portálu dotsub.com Zde je český návod jak se to dělá.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.