xVybraná videa
x Trailer na půlhodinový dokument o Yasuni ITT-Initiative z Ekvádoru, což je bezprecedentní návrh na boj proti globální změně klimatu: Výměnou za platby od světového společenství, se Ekvádor nedotkne svých největších zásob ropy.

Film představí divákovi Národní park Yasuni, ležící v ekvádorské Amazonii. Dokument zachycuje deštný prales ve své ohromující rozmanitosti. Film se také zaměřuje na jiný druh bohatství - miliony barelů ropy ležící pod částí parku známých jako Ropné pole ITT.

Prostřednictvím svědectví představuje různé pohledy i mnoho archivního videa. "Divoký nápad" ukazuje, jak se ze zdánlivě utopický ideál zachování cenné ropy v podzemí a tím i zabránění devastace Národního parku Yasuni, změnil na oficiální návrh.

"Divoký nápad" nechá diváky ať se zamyslí, zda uspěje Ekvádor se svým nápadem a zda změní způsob, jakým svět ovládá své stále ubývající zdroje.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.