xVybraná videa
x Režisér Josh Tickell nás bere na svou 11 let dlouhou cestu kolem světa, při které hledal řešení americké závislosti na ropě. Úpadek ekonomiky, krach automobilového průmyslu, bující nezaměstnanost, nekontrolovatelný nárůst státního dluhu a nenasytná poptávka po energii se odráží na nás všechny.

Dokument FUEL nám ukazuje cestu ven z bordelu v kterém jsme a vysvětluje, jak nahradit každou kapku ropy, kterou nyní spotřebováváme vytvářením zelených pracovních míst a jak udržet naše peníze doma. Film nikdy neupadá do negativismu, ale místo toho nám ukazuje jednoduchá řešení, která máme na dosah.

The Big Fix zkoumá možné propojení mezi korporátním a politicky nezákonným jednáním při havárii ropné skvrny v Mexickém zálivu v roce 2010. Josh Tickell a jeho manželka a filmařka Rebecca Harrell Tickell, představili jeden z největších odhalení poškozování životního prostředí v historii Spojených států. V jedné rovině je film Big Fix komplexním zobrazením ropného průmyslu. V jiné rovině je to osobní, srdcervoucí a vzrušující cesta s Joshem a Rebeccou, kteří v tajnosti pátrají a riskují své životy. Hrubý sestřih The Big Fix byl jediný dokument vybraný na filmovém festivalu v Cannes 2011 mezi oficiální výběr Premiere. New Orleans Times Picayune říká, že je "EXPLOSIVNÍ," časpis Gambit jej nazývá "nesmírně důležitým" a NOLA.com píše, že je to "Plný neregulované investigativní žurnalistiky."
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.