xVybraná videa
text k videu
Vladimír Mečiar poskytol exkluzívny rozhovor na tému zverejneného údajného dokumentu SIS s názvom Gorila. Mečiar si nemyslí, že budú stíhané konkrétne osoby, podľa neho je dokument nedokázateľný. Cieľom zverejnenia je podľa neho to, aby rezignovali voliči pravicových aj ľavicových strán. Pripúšťa aj možnosť propagandistického boja inej záujmovej skupiny.

Podľa Vladimíra Mečiara spis Gorila reálne existuje v rôznych podobách už od roku 2006 a koluje nielen medzi politikmi. "Problémom je, že ide o prepisy, nie je už žiadny reálny dôkaz, že spomínané rozhovory sa uskutočnili," vysvetľuje predseda v súčasnosti mimoparlamentnej strany ĽS-HZDS.

V roku 2006 bola táto strana opozičnou a jej dvaja poslanci, ktorí prešli po odchode KDH do vládnej koalície sú v spise Gorila takisto spomínaní. Mečiar sa v rozhovore pre Žiar24 priamo vyjadruje aj k tejto, taktiež nedokázanej kauze kupovania poslancov. "Podľa mojich informácií a vnútorného presvedčenia, to takto naozaj bolo," dosvedčuje Mečiar úsek Gorily, v ktorom sú spomínané mená a sumy poslancov vtedajšieho HZDS, ktorí doplnili chýbajúce hlasy vládnej koalície. /viac vo videu/

Forma "tajných správ" SIS, ktoré dostával Vladimír Mečiar, so spismi Gorila: "Nikdy neboli takéto," komentuje Mečiar formu zverejnených dokumentov Gorila. "Vždy to boli len informačné body, s poznámkou, po prečítaní zničiť," prezrádza ďalej Mečiar.

Anonymous Slovensko UK
x Dokument zachytávajúci výpoveď bývalého redaktora o manipulačných praktikách v spravodajstve STV pred voľbami 1998. Film odzrkadľuje tendenčnosť verejnoprávnej televízie za vlády Vladimíra Mečiara. Slovenská televízia v sobotu nečakane odvysielala výpoveď jedného zo svojich bývalých redaktorov o manipulačných praktikách v spravodajstve a publicistike pred voľbami 1998. Dokument režiséra Mareka Kuboša pod názvom Taká malá propaganda zachytáva rozprávanie redaktora, ktorý v STV pôsobil za čias riaditeľa Igora Kubiša a šéfredaktorky Hany Pravdovej. Film bol natočený v roku 2001 a sú v ňom použité viaceré autentické ukážky zo spravodajského archívu, ktoré odzrkadľujú tendenčnosť verejnoprávnej televízie za vlády premiéra Vladimíra Mečiara.
Související odkaz
Psychoválka
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.